Cocuklarimizi gercekten seviyor muyuz? Dusunmekten uykum kaciyor

Evet insanlar Savaştan Canını kurtarabilmek için kaçtılar, gerçekten çok zor. O insanlara özellikle de çocuklara çok üzülüyorum Eğitimsiz ve sağlıksız büyüyecekler.
Çok da sinir bozucu tabi, hastaneler kendi insanımıza bile zar zor yetiyor, bir tahlil kaç zaman sonrasına sıra verilerek yaptırılıyor, şimdi tüm imkanlar göçmenlere de kullandırılacak.
Savaştan kaçmış gencecik işsiz Güçsüz insanların 3-5 çocuğu Dünya'ya getirmesi cehaletten başka birşey değil. O insanların durumu içler acısı ve bizler de esasında bir sürü tehlike unsuruyla bir arada yaşıyoruz.
Artık hastaneler mültecilere hizmet vermiyor devlet yapılan tedavileri ödememiş çünli kanser hastası 5 yaşındaki bir çocuk için üniversite hastanesi paralı dahi tedavi etmeyi kabul etmedi.

İmzamı atarım, bakın kendini bilen bir ülke şov amaçlı değil de ciddi bir şekilde sığınmacı kabul edecekse bir plan yapar, nedir plan: ben kaç bin mülteci bakabilir besleyebilir barındırabilir sağlık hizmeti sunabilirim? Herkes gelsin katil esed biz dünya devletiyiz kopun kopun gelin demez, 2 milyon adamı doldur ülkeye şu an kim nerde bilme çok azı kamplarda olsun binlerce bebek doğmuş olsun emekline asgari ücretline zam verme bunlara bak...Bu düzen patlar ki patladı bazı illerde halk mültecilere saldırdı çeşitli sebeplerden, bir ülke önce kendi vatandaşından sorumludur önce onların refahı gelir, ister begenin ister beğenmeyin doğrusunu avrupa yapıyo, şu kadarına bakabilirim diyo ve o kadarını kabulediyo biz milyon adam aldık noldu?

Ben Batman'da yaşıyorum burda 13 14 yaşında kızlar10 liraya fuhuş yapıyo hoş mu

e tamam madem kendi vatandaşına bile bi faydan yok sus o zaman senden yardım isteyen yok zaten.
bu ülkede hırsızlık yolsuzluk olmasa bu ülkenin parası herkese yeter kimse de bin lirayla geçinmeye çalışmazdı
devlet onlara sınavsız üniversite veriyo ipsiz sapsız kalmasın diye ona da bişey buluyosunuz
sizin gibiler kendinden başka kimseyi sevmezler zaten
ben iyi oluyum da dünya yansın fark etmez mantığı
biz burda bütün mahalle olarak suriyelilere
annesinin soğukta ateş yakarak ısıtmaya çalıştığı
o küçük bebeklere bakıyoruz merak etmeyin
destek olmak niyetinde değilsen olana da köstek olma
kime ne faydan var acaba bu hayatta otur bi düşün

Iyi beslemeler canim o zaman ..Kimin hayatta ne yaptigini bilmeden sallamakta klavyenin gucu herhalde ..
Tartismicam optum bye

e tamam madem kendi vatandaşına bile bi faydan yok sus o zaman senden yardım isteyen yok zaten.
bu ülkede hırsızlık yolsuzluk olmasa bu ülkenin parası herkese yeter kimse de bin lirayla geçinmeye çalışmazdı

devlet onlara sınavsız üniversite veriyo ipsiz sapsız kalmasın diye ona da bişey buluyosunuz
sizin gibiler kendinden başka kimseyi sevmezler zaten
ben iyi oluyum da dünya yansın fark etmez mantığı
biz burda bütün mahalle olarak suriyelilere
annesinin soğukta ateş yakarak ısıtmaya çalıştığı
o küçük bebeklere bakıyoruz merak etmeyin
destek olmak niyetinde değilsen olana da köstek olma
kime ne faydan var acaba bu hayatta otur bi düşün

Ben kendi ülkemde okuyamadım. Benim gibi bir sürü genç okuyamadı birçok sebepten. Devlet önce kendi vatandaşını düşünmek zorunda. Bizi okuttuktan sonra hala gücü varsa onları da okutsun tabi. Ama önce biz. Çünkü bizler bu ülkenin vatandaşlarıyız. İleride çocuğunuz üniversite sınavında istediği bölümü kazanamazsa da onun yerine Suriyeli çocukların okuduğunu görürseniz ne demek istediğimizi anlarsınız.

