Çocuklarımızın Özel Günleri İçin Mönüler (Resimli)

evde seker yapmak
ne yazikki tarifi yok ama seker hamuru ve gidaboyasiyla yapiliyo
eger uygun bir tarif bulursam eklerim
simdilik sekili göstermek icin ekliyorum
ki mutlaka hamarat arkadaslarim vardir seker hamuru yapmasini bilen

haffiftarifler.com dan alintidir

bu kurabiyeninde tarifi yok ne yzikki
ama anlatimli oldugu icin bizlerede fikir olur bence
ve bildigimiz bir kurabiye tarifiylede denemeye deger

haffiftarif.com dan alintidir

ayy ne kadar güzel şeyler bunlar... miniklerin doğum günleri için çok süper bir başlık olmuş... ellerine yüreğine sağlık...

cilekli milkshake

Malzemeler:
1 top çilekli dondurma,
100 gr. çilek,
1 su bardağı soğuk süt,
Tozşeker.
Hazırlanışı:
Öncelikle çilekleri blendırdan geçirin. Karıştırıcıya aktarın. Soğuk süt ve çilekli dondurmayı ekleyin.
Not:Dilerseniz şeker de ilave edin. İyice çalkalayın. Bardağa aktarın. Buz parçaları ilave ederek servis yapın.

milkshake_cilek.jpg

mutfaksirlari.com dan alintidir

lolipop kek
Malzemeler:
1 paket kakaolu kek
1 paket krema (200 ml ) yada 1 paket kremşanti + 1 bardak süt
1 paket sütlü yada bitter çikolata (200 gr)
küçük tahta çubuklar
Renkli pasta dekor şekeri

Yapılışı:
Keki rondodan geçirin ve yoğurma kabına alın, içine kremanın yarısını boşaltarak hamur kıvamını alana kadar karıştırın. Büyük bir beze haline getirin ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizde yuvarlayın, hafif silindir bir şekil verin. Tepsiye yağlı kağıt serin, şekil verdiğiniz parçaları buraya dizin ve 15–20 dakika buzdolabında dinlendirin. Hafif sertleşmiş olan hamur toplarınızı dolaptan çıkartın. Çikolatanızı benmari usulü eritin ve kekin bir ucunu çikolataya batırın ve çikolatalı kısım üste gelecek şekilde tekrar tepsiye dizin. Üzerlerine çubuklar batırın. Kremanın kalan yarısını koyulaşana kadar çırpın, çubuklu keklerinizin çikolatasız kalan kısımlarını kremaya batırın ve bir parça köpüğün (çubukları saplayabileceğiniz başka bir malzemeye veya pastalarınızda olabilir ) üzerine sap kısımlarını batırarak dikin. Pasta süsleri serperek, renklendirin.

mutfaksirlari.com dan alintidir

ya ınci süpersin diyorum başkada oturup bakakalıyorum
süper tarifler eklemişsin canım benim ya
inan her gün girip bakıyorum topiğimizee
oğlana değişik beslenme alternatifleri oluyo
bende bugün biraz araştırma yapıp yeni tarifler ekleyeyim canım
destek olsun sana öpüldün
güzel yüreklii arkadaşım benim

Son düzenleme:
Ablacımmm (içmden abla demek geldi çok sıck buldumda çok içten) tek kelimeyle harikasın tek tek baktım süper şeyler hepsi eline koluna yüreğine sağlık opuyorumnanaktan.....ben daha evli değilm ama olsun şimdiden yapıcam...zemuszemus

KÜÇÜK ŞıRıNLER
KAÇ KıŞıLıK: 6
HAZIRLAMA SÜRESı: 35 dk
PıŞME SÜRESı: 25 dk

Malzemeler:
# 6 patates
# 100 gr kaşar peyniri
# 20 gr tereyağı
# Tuz
# Karabiber
# 12 kuru üzüm
# 6 frenk soğanı
# 6 taze soğanın yeşil kısmı
# 3 minik turp
# 6 kiraz domates
Hazırlanışı:
*Patateslerin kabuklarını suyun altında fırçalayarak iyice temizleyin ve kağıt havlu ile kurulayın. Mikrodalga fırında 15 dakika ya da normal fırında 35 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.

*Patateslerin üzerinden enlemesine 1 cm kalınlığında keserek kapak çıkartın. ıçini küçük bir kaşık ile çıkartın ve bir kaseye aktarın.

*Kaşar peynirini rendeleyin ve tereyağı ile birlikte kasedeki patatese ekleyin. Tuz, karabiber ilave edin ve çatalla iyice ezerek karıştırın. Karışımı patateslerin içlerine doldurun. 200 dereceye ayarlanmış fırında 7–8 dakika pişirin.

*Turpları ince dilimleyin ve patatesin üzerine batırarak farenin sağ ve sol kulaklarını oluşturun. Kuru üzümlerle gözlerini yapın. Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesin.

