Çocuklarımızın Özel Günleri İçin Mönüler (Resimli)

UGURBÖCEGI PASTASI

MALZEMELER:
* 250 gr.margarin
* 200 gr.seker
* 2 paket vanilya
* 4 yumurta
* 200gr.un
* 75.gr nisasta
* 1 paket kabartma tozu
KREMASI ICIN:
* 1 paket vanilyali krem ole (Paradis creme)
* 250 gr. krema veya süt
ÜZERI ICIN:
* 200 gr pudra sekeri
* 3 yemek kasigi limon suyu
* Kirmizi gida boyasi
* Boni bon seker ( SMARTIES)
* Cikolata sos

YAPILISI:
* Yag seker,ve vanilyayi seker eriyene kadar cirpin
* Yumurtayi tek tek kirin her birini yarim dakika cirpin
toplamda 2 dakika
* Un nisasta ve kabartma tozunu bir kapta karistirip
hamura eleyin ve yine cirpin
* Yaglanmis ve galeta unu serpilmis 26 cmlik kek
kalibina hamuru dökün 180 derecede pisirin
* Kek pisince üzerinden ince bir tabaka kesin kekin 1/3
* kestigimiz kekten ugur böceginin kafasini ve kanatlarini
hazirlayalim
*Cikolatayi eritip kafasini tamamiyle cikolata ile kapliyoruz
yalniz cikolata donmadan gözleri icin 2 tane tofifee cikolatayi
üzerine yerlestirin
* Pudra sekeri ve limonsuyunu karistirin 1 yemek kasigi ayirip
kalanina kirmizi gida boyasi katin ve kanatlarina yayin üzerine
bonibon sekerleri ile süsleyin ve donmasini bekleyin

* Bu arada krema icin crem ole ve cig kremayi cirpin
kalin olan kekin üzerine yayin
* Kafasini ve kanatlarini dikkatli bir sekilde üzerine yerlestirin
ayirdiginiz beyaz sos ile kafasinin cizgilerini belrileyin
kenarlarina cikolatali cubuklari yerlestirin ve bu kadar

* Mikado cubuklu cikolata
Türkiyede bunu bulamazsaniz cubuk krakeri
ertilmis cikolataya batirip cikarin donmasini bekleyin
ayaklarini ve kulaklarini öyle yapin benden

keskinlinin mutfagindan alintidir

slm bayanlar tam aradigim gibi bi pasta bu oglum zaten mikadoya bayiliyor mutlaka bu pastayi yapicam dogum gününde cok güzel bayildim diger tariflerde birbirinden güzel paylasim icin tesekkürler ve elleirnize saglikopuyorumnanaktan

bu da bizden olsun..

http://www.kadinlarkulubu.com/biskuviler-kurabiyeler/342050-neseli-biskuvilerimresimli.html

ocukabiskvilerimresimli.jpg

hepiniz harikasınız mutfağımızın kraliçeleri tarifleri yaptıkça resimlerini ekleyeceğim.Süpersiniz:hooray: :nazar:

cocuklar icin cips

Malzemeler
  • 2 adet hazır yufka
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı (isterseniz)
  • şekilli kurabiye kalıpları
Hazırlanışı
1. Yufkaları dörde katlayın. Şekillerle istediğiniz kadar kesin. Bir seferde dört tane üst üste kesmiş olacaksınız. Tane tane ayırın.
2. Tepsiye dizin. Üzerine isterseniz fırça ile yağ sürün. Ben denemek için bir kısmına sürdüm, bir kısmına sürmedim. Sürmediklerim de çok lezzetli ve kıtır kıtır oldu. 170C fırında on dakika pişirin.

alinti

YILAN PASTA

1. ortasi delikli kelepceli kek kalibina cikolatali kek hazirliyoruz
  2. soguduktan sonra dört parcaya ayiriyoruz
  3. parcalari kuvertür cikolata ile yapistiriyoruz
  4. üzerini cikolata ile kablayip, marzipan ile süsliyoruz
ALINTI

Yumurtalı Tavuk

2 tane yumurta haşlanmiş2 tane dolma biberler(kirmizi ve sari)sarimsakdereoturuzkarabibermayonezkaran fil 4 tane karanfil tanesi...

yumurtaya ikiye bolunsarisi çikartinsarisini ezin guzelcesonra dovulmuş sarimsak koyuntuz karabiberdereotumayonez koyunve beyazlar içine koyun...beyazlar birliştirin...