Geçen siyaset topiklerinden birinde biz ne zaman bu kadar vicdansız olduk diye sormuştu biri ya hani
bu konuyu okuyunca ben de bu soruyu sordum.

Biz ne zaman bu kadar vicdansız olduk?

Ben de kontrolsüz kucak açmaktan yana değilim ama bencillik edecek kadar kalpsiz de değilim.

Yarınımdan korkarım.

Savaş bir vahşet. Sen el uzatma, o el uzatmasın.

Bu insanlara kim yardım eli uzatacak?

Kendi ülkesinde çok varlıklı olan bir çok aile canı için, ailesi için her şeyden vazgeçip kaçmış.

Gurbette karın tokluğuna yaşam mücadelesi veriyorlar.

Bu dışarıdan bakıldığı kadar kolay bir şey değil.

Ekmek elden su gölden, ohh sevişip habire doğuruyorlar anca derken sanki çok mükemmel bir yaşamdan
bahsediliyor.

İtiraf edelim hiç birimiz onların yerinde olmak istemeyiz.

Muhtaçlık, ele bakmak ne zor!

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.

Bu konu hakkında ne düşüneceğimi şaşırdım.
Bir Anadolu şehrine gittim yakınlarda. Otobüs tıklım tıklım Arap dolu. Zenginler; süsleri püsleri, takıları yerinde. Sandım ki İranlı turistler. Sonra öğrendim ki, Suriyeli göçmenlermiş ve aylık paralarını almaya gidiyorlarmış.
Gelelim yaşadığım şehire, İstanbul'a. Köprü altlarında kalan, çoluk çocuk perişan olmuş, kağıt toplayarak geçimini sağlamaya çalışan aileler... Ve bir tarafta da apartmanı tümüyle satın alan zengin Suriyeliler.

Bir tarafta Suriyeli kadınları ikinci eş adı altında seks kölesi yapan adamlar...
Diğer tarafta sırf kalacak yer bulabilmek için fuhuş yapan kadınlar...

Bu madalyonda kaç yüz var sayamadım.

Ya Mersin'de otobüse binsen yarısından çoğu suriyeli, anlatamam sana Türkçe konuşma duymuyorum bir de Türkçe öğrenmeye de tenezzül etmiyorlar ne cesaret bu ? Bilet parası ödemeden biniyorlar biliyor musun?
Sen de mi Mersin de yaşıyorsun canım .ben yaşıyorum benim yaşadığım semtte fazla yok ama diğer ilçe ve Semtler Suriyeli dolu. Hastaneler öyle Suriyeli dolu.Kardeşimle bindiğim dolmuşta hepsi Suriyeli idi .şoför kardeşim ve ben hariç.

Mersini biliyorsanız şimdi hemen Suriyeli esnaf dolu. Dükkan açmışlar arabaları falan son model.Üniversite civarı ev kiralari bile yükselmiş.

Iyi beslemeler canim o zaman ..Kimin hayatta ne yaptigini bilmeden sallamakta klavyenin gucu herhalde ..
Tartismicam optum bye

evet, insanların bir şekilde savaştan kaçıp yaşamalarını istemektense, senin huzurunu bozdukları için ölmelerini tercih eden birinin naptığını hiçç merak etmiyorum zaten.ben de öptüm tatlım byee

utan bee o insanların tepelerine bomba atarlarken napsalardı ordan kaçmayıp
savaş bu savaş ağızdan çıkan bi kelimeden çok daha öte
orda her gün insanların anası babası kundaktaki bebekleri bombalanıyo
sen burda iş güç peşine düşmüşsün hiç mi insanlığın kalmamış senin
önemli olan insan olmayı becerebilmek anlıyo musun
önemli olan dil,din,ırk,cinsiyet gözetmememek ve
İNSANLARI BÖLMEMEK
senin gibiler şimdiden böyle çığırtkanlık yaparlarsa etrafta
onlarla da 20 yıl sonra kürt sorunu gibi "suriyeli" sorunu olur
milliyetçi olmaktan önce İNSAN olmayı öğrenin LÜTFEN!!!
iş,güç elbet bulunur siz yeterince çalışkan ve eğitimliyseniz!!!

