Cocuklarimizi gercekten seviyor muyuz? Dusunmekten uykum kaciyor

Suudi arabistan bir tane multeci almadı ya. O saasalı petrol krallıgı bir tane multeci almazken gariban turkiyenin ne haddine acaba? Keske devletimiz kendi vatandasına yetebilen, sosyal devlet olmanın gereklerini yerine getiren bir ulke olsa da ben de zavallı savas magdurlarını hos gorebilsem... Bu ulkenin daha kendi vatandasına hayrı yok, milyon suriyeliyi nasıl besleyecek nerede istihdam edecek? Mesele almak degil, ulkemiz genis cok sukur herkes sıgar ama layıgıyla multeci alamıcaksan bu islere bulasmayacaksın. Onlar bize lutufmus, he ilerde aclıktan evinize girerlerse siz bize lutufsunuz diye bi oda acarsınız.

Ulkenin basında kqmbur yemin ederim. Onlara verilecek imkanlar kimbilir nerelerden hangi cocugun hakkından kısılıyor. Humanist olmak zorunda degilim suriyelileri cocuklarımın gelecegi icin tehdit olarak goruyorum ve bu ulkede istemiyorum

Kimse kusura bakmasın ama her kelimesi doğru bu yazının.
Utanmadan üremeye devam ediyorlar hala. 69 bin bebek ne demek, bu ne cesaret yani?
Savaştan kaçmışlar hala bacak arası derdindeler. Korunma denen bir şey de yok. İt gibi ürüyorlar.
Hiçbirini masum bulmuyorum, hepsi kızlarımızın namuslarına göz diken sapık olup çıkacaklar, soyumuza karışıp türeyecekler.
Haklarımızı yiyip bizi kendi ülkemizde sefil durumuna düşürecekler, virüs gibi her yere yayılıyorlar.
Kimse gelip bana burada vicdan kesmesin, ne b.k olduğu ortada hepsinin.
Gitsinler Avrupa'yı kirletsinler bakalım izin veriyorlar mı, bir enayi biziz.
2 milyon geliyorlarsa ertesi yıla 3 milyona katlıyorlar sayılarını kontrolsüzce ürüyorlar, kısırlaştırılmaları lazım.
Hiçbir çocuk benim milletimin çocuğundan değerli değil. Kimse kusura bakmasın.
Gittikleri yeri pisliğe çöplüğe çeviren orta çağ insanları bunlar. Ahlak yok, ar yok edep yok. Leş gibi kokuyorlar.

Aman Allah' ım bu nasıl üslup? Nasıl bu kadar acımasızca ve hakaret ederek yazabiliyorsunuz ? Her cümleniz dehşete düşürdü beni. İt gibi üremek ne demek ya ?
69 bin bebek sayısının resmi kaydı bile yok. Uydurdukça uyduruyor herkes.
Kaldı ki oyle , siz mi doyuracaksınız onları ?
Hiç biri burada kalıcı değil zaten.
Kimse horlandığı , it görüldüğü yerde kalmaz.

O kıyıdaki bebek olumunun suçluları işte böyle hor görenler.
Savaş var. Aynı şey bizimde başımıza gelebilir.
Ellerim titredi bunu okuyunca ve beğeni sayısını görünce.

Zaten vardi bir de Suriyeliler mi taciz etsin diyosun ne diyosun anlamadim ki :110:

Sanki onlar getirdi buraya ahlaksızlığı diyorum.
Ayrıca oyle haberlerde yok.
Uyduruluyor , herkeste basma kalıp cümle kuruyor.
Bir iki tane olan haberi büyütüp durmayın. Kendi içimizdekileri konuşmak lazım.

Cok afedersiniz ama neden bu kadar saldirgan ve kaba bir dille cevap veriyorsunuz? Ben savasin alasini sehit dedelerimi bekleyen ninelerimden, onlarin ac kalmis cocuklarindan duydum ve biliyorum. Memleketim insani Ermeni isyani, Fransiz ve Ingiliz isgal bombalari altinda ac susuz inim inim inlerken olan bitenlerin kayidi elimde. Bu konuda gayet bilincliyim ve iste bu yuzden bu olaganustu tek yonlu siyasal istismari dile getirdim.

