Çocukların boğazı.... İmdat....

Akşam 5 dk. popomu yere koyamıyorum... Anneeeee... nar ayıkla... Hooop 1nar ayıklanır gider.... Küçüğü gelir... Anneeeee banada nar.... ayıklanır.... Gönderilir diğeri gelir.... Anneeeee bi daha.... Terlikle kovalanır.... 5 dk. Sonra anne elma.... 2sine birden verilir... 10 dk sonra acıktım.... Havuç ama rendele, üstünede limon sık. 10 dk sonra süt, 10 dk sonra su.... Peşimde dolanırlar çıldırmak üzereyim.
Bütün bir akşam çocukların hizmetindeyim. 5 dk oturamıyorum. Salonla mutfak aradı mekik dokuyorum resmen. Varmı çözüm önerisi olan. Çocuklar kız 9 ve 7 yaşlarında lar.
Yemek saatinde yemek yemiyorlar mi,
Meyve yemeleri güzel,
Benim koca danalarim daha yeni alıştı meyveye

2 yasinda ki kizim masada yikanmis duran elmasini alir yer. Muzunu soyar bicagi ile dograr yer. Kendi giyinir soyunur vs. Su sisesi doludur genelde kendi acar icer. Bosaldi ise acar sebilden doldurur kapagini kapatamadigi icin bana getirir.
Hepsini gectim bana bile su getirir su istedigimde.
Rendeleme haric her isi yapabilirler diye dusunuyorum kizlariniz.

Yok öyle demek istemedim, ben et yemiyorum diye etten mahrum bırakmam tabi ama unun zararlı olduğunu düşündüğüm için yedirmem muhtemelen. Kendime keki poğaçayı alternatif ürünlerle yapıyorum. Neyse, şu saatten sonra çocuğumun olması Trump'un imana gelmesi kadar düşük bir ihtimal zaten :KK70:

hmm biliyorum bende denemiştim unsuz kek falan yapmıştım hatta :) kestane unu, badem unu falan duydum da hiç kullanmadım. kinoalı puding yapıyorum ama çok da pratik ve basit oluyor, pişirme derdi de yok:)

öyle demeyin belli olmaz :)

benim de çocuğum yok ;)

Oğlan 6 yaşında
Bende kuçukken kendi işimi kendim görürdüm yapı meselesi olsa gerek cok Tembel aşırı yani hala ben yediriyorum mesela catal kaşık tutmak zoruna gidiyor ac kalıyor yedirmezsem bu sefer ondan ver anne bundan ver anne ne yapacağımı şaşırdım yıldımda babasıyla Kavgalarımız hep bu yuzden onune koyuyorum tabagını yememek için ya konuşur ya TV bakar çıldırıncada adam bana yuklenir sinirliyim diye
1 yaşında kızım var ona mecbur veriyorum zaten ama buyuguyle birleşince hayatımdan beziyorum desem yeri
Ah ya simdiki cocuklar cok mu tembel acaba...

Akşam 5 dk. popomu yere koyamıyorum... Anneeeee... nar ayıkla... Hooop 1nar ayıklanır gider.... Küçüğü gelir... Anneeeee banada nar.... ayıklanır.... Gönderilir diğeri gelir.... Anneeeee bi daha.... Terlikle kovalanır.... 5 dk. Sonra anne elma.... 2sine birden verilir... 10 dk sonra acıktım.... Havuç ama rendele, üstünede limon sık. 10 dk sonra süt, 10 dk sonra su.... Peşimde dolanırlar çıldırmak üzereyim.
Bütün bir akşam çocukların hizmetindeyim. 5 dk oturamıyorum. Salonla mutfak aradı mekik dokuyorum resmen. Varmı çözüm önerisi olan. Çocuklar kız 9 ve 7 yaşlarında lar.

9 ve7 yasindalar ve kendileri meyve yada herhangi birsey alamiyorlarmi?
Cocuklarinizi boyle yetistirmek yerine biraz daha bagimsiz olmalari ogretin. Siz daha cok rahat edersiniz ve unutmayin hep sizin yaninizda olmayacaklar hersey onlerine hazir gelmeyecek onlarin onunde de bir hayat var!
kimse cocuguna kiyamaz ama bu kadar da olmaz
benim 3.5 yasindaki cocugum kendisi suyunu alir meyvesini alir, catalini alir kasigini tabagina vs vs vs vs vs alir

Yediklerinde sıkıntı yok şifa olsun canlarına. Ama ben de bazı arkadaşlar gibi herşeyi sizin elinizden yemelerindense kendilerinin halletmesi gerektiğini düşündüm. Evet nar ayıklaması zor bir meyve ama dolaptan birer elma alıp yıkayıp yemesi veya sizin yıkayıp dolaba koyduğunuz elmalardan alıp yemesi zor olmamalı kızlarınızın yaşına göre. Yedikleri sadece bu 3 şey değildir diye tahmin ediyorum. Atıyorum bir mandalina soyup yemek (meyvelerden örnek verdiğiniz için söylüyorum) veya dolaptan (eğer yiyorlarsa) biraz kuruyemiş alıp yemek, illa sıcak olsun diye tutturmuyorlarsa dolaptan sütü alıp bir bardağa koymak için sizin hazırlamanıza muhtaç olmamalılar. İki kardeş bu işleri birlikte kotaracak yaşta geldiler bana.

İşin kendi başına yeme kısmını çok güzel yapıyorlar maşallah diyeyim.
Ellerine bıçak veremem ama daha küçükler ya... Narı soyduramam asla ben bile soyarken sıçratıyorum heryere, havucuda rendeletemem herhalde ellerini rendeye kaptırırlar.
Ohoo sorun sizde o zaman kızlar kocaman olmuş onlar yaşındayken neler yapardım neler ocak bıçak hepsi bence biraz güvenin ya da bölün parçalayın koyun ordan alsınlar kendinize eziyet ediyorsunuz

Narı ortadan kesin onlar ayıklasın elmayı da ellerine verin yıkasınlar. Bebek değiller ki

Çocukların beslenme saati sabit olsa ve sürekli atıştırmasalar daha iyi değil mi? Doğru beslenmeyi ailede öğrenecekler ve surekli atıştırmak iyi değil. Ne zamandır böyle? Günlük programları nasıl?

Şimdi yorumlara baktım biraz, kendi fikrimi belirteyim siz daha iyi bilirsiniz sizdeki durumu. Çocuklar sürekli atıştırma halinde olursa kan şekeri dengede olmuyor. 1.5 yaşında oğlum var ek gıdaya geçerken söylenen şey düzenli beslenme saatleri olmalı ve onun dışında atıştırmamalı. Zaten çocukların bir rutini olursa hemen alışıyorlar ve o sırayla bekliyorlar. Aynı zamanda belirsizlik olmadığı için de rahat oluyorlar. Genelde 3 ana 2 ara öğün veriyorlar ben 3 ana 1 ara yapıyorum çünkü hala emziriyorum. Sabah 8 kahvaltı 11 öğle yemeği 15 ara öğün 17.30 akşam yemeği zaten 1930, 2000 gibi uyuyor. Ama tavsiye edilen bir de akşam ara öğünü var yapabilirsiniz. Saatinde masaya oturup başka şeyle ilgilenmeden yemek yerlerse doyduklarını hissedince bırakırlar ve sonra sizden gelip gelip istemezler.

7 ve 9 yaşındaki çocuklara dolap orda denir ya hu.
7 yaşındaki rendeye kaptırabilir ama 9 yaşındaki yapar.

Bir de ben mi çok acımasızım, kaptırırsa kaptırır, dengeli kullanmayı öğrenir(9 yaşındaki).
Rende çok derin kesmez gibi geldi.

Back
X