Çocuklarımın bir sorunu var yardım edermisiniz?

Busemiray

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2016
38
15
3
33
Kızlar benim 3 yaşında bir kizim birde 5 bucukyasinda oğlum var. 1 bucuk yaşında gündüz bezlenmeye kestik .Ama malesef hala gece bezleniyoruz Gece kaldırmaya çalışıyorum agliyorlar kalkmiyorlar ve altlarına kaçırıyorlar . Napicam bilmiyorum .
Birde kahvaltı sorunumuz var kahvaltilik
hiç birşey yemiyorlar sadece yumurta sürekli yumurta da alerji yapıyor napicagimi bilmiyorum

Kız için çok geç değil ama 5,5 yaş gerçekten geç gibi

Gece gündüz ayrımı yapmayın

Çıkarın bezi yatmadan önce çok sıvı vermeyin

Altlarına kaçırırlar belki ama farkındalık oluşur

Gece uyandırmayın da bir iki altlarına yapar sonra alışırlar

Bir de gündüz de hatırlatıyor musunuz yoksa kendileri mi gidiyorlar

buyuğe baya geç kalmışsınız gece bezlemek için yapacağınız şey akşam çok sulu şeyler içirmemek yatırmaya götürürken tuvalete götürseniz onlarda alışır zamanla

sabah kalvaltısı için değişik şeyler deneyin dikkatlerini çekecek ben öle yapıyorum 5 yaşını bitirecek bu ay büyük kızım kahvaltı sorunu kalmadı 1.5 senedir kendi tabağına kendisi seçer alır istediklerini

Bez takmayi kesin, yatagin altina nalyon yada su gecirmeyen yatak koruyucu koyun. Anladigim kadariyla bezin rahatligiyla tembellik olusmus. Gece altlarini kontrol ederken baktiniz yapmislar yuksek sesli bi alarm yada zil caldirin ve uyanip ustlerini degistirmeleri ve tuvalete gitmeleri gerektigini soyleyin. Zamanla alisacaklar ve tutmayi ogreneceklerdir.

Bezlemeyi bırakın.
Yatağa koruyucu takın
Yatağı ıslatınca farkına varıp rahatsız olsunlar.
Sabah kuru kalktıkları her sabah için bir kağıda bir gülen yüz çıkartması veya güneş yapıştırın. Son satırsa ödül resmi olsun. Çıkartmaların toplamı 5 tane olunca ödül olarak onları daha önce yapmadığınız bir eğlenceye götürün. Mesela lunapark, sirk, piknik, oyun parkı vs.
Maddi olarak alınan bir şey olmasın. Sizinle zaman geçirebilecekleri bir aktivite olsun.
Ve 5 tane olur olmaz o ödülü verin.
Sonraki hafta başka bir ödül hedefleyin.
Tamamen ıslatmayı bırakana kadar devam edin. 2-3 haftada cevap alırsınız gibi geliyor.

Kız için çok geç değil ama 5,5 yaş gerçekten geç gibi

Gece gündüz ayrımı yapmayın

Çıkarın bezi yatmadan önce çok sıvı vermeyin

Altlarına kaçırırlar belki ama farkındalık oluşur

Gece uyandırmayın da bir iki altlarına yapar sonra alışırlar

Bir de gündüz de hatırlatıyor musunuz yoksa kendileri mi gidiyorlar
Canim benim erkek için 2 senedir uğraşıyorum sürekli islatiyor alisidir diyorum ama aynı hergün nevresim yikiyorum .Gündüzleri geldiği zaman kendileri gidiyor ben hatirlatmiyorum .Hatta oğlum büyük tuvaletini gittiği zaman temizliğini kendi yapıyor beni sokmuyor

Bezlemeyi bırakın.
Yatağa koruyucu takın
Yatağı ıslatınca farkına varıp rahatsız olsunlar.
Sabah kuru kalktıkları her sabah için bir kağıda bir gülen yüz çıkartması veya güneş yapıştırın. Son satırsa ödül resmi olsun. Çıkartmaların toplamı 5 tane olunca ödül olarak onları daha önce yapmadığınız bir eğlenceye götürün. Mesela lunapark, sirk, piknik, oyun parkı vs.
Maddi olarak alınan bir şey olmasın. Sizinle zaman geçirebilecekleri bir aktivite olsun.
Ve 5 tane olur olmaz o ödülü verin.
Sonraki hafta başka bir ödül hedefleyin.
Tamamen ıslatmayı bırakana kadar devam edin. 2-3 haftada cevap alırsınız gibi geliyor.
Fikriniz için çok teşekkür ederim .bugünden itibaren deneyecek ihsallah olumlu bir cevap alırım

Bez takmayi kesin, yatagin altina nalyon yada su gecirmeyen yatak koruyucu koyun. Anladigim kadariyla bezin rahatligiyla tembellik olusmus. Gece altlarini kontrol ederken baktiniz yapmislar yuksek sesli bi alarm yada zil caldirin ve uyanip ustlerini degistirmeleri ve tuvalete gitmeleri gerektigini soyleyin. Zamanla alisacaklar ve tutmayi ogreneceklerdir.
Inşallah canim suan 3 bebegimi bekliyorum . Bez parası sıkıntı değil ama inanin bu dert beni çok sıkıyor . Oğlum bi ara gece kalkmaya başlamıştı ama eşimden ayrıldığım zaman 6 ay ayrı kaldı babanneside beze alistirmis tekrar buda ışte suan sorun oluyor

Tuvalet eğitimi zamaninda verilmeli diye düşünüyorum,3 yaşındaki kızınız için zamanı gelmiş,oğlunuz içinde geç kalmıssınız ama pes etmeyin.
Gece asla bezlemeyin. Yatak koruyucu serin,zaten yaz ayındayız üşütme durumu olmaz. Kaldırın gece saat kurup,tuvaletlerini yaptırın. Gece yaparlarsada rahatsız olup,illaki bırakacaklar. Ama sakın pes edip bez bağlamayın derim,en başa dönersiniz. Siz kararlı ve sakin olun,çocuklarda er yada geç uyacaklar bu duruma.

