• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarımın arasındaki iletişimsizlik.

olga52

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2011
15
0
36
Adana
Kızlar 37 yaşıma basmak üzereyim.18 yaşında evlendim.17 ve 14 yaşında birer oğlum ve 9 yaşında bir kızım var.fakat çocuklarım birbirleriyle iyi geçinmıyorlar.özellikle 17 yaşındaki oğlum çok sorun çıkarıyor sürekli diğer kardeşlerini ezmeye çalışıyor bu durumu nasıl aşabilirım?

Bende en büyüğüm ve 18ime gireceğim:1: Kardeşlerimin her yaptığı beni rahatsız ederdi, Neden mi? Benim yaşım onlara oranla büyük. Doğal olarak onların yaptığı her şey bana "saçma" geliyor. Hemde aşırı "saçma"... Onların yaptığı davranışların aynını belki onların yaşındayken bende yapıyordum. Ama bunun bilincinde olmadan sürekli bir bağırma içindeydim evde. İkisini de sinir etmeye bayılırdım, hatta kızardım en küçük şeyde sesim apartmanda inlerdi... Ama sonra fark ettim ki onlar benim "kardeşim"... Sevmiyorum derdim ama sinirimdendi sadece. Uyurken hepsini öpmeden rahat edemezdim, yatağıma giremezdim.
Bir de çevrede küçüklere karşı daha bir ilgi oluyor sanırım çünkü onlar daha sevimli oluyorlar haliyle. Büyük oğlunuz bunun için onlara cephe almış olabilir. Siz arasında ayrım yapmasanız bile dışarıdan gelen "Ay ne tatlı çocuk" lafını küçük olana söylüyor. Bizzat yaşadım biliyorum. Ama yaşı itibariyle oğlunuzun biraz daha olgun olmasını beklemeniz normal. Şahsen ben bu dediğim davranışları liseye başladığımda bıraktım. İnsan bir şeylerin farkına o zaman varıyor çünkü.
Sizde bu davranışların altında yatan sebebi bulursanız kolaylıkla alt edebilirsiniz. Birde çocuklarınızın tam sınav dönemi SBS, YGS, LYS gibi... Evde gergin olmaları çok normal. Aynı odayı paylaşıyorlar mı bilmem ama bu sebeptende olabilir. Ben kardeşlerimle aynı odayı paylaştığım bir dönem dağınıklık konusunda büyük tartışmalar yaşıyorduk. Artık odalarımız ayrı böyle sorunlarda kalmadı:1:

17 yaşında oğlunuz tam ergenlık dönemi aksi olduğu yıllar üzerine gitmeyin derim hepimiz geçtik bunlardan bende 18 yaşındayım evdekiler ne asiliklerimi çekti çekiyor geçer zamanla

Öncelikle kendi davranışlarınıza objektif bir gözle bakmaya çalışın.
Acaba "sen büyüksün,sen ağabeysin" diyerek oğlunuzdan fazla fedakarlık mı istiyorsunuz ?
Veya tam tersi,babası veya siz,oğlunuza,kardeşlerine karşı fazla mı otorite tanıyorsunuz ?
Eşiniz size karşı benzer ezici davranışlarda bulunuyor mu ?
Oğlunuzun yaşıyla alakalı olabileceği gibi,evdeki iletişimle alakalı da olabilir.

Böyle bir sorun çıktığında,kardeşlerinin yanında çıkışmadan,oğlunuzla özel olarak başka odada konuşmayı deneyin.
"Kardeşine öyle yapma" demek yerine,nasıl davranması gerektiğini anlatın.Yani "yapma" içeren cümleleri "yap" şekline çevrin.
Haklıysa,cümleye "sen haklısın" diyerek başlayın.Sen haklısın oğlum ama o daha küçük,böyle bağırırsan anlamaz,inat eder.Kardeşinle güzel konuş....

evet canım bunlar her evde var özellikle ergenlerle uğraşmak insanın ömrünü yiyip bitiriyor:4: bunlara yapman gereken sabırlı olup onları anlamaya çalışman:61:

bizde öyleydik 2 kardeşim var benden küçük en küçüğe anne gibiyim ben kendimi annesi gibi hissediyorum onla aramız hep iyiydi hiç kötü olmadı ama ortanca kardeşim tam bi fırtınaydı eser gürlerdi hep kavga çıkarırdı herkes bizim sesimizi dinlerdi evlendi gitti artık evde çıt çıkmıyor meğer beni kıskandıı içinmış kavgaları şimdi itiraf ediyo daha :) düzeldi onunlada aramız büyüyünce geçiyo şuanda yapacak bişey yok adaletli olmak dışında

ama benimkiler çok huysuz.biri 17 yaşında ergenlik çağında diyorsunuz öteki de14 yasında oda ergenliğe girdim girecek yani.çok zor bi durum ya.

zor dönemler bunlar hele de erkek çocukları ergenlikte daha hırçın oluyorlar sanki:97:
ben şimdiden kızlarımın ergenliklerini düşünüyorum umarım fazla yormazlar beni diyorum
allah yardımcısı olsun bütün anne babaların işimiz zor:31:

Back
X