Çocuklarımızın Özel Günleri İçin Mönüler (Resimli)

Teşekkür ederim canım kekini hazır aldım ancak :(fırınımız bozuk ondan pişiremedim.Pek bi tarifi yok aslında ama anlatayım önce kek altını kalp şeklinde kestim,alt kısmını yarım bardak sütle ıslattım pasta kremasını sürdüm üzerine iki tane ufak muz dilimledim,damla çikolata serptim diğer pasta altını da yarım bardak sütle ıslattım üzerini kapattım,tekrar üstünü kremayla kapladım ince tabaka halinde ki şeker hamuru tutsun sonra you_know'un tarifiyle şeker hamuru yaptım en zahmatli kısmı bu merdaneyle açtım kapladım ve üstüne kalp yaptım pembe renkli olan güllü lokum,kırmızı olan gıda boyası öyle sevgi katarak yaptım tadı da çok güzel olmuş söylendiğine göre tüm aile yemişler :)iyi dilekleriniz için çok teşekkürlerr

vallahi süper söylenecek söz yok
harika bir görüntüü ve sevgi dolu en önemlisi
ne yapılır afiyetle yenilir
eline emeğine sağlık tarif içinde çok teşekkür

incitanemtuana bir pasta yaptım ama çocuklar için değil sevgililer günü için yaptım yine de ekleyeyim buraya gerçi ilk denemem bir az acemiyim hatalarım affola,yorumlarını bekliyorum

:kedi::kedi::kedi:

cok gec gördügüm icin aff et canim benim
iyiki yapmissin
iyiki eklemissin
canimsin benim
tekrar ellerine saglik tatlim
ilk denemen ama süpersin
ben mest oldum inan
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

yumurtalı-patates2.jpg

Tarifi paylaşmıştım linkten ulaşabilirsiniz...

http://www.kadinlarkulubu.com/yumurta-yemekleri/349063-yumurtali-patates-cocuklar-icin.html

tavsanyumurta.jpg

Malzemesi:
2 katı yumurta
4 diş karanfil
1 havuç
birkaç biberiye
1 parça kaşarpeyniri
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz

1. Havuçları temizleyip rendeleyin ve servis tabağına döşeyin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırıp havuçun üzerine gezdirerek dökün. Yumurtaları katı kıvamda haşlayıp kabuklarını soyun.

2. Yumurtaları dik durmaları için alt kısımlarını hafifçe keserek düzeltip tavşanın vücudunu oluşturun. Karanfillerle gözlerini, biberiye ile bıyıklarını ve kaşarpeynirle kulaklarını hazırlayın. Yumurtaları havucun üzerine yerleştirip servis yapın.

Tarifbahcesi'nden alıntıdır...

DSC05161.JPG
DSC05173.JPG

Uğur Böceği Ve Kelebek Muffinler

Malzemeler:
2 yumurta
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2,5 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
8 yemek kaşığı un
Süsleme için :
1 poşet kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
1 paket Dr. oetker tart jöle
2,5 çay bardağı vişne suyu
2 yemek kaşığı toz şeker
yumuşak, renkli şeker (jelibon)
damla çikolata
tel şehriye
Yapılışı :
Yumurta ve toz şeker çırpılır. Üzerine süt ve sıvı yağ ilave edilir. Un, vanilya, kabartma tozu ve kakao sıvı malzemelerin üzerine elenir. Mikserin düşük devrinde malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpmaya devam edilir. Muffin kalıplarına cupcake kağıtları yerleştirilir. Hazırlanan hamur kağıtların yarısını geçecek şekilde kalıplara paylaştırılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Kemşanti 1 bardak süt ile çırpılır, buzdolabında bekletilir. Bir tencerede 1 poşet tart jöle ile 2 yemek kaşığı toz şeker karıştırılır. 2,5 çay bardağı vişne suyu eklenerek ocağa alınır. Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika daha pişirilip, ocak kapatılır ve soğumaya bırakılır. Kekler soğuyunca kalıplardan çıkarılır ve keklerin kabaran bölümü bir bıçakla kesilir. Kesilen kapakların üzerine soğuyan jöle sürülüp, ortadan ikiye bölünerek kanatlar oluşturulur.Kekin kağıtta kalan kısmına kremşanti sürülüp, kanatlar üzerine yerleştirilir. Tel şehriyeler yağsız teflon tavada kavrulur. Yumuşak şekerlere (jelibon)bir kürdan batırılır. Kavrulan şehriyelerle antenler oluşturulur. Kürdan, keke batırılarak uğurböceklerinin baş kısmı oluşturulur. Damla çikolata ile gövde kısmı süslenir.
(Kelebekleri de aynı şekilde kesip, tart jöle yerine kremşanti kullandım. Üzerini renkli şekerlerle süsledim. ıstediğiniz renkte gıda boyası kullanarak, kremşantiyi renklendirebilir ve renkli kelebekler elde edebilirsiniz. )
Afiyet olsun.

annekizmtfaktayiz'dan alıntıdır...

cookies.jpg

BONıBONLU KURABıYE

MALZEMELER
125 gr tereyağ

125 gr un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 adet yumurta

115 gr sütlü çikolata

11/ 2 cup şeker 320 gr

5 paket bonibon

1 çimdik tuz

100 gr kakao yani 1/2 cup

HAZIRLANMASI
Öncelikle tereyağını ve çikolatayıı bir kapta benmari usulü eritelim. Diğer yandan un,kakao kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştıralım.

Şeker, yumurta ve vanilyayı mikserle çırpalım. Eritilmiş yağımızı ve çikolatamızı da karışımıza dahil edelim ve karıştırmaya devam edelim. Unlu karışımımızıda ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Bonibonları dilerseniz içine de koya bilirsiniz. Sadece üzerinde kullanacaksanız 2 paket bonibon yeterli olacaktır.

Tepsimize yağlı kağıt seriyoruz. Hazırlamış olduğumuz hamurumuzdan ceviz büyüklüğünden biraz daha küçük hamur parçaları koparıyoruz. Hamurumuz kulak memesinden biraz daha çıvık bir hamur oluyor bu yüzden elimizi hafif ıslatıp yuvarlama yapabiliriz. Üzerine de bonibonlari yerleştiriyoruz ve aralıklar bırakarak tepsiye diziyoruz. 165 derecedeki fırında 15 dk pişiriyoruz.

Kurabiyeler fırında çıkınca yumuşak oluyorlar ama soğumasını bekledikten sonra kıvamına geliyor.

playsanat.blogspot.com'dan Alıntıdır...

Son düzenleme:
1231104058clip_image002.jpg

ZENCEFıLLı DÜĞME KURABıYE

Malzemeler;

150 Gr tereyağı
1 Su bardağı toz şeker
1 Çay kaşığı karbonat (silme)
1 Çay kaşığı vanilya
1 Yumurta
1 Çay kaşığı zencefil
Alabildiğine un.
Yeteri kadar çikolata(Sadece çizgide kullanılacaktır. 50-60 gr yeter sanırım.)
Yapılışı;

Oda ısısındaki tereyağı ve şekeri karıştırıp yumurtayı da ekliyoruz. Ardından az miktarda unu, karbonatı, zencefili ve vanilyayı eleğe alıp eleyerek sıvı harca ilave ediyoruz. Sonra alabildiği kadar un ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Unlanmış zeminde hamuru yarım santimetre kadar açıp su bardağı ile kesiyoruz. Oluşan yuvarlaklara çay bardağı ile basıyoruz ama sadece iz oluşması için. Hamurun kesilmemesine dikkat edin. Daha sonra bir çay kaşığı yardımıyla ya da başka sivri uçlu bir aletle hamurun üst bölümüne deliklerimizi oluşturuyoruz.ısterseniz üzerini renkli şekerlerle süsleyebilirsiniz. 185 derecede hafif pembe olana kadar pişirip fırından alıyoruz. Kurabiyelerimiz tamamen soğuyunca erittiğimiz çikolataları yağlı kağıttan yaptığımız külaha alıp iplerimizi çiziyoruz. Bu kadar basit. Çocuklar bu kurabiyeye bayılıyor. Afiyet olsun.