Aslında siz yazdıktan sonra çocuklarınızı pedagoga götürseniz daha iyi olur diye düşündüm.
Babadan ve anneden ayrı 6 ay geçirmiş büyük çocuk, babadan ayrı küçük çocuk, artı eski eroinman ve şizofren bir baba...

Acil pedagog desteği alın.

Aslında siz yazdıktan sonra çocuklarınızı pedagoga götürseniz daha iyi olur diye düşündüm.
Babadan ve anneden ayrı 6 ay geçirmiş büyük çocuk, babadan ayrı küçük çocuk, artı eski eroinman ve şizofren bir baba...

Acil pedagog desteği alın.
Bende düşünüyorum bildiginiz bir hastane varmi

Inşallah canim suan 3 bebegimi bekliyorum . Bez parası sıkıntı değil ama inanin bu dert beni çok sıkıyor . Oğlum bi ara gece kalkmaya başlamıştı ama eşimden ayrıldığım zaman 6 ay ayrı kaldı babanneside beze alistirmis tekrar buda ışte suan sorun oluyor

Canim stres yapma sadece diger bebek gelmeden diger 2 ufakligi bezden kes sen rahat edersin. Simdi yaz zaten usutmezler. Hem oglun artik okula baslayacak yakinda sen buyudun va filan dersin. Inan bu zil olayi teyzemin oglunda ise yaradi. Altina yaptiginda rahatsiz eden bi zil caldiriyordu. Zamani gelmis zaten. Kizlar daha cabuk kavriyor zaten ama sen 1 tasla 2 kus vurabilirsin o

Merhabalar;
bez bağlamayın zamanla rahatsız olacak zaten kendisi.
Sizin vesilenizle tuvalet eğimi verecek diğer annelere önerim gece ve gündüzü aynı anda bıraktırmaları.Belli süre çok zor oluyor kabul ediyorum ama en çabuk böyle öğreniyorlar.
Birde gece arada kalkıp kontrol edin yani altlarına kaçırdıkları saati tahminen bulun ve o saatte kaldırın tuvalete.

Kızıma tuvalet eğitimi verirken ki durmlar aklıma geldi birden.Eşim bardaktan bardağa su boşatılıyordu efekt olsun da tuvaleti gelsin yapsın diye.:KK53:

Kızınızı bezlemeyin.Yatağa koruyucu takın ve geceleei tuvalete kaldırın.Altına yaptığında ise " beni sinirlendirme,çok üzüyorsun beni" gibi cümleler değil ; "beni mutlu etmeye ne dersin"gibi cümleler daha ikna edici olacaktır.Ve onu 2 3 güne bir ödüllendirin sonra alışır inşallah kendi kendine.

Kızlar benim 3 yaşında bir kizim birde 5 bucukyasinda oğlum var. 1 bucuk yaşında gündüz bezlenmeye kestik .Ama malesef hala gece bezleniyoruz Gece kaldırmaya çalışıyorum agliyorlar kalkmiyorlar ve altlarına kaçırıyorlar . Napicam bilmiyorum .
hiç birşey yemiyorlar sadece yumurta sürekli yumurta da alerji yapıyor napicagimi bilmiyorum

merhaba,
cocuk kendini hazir hissetmeli demisti doktorumuz bize. gece bez gibi degil de bez kulotlardan giydirip sureci yumusatabilirsiniz.
diger yandan uyku oncesi sivi alimini azaltmak istenmeyen kazalari onleyebiliyor.

Bezden kurtulurken gece gunduz kesmek gerekiyor ilk zamanlar kazalar olur ama zamanla alisirlar. Yatmadan 2 saat once sivi alimini kesin. Yatmadan evvel muhakkak tuvalete götürün. Olmadi kucuk olani ilk zamanlar gece cise kaldirirsiniz. Ama zamanla uykusunda kontrolu ogrenecektir. 6 yasa kadar gece alt islatmayi normal kabul ediyoruz demisti bana doktor.

Kızınızı bezlemeyin.Yatağa koruyucu takın ve geceleei tuvalete kaldırın.Altına yaptığında ise " beni sinirlendirme,çok üzüyorsun beni" gibi cümleler değil ; "beni mutlu etmeye ne dersin"gibi cümleler daha ikna edici olacaktır.Ve onu 2 3 güne bir ödüllendirin sonra alışır inşallah kendi kendine.
Inşallah canimm

Hatali davranmissiniz. Gunduz ve gece ayni anda bezden kesmeniz gerekirdi. Yaslari buyuk artik alismislar... Gece zorla uyandirin, uyanmaya alissinlar. Bezlemediginizi soyleyin bilsinler. Uyanmalari gerektigini anlatin, ozellikle 5 yasinda olana.

Kahvalti icinde bol süt, tereyag, peynir, bal iceren krepler yapin. Baska bir gun peynirli yumurta.

Karadeniz mutfaginin meshur yemegi var hani mihlama. Onu yapin. Tereyag, beyaz peynir, kasar peynir, misir unu...

Back
X