VE size sunu soracagim; neden bizim USTUN humanist degerlerinin kalesi olan USTUN AB memleketleri gocmenleri almamakta direniyor hic dusundunuz mu? Onlarin hepsinin masum gocmen olmadigini senden daha iyi biliyorlar. Senin pacavra olmus istihbaratin Ankara gobegini koruyamazken onlar uluslarasi istihbaratla isbirligi yapip "bunlar tehlikeli, bizim icin de, cocuklarimiz icin de" diye buyuk bir kismini almiyorlar. Bu adamlar geri zekali mi , cahil mi, saf mi? Saf kim burada?

Kurt milleti Anadolu'nun en eski milletlerindendir, onlari karistirmayin lutfen. Turkiye sinirlari icinde Osmanli Suriyelisi vatandaslar da mevcut. Ancak bu Suriye uzerinden gelen binlerce degil MILYONLARCA insani zaten ekonomisi zor durumda olan bir ulkeye yerlestirmek hangi devletin dehasal fikridir bana soyler misiniz? Tarih boyunca biu kadar pervasizca ve milletinin gelecegini dusunmeden karar verilen bir ulke olmus mudur? O ulke hayatta kalabilmis midir?
Boyle dusunmem icin milliyetci olup olmamakla tamamen alakasizdir. Bu odanin icine oturmus fili gormemek icin nasil bir gozluk taktiginizla alakali. Ne benim insancilligimi yazdiklarimdan tartabilirsiniz ne milliyetciligimi. Kisi uzerinden tartismadan kacinarak bu buyuk felaketin sorumlulugun vatandas olarak SIZ DAHIL HEPIMIZE ait oldugunu hatirlayin lutfen.

Bakın birincisi bu saydıklarınız o insanların suçu değil devletlerin suçudur.AB ülkeleri mülteci aldı evet ama eğitimlilerini ve zenginlerini seçerek aldılar, bu bir.

İkincisi bu anlattıklarınıza ben de katılıyorum.Ama bizim ülkemizin bu kadar dandik bi istihbaratı olduğunu kabul edecek olursak suriyelilerden çok daha büyük tehlikeler altında olduğumuzu da kabul etmiş oluruz.IŞİD, PKK vs vs diğer terör örgütleri gibi.

AB'nin aldığı göçmen sayısından haberiniz var mı acaba sizin?Bunu sırf suriyeli olarak sormuyorum. Avrupa suriyedeki savaş öncesinde de çok ciddi olarak mülteci sorunu yaşayan bir bölgeydi.Bundan 5 sene önce İngiltere'ye gidip Londra'nın içinde gördüğüm İngiliz sayısı o kadar azdı ki.AB ülkeleri zaten yıllardır korkunç şekilde göç alıyor ve artık almak istemiyor olmasının sebebi de sırf suriyeliler değil zaten yıllardır çok fazla göç alıyor olması.

Sen bugün samanı bile ithal eden bi ülkeysen ekonominin kötü olmasının ve kötüleşecek olmasının nedenini suriyelilere bağlayamazsın.Saman bile ithal eden bir ülke bitiktir zaten.

Lakin ekonomimiz kötü şartlarımız kötü diye insanların bebeklerin ölmelerine göz yumamayız diye düşünüyorum.Bence insan olmak bunu gerektirir çünkü.

Ha ayrıca merak etme, iktidar partisine oy verenlerin de çoğu istemiyor suriyelileri zaten.Ama biz vatandaşları takan yok.Büyük hesaplar, yapılan pazarlıklar öyle emretmişse bütün ülke istemese de bişey değişmeyecek zaten.Ülke olarak bir piyondan fazlası değiliz çünkü.

Yine de insanları dışlayıp yok saymak bize bir şey kazandırmaz.Bugün şikayet ettiğiniz suriyelilere böyle davranmaya devam ederseniz ilerde bu daha büyük sorunlar doğurur.

Aman Allah' ım bu nasıl üslup? Nasıl bu kadar acımasızca ve hakaret ederek yazabiliyorsunuz ? Her cümleniz dehşete düşürdü beni. İt gibi üremek ne demek ya ?

