Çocuklarımızın Özel Günleri İçin Mönüler (Resimli)

Çocuklar ıçin
Çeşit çeşit topkek

Çocuklar kek, kurabiye türü yiyecekleri zaten severler. Bir de onlara şirin görünümlü, renkli kağıtlarda çikolatalı, üzümlü ve fındıklı minik kekler sunarsanız hiç biri 'hayır' demeyecektir...

http://www.lezzet.com.tr/cocuklar_icin/00116/all_images.phpÇikolatalı top kek
KAÇ KıŞıLıK: 12
HAZIRLAMA SÜRESı: 15 dk
PıŞME SÜRESı: 25 dk
Malzemeler:
44 top kek için 3 yumurta
2 su bardağı tozşeker
Yarım paket (125 gr) margarin
4 çorba kaşığı yoğurt
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı iri kıyılmış fındık
2 çorba kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı:
* Margarini eritip soğutun. Yumurtaları derin bir kaba alıp tozşekeri ilave ederek mikserle iyice çırpın. Margarin ve yoğurdu ekleyip tekrar çırpın.

* Un, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı ayrı bir kapta harmanlayıp yumurtalı karışıma azar azar ekleyin. ıyice karıştırıp pürüzsüz ve koyu bir kek hamuru hazırlayın. Hamuru üçe ayırıp her birine damla çikolata, kuru üzüm ve fındık ilave edip yavaşça karıştırın.

* Küçük metal kalıplara renkli kağıt kalıplar yerleştirin. Her birine birer tatlı kaşığı kek hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Farklı seçenekler Çocuğunuzun damak zevkine göre ceviz, badem, meyve şekerlemesi gibi farklı eşliklerle ya da sade olarak hazırlayabilirsiniz.

lezzet.com danalinti

Çocuklar ıçin
Zihni açan, besleyici ekmek ve çörekler

Çocuklarımızın hoşuna gidecek, hem sağlıklı hem besleyici ekmek ve çörekler hazırlayabilirsiniz.

http://www.lezzet.com.tr/cocuklar_icin/00115/all_images.phpZeytinli çörek
KAÇ KıŞıLıK: 6
HAZIRLAMA SÜRESı: 25 dk
PıŞME SÜRESı: 35 dk
Malzemeler:
15 çörek için 15-20 siyah zeytin (100 gr)
1 su bardağı ılık süt
1 çorba kaşığı toz maya
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kahve fincanı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta sarısı

Hazırlanışı:
* Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Ilık sütü derin bir kaseye alıp maya ve tozşekeri ilave ederek eriyinceye kadar karıştırın. Kabarması için 15 dakika ılık ortamda bekletin.

* Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Mayalı süt, zeytinyağı, su, tuz ve zeytinleri ilave edip kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur yoğurun. Top şeklinde yuvarlayıp nemli bezle örtün. Ilık ortamda 15-20 dakika mayalanmaya bırakın.

* Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil verin ve ortasını dikey olarak bıçakla çizin. 10-15 dakika beklettikten sonra üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.

* Fırın tepsisini yağlayıp çörek hamurlarını aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

lezzet.com dan alintidir

Şimdi oyun zamanı

Çocuklar için neler yapalım diye düşünürken, çocukluğumuzun oyunları geliverdi aklımıza. Birbirinden heyecanlı, en önemliside sokaklarda oynadığımız oyunlar. ışte bunlardan biri de "Yağ satarım bal satarım". Haydi anneler ve çocuklar mutfağa...

Üzüm Gözlü Ailesi
KAÇ KıŞıLıK: 7
HAZIRLAMA SÜRESı: 35 dk
PıŞME SÜRESı: 10 dk
Malzemeler:
14 bisküvi için 1 su bardağı eritilmiş margarin
1.5 su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı pekmez
1 yumurta
3 çay fincanı un
1 çay fincanı kekun
2 çay kaşığı kabartma tozu
Süsleme için
1 paket sade krem şanti
1 paket çikolatalı krem şanti
2 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı kuş üzümü
Renkli pasta süsleri
Hazırlanışı:
*Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın.

*Geniş bir kapta margarin, tozşeker ve pekmezi krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kekun ve kabartma tozunu ekleyip düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

*Hamuru yarım santim kalınlığında açıp buzdolabında 1 saat bekletin.

*Şekilde gördüğünüz kalıbı yağlı kağıt üzerine çizip kesin. Kalıbı hamurun üzerine yerleştirip keserek çocuk formlu kurabiye hamurları hazırlayın. Hepsini fırın tepsisine dizip kuş üzümleriyle göz ve burunları yapın. Sıcak fırına verip 10 dakika pişirin, ılınmaya bırakın.