şimdi susleme zamani....

biberler alinve şekil verinresimdeki....ve resimdeki susleyin...afiyet olsun!

103160cabf2b.jpg

KAPLUMBAGA POCA

4244710330_283acd2732.jpg

MALZEMELER:

* 3 yumurta (bir tanesinin sarısı üzerine ayrılacak)
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı su
* 2/3 su bardağı sıvıyağ
* 100 gr tereyağı (eritilmiş)
* Aldığı kadar un
* Bir paket maya ( Ben instant kullandım.)
* 2 tatlı kaşığı tuz
* 2 çorba kaşığı şeker

ıÇıNE:

- 100 beyaz peynir
- kıyılmış maydanoz

YAPILIŞI:

- Unu geniş bir karıştırma kabına alın. ıçine instant mayayı, tuzu ve şekeri koyup karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp eritilip soğutulmuş tereyağı,sıvıyağı, su, süt ve üç yumurtanın akı ile iki yumurtanın sarısını koyup elinizle yavaş yavaş kenarlardaki unu alarak karıştırın. Gerekirse azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurunuzun üzerini örterek ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. 45 dakika sonra kontrol edin. Hamurunuz mayalanmışsa şekil vermeye başlayabilirsiniz.
- Kaplumbağanın gövdesi için yumurta büyüklüğünde bir bezeyi elinizde açarak ortasına peynirli iç koyun ve kenarlarını ortada birleştirip kapatın. Yuvarlayarak ters çevirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyun. Kafası için daha küçük bir parçayı elinizde yuvarlayıp gövdeye birleştirip koyun. Daha küçük dört hamur parçasıyla bacaklarını yapıp onları da uygun yerlere yerleştirin. Gözleri için zeytinden küçük parçalar kesin ve bastırarak yerleştirin. Bütün hamurları bu şekilde hazırladıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürerek 180ºC de ısıtılmış fırında pişirin.

MALZEMELER
  • 250 gr. yag
  • 150 gr-250gr. seker
  • 1 paket vanilya
  • ceyrek cay kasigi tuz
  • 5 yumurta
  • 350 gr. un(1/3 nisasta olabilir)
  • 1 pak. kabartma tozu
  • 500 ml süt
  • 1 pak. puding
  • 4 yemek kasigi seker
  • 1-2 konserve mandalin
  • 125 ml süt
  • 600 ml Krema
  • 1 pck. Vanilya sekeri
  • 3-4 yemek kasigi toz sekeri
  • 2-3 pak. krema sertlestirici
  • gida boyasi
HAZIRLANISI
Margarin ve seker mikserle önce karistirilir,iyice karistirdiktan sonra teker teker yumurtalar eklenir.Un,kabartma tozu ve vanilya beraberce margarinin icerisine elenir.Süt ilave edilir ve devam karistirilir.Tüm malzemeler güzelce karistiktan sonra ,yaglanmis tepsiye esit miktarda dagitilarak dökülür ve önceden 200°C de isitlmis firina konur.Yaklasik 50 dakika 180 °C de pisirilir. Diyer tarafta 500 ml sütü tencereye koyup kaynatin ama kanamadan önce 6 yemek kasigi süt alip puding tozuna dökün ve 4 yemek kasigi sekerde ilave ettikten sonra iyice karistirin ve kaynamakta olan sütün icine dökün ocaktan alarak karistirin.Tekrar ocagin üzerinde 1 dak. karistirdiktan yine ocaktan alin. Kek pistikten sonra firindan alip 10 dak. sogutun sonra kalibindan ayirin. Üc kat olacak sekilde ortdan iki defa kesilir. Pasta kalibi yine takilir.Hazirlanan ve iliyan pudingin birazi kalipta bulunan ilk pasta katinin üzerine dagitilir. Tekrar takilan kalibin sayesinde puddinglerin kenara akmasi önlenmis olur. Kekin ikinci parcasinida ekledikten sonra yine ayni islem yapilir.En son kat da eklendikten sonra pasta buzdolabinda bir kac saat dinlenmek icin birakilir. Derin kabin icine sivi krema dökülür ,ardindan toz sekeri ,vanilya ve krema sertlestirici dökülür ,kivama gelinceye kadar cirpilir. Pasta soguduktan sonra dolaptan alinir.Ben bir kürdan yardimi ile cizmek istedigim resmi cidikten sonra krema ile ihtiyacim olan boyayi karistirdim. Krema s1kacagi ile kücük kücük s1karak sekil verdim. Aslinda Sünger Bob icin kare kalip kullanmam daha dogru olurdu ama yuvarlak daha pratigime geldi. Pasta dekoruda bittikten sonra buzdolapta dinlenmeye biraktim. Dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

