Çocuklarımızın Özel Günleri İçin Mönüler (Resimli)

$100_4224-300x200[1].webp

Malzemeler:
•250g margarin (oda ısısısnda)
•1 su bardağı pudra şekeri
•1 paket kabartma tozu
•kakao(göz kararı)
•3 bardağa yakın un 2 buçuk kesin de gerisini az az ekledim
•4 kutu bonibon
Yapılışı:bonibonlar hariç tüm malzzemeler iyice yoğrulur.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yassı yuvarlak parçalar yapılıp dizilir üzerlerine bonibonlar yapıştırılır.175 derecede yaklaşık 20dk kadar pişirilir. soğuduktan sonra afiyetle yenir.

Havuç Şekilli Püre

img_0330.jpg

Malzemeler:
5-6 haşlanmış patates
1 limon suyu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı toz kırmızı biber(acısız)
tuz
maydonoz

Yapılışı:
Patates haşlanır, sıcakken ezilir.Limon suyu, yağ, tuz, toz biber karıştırılır.Yapılan patates püresinden ceviz büyüklüğünde alınır, havuç şekli verilir.Maydonoz konur, bıçak ucuyla 1-2 çizik atılır.

nırdaninmutfagi.blogcu.com'dan alıntıdır...

bende tam böyle bir soru için topik açacaktım ama burayı görünce kalabalık olmasın dıye buradan yazmaya karar verdım . oğlumun dogum gününe az bır zaman kaldı. biz bıraz kalabalık olduğumuz ve evımın küçük olması nedenıyle 2 gun yapmayı düşünüyorum. akşam arkadaşlrımız ve çocuklarıyla ertesı gun gunduzde akrabalarımız ve yegenlerımızle yapmak istıyorum.böylece herkes rahat etmiş olur diye düşünüyorum. akşam için hafıf içkiler eşliğinde mezeler hazırlmayı düşünüyorum.(ewimiz küçük ama çok büyük bir terasımız var oraya hazırlamayı düşünüyorum)gündüz içinde pasta börek türü şeyler...ama çalıştığım için ve 2 gun üst üste misafırler ağırlayacagım için birgun öncedende hazırlanabılecek tarifler arıyorum. fikirlerınızı beklıyorum.....

bende tam böyle bir soru için topik açacaktım ama burayı görünce kalabalık olmasın dıye buradan yazmaya karar verdım . oğlumun dogum gününe az bır zaman kaldı. biz bıraz kalabalık olduğumuz ve evımın küçük olması nedenıyle 2 gun yapmayı düşünüyorum. akşam arkadaşlrımız ve çocuklarıyla ertesı gun gunduzde akrabalarımız ve yegenlerımızle yapmak istıyorum.böylece herkes rahat etmiş olur diye düşünüyorum. akşam için hafıf içkiler eşliğinde mezeler hazırlmayı düşünüyorum.(ewimiz küçük ama çok büyük bir terasımız var oraya hazırlamayı düşünüyorum)gündüz içinde pasta börek türü şeyler...ama çalıştığım için ve 2 gun üst üste misafırler ağırlayacagım için birgun öncedende hazırlanabılecek tarifler arıyorum. fikirlerınızı beklıyorum.....

canim ya
yeni gördüm mesajini
oglusunun dogum günü gectimi?
eger gecmediyse yardimci olmaya calisirim kusuruma bakma nolur:kedi:opuyorumnanaktan

Saatlerdir takıldım kaldım nasıl görmemişim bu topiği sağolsun bi arkadaş tavsiye etti..süpersiniz kızlar emeği geçen ,tarif ekleyen herkese tskler..
yarın bende eklerim tarif,sat gecenin 4 olmuş tarifleri okurken :))

Patates Çanağında Salata ve Patatesli Civcivler

Malzemeler

4 adet iri patates
1 tane limon
1 su bardağı kaşar rendesi
tuz, karabiber
1yemek kaşığı sıvı yağ

Salata için:
2 adet havuç
2 adet kırmızı pancar
sıvı yağ
yoğurt

Hazırlanışı

Patatesleri haşlayın, soğuduktan sonra kabuklarını soyup, rendeleyin. Üzerine,1 su bardağı kaşar rendesi,1 kaşık sıvı yağ,1limonun suyu, tuz ve karabiberini koyun, özleşene kadar yoğurun. Yoğurduğunuz patatesten yumurta büyüklüğünde alıp, avucunuzda yuvarlayın. ıçini parmağınızla oyarak çanak şekli verin. Çanakların içine yoğurtlu havuç salatası veya yoğurtlu pancar salatası koyun.(Çanakların içine Rus salatası da koyabilirsiniz)

Havuç salatası: Rendelediğiniz havucu, sıvıyağda kavurun, tuzunu ilave edin. Soğuduktan sonra yoğurtlayıp, çanakların içine birer kaşık koyun

Pancar salatası: Pancarları da aynı havuçlar gibi rendeleyip yağda kavurun sonra yoğurtlayın.

Patatesli Civcivler

Yoğurduğunuz patatesli harçdan, çocuklarınız için resimde görüldüğü gibi civcivler yapabilirsiniz, ben gaga ve ayakları için havuç, gözleri için tane karabiber kullandım, gözler için çörekotu da kullanabilirsiniz.

Patatesli havuç

Aynı malzemeye biraz salça ilave ederek yoğurun sonra havuç şekli verin, maydanoz veya dereotu ile sap yapın

Not: Salatayı patates çanaklarına servisten hemen önce koyun.

patates-canagi1.jpg

patates-canagi3.jpg

patates-canagi2.jpg

nefisyemektarifleri.com'dan alıntıdır...

Bu topikten o kadar güzel şeyler öğrendim ki bu sene ki d.günümüzde yapmayı düşünüyorum bir çoğunu emeği geçen herkese tskler kızlar..
bunlar da benden..geçen sene d.günümüzden!

Çikotoplar tadı süperdi ama kakaolu olanlar fazla beklememeli :)) tavsiye ederim!

Bu da geçenlerde oğluma yaptığım kurabiye özensiz süsledim ama çok güzel oldu uğraşılırsa güzel bir doğum günü menülerinden olabilir!:))

incitanem banada kız arkadaşlarım oturmaya gelecek ne yapsam onlara?süslü süslü şeyler yapmak istiyorum bak mesela şunları kesin yapacağım sende yardımcı olur musun daha ne yapayım?yapınca tabii ki fotoğrafını ekleyeceğim bak menüm şu ablacım;
Kelebek kurabiye (şekli güzel duruyor diye seçtim)
patatesten civcivler
birde pasta yapacağım böyle yine görüntüsü güzel bişeyler yapayım diyorum bi tuzlu bi tatlı bişey daha lazım ne yapayım?kaydirigubbakcemile5

jean canim tuzlu kurabiyede yapabilirsin yada börek veya pogaca tarzi olabilir
tatlida sütlü tatli tavsiye ederim hem hafif olur
benim tariflere bi bak istersen canim tam nasil bisey istedigini bilsem daha net yardimci olmaya calisirdim
ama kelebek kurabiye fikri cok hos benimde denemek istedigim bir lezzet cünkü
patatesten civcivler görüntüsü yeter zaten
pastada harika fikir canim benim iyi düsünmüssün

evet canım börek flan yapmak istiyorum bu kadar tatlı yeter sanırım şekli güzel bişeyler arıyorum :) teşekkür ederim tariflerinin hepsine baktımmmolumunekankayizsmile

Back
X