Keşke kalmadılar kardeş avrupa istemiyor hepsi burada bundan sonrs

Siz duyarlılığınızı az ötede kasmaya devam edin bir zahmet.
Bizim başımıza aynısı gelse bize kapısını açacak tek bir ülke yok.
Kaç Arap ülkesi var bu dünyada? Neden bir tanesi bile bunlara kapılarını açmadı hiç düşündünüz mü?
Benim çocuğum düşse kimse kaldırmayacak, kimse onun elini tutmayacak, benim önceliğim bu vatanın evlatlarıdır.
Biz üniversiteye girmek için ağlarken, psikolojik çöküntüye uğrayıp avuç avuç saç dökerken onlar sınavsız üniversiteye girecek öyle mi?
İnsanların karısına kızına göz dikecek, jiplere binip gezecek bir de üstüne yaşadığı ülkenin dilini 2 kelime konuşmaya tenezzül etmeyecek.
Verecek parası olsa da durumunu bahane edip elini cebine atmayıp sömürecek bizi?
Onların karnı doysun diye benim evlatlarım aç kalamaz, buna kimsenin hakkı yok.
Kalıcı değillermiş, hahahayt güleyim de şakanız ortada kalmasın.
Çoğu kazık çaktı buraya, kaç tanesiyle konuştuysak dönmeyeceklerini söyledi, keriz burada çok tabii.
Bir de beleşten vatandaşlıkları olsun, 17 yıldır burada yaşayıp vergisini veren, okulunu okuyan ve sicili temiz bir yabancı burada vatandaşlık alamasın.
Ama çok duyarlı ve vicdanlı insanlarsınız siz biz barbarız evet vicdan yoksunuyuz, tüh kaka çiş puh bize.
Elleri titremişmiş...

Bu sorun cozulmeyecek...ulke olarak bizimde hakli oldugumuz yanlar var ama suriyelilerinde cok cok zor isi...

Yaziyo gorunce urperdim bende...bu kotu dusunceler icerisinde olup genelleme yapip bu kadar agir konusan herkese biraz yavas olun diyorum...zira uc bes yil once suriye bu halde degildi ve unv arkadaslarim suriyeye gezi duzenliyorlardi..merak edilen bir ulkeydi...
Dusene bir tekmede siz atmayan...onlar muhtac..
Kimse memnun degil bu durumdan

Suudi arabistan bir tane multeci almadı ya. O saasalı petrol krallıgı bir tane multeci almazken gariban turkiyenin ne haddine acaba? Keske devletimiz kendi vatandasına yetebilen, sosyal devlet olmanın gereklerini yerine getiren bir ulke olsa da ben de zavallı savas magdurlarını hos gorebilsem... Bu ulkenin daha kendi vatandasına hayrı yok, milyon suriyeliyi nasıl besleyecek nerede istihdam edecek? Mesele almak degil, ulkemiz genis cok sukur herkes sıgar ama layıgıyla multeci alamıcaksan bu islere bulasmayacaksın. Onlar bize lutufmus, he ilerde aclıktan evinize girerlerse siz bize lutufsunuz diye bi oda acarsınız.

Ulkenin basında kqmbur yemin ederim. Onlara verilecek imkanlar kimbilir nerelerden hangi cocugun hakkından kısılıyor. Humanist olmak zorunda degilim suriyelileri cocuklarımın gelecegi icin tehdit olarak goruyorum ve bu ulkede istemiyorum
Aynen katılıyorum gün gelip onlarda dağlara çıkıp diğer İt sürüsüne katılacaklar garantisi varmı olmayacağının...

Ne yapalim yani kucaginda bebegi ile savaştan ölumden kacan insanlara bizdemi bir çelme takalim...Yaziklar olsun sizin gibi empatiden yoksun vicdansiz insanlara ...!Onlar degil pis kokan sizin curuk kalbiniz ve vicdaniniz daha pis kokuyor..! .İlerde bir gun o insanlarin yasadiklarini yasarsaniz dilerimki karsinizi sizin gibi curuk vicdani olanlar cikmaz.

Bu hükümetin yediği paralarla 10 suriye devleti doyurulurdu ,binlerce cocuk okutulur ,bakılırdı.
Yapılan israfa bakınca kimlerin hakkımızı yediği ortada. Savaş mağduru cocuklara gelinceye kadar kendi içimizdekileri görsek keşke..
Hangi devletin cocuğu olursa olsun ben işsiz kalayım ama bir cocuk ölmesin

Ne yapalim yani kucaginda bebegi ile savaştan ölumden kacan insanlara bizdemi bir çelme takalim...Yaziklar olsun sizin gibi empatiden yoksun vicdansiz insanlara ...!Onlar degil pis kokan sizin curuk kalbiniz ve vicdaniniz daha pis kokuyor..! .İlerde bir gun o insanlarin yasadiklarini yasarsaniz dilerimki karsinizi sizin gibi curuk vicdani olanlar cikmaz.

