- 9 Ocak 2016
- 395
- 218
- 33
- Konu Sahibi Fulya irem2311
Konu çocuklarımızın insanlara olan güveni ile ilgili..ben örneğin ilk başlarda çocugumun insanlara güveni sarsılmasın diye etrafımda ona söz veren herkesin o sözlerini tutmaları gerektiğini belirtip 'sözünüzü tutmanız gerekir, yoksa Çocuğumun güveni sarsılır' şeklinde yaklaşırdım. Bir süre sonra her söz veren sözünü tutamayınca, çocuğum sorgulayınca olaya çok fazla müdahale etmeyip, herkese güvenmese de olur düşüncesiyle hareket etmeye başladım.yani yeri geldiğinde bazı insanlara güvenmese de olur, güvenilmeyecek insanlar da var düşüncesiyle, bazen açıklama yaparak, olası mazeretleri belirterek oğlumu teselli etmeye çalışıyorum. Konu bir kaç arkadaşla konuşurken açıldı, tamamen haksız bulundum..aramızda felsefe, psikoloji alanında eğitim görmüş olanlar da vardı .bu kadar yanlış mı yani..verilen her söz için beklenti içinde mi olmalı, ya da herkese hemen güvenmeli mi?
Arkadaşların fikirleri şöyle ki:
Bırakın benim gibi saf olsun, güvensin her insana.
Herkes verdiği sözü tutsun..
Sözünü tütmüyor diye hemen güvensiz diye yaftalama vs. Şeklinde eleştiri aldım..
Fikirlerinizi gerçekten merak ediyorum
Arkadaşların fikirleri şöyle ki:
Bırakın benim gibi saf olsun, güvensin her insana.
Herkes verdiği sözü tutsun..
Sözünü tütmüyor diye hemen güvensiz diye yaftalama vs. Şeklinde eleştiri aldım..
Fikirlerinizi gerçekten merak ediyorum