*Krem şantileri ayrı kaplarda birer çay bağdağı soğuk sütle çırpın. Sıkma torbasına alıp sade krem şanti ile kız çocukların, çikolatalı krem şanti ile de erkek çocukların elbiselerini çizin. Renkli pasta süsleriyle süsleyin. Servis tabağına elele vermiş gibi yerleştirin.

lezzet.com dan alinti

Pratik ve renkli bir omlet

Çocuklar,yumurtayı ve yumurtayla yapılan yemekleri genellikle sever. Farklı malzemelerle yumurta bir araya getirilerek hazırlanan omletler hem iştah açıcı hem de daha besleyici olur.ışte çocuklar için hazırladığımız renkli ve pratik bir omlet...

Sebzeli omlet
KAÇ KıŞıLıK: 1
HAZIRLAMA SÜRESı: 5 dk
PıŞME SÜRESı: 10 dk
Malzemeler:
2 yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
1 havuç
Tuz
Hazırlanışı
1.Bir kaba yumurtaları kırıp tuz ilave ederek çırpın. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ince şeritler halinde doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin.

2. Tereyağını tavada eritin. Sebzeleri ilave edip hafifçe soteleyin. Çırpılmış yumurtayı ekleyip tavayı hafif sallayarak karışımın yayılmasını sağlayın. Tavanın kapağını kapatıp pişirin. Altı hafif kızarınca omleti çevirin. Bir kaç dakika daha pişirip tavayı ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.

lezzet.com dan alinti

Mini hamburger

Çocuğunuzun okulda yediklerini her zaman izlemiyor olabilirsiniz. Bu durumda ikindi öğünlerinde et ve balık gibi zengin proteinli besinlerle hazırlanmış onun seveceği türden yemekler hazırlayın.

Mini hamburger
KAÇ KıŞıLıK: 6
HAZIRLAMA SÜRESı: 10 dk
PıŞME SÜRESı: 3 dk
Malzemeler:
6 minik sandviç ekmeği
200 gr dana kıyma
3 dilim çedar peyniri
50 gr dana jambon
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
2 çorba kaşığı ketçap
6 kıvırcık salata yaprağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz

Hazırlanışı:
* Jambonu kıyın. Kıymayı derin bir kaba alıp jambon, kaşarpeyniri ve tuz ekleyip yoğurun. Elde ettiğiniz köfte harcından ceviz büyüklüğünde 6 parça koparın ve elinizde yuvarlayıp yassılaştırarak köfteleri hazırlayın.

* Sıvıyağı teflon tavada kızdırıp köfteleri kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.

* Çedar peynirini küçük kareler halinde kesin. Minik sandviçleri ortadan ikiye kesip içlerine ketçap sürün.

* Sandviçlerin alt dilimlerine birer kıvırcak salata yaprağı yerleştirin. Üzerine köfteleri koyup sandviçi kapatın. Çedar peyniriyle süsleyin ve servis yapın.

lezzet.com dan alinti

incitanem tuana ablacım bunlar nekadar güzel şeyler müthiş bi insansın nasıl mağrifetlisin muhteşem şeyler yapmışsın benim çocuğum yok ama acemi ve çalışan bi bayan olarak fırsat bulduğum zaman gelen misafirlerim için deniyeceğim birsürü deişik tarifler aldım bu güzel tarifleri bizlerle paylaştığın için çok saol emeğine sağlık

incim bende sen gibi lezzet comdan alıntı yapmıştım ondan çıkmamış
aynı şey senin tariflerede olmuş gülüm
biz en iyisi sitenin linkini verelim merak eden arkadaşlar resimlere oradan ulaşsınlar artık
Lezzet Online Çocuklar İçin

canimsin cok iyi düsünmüssün
iyiki varsin canisi solasin
resimlerin azizligine ugradik iyimikaydirigubbakcemile3

incitanem tuana ablacım bunlar nekadar güzel şeyler müthiş bi insansın nasıl mağrifetlisin muhteşem şeyler yapmışsın benim çocuğum yok ama acemi ve çalışan bi bayan olarak fırsat bulduğum zaman gelen misafirlerim için deniyeceğim birsürü deişik tarifler aldım bu güzel tarifleri bizlerle paylaştığın için çok saol emeğine sağlık

:kedi::kedi::kedi:
estaffurullah canim benim
müthis olan güzel gören gözlerin
tariflerin hepsi bana ait diil
cogu alinti
keske bukadar marifetli olabilsem
ama begendiysen ne mutlu bana
insallah dener ve güzel sonuclar alirsin canima.s.