Siz yasamazsiniz suriyeliler o zamana kadar pacayi yirtar bakalim kabul edecekler mi ?

Kaçan vatandaşda şeref aramam haysiyet aramam kendi vatanını terk eden bir toplum benim gözümde haindir kim ne derse desin kendi vatanına sahip çıkıp savaşacaklardı bizim atalarımızı hatırlayın çoluk cocuk cephede savaşarak kazandık bu toprakları... Kendi toprağına bu ihaneti yapan benim vatanımda ne hakla hak sahibi olur...

Rica ediyorum su "Allah rizkini verir" sacmaligini nufus artisina cozum olarak getirmeyin.
Hangi devirde yasiyoruz lutfen biraz gazete okuyun, kendi arastirmanizi yapin. Lutfen biraz gercekci olun artik.

Kendi cocuklarimizin yeterli geliri, saglik hizmeti, egitimi yokken milaynlarca yabancinin yukunu sizin cuzadninizdan cikaracaklar, vatandas olarak hep bu saf aciziyeti oynayanlar yuzunden gelecek nesillerin hayati tehlikede.
Asagidaki yazida alti cizili yeri okumaniz yeterli.

Kaynak:

http://odatv.com/ne-makarna-ne-komur-yetiyor-1510151200.html

TÜRKİYE’DE ÇOCUKLAR İÇİN “HAYAT NASIL?”

Raporda çocuklar için hayata güzel bir başlangıç imkânı verilmesinin hem bugün hem de gelecek için önemli olduğu belirtildi ve şöyle devam edildi:

“-Diğer OECD ülkelerindeki çocuklarla kıyaslandığında ortalama Türk çocuğu oldukça zayıf maddi hayat şartlarına sahip. Türkiye OECD içinde ikinci en yüksek çocuk yoksulluğu oranına sahip ülke: Türk çocuklarının yüzde 28.4’ü, medyan gelirin yarısından daha azına sahip harcanabilir geliri olan ailelerde yaşıyor.

-2007’den bu yana Türkiye’nin, genç anneliğin yanı sıra, bebek ölümü ve düşük doğum ağırlığı oranlarında önemli iyileştirmeler yaptığı görüldü. Yine de tüm bu oranlar OECD’nin en yüksekleri arasında. Ancak OECD’de çocukların ortalama yüzde 2.7’si obez iken Türk çocukları arasında bu oran yüzde 1.6. Türkiye OECD içinde en düşük adolesan intihar oranlarından birine sahip. Türk öğrencilerinin okuma becerileri ve kreatif problem-çözme yetenekleri OECD ortalama seviyesinin önemli ölçüde altında bulunuyor. Türkiye’de 15-19 yaş arası gençlerin yüzde 22.2’si çalışmıyor, eğitim-öğretim görmüyor ve bu rakamlar OECD ortalaması olan yüzde 7.1’in önemli ölçüde üzerinde bulunuyor. Türkiye’de okumayan, çalışmayan gençlerin sayısı Almanya’dakilerden 8 kat fazla. Almanya’da 15-19 yaş arası okuyamayan ve çalışmayan gençlerin oranı yüzde 2.8. Bu kesimin 2007-2013 arası İrlanda’da yüzde 5’ten fazla önemli oranda yükseldi, İsrail’de yüzde 19, Türkiye’de ise yüzde 12 olmak üzere önemli oranda düştü.

-Türkiye’de öğrencilerin yüzde 29.2’si okul hayatında oldukça baskı hissettiğini belirtiyor. Bu oran OECD’deki en yüksek oranın da üzerinde bulunuyor. Bununla birlikte Türk öğrenciler, OECD ortalamasına göre daha okullarını daha çok sevme eğiliminde. Türkiye’de öğrenciler aynı zamanda görece okullarına daha fazla aidiyet duygusu içinde. Ancak Türk çocukların genel hayattan tatmin olma duygusu OECD içinde en düşük seviyede.

ÇOCUK REFAHINDA EŞİTSİZLİKLER

OECD genelinde çocuk refahında büyük eşitsizlikler bulunuyor. Türkiye’de yüksek ve düşük sosyoekonomik geçmişten gelen çocuklar arasında eğitimden mahrumiyet açısından büyük farklılıklar var.