Cok afedersiniz ama neden bu kadar saldirgan ve kaba bir dille cevap veriyorsunuz? Ben savasin alasini sehit dedelerimi bekleyen ninelerimden, onlarin ac kalmis cocuklarindan duydum ve biliyorum. Memleketim insani Ermeni isyani, Fransiz ve Ingiliz isgal bombalari altinda ac susuz inim inim inlerken olan bitenlerin kayidi elimde. Bu konuda gayet bilincliyim ve iste bu yuzden bu olaganustu tek yonlu siyasal istismari dile getirdim.

VE size sunu soracagim; neden bizim USTUN humanist degerlerinin kalesi olan USTUN AB memleketleri gocmenleri almamakta direniyor hic dusundunuz mu? Onlarin hepsinin masum gocmen olmadigini senden daha iyi biliyorlar. Senin pacavra olmus istihbaratin Ankara gobegini koruyamazken onlar uluslarasi istihbaratla isbirligi yapip "bunlar tehlikeli, bizim icin de, cocuklarimiz icin de" diye buyuk bir kismini almiyorlar. Bu adamlar geri zekali mi , cahil mi, saf mi? Saf kim burada?

Kurt milleti Anadolu'nun en eski milletlerindendir, onlari karistirmayin lutfen. Turkiye sinirlari icinde Osmanli Suriyelisi vatandaslar da mevcut. Ancak bu Suriye uzerinden gelen binlerce degil MILYONLARCA insani zaten ekonomisi zor durumda olan bir ulkeye yerlestirmek hangi devletin dehasal fikridir bana soyler misiniz? Tarih boyunca biu kadar pervasizca ve milletinin gelecegini dusunmeden karar verilen bir ulke olmus mudur? O ulke hayatta kalabilmis midir?
Boyle dusunmem icin milliyetci olup olmamakla tamamen alakasizdir. Bu odanin icine oturmus fili gormemek icin nasil bir gozluk taktiginizla alakali. Ne benim insancilligimi yazdiklarimdan tartabilirsiniz ne milliyetciligimi. Kisi uzerinden tartismadan kacinarak bu buyuk felaketin sorumlulugun vatandas olarak SIZ DAHIL HEPIMIZE ait oldugunu hatirlayin lutfen.

Önce iç savaş çıkar başka bir ülkenin dinamikleriyle oyna, 2 sene önce kardeşim esad de tatile git 2 sene sonra esed demeye başla diktatör de adama sorarlar neden?

Kendi ülkeni hakettin diğerleri kaldı, açlıktan ölen kübra bebek bizim çocuğumuz değil miydi

Sen de mi Mersin de yaşıyorsun canım .ben yaşıyorum benim yaşadığım semtte fazla yok ama diğer ilçe ve Semtler Suriyeli dolu. Hastaneler öyle Suriyeli dolu.Kardeşimle bindiğim dolmuşta hepsi Suriyeli idi .şoför kardeşim ve ben hariç.

Mersini biliyorsanız şimdi hemen Suriyeli esnaf dolu. Dükkan açmışlar arabaları falan son model.Üniversite civarı ev kiralari bile yükselmiş.
Bunların geldiği semtlerde ev kiraları fırladı gelmesinler diye. Artık leş gibi doldurdular her yani her yer arapça tabela. Kuduruyorum gördükçe, Türkçe de öğrenmeye tenezzül etmiyorlar. Mersin'den taşındım ben İstanbul'a üniversite için canım ama her tatil Mersin'deyim, 1 ay oldu döneli. Her yer kara çarşaflı, kucaklarında 3-4 çocuk, parklar rezalet... Oturdukları binayı leş gibi kokular sarıyor, 5 kişi taşınsalar bir bakmışsın sayı 10'u aşıyor. Dolmuşlar toplu taşımalar zaten bitmiş gitmiş.

Ben kendi ülkemde okuyamadım. Benim gibi bir sürü genç okuyamadı birçok sebepten. Devlet önce kendi vatandaşını düşünmek zorunda. Bizi okuttuktan sonra hala gücü varsa onları da okutsun tabi. Ama önce biz. Çünkü bizler bu ülkenin vatandaşlarıyız. İleride çocuğunuz üniversite sınavında istediği bölümü kazanamazsa da onun yerine Suriyeli çocukların okuduğunu görürseniz ne demek istediğimizi anlarsınız.

dediğim gibi onlar göçmen statüsünde oldukları için bu haklar onlara verildi.
kalıcı olarak kabul edildiklerinde böyle hakları olmayacaklar onlar da vatandaş olacaklar.

