Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kitap önerisi için tşk ederim..Size bu kitabı oneririm
Aslında örnek göstermek diyelim onu motive etmekti amacım ama yorumlardan sonra daha dikkatli davranmaya karar verdimBizdede var bu :) ama illa birini degil yeri gelince ikisinede yapiyorum ayni seyi.. kiyaslamak yanlis onuda yapiyorum ister istemez
Ben yapiyorum gene dedigin gibi motive amacli.. bak o nasil yemegini yiyor filan :) yani onu yapma bunu yapma bizde can tasiyoruz. Illaki her cocuk ilerde anne babasini elestirecek sey bulacak..Aslında örnek göstermek diyelim onu motive etmekti amacım ama yorumlardan sonra daha dikkatli davranmaya karar verdim
Benim annemde yıllarca aynı şeyi yaptı ama ben hiç kardeşimi daha çok seviyor diye düşünmemiştim hatta tabiri caizse ben hep yüzlerini güldürürken kardeşim hep problem çıkarıyor onları yıpratıyor diye annemler için üzülürdümBenimde 25 yaşında erkek kardeşim var oda annemi benden çok kiskanir uzakta oturuyorum yani annem telefonda bana güzel bı söz dese hemen kıskançlığa vuruyor ve bu benimde hiç hoşuma gitmiyor annem ayrım yapmiyor ama kardeşime öyle geliyor bilmiyorum bu durum nasıl degisir
Evde üzerlerine düşen görevlerden küçük bir örnek vereyim hani klasik bir annenin ele çöp torbası verme mevzusu vardır küçük ben demeden alır atar büyük eskiden ben atıyordum artık o atacak der işin komiği eskidende atmazdı ben atardım Bu tabi küçük bir örnek ben zaten işleri kendim yapıyorum ama bazen hasta falan olunca yardım istiyorum haliyle çok nadir olarak küçük olan şakayla karışık anne senin bir oğlun daha var hatırlatırım diyor Allah herkesin evladına sağlık sıhhat versin21 yaşındaki oğlunuz ne yapması gerekirken yapmıyor da küçüğü onun yerine yapıyor mesela?
Anladım ama kardeşi okulunda çok başarılıyken üstelik hiç yardım almadan diğeri her türlü imkanı kursu vs önüne seriliyken ki kapasitesini biliyorum çok yüksek sırf tembellikten bugün okula gitmiyorum derse insan ister istemez böyle bir cümle kuruyor işte ama yanlış fark ettim başka türlü anlatmaya çalışıcamBenim annemde sizin yaptignizi yapardi kardesimi korurdu ve ornek gosterirdi diger kardesin ne kdar uzuldgnu bilemezsniz kiyaslanmak hele ki kardesler arasinda cok kotu bi durum . Ne kadar yanlis yaparsa yapsin diger kardesni yada herhangi bir cocugu ornek gostermeyin derim.
Bende ona şaşırıyorum aynı evde aynı annenin büyüttüğü iki çocuk bu kadar farklı olsun işte fıtrat dediğimiz olgu burada devreye giriyor çok haklısınızikisinide dogurup büyüten sizsiniz ama yaradılış fıtratı her insanda farklı ne yazık ki.
üstüne gitmeyin düzelir diye de beklemeyin ama daha fazla da olumsuz huylar eklemesine de göz yummayın.
kimi insan ders çıkartır kimi insan hatalarının üzerine yenilerini ekler siz evladınızı daha iyi tanıyorsunuz kıyaslama yada örnek gösterilecek en son kiii kendinden yaşça küçük bir kardeştir
Benim oğlanlarla onlar küçükken yaşadığımız tabloyu anlatmışsınız aynen bizdede böyleydi ilerdede sizinde muhtemelen bu şekilde devam edecek yaradılış işte umarım ikisinide kırmadan incitmeden bu sorunu çözebilirim evlatlarınıza uzun ömürler diliyorumBizde de malesef ayni problem.mevcut ustelik biz daha yolun basindayiz...yedi yaslarinda ve bes bucuk yaslarinda iki kizim,buyuk olan bayan problem;surekli surat asik memnuniyetsiz,pireyi deve yapan bir tip,kucuk olanda bir o kadar uyumlu,neseli,sakin duygusal paylasimci...adaletli davranmaya calisiyorum fakat adaletli olmaya calismak bile bence kucuk olanima biraz haksizlik oluyor,bu kadar uyumlu,sorunsuzken neden buyukle kiyaslayayimki,bazi seyler icin birazcikta buyugunde cabalamasi gerekmezmi?ayni kefeye koymak asil haksizlik degil midir?Bence saygi,sevgi hurmet yani ozellikle manevi hissiyatlar birazcik hakedilmelidir.Cocuk degi buyuk oglunuz,vayyyy efendim onu benden cok seviyorsunda falan gibi cumleleri biraksin,birazcik beklentilerine karsi cabalamayi haketmeyi ogrensin.Tamam kiyaslamayin ama elbette sizi seven hurmet eden anne oldugunuzu unutmayan oglunuzu bir tik daha ustun tutun bence,bu onun hakki cunku...
Küçük kızla bile kıyasladılar demek Allahım kardeş kıskançlığının yaşı ayı yok demek ☺Allah uzun ömürler versinBenim de biri 20 yasinda digeri 16 yasinda iki oglum var .Bir de 21 aylik kizim var.Ayni durumlari bende yasiyorum.Benim de buyuk olan kendini kucuk oglumla kiyasliyor.En ufak bir sey de onu daha cok seviyorsunuz diyor .
Aslinda evlatlar arasindaki sevgi esit degerde sadece davranislariyla sekilleniyor fakat onlar bunlari her nedense sevgisizlik olarak goruyor.
Bazen kucugumde kendini buyuk oglumla kiyasliyor , ben de kusura bakmamalarini ama yaptiklari hata veya yanlislarda anne olarak uyarmam gerektigini soyluyorum.
Bir keresinde kendilerini 21 aylik kizimla bile kiyaslamislardi, anladim ki ne kadar dikkat etsekte, kardesler arasinda olabiliyor.
Siz yanlış anlamışsınız ben evlat ayırımı yapıyorum demedim aksine eğer bir ayrım varsa küçüğe karşı yapıldı demektir çünkü yıllarca abisinin sorunlarıyla uğraşırken o ihmal edildi anlatabiliyormuyum..Üstelik nefret ediyorum cümlesini kuracak kadar sizi ne öfkelendirdi anlayamadım ?Biri iş yapıyo biri yapmıyo diye evlat ayrımı mı yapılır ya? İki kardeşi birbirine kinlendiriceksiniz. Sonra neden oğlum beni sevmiyo,kardeşini sevmiyo diye düşünüp durursunuz... Olayı valla en çok siz bulandırıyosunuz haberiniz yok. Nefret ediyorum kıyas yapan kişilerden
Bende her annenin dediğini diyeyim o zaman baba oldunda beni daha iyi anlayacak ☺İşte olay burda biriyle daha yakın olmaz hepsiyle yakın olur. Küçük oğlunuzla daha yakınsınız demekki büyük agresif olmuş. Neyse ki artık yaşı ilerlemiş evlendikten sonra evler ayrılacağı için küçük oğlunuzla sizi görmediğinden evlat ayırıyosun demez
Aynen oyle o an anladim zaten ne kadar dikkat etmeye calissam da bu kiyaslamalar oluyor .Sevgisizlikten degil kisilik ozelliklerinden ,bana gore hepsinin sevgisi ayni ama onlarin bakis acilari farkli.Küçük kızla bile kıyasladılar demek Allahım kardeş kıskançlığının yaşı ayı yok demek ☺Allah uzun ömürler versin
Çok doğru haklısınız aynen katılıyorumAynen oyle o an anladim zaten ne kadar dikkat etmeye calissam da bu kiyaslamalar oluyor .Sevgisizlikten degil kisilik ozelliklerinden ,bana gore hepsinin sevgisi ayni ama onlarin bakis acilari farkli.
Biri 6 digeri 2 yasinda ayni duygulari hissediyorum.annelik bir anlamda omur boyu vicdan azabi demek mi acaba..Anlıyorum şayet bende oğluma aynı duyguyu hissettirdiysem çok üzülürüm onun hiç kırılmasını istemem kardeşi doğduğunda bile onunla ilgileniyordum çok yaramaz bir çocuktu kreşte okulda hep sorun yaşıyordu yine de hep sabırlı oldum
Haklısınız küçükken bu kadar yaşamadığımız bir kıskançlık ahh benim koca kazıklarım ☺Cok caninizi sikmayin. Kardes kiskancligi sizin engelleyebileyeceginiz bir sey değil. Net bir sekilde reddedin onu daha cok seviyorsunuz derse. İkinizi de esit seviyorumu sık sık tekrarlayin. Fitratin onune gecemezsiniz. Bir de artik koca kazik olmuslar piskolojileri hemen bozulmaz.