- 14 Şubat 2008
- 3.338
- 3.939
- 698
Nar, elma, portakal, havuç vs... bu tarz besleniyorlarsa çok şeker tüketiyorlar, akabinde hızlı bir şekilde acıkmaları çok doğal.
Aynen böyle, akşamları sırasıyla hepsinden yerler... Bide muz var tabi..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Nar, elma, portakal, havuç vs... bu tarz besleniyorlarsa çok şeker tüketiyorlar, akabinde hızlı bir şekilde acıkmaları çok doğal.
1 orta bey meyve 100 kalori falan, saatte sadece nefes alarak 60 kalori yakıyoruz , yani çocuk da olsa 1 meyve kilo aldırmaz.
Çocuk porsiyonunu bilmiyorum ama yetişkinler için 5 porsiyon meyve 5 porsiyon sebze öneriliyor. Tabak değil porsiyon bu arada, yanlış anlaşılmasın. 1 muz, 1 şeftali, 5 incir, 50 çilek 1 porsiyondur gibi. salata zaten kilo aldırmaz.
acaba sofrada et , makarna gibi doyurucu şeylerden az mi yiyorlar? ben bunu kendimde keşfettim. çocukken et alamazdık biz, hep sebze salata yerdik ve doymazdım. sofradan kalkınca reçel ekmek yerdim doymak için :)
Aynen böyle, akşamları sırasıyla hepsinden yerler... Bide muz var tabi..
Makarna, pilav, ekmek yok. Diğerlerinden istedikleri kadar yerler.
Bir araştırın derim, ya da şeker belgesini izleyin. Meyve şekeri fruktoz hiç masum değil. Bu kadar çok meyveyi peşpeşe yememeliler, hele akşamları.Aynen böyle, akşamları sırasıyla hepsinden yerler... Bide muz var tabi..
Makarna, pilav, ekmek yok. Diğerlerinden istedikleri kadar yerler.
cidden çok fazla şeker tüketiyorlarmış, kan şekerleri çıkıp çıkıp düşüyor.
ben halen yemekte doymadıklarını düşünüyorum. daha doğrusu uzun süre tok kalacak şekilde beslenmediklerini.
Haftada 1 gün et, 1 gün balık, 1 gün köfte, 1 gün tavuk, 1 gün bakliyat, 1 gün sebze yeriz. Boldur hepsindende. Yemek konusunda sıkıntımız yok.et yiyorlar mı peki bunların yerine? ya da kurubaklagillerden?
bu şekilde habire meyve istemeleri çok normal ama
bence bir beslenme uzmanına gidin çocuklarınızla ama bana doymuyorlar gibi geldi
Yaşları küçük değil meyveleri yıka koy masaya isteyen ordan alsin bir de öğün olarak ayarla kahvaltı sonrası 1 öğün öğleden sonra bir öğün sürekli yemeleri de iyi değil şu için de suluklarini doldur köy masaya susayan ordan içsinAkşam 5 dk. popomu yere koyamıyorum... Anneeeee... nar ayıkla... Hooop 1nar ayıklanır gider.... Küçüğü gelir... Anneeeee banada nar.... ayıklanır.... Gönderilir diğeri gelir.... Anneeeee bi daha.... Terlikle kovalanır.... 5 dk. Sonra anne elma.... 2sine birden verilir... 10 dk sonra acıktım.... Havuç ama rendele, üstünede limon sık. 10 dk sonra süt, 10 dk sonra su.... Peşimde dolanırlar çıldırmak üzereyim.
Bütün bir akşam çocukların hizmetindeyim. 5 dk oturamıyorum. Salonla mutfak aradı mekik dokuyorum resmen. Varmı çözüm önerisi olan. Çocuklar kız 9 ve 7 yaşlarında lar.
neden?
diyette mi bu çocuklar
Dün akşam şehriye çorbası vardı 2 tabak içti, 1 tavuk but, 1 kase Salata yedi kalktı. Akabinde 2 kase nar, 1 portakal, 1 havuç, 1 elma, üzerine 1 bardak süt içerek kapanışı yaptık. Kilo sorunu da yok, zayıf çırpı gibi bu kadar yemeye.
Ee kendin al demiyor musunuz? Kaç yasındalar? Bizim annemiz hiç böle bize hizmet etmediği için bana garip geliyor. Ben meraklıydım kendi işimi kendim yapmaya gerci.Bende bu durumdan muzdaripim valla
Usandım artık elma soyup muz çıkarıp su vermekten gunde elli defa bişey istiyor bişey yiyor üstüne m. Suyu kola istiyor vermiyorum bu sefer YUZ milyo defa kola kola kola kafayı yiyorum doymuyormu acaba diyorum bazen hatta bir ara Dr. Goturmeyi düşündüm şekeri falanmı var acaba diye
Bir buyuseler sağlıkla başka bişey istemiyorum
Kendimi köle gibi hissetmeye başladım
Nar icin ortu açın yere büyük bir tane siz ayırın onlar da ayiklasin. Havucu rendelerler sonuna kadar rendelemezler. Bıçak kullandirin ama sizin yanınızdaİşin kendi başına yeme kısmını çok güzel yapıyorlar maşallah diyeyim.
Ellerine bıçak veremem ama daha küçükler ya... Narı soyduramam asla ben bile soyarken sıçratıyorum heryere, havucuda rendeletemem herhalde ellerini rendeye kaptırırlar.
Haftada 1 gün et, 1 gün balık, 1 gün köfte, 1 gün tavuk, 1 gün bakliyat, 1 gün sebze yeriz. Boldur hepsindende. Yemek konusunda sıkıntımız yok.
Bilmem pişmez bizim evde hiç. Çok nadir canımız isterse...
Ee kendin al demiyor musunuz? Kaç yasındalar? Bizim annemiz hiç böle bize hizmet etmediği için bana garip geliyor. Ben meraklıydım kendi işimi kendim yapmaya gerci.
Pilav makarna yemesinlerde, yemeğin üstüne bu kadar meyve ve peşine süt kesinlikle iyi değil bence.
Eğer TV karşısında yiyorlarsa bu alışkanlıktan kaynaklı olabilir.
Canım kesinlikle lazım değil... basit carb bunlar, ekmek, pilav, patates tok tutmaz, sadece mideni tıkar kıssa süreli. Sonra hop kana karışır ve kan şekerin yükselir.ama çocukların yemesi lazım
dediğim gibi çocuklarda doymama sorunu var
ama çocukların yemesi lazım
dediğim gibi çocuklarda doymama sorunu var