ALINTI
s&

CIVCIV MUHALLEBI

civciv-muhallebi.jpg

Malzemeler
10 çorba kaşığı toz şeker
3 adet yumurta sarısı
1.5 su bardağı su
1 adet limon suyu
3 çorba kaşığı un
Süslemek için:
1 su bardağı hindistan cevizi
15 adet kuru kayısı
1 çorba kaşığı damla çikolata
Hazırlanışı
Muhallebiyi hazırlamak için toz şeker, yumurta sarıları, un, su ve limon suyunu tencereye alıp iyice çırptıktan sonra devamlı karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin. Daha sonra streç film kaplanmış minik kâselere paylaştırın. Buzdolabında soğutun. Soğuyan muhallebileri servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Üstlerini hindistancevizi ile kaplayın. Daha sonra kayısıları ikiye bölüp, civcivin ayak kısımlarını oluşturmak için, tabaktaki muhallebiyi hafif kaldırıp altına yerleştirin. Yine yarım kayısıyı gaga olarak yerleştirin. ıki adet damla çikolata ile göz yapın.

ALINTI

Külahta trüf(40 adet)

200trc3bcf.jpg

Malzemeler:

200 gram krema
200 gram bitter çikolata
3-4 dilim kek parçası
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı muskat

Süslemek için:

2 çorba kasığı rendelenmiş çikolata
2 çorba kasığı toz hindistancevizi
2 çorba kasığı toz antepfıstığı

Servis için:

Hazır dondurma külahı

Hazırlanışı: Kremayı bir kaba alıp ocağa oturtun ve ısıtın. Kaynama noktasına gelince ocaktan alıp, parçalanmış çikolatayı, tarçın ve muskatı ekleyin; karıştırarak eritin. Kek parçalarını ilave edip kıvam alması için oda sıcaklığında 3-4 dakika dinlendirin.

Karışımdan cevizden küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Rendelenmiş çikolata, hindistancevizi ve antepfıstığına bulayıp külah içinde servis yapın.

Muskat: Küçük hindistancevi. olarak da bilinen muskat, çol baharatlı bir lezzete sahiptir ve keskin özel bir rendeyle rendelenerek kullanılır. Rendeledikten sonra muskatı hava almayan kavanozlarda saklayabilirsiniz.

k%C3%BClahta+truf.jpg

NOT: Trüf yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli detayın, trüfün tadını en çok etkileyen şeyin çikolata seçiminiz olduğunu unutmayın. Çok kaliteli çikolatalar inanılmaz lezzette trüfler yaratacaktır!

Kaynak:Sofra

incitanemtuana bir pasta yaptım ama çocuklar için değil sevgililer günü için yaptım yine de ekleyeyim buraya gerçi ilk denemem bir az acemiyim hatalarım affola,yorumlarını bekliyorum

Back
X