İnsan olarak suriyelilere çok üzülüyorum ancak ülkemiz bu insanları barındırabilecek refah düzeyinde kesinlikle değil kendi vatandaşlarının sıkıntılarını çözememişken bukadar insanı değil barındırmak onlara hiç bir şey veremez ve buda doğal olarak bizlere yansıyacak ve aç kalan neler yapmazki bir düşünün..Allâh sonumuzu hayır etsin ama bende istemiyorum...

Ayrica madem ki zor durumdalar o zaman edepleriyle dursunlar bazi siginmacilar,,fuhus yapanindan tut,hirsiza,tecavuzcusune ,kapkaccisi,tacizcisi hepsi var onlar burda yasicak diye bizimkiler neden cekmek zorunda bunu ?

Gerçekten Türkiye 'de hiç fuhuş , kapkaççılık, tacizlik , tecavüzcüler yok.

Kaç haber var; tacizci Suriyeli diye ?

Gelen suriyelilerden cok zengin olanlari sa var. Gelirken getirdikleri arabalarina binip bas bas arap muzigi dinleyerek gezen, siradan bir magaza olan lc ye girip otuz tane posetle cikanlar. Bence gorduklerimizden genelleme yapiyoruz,bu zenginleri gorup hepsi burda sefasini suruyor diyoruz, dilenenleri hirsizlik yapanlari görüp hepsi hirsiz diyoruz.mesela bize gore zor sartlar altinda, ne olacagini bilemedigin zamanda cocuk yapmak buyuk risk iken, onlar icin üreme bir yerde tutunma sebebi. Bundan yaklasik 1 sene once calisirken hic unutmuyorum resmen bolumumuzun abonesi olan bir suriyeli vardi, cocugu olmuyor diye tedaviye geliyordu. Ille de olsun ille de olsun. Kendi iclerinde onlarin sartlari da birbirinden cok farkli. Gercekten muhtac olani da var olmayani da. Kurunun yaninda yasi da yakmayalim arkadaslar. Benim de muzdarip oldugum konular var.bu suriyeli sorunundan sonra oturdugum semtte kiralar birden firladi. Binlik ev oldu binbes yuz tl 2 bin tl. Zor durumda kalip 3-4 aile bir eve giriyorlar. Bunun sebebi onlarin zor durumda olmalari mi yoksa ev sahiplerinin emlakcilarin firsat düşkünü olmalari mi? Bence ikincisi. Biraz empati yapmaliyiz bence. Bize bireysel olarak düşen o. Kitlesel olarak ise anca devletimizin yapabilecegi seyler olabilir, biz napabiliriz ki.

evet, insanların bir şekilde savaştan kaçıp yaşamalarını istemektense, senin huzurunu bozdukları için ölmelerini tercih eden birinin naptığını hiçç merak etmiyorum zaten.ben de öptüm tatlım byee

Gozlerim dol~abilirdi cok duygusal geldi :KK51::KK51: Ama ben olsunler demedim ,edepleriyle dursunlar,benim ulkemin vatandasini rahatsiz etmesinler,karninds bebegiyle fuhus yapmaya gitmesin,hirsizlik yapmasinlar dedim ..
Anlamakta zorlaniyorsunuz Suriyeli misiniz acebaaaaaaa :KK52:

Gayet mantıklı ve haklı b,r yazı olmuş.
Gazi, bakın gazi diyorum, açlıktan öldü hatırlarsanız.
Sen önce kendi vatandaşlarına bak, insani bir yaşam sürdüklerinden emin ol, sonra gücün kalmışsa belirli sayıda insanı kabul et. Ama böyle çil yavrusu gibi dağılmışlar bütün yurda, olacak iş mi? Kamp yaparsın orada kalırlar.
Trafik cezası kesemiyorlardı çünkü o plakayı nasıl okuyacak da kimin adına kesecek? En son çare yerli plaka vermeye başladılar.
Sadece bu mu? Annemin maaşı durduk yere azaldı, banka mantıklı açıklama yapamıyor. Neden? Çünkü emekli maaşlarından kesiyorlar.
Haram olsun.

Back
X