Türk çocuğu, OECD ülkeleri arasında, gelir ve zenginlik kategorisinde harcanabilir gelire sahip aileler içinde bulunma ve çocuk yoksulluğu açısından en alttaki üçte birlik bölümde yer alıyor. Sağlıkta; bebek ölümü, doğumda düşük ağırlık, çocuğun kendi sağlığı konusundaki görüşler, genç annelik açısından alttaki üçte birde yer alan Türk çocuğu obezite ve adölesan intihar oranında iyi durumdaki üçte birlik bölümde.

Eğitim ve beceri alanında; 15 yaşta okuma becerisi (PISA), kreatif problem çözebilme (PISA), çalışmama-eğitim-öğretim görmeme ve eğitimden mahrumiyet açılarından OECD’de aşağıdaki üçte birlik bölümde görünen Türkiye için sosyal ve aile ortamı değerlendirmesi de yapıldı. Buna göre anne-babalarıyla kolayca konuşabilen çocukların oranı açısından Türkiye ortadaki üçte birlik sıralamada. İyi sınıf arkadaşlarına sahip olma ve okulda çalışma açısından çok baskı altında bulunma itibarıyla OECD’nin alttaki üçte birlik bölümünde bulunan Türk çocukları, okuldan hoşlanma ve kendilerini okula ait hissetme açısından en iyi üçte birlik bölüme giriyor."

Siz duyarlılığınızı az ötede kasmaya devam edin bir zahmet.
Bizim başımıza aynısı gelse bize kapısını açacak tek bir ülke yok.
Kaç Arap ülkesi var bu dünyada? Neden bir tanesi bile bunlara kapılarını açmadı hiç düşündünüz mü?
Benim çocuğum düşse kimse kaldırmayacak, kimse onun elini tutmayacak, benim önceliğim bu vatanın evlatlarıdır.
Biz üniversiteye girmek için ağlarken, psikolojik çöküntüye uğrayıp avuç avuç saç dökerken onlar sınavsız üniversiteye girecek öyle mi?
İnsanların karısına kızına göz dikecek, jiplere binip gezecek bir de üstüne yaşadığı ülkenin dilini 2 kelime konuşmaya tenezzül etmeyecek.
Verecek parası olsa da durumunu bahane edip elini cebine atmayıp sömürecek bizi?
Onların karnı doysun diye benim evlatlarım aç kalamaz, buna kimsenin hakkı yok.
Kalıcı değillermiş, hahahayt güleyim de şakanız ortada kalmasın.
Çoğu kazık çaktı buraya, kaç tanesiyle konuştuysak dönmeyeceklerini söyledi, keriz burada çok tabii.
Bir de beleşten vatandaşlıkları olsun, 17 yıldır burada yaşayıp vergisini veren, okulunu okuyan ve sicili temiz bir yabancı burada vatandaşlık alamasın.
Ama çok duyarlı ve vicdanlı insanlarsınız siz biz barbarız evet vicdan yoksunuyuz, tüh kaka çiş puh bize.
Elleri titremişmiş...

Sen neden az otede oynamayı denemiyorsun ?
Yoksa vicdansızlar kulubu mu kurdun burada ?

Her iki kelimenden biri , uremek , kara çarşaf..
Ne denilir senin gibi birine bilemiyorum. Diyecek söz bulamıyorum.

İt sürüleri deyip arkasından , ay ben çocuklarımızı sever sadece onları düşünürüm. Türkçe konuşmayanlara yaşam hakkı tanımam " diyen kişiyle ne konuşabilirim ?

Evet ellerim titriyor. İnsan kendi milletini düşünür de bu kadar insafsızca konuşanına az rastladım.

O sahile vuran bebeğin suçluları işte böyle insafsızca konuşanlar.

Kaçan vatandaşda şeref aramam haysiyet aramam kendi vatanını terk eden bir toplum benim gözümde haindir kim ne derse desin kendi vatanına sahip çıkıp savaşacaklardı bizim atalarımızı hatırlayın çoluk cocuk cephede savaşarak kazandık bu toprakları... Kendi toprağına bu ihaneti yapan benim vatanımda ne hakla hak sahibi olur...
Kesinlikle öyle, 10-11 yaşındaki silah tutmayı bilmeyen çocuklar kurşun atamadan cephede öldü, bunlar paralarını alıp burada jiplere biniyorlar yazıklar olsun. Vatan hainleri bizim ailemizde onların adı.

Back
X