araba seklinde yas pasta

s6000082.jpg

s6000041.jpg

s6000071.jpg

s6000035.jpg

s6000037.jpg

MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
Bir kaşık kakao dahil,1 su bardağı un
yarım paket k.tozu
KREMASI
3 su bardağı süt
2 kaşık nişasta
2 buçuk y.kaşığı un(tepeli)
5 y.kaşığı şeker
Bir kaşık kakao
Yarım paket(40 gr.)bitter çikolata
1 paket vanilin
Bir paket krem şanti
Arasına.3 adet muz
YAPILIŞI
Ben bu ölçüleri kullanarak ayrı ayrı iki adet pasta yaptım.yani 8 yumurta,2 su bardağı şeker,2 su bardağı un kullandım.
Pastayı ananaslı pastadaanlattığım gibi hazırlayın.Kremayı pişirin.Altını kapatınca çikolatayı katıp karıştırın.soğumaya bırakın.bir paket krem şantiyi bir çay bardağı sütle çırpın.Soğuyan kremanın içine katıp karıştırın.Bu aşamada çok fazla çırpmayın krema cıvır.
Önce ilk pastayı yanlamasına ikiye bölün.biraz sütle ıslatın.arasına kremadan sürün üzerini kapatın.Araba şeklini veren ikinci pastayı yine yanlamasına ikiye kesin.Kestiğimiz parçalardan birini enine üç eşit parçaya bölün.ilk pastanın üzerine daha çok kenara gelecek şekilde,bir krema bir kek şeklinde dizin.burası alttaki pasta ile beraber beş kat oldu.en üstede krema sürün.üstteki parçaların yanlarına muz ile destek verin.kenardaki yerlerede kremalardan sürün.ben üç tane muz kullandım.Daha sonra diğer yarım keki pastayı tamamen kapatacak şekilde yerleştirin.üzerini iki paket krem şanti hazırlıyarak kaplayın.temiz bir kağıttan iki adet araba camı şekli kesin ve pastanın uygun yerlerine yapıştırın.Tekerlek olarak yuvarlak çikolatalarıda yapıştırın.daha sonra pastanın üzerine rendenin küçük tarafı ile çikolata rendeleyin.rendeleme işi bitince kağıtları yavaşça kaldırın.Diğer süslemeleri resimdeki gibi yada isteğinize göre yapabilirsiniz.Kolay gelsin

cahideninelleri.com dan alintidir

ev pasta

yas-pasta.jpg

Yaş pasta malzemeleri​
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı soda
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Yaş pasta tarifi

Normal kek kıvamında, biraz daha sıvı yapmanız gerekiyor.
Bu pastayı yapabilmek için küçük kare borcam tepsisinde iki kere yapıyorsunuz. Biri ile evin alt kısmını yapıyorsunuz. Diğer keki köşeden ikiye kesip çatıyı ve bacayı oluşturuyorsunuz. Diğer süslemeler sizin yeteneğinize kalmış. Kolay gelsin.

tarifyemek.com dan alintidir

incitanem tarfler güzel çok beğendim ama aslında bir de mönü örnekleri versen bizim gibi doğum günü telaşı yaklaşmış heyecanlı annelere, ha canım::))bir sürü tarif var seç beğen deme nolur? seçemiyoruummmm,,

bayıldım ya hepsi birbirinden orijinal ve lezzetli tarifler. 2 şubat Ardamın doğumgünü kafamda birşeyler belirledim. resimlerini eklerim ben de. paylaşım için ne kadar teşekkür etsem azdır.
süpersin inci

incitanem tarfler güzel çok beğendim ama aslında bir de mönü örnekleri versen bizim gibi doğum günü telaşı yaklaşmış heyecanlı annelere, ha canım::))bir sürü tarif var seç beğen deme nolur? seçemiyoruummmm,,

oy canim benim
yazdigini simdi gördüm nolur kusuruma bakma
simdi sana ne desemki bitanem
mesela bizim burda dogum günlerinde tatlilardan cok tuzlu cesidi yapilip yenir
ben genelde 3-4salata cesidi
3-4 poca ve börek cesiti
1tane kurabiye cesiti
ve hazir pasta yapiyorum
aklinda neler var sen bi yaz ona göre belirliyelim ne dersin?

bayıldım ya hepsi birbirinden orijinal ve lezzetli tarifler. 2 şubat Ardamın doğumgünü kafamda birşeyler belirledim. resimlerini eklerim ben de. paylaşım için ne kadar teşekkür etsem azdır.
süpersin inci

yardimci olabildimse ne mutlu bana canim benim
4gözle beklicem resimleri
insallah hersey gönlünce olur
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Back
X