- 29 Nisan 2013
- 16.167
- 31.000
- 798
- Konu Sahibi GelenKutusu
-
Bir arkadaşım boşanıyor. Ondan örnek veriyim. O da başlarda nafaka istemeyecekti. Sonra dedi ki hayır 1 kuruş da verse nafaka isteyeceğim çünkü nafaka vermezse çocuklarla bağı kesilir, en azından ayda bir de olsa bir çocuğu olduğunu hatırlar dedi. Ben baba olmak istemeyen adamı zorla baba yapamazsın dediğimde olsun ayda 1 kez bile olsa aklına bir çocuğu olduğu gelir dedi. Bilmem ne derece doğru...Ben pek nafaka ile bağ kurulacağına inanmıyorum ama...Gerçi erkeklerin kafası da farklı çalışıyor. Onlar değer verdiklerine para harcıyorlar ya da para harcadıklarına değer veriyorlar...Aslında haklısın.
Bu konuyu düşüneceğim.
Güncelleme: Davamızın gerekçeli kararı yayınlanmış. Yani temyize gitme hakkımız doğdu. Ben gitmeme kararı aldım, bana yeterli dedim.
Ama eski eşim temyize gitmiş.
Sadece 1050 TL emekli maaşı varmış. Ayrıca arkadaşı ile beraber kalıyormuş. Zavallının ayrı ev kiralayacak durumu bile yokmuş. Şimdi temyiz sonucunu bekliyorum.
Son durum nedir? Benim de iki çocuğum var gelirini düşük gösterdi. 1600 tl. Ne kadar nafaka bağlanır ki?
Ya bu nasıl bir kafa nasıl bir düşünce tarzı hadi eşine hırslısın da iki çocuğundan da mı utanmıyorsun be adamGüncelleme: Davamızın gerekçeli kararı yayınlanmış. Yani temyize gitme hakkımız doğdu. Ben gitmeme kararı aldım, bana yeterli dedim.
Ama eski eşim temyize gitmiş.
Sadece 1050 TL emekli maaşı varmış. Ayrıca arkadaşı ile beraber kalıyormuş. Zavallının ayrı ev kiralayacak durumu bile yokmuş. Şimdi temyiz sonucunu bekliyorum.
benim çok yakınlarımdan biriçok özür ama 5 ve 8 yaşında kuaför masrafı ilginç
birde özel okul demişssin,bence aklı başında bı hakin pardon yani demeli size,hatta avukatta,demiyorsa avukatınız izinle alay ediyor demektir,benım bildiğim hayat idame ettirmek,ama siz lux koşullarda yaşam için nafaka davası açıyorsunuz
haa şuda bır gerçek adam zenginse versin kızlarına ayrı konu
Adamın çocuklarına 200bin vermeye gücü varsa verecek tabi. Maddi gücü olan babanın çocuğu da özel okulda okuyacak. Niye asgari hayat şartlarına tamah etsin ki. Boşanınca çocuktan da boşanılmaz. 200 bin verecek adamın en az 400 bini vardır. Biri bana 200 bin ver dese ancak gülerimbenim çok yakınlarımdan biri
2 cocukla boşandı
iki cocuguna 2000 tl alıyor nafaka
ve adamdan da gecen ay 200 bın tl toplu para aldı
canı sıkıldıkca eskı esıne dava acıyor
adamla 10 senedır davalık
şimdiki talebı de
8 ve 10 yasındakı cocukları için birer ev
bana komık gelıyor
8 ve 10 yasındakı cocuk için ne evi ya
kadın 10 yıldır direndi bosanmıyor resmen adamı surundurme derdinde
burda da kuaför özel olur falan yazılmıs
herkesın cocugu ozel okula mı gidiyor acaba?
eski kocasının 30.000-50.000 arası aylık geliri varmışbenim çok yakınlarımdan biri
2 cocukla boşandı
şimdiki talebı de
bana komık gelıyor
Ececim bahsettiğin adamın bunları yapmaya durumu olmadığı halde kadın haksız yere soyup soğana çeviriyorsa (ki bu çok nadirdir genelde erkekler mal kaçırır çocuktan da boşanır) haklısın derim sana ama muhtemelen öyle değildir.benim çok yakınlarımdan biri
2 cocukla boşandı
şimdiki talebı de
bana komık gelıyor
Eski eşinin durumu bu sekılde ise aylık 1000 tl komık rakam tabıkı:)eski kocasının 30.000-50.000 arası aylık geliri varmış
benim de eşimin drumu böyle olsa ben de özel okula gönderirdim çocuklarımı
konu sahıbının eski eşinin durumu ıyıymıs sanırımEcecim bahsettiğin adamın bunları yapmaya durumu olmadığı halde kadın haksız yere soyup soğana çeviriyorsa (ki bu çok nadirdir genelde erkekler mal kaçırır çocuktan da boşanır) haklısın derim sana ama muhtemelen öyle değildir.
Neden boşanınca kadın zorluk çeksin de adam sefa sürsün haksızlık değil mi bu? Herkes özel okula gitmiyor tabii ama ailenin durumu baştan beri buna elveriyorsa bunu sürdürmek istemeleri en doğal hakları. Başkası özel okula kuaföre gitmiyor diye kıyaslamak mantıklı değil bence.
aynen ama durumunu kötü gösterip nafakayı düşürmeye çalışıyormuşEski eşinin durumu bu sekılde ise aylık 1000 tl komık rakam tabıkı:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?