Çocuklarımızla tanışma ve en güzel anılarımızı paylaşalım

pportakall

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.748
13.997
248
29
Ben oğluşumla ilk sahibinde tanıştım aktif hayvan hakları gönüllüsüydim sahibi sehir dısında olacağı için birkac günlük ilgilenecek birini arıyormuş arkadaşımı bulmuş benim de o gün cok kötü bir günümdü arkadaşım sen de gel kafan dağılır demişti ,ilk kapıdan çıktılar kocaman geldi bana sonra bildiğiniz üstüme atladı öylece vuruldum kendisine Ve sahibine boş zamanlarımda gelip gezdirebilir miyim demiştim o sıra ailem izin vermediği için mezun olunca ben sahiplenebilir miyim dedim sahibi de olur demişti
Tanistiktan 2 hafta sonra sahibi terketti ben sahiplenemediğim için defalarca yuva buldum defalarca terkedildi geçici yuvalarin birinde kaybetmişler kaybolduğu yerde çıkıp arıyorum aradım bulamadım sonra arkamda bir hsreketlilik hissettim bi baktım bizim ki üstüme atlıyor mutluluğumu anlatamam.
Başka bir yuvada gene kaybetmişler ben gene arayıp bulamadım ağlıyorum sonra onunla sürekli gittiğimiz bir yer vardı oradan telefon ettiler oraya gitmiş benim gibi kivircik saçlı olan her kızın peşine takılmış garibim beni görünce saklandigi yerden cikip yanıma gelmişti

İlk muhabbet kuşumla başlayayım sene 2013 annem sokakta bulmuş kızımı almış eve getirmiş ertesi günü anneme gittim (evliyim)bi baktık boncuk hanım konuşuyor şakır şakır sonra bende en büyük Türk Atatürk bunu öğrettim öpücük sinirlenince cık cık falan
Sonra sene 2018 ev almışız ve taşınmamıza son günler dışarıya çıkmamız gerek acaip soğuk ve yağmur yağıyor yavru kedi sesi duyduk 3 kutu vardı diğerlerini almışlar bir mia hanım kalmış daha gözleri açılmamıştı donmuş sesi kısılmış ama halen alın beni diye hopluyordu..
Aldık veterinere götürdük annem sahiplendiklerin dedi bende bu bize mucize geldi kimseye vermem benim dedim süt tozu aldık sonra biberon 2saatte bir doyurduk 8 mart tı günlerden..miam dünya kadınlar gününde sokağa atılmıştı yani üşüdünüz için 3 gün ne kaka yaptı ne de çiş..sonra veterinere götürdük tekrar temizlendi misler gibi oldu..şimdi dana oldu 2 yaşında
Birde ben küçükken babam yavru köpek getirmişti adını tombiş koymuştuk tombul olduğu için..onu kaybettim sabahın 04.00 ünde kalp krizi geçirip öldü çok zor
Bide sokağımızdaki kedicikler var onlarında besliyorum
Az insan çok pati en güzeli

Yaa hepsini de sokaktan bulmuşsunuz ne kadar güzell hemen veterinere falan götürmüşsünüz

Tüylerim diken diken oldu şu an sizi seçmiş insanı olarak

doğum günüme yakın bir zaman kala erkek arkadaşımla pet shopun önünden geçerken tavşanları görmüştük
sana doğum gününde alsam sevmez misin böyle demişti.. ben de tavşana bakamam ama köpek çok isterim demiştim ve bu konu aklıma o anda yatmıştı. bulunduğum şehrin hayvan koruma derneklerinin ilanlarına bakıp, aynı zamanda köpek sahibi olmanın sorumluluklarını internetten araştırırken bebeğimin ilanına denk gelmiştim. 4 aylıkken ayağı kırık bi şekilde sokakta bulmuşlar. aradım hala klinikteymiş, ayağı da çoktan iyileşmiş veteriner ilgileniyormuş bir süredir.
gönüllü bir arkadaş arabasıyla evime kadar getirmişti,
benim zıpırım da evime girdiği anda salonun ortasına işedi
o gün bugündür birlikteyiz bebeğimlee

Yaa bu nasil bir minnosluk

O kadar çok evcil hayvanim oldu ki ama kızımın yeri bambaşka. Evlenmeden önce annemin evinde kedilerimiz vardi. Evlendikten sonra 2. Yıl donumumuzde eşimin hediyesi oldu. Aldığım en güzel hediye kızım gördüğüm an aşık olmustum. Annesinin balııı

Ben de rahmetli olan kedişimle hikâyemi yazayım. Bahçeli evde yaşıyorduk, bir gün bahçede minik bir kedi yavrusu gördüm, yalnızdı, açtı, hemen peşine düştüm, kaçmadı, mama hazırladım yedi. Ertesi gün yine mama yedirirken bir de kapkara bir yavru belirmiş yanında, beraber yiyorlar, anladım ki kardeşi, hemen onu da seveyim diye gittim kaçtı, yabaniydi, ben gidince kaçıp saklanıyor, uzaklaşınca gelip yiyordu. Şeytan gibi çok açıkgözdü, diğeriyse garipti, güçsüzdü, ondan dayak yiyordu bazen. Kendi kendime dedim ki "sadece bir kediye bakabilirim o zaman o da bu güçsüz yavru olmalı, diğeri nerede olsa bakar kendine" Ama iş benim dediği gibi olmadı, vicdansızlık gibi görünse de kara boncuğu gitmesi için kovalayıp diğerini ayrı bir yere alıp yediriyor, bağrıma basıyordum çünkü kara boncuk kardeşinin yiyeceğini de silip süpürüyordu, garip zaten mıy mıy yiyordu, sonuçta aç kalıyordu. Derken ne yaptımsa(şiddet asla) kara boncuk gitmedi, bende kıyamadım, ikisinede balkonda yuva yaptım, anneleri de bir süre ara ara gelip emzirip gidiyordu, sonraları tamamen kayboldu ortadan anne kedi. Sonra iki yavrunun huyları tam tersi oldu, garip kendini sevdirmeyen, sinirli, kara boncuk ise lokum gibi yumuşacık ve bize bağlı oldu. Çok zekiydi, gözümün içine, ses tonuma bakıp ne söylediğimi anlıyordu. Maalesef kardeşini yolda ölmüş bulduk birgün, tahminim tarım ilacı zehirlenmesiydi, çok üzüldük, hele kara boncuk bir süre yas tuttu, ağladı kardeşi gelmeyince çünkü birbirlerinden ayrılmamışlardı hiç, ikisi de erkekti, garip biraz savruktu, ara sıra birkaç saat kaybolurdu, kara boncuk o zaman dahi çok tedirgin olup onu arardı. Gelince de bi güzel pataklar sonra oynaşırlardı. Zamanla alıştı tabi kardeşinin yokluğuna. Onbir sene yaşadı kara boncuk, bu onbir senede ne bir ısırma, ne bir saldırma, bize zaman zaman kızsa da en fazla miyavlayarak kaçardı, sofraya sunmazdı, eveti hayırı bilir, çok kolay eğitim alırdı.. Ah kara meleğim ahh senin gibi kedim olur mu bir daha...

Ya çok üzüldüm başınız sağolsun. Hele o kedilerin kardesini annesini araması yalnızken ağlaması nasıldır cok iyi bilirim

Ya çok üzüldüm başınız sağolsun. Hele o kedilerin kardesini annesini araması yalnızken ağlaması nasıldır cok iyi bilirim

Sağolun, evet bunalıma girdi, stres oldu bir süre ama ev içinde değil de dışarıda yaşadığı için kolay atlattı, diğer kedilerle de çevreyle de iletişim halindeydi çünkü. Onun yeri bende çok ayrı yaa, en uzun süreli hayvan dostumdu o benim, insanlardan daha dosttu daha sadıktı

Yeni konu açmak istemedim buradan sormak istedim umarım bana yardimci olabilecek birileri çıkar

Iki hafta önce 2 aylık cins olmayan bir kedi sahiplendik
Evde istedigi yere girip çıkabiliyor bir kısıtlama yok
Oynuyoruz seviyoruz herşey düne kadar gayet iyiydi
Ama dünden beri evde hepimize kök söktürüyor
Kuyrugunu dikip bize saldiriyor oyun degil baya baya yüzümüzü hedef alıyor
Ne yapsak acaba niye böyle oldu hiç anlamadim

10 yıldan fazla kedilerle yaşadım evde bahçede kedi besledim
Kedilerimle aynı yatakta yattım banyo yaptirdim
Hiç böyle agrasif bir kedi görmemiştim

yavru bir kedide ilk defa böyle bir şey duydum umarım yardımcı olabilecek biri çıkar
Biraz daha sakinleşti çok şükür
Göz göze gelmemeye çalışıyoruz
Kendi halinde takılıyor şuan
Saldırgan bi köpek gibi hareketleri çok agrasif ilk kez böyle bi kedi gördüm

Biraz daha sakinleşti çok şükür
Göz göze gelmemeye çalışıyoruz
Kendi halinde takılıyor şuan
Saldırgan bi köpek gibi hareketleri çok agrasif ilk kez böyle bi kedi gördüm
mutlaka bir sebebi olmalı devam ederse veterinerinize danışın bence devam ederse sakinleştiriciler oluyor kediler için biz kullanıyoruz strese gireceği bir durum olursa taşınma istenmeyen misafir vs gibi

Çocukluğumdan beri Hayvan bakarım çok hikayem var müsait olduğumda Paylaşıcağım. Ama bu Hikayem çok anlamlı benim için. Ben 7 aylık keçi Arıyordum Besleyip,sevip Kurbanda kesmek için malesef bulamadım. Eşim bir tanıdığına biz oğlak arıyoruz bulamıyoruz demiş yengen çok istiyor acil bulmam lazım falan diyince,Tanıdığı bizde var yarın sabah gelin alın demiş. Sabahı sabah ettim heyecan sardı beni büyük zannediyorum bu arada sabah kalktık koşa, koşa keçiye gidiyorum elimde tasma ip bir baktım yeni doğmuş bir Anne Kuzusu korkak ürkmüş kücücük bir Oğlak daha en fazla 1 haftalık. Annesi doğurmuş fakat bebeğini terk etmiş ama ben bilmiyorum tabi. Teyze nin Kucağında görünce kalbim köpürdü resmen kelebekler fışkırdı. Bu senin diyince çok sevindim. Kızımı kucağıma aldım sanki kendim doğurmuşum Züleyhamı besleyememişler aç sefil bırakmışlar. Midesi açlıktan Büzüşmüş 3 gün hiç uyumadım besledim zorla, biberon a alıştırdım evde keçi yavrusu bakıyorum biraz büyüttüm kızımı midesi açıldı şimdi de doymak bilmeyen bir kızım var Anne kız çok mutluyuz birbirimize aşığız

Eklentiler

• IMG_20200613_162041_387.webp
    184,3 KB · Görüntüleme: 38

Kesilmeyecek de mi ??
Benimde kuzum vardı apartmanın bodrumunda bakıyorduk daha okula gitmiyordum yeni doğmuş annesi terketmiş babam alıp gelmiş adınıda Kezban koymuştum
Ben Kezban dedikçe odaa meeeee derdi kesmedik eceliyle öldü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…