evet oyle canim ya surekli oynayamamki zaten
Ama çocuk sürekli oyalanmasi gereken bir varlık.
Ya TV telefon karşısında hipnoz halde bir çocuk yetiştireceksin,tüm terbiyesini TV verecek,
Ya eski usul anneler gibi kapı önüne salıp gozkulak olacaksın , büyüğü kucuge emanet edeceksin
Ya da her an çocuğu oyalayacaksin.
Çocuk 6 yaşında kendi başına oyun kuramıyor. Bu hiç normal değil ki.
Çocukların cinsiyeti ne bilmiyorum ama evde manav tezgahı kurun, büyük pazarci olsun, küçük de oyuncak bebek arabaisni pazar arabası gibi kullansın, alışveriş yapsın.. siz de başlangıçta oyunu gösterin, sonra çekilin içeriye, onlar devam etsinler. "Ben mutfağa geçiyorum,oyun bitince aldıklarınızi gosterin' diyin. 'yemek yapmam için iki havuç bir soğan lazım, alışveriş yap bana getir' diyin, böyle böyle oyunu mutfaktan idare edin.
Ne bileyim, çocuklar için inşa oyunları var. Bakıp bakıp tornavida oyuncağıyla aynisini yapıyorlar. Onlardan alın 'hangisinu yapmak istiyorsunuz? Tamam, bunu bitirinceeeeeeee bir bölüm cizgifilm hakkınız olacak. Hadi beraber yapın, sen de abine yardım et' diyin sivişin.
Öğretmencilik oynayın, abi anaokulunda öğrendiklerini anlatsın kardeşine evde
Buz kırma oyunları var. O yaş için gayet güzel. Rekabet haline getirin, buzu kirilana komik cezalar verin falan.
Çocuklara oyun kurun, aradan çekilin .
Yoksa çocuğun önünde bin tane oyuncak atınca ne oluyor yani, çok mantiksiz:)
Önemli olan oyun kurmayı öğretmek. Bunu öğrendikten sonra zaten anneye de ihtiyaç yok, kendileri takilirlar