Alıntıdır (playsanat.blogspot.com'dan alıntıdır...

muhteremleafiyetle-cikolatalimeyva.JPG

ÇıKOLATALI MEYVELER;

Malzemeler;
Mevsim meyvaları elma-armut-muz-kivi-portakal,
1 su bardağı süt,
Yarım paket çikolata sosu,
50 gram çikolata,
Çöp şiş,
Üzerini süslemek için; Kuruyemiş.
Yapılışı;
Çikolata sosunu süt ile pişirin.
Sıcakken içine çikolatayı ekleyin,karıştırarak erimesini sağlayın.
Meyvaları soyup, istediğiniz gibi kesin.
Geniş olan elma ve armuttan kurabiye kalıplarının yardımı ile şekiller çıkarabilirsiniz.
Kestiğiniz meyvaları çöp şişe geçirin.
Çikolata sosuna batırıp, sosun kuruması için yağlı kağıdın üzerine bırakın.
Sosun üzerine kuruyemiş serpmeyi unutmayın.
Portakalı ortadan kesip,yarısını servis tabağına ters olarak yerleştirin.
Çevresine yarım ay şeklinde doğradığınız kivileri dizin.
Sosu kurumuş ve sertleşmiş olan meyvaların şişlerini portakala batırıp,servis yapın.
"Afiyet Olsun"

muhteremleafiyetle.blogspot.com'dan alıntıdır...

zehrapelin_kurabiye.jpg

MALZEMELER

1,5 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERı

1 PAKET ODA SICAKLIĞINA GELMıŞ MARGARıN

1 PAKET VANıLYA

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 YUMURTA

ALDIĞI KADAR UN

4 YEMEK KAŞIĞI KAKAO

HAZIRLANIŞI

Un-şeker-vanilya -kabartma tozu-yumurtayı yağla

beraber hamur kıcamına gelene kadar yoğuralım.

Bir kısmını kakaolu yapmak için ayırdıktan sonra içerisine

kakaoyu ilave edelim ve yourmaya devam edelim.

Her yerden bulabileceğimiz şekilli kalıplarla çocuklarımızn

isteğine göre şekillendirelim.

185 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim...

AFıYET OLSUN....

zehrapelin.blogcu.com'dan alıntıdır...

DSC00016.jpg

Malzemeler
1 lt süt
1 kahve fincanı pirinç unu
2 kahve fincanı un
1/4 margarin kadar tuzsuz tereyağı
1 paket vanilin
1 çay kaşığı toz zencefil

Süslemek için
2 armut
2 mandalina
1 kivi
2 bonibon veya kuru üzüm kuru üzüm

Hazırlanışı

Tereyağ orta boy bir tencereye konur.Ocakta eritilir ardından süt,un,pirinç unu,şeker ilave edilir koyulaşıp fokurdayana kadar karıştırarak pişirilir.Forkurdamaya başlayınca ocak kısılır 1-2 dakikada öyle pişirlir.Ocaktan alınan muhallebiye bir paket vanilin ve bir çay kaşığı zencefil eklenir.Yaklaşık 7 dakika blender ile çırpılır.Kaselere bir iki dilim armut,biraz mandalina,bir dilim kivi doğranır üzerine muhallebiden dökülür.
Kaselere paylaştırılan muhallebi tavşan şeklinde süslenir.Süslemek için bir armut soyulur.Uzunlamasına iki dilim kesilir bunlar kulakları olacak şekilde tabağa yerleştirilir.2 bonbon gözleri(ben kuru üzüm kullandım)yerleştirilir.Armuttan 2 minik küb kesilir bunlar dişleridir,1 dilim mandalina ağzı,ikiye bölünen bir dilim kivi iki kulağı, biraz pasta süsü kaşları ve bıyıkları olacak şekilde yerleştirilir.

lezzetyolculugu.blogspot.com'dan alıntıdır...

Back
X