*Frenk soğanının her birini altı eşit parçaya ayırın. Üç tane sağ tarafına üç tane sol tarafına gelecek şekilde domateslerin iç kısmına yapıştırın ve patateslere tutturarak burnunu ve bıyıklarını oluşturun.

*Kuyruk için taze soğanın yeşil kısmını uygun uzunlukta keserek patatesin arkasına batırın. Servis yapın.

LEZZET.COM DAN ALINTIDIR

Son düzenleme:
ALı BABANIN ÇıFTLıĞı
KAÇ KıŞıLıK: 8
HAZIRLAMA SÜRESı: 10 dk
PıŞME SÜRESı: 30 dk

Malzemeler:
Kakaolu un helvası için:
# 250 gr tereyağı
# 2 su bardağı un
# 2 su bardağı tozşeker
# 4 su bardağı sıcak su
# 3 çorba kaşığı kakao
Süslemek için:
# 1 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
# 1 çorba kaşığı file antep fıstığı
# 1 tatlı kaşığı üçgen kesilmiş havuç parçaları
# 1 tatlı kaşığı renkli şekerleme
# 1 tatlı kaşığı file badem

Hazırlanışı:
*Tere yağını tencerede eritip un ve kakaoyu ila ve edin. Kısık ateşte tahta kaşıkla alttan üste doğru devamlı karıştırarak 20 daki kakavurun. Şekeri ila ve edin. Bir kaçkez karıştırıp sıcak suyu ekleyin. ıyice karıştırıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

*Tencerenin kapağını açın ve alttan üste doğru devamlı karış tırarak 7-8 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp üzerini kağıt havlu ile örtün ve 15 dakika dinlendirin. Helvadan irili ufaklı parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Kuş, balık ve sincap şekli verin. Hazırladığınız hayvan şekilli helvaları önce hindistan cevizine bulayın sonra fıstık, havuç ve şekerlemelerle göz ve gagalarını yapın. Servis tabağına alıp ılık ve ya soğuk servis yapın.

LEZZZET.COM DAN ALINTIDIR

Son düzenleme:
PASTA EV
KAÇ KıŞıLıK: 2
HAZIRLAMA SÜRESı: 30 dk
PıŞME SÜRESı: dk

Malzemeler:
# 1 kakaolu dikdörtgen hazır kek
# 1 sade dikdörtgen hazır kek
# 1 su bardağı sade gazoz
# 2 paket toz kremşanti
# 2 su bardağı soğuk süt
# 3 çorba kaşığı kakao
# 1 paket rendelenmiş bitter çikolata
# 2 rulo çıtır krep
# Renkli şekerlemeler

Hazırlanışı:
* Kakaolu keki iki üçgen parça oluşturacak şekilde çaprazlamasına ortadan ikiye kesin. Sade keki enine ortadan ikiye kesin.

* ıki pasta ev için; dikdörtgen sade ve kakaolu kekleri yarımşar bardak sade gazozla ıslatın. Bir paket toz kremşantiyi 1 bardak soğuk sütle katılaşana kadar çırpın. Diğer toz kremşanti ve kakaoyu bir kaba alın. 1 bardak soğuk sütü ekleyip katılaşana kadar çırpın.

* Beyaz kremşantiyi sade keklerin üzerine spatulayla sürün. Üçgen kekleri yerleştirip üzerini kakaolu kremşantiyle kaplayın.

* Rendelenmiş çikolatayı üçgen keklerin üzerine serpiştirin. Rulo çıtır krepleri kakaolu keklere batırıp evin bacasını yapın.

* Renkli şekerlemeleri üzerine ve kenarlarına hafifçe batırarak evi süsleyin. Buzdolabında 20 dakika bekletip dilimleyerek servis yapın.

LEZZET.COM DAN ALINTIDIR

Son düzenleme:
çok güzel tarifler bunlar yaa bayıldım gözüm döndü resmen pek bi eğlenceli ayrıca. Herkesin eline sağlık

Son düzenleme:
ya İnci süpersin diyorum başkada oturup bakakalıyorum
süper tarifler eklemişsin canım benim ya
inan her gün girip bakıyorum topiğimizee
oğlana değişik beslenme alternatifleri oluyo
bende bugün biraz araştırma yapıp yeni tarifler ekleyeyim canım
destek olsun sana öpüldün
güzel yüreklii arkadaşım benim

opuyorumnanaktaneksik olma canim iyiki varsinopuyorumnanaktan

Ablacımmm (içmden abla demek geldi çok sıck buldumda çok içten) tek kelimeyle harikasın tek tek baktım süper şeyler hepsi eline koluna yüreğine sağlık opuyorumnanaktan.....ben daha evli değilm ama olsun şimdiden yapıcam...zemuszemus

opuyorumnanaktanablan kurban olsun sana fistik tsk ederim samimi ve icten yorumun icinopuyorumnanaktan

Back
X