• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocukların Yanında Sigara İçmek

gadjo dilo

ben aslında yoğum
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2012
10.357
9.246
198
Forumdaki annelere sorum var, çocuklarınızla aynı ortamda sigara içiyor musunuz?

Cocugum yok sigara icmiyorum ama cocugum olsa sigarada icseydim cocugumun yaninda icmezdim diye dusunuyorum..da niye sordun ?:12:

Cocugum yok sigara icmiyorum ama cocugum olsa sigarada icseydim cocugumun yaninda icmezdim diye dusunuyorum..da niye sordun ?:12:

tebrikler :16:

içen varsa konusu geçsin de bilinçlensin, annem gibi 20 yıl dört duvar içinde üfleye üfleye, paket paket sigara içip çocuklarını zehirlemesinler diye sordum. :20:

tebrikler :16:

içen varsa konusu geçsin de bilinçlensin, annem gibi 20 yıl dört duvar içinde üfleye üfleye, paket paket sigara içip çocuklarını zehirlemesinler diye sordum. :20:

Neyi tebrik ettin kiz :9:

Valla biz kardesmiyiz yoksa benim annemde bayagi bi üfledi yüzümüze :52: bayagi pasif iciciydik anneme bakarsak benim tiryaki olmam gerekti heves ettim ama baslamadim sigaraya sonra evlendim esim üflemeye basladi ALLAHtan oda birakti sigarayi bu kadar dumanla ALLAHTAN ölmedim :1:

22 yaşındayım,bugün bile annem babam yanımda sigara içmez-içirtmez.
Ortamda biri sigara içiyosa ya onu uyarırlar ya bana "naş naş" yaparlar :ssz::ssz:

Henüz anne değilm ama olmak için adımlar atıyorum. İçki sigara içirtmem içmem bile. İçeni uyarırım dinlenezse kovarım kim olursa olsun...!

Ne annem babam ne de ben kardeşlerımın yanında sıgara ıçmeyız.
Hem kötü örnek olmaması açısından hemde ufacık çocukları zehırlemeye ne gerek var bız yeterınce zehırlenıyoruz :1:

Ayrıca bızım evde sıgara ıçılmez, ya balkona ya da kapalı balkonumuz var oraya gıdılır
ve sıgara ıçılırken çocuklar bı güzel ortamdan uzaklaştırılır :9:

Ben de esimde icmeyiz hatta sigaradan nefret ederiz.icen olursa yanimizda yöremizde jet hiziyla oradan kacariz.
5 yasinda kizim var daha yeni ogrendi sigara diye birseyin varoldugunu.o da tv den.iyi kacmisiz yani bu zamana kadar:)))))
Bizim evde asla icilmez.balkon vs dahil.esimin samimi oldugumuz akrabalari cok icer.cocuklarim dogmadan bize geldiklerinde balkonda icerlerdi.bisey diyemezdik.sonra baktik kizim dogdu,geldiklerinde yine aynen devam ediyorlar.hizli hizli icip ustleri baslari küllük gibi kizima yanasiyorlar.esimle uyuz oluyoruz tabi.
Napsak ne etsek derken aklima bi fikir geldi.evin dis kapisinin tam karsisina bir tabela yaptim aynen soyle.
11\06\2008 A.... Y..... kanunlarina gore,bu evde,balkonlarda,kapi onlerinde sigara icmek kesinlikle yasaktir.icenler 10 Gun boyunca bana sarilamayacak ve opemeyecektir.
Bide altina sigara icilmez isaretined yaptim.sonuc ne mi.herkes cok guldu ama artik sigara icenler bize gelmiyor.kiiiirk yilda bir geldiklerinde de az oturup kalkiyorlar.
Napim yaa evimi mi zehirleyeyim onlar icin.herkesin kendi tercihi.....

6 senedir bu evdeyiz. evimizin icinde tek bir sigara dahi icilmedi. Balkonda da icilirken kapilar bile kapanir cocuklara gitmesin diye.

Ben 30 yasindayim babam zorunlu kalmadikca disarda benim yanimda bile icmez. Balkonda icip odaya direk girenede gicigi vardir:))

Annem paket paket tuketen bir tiryakidir ki. O bile icip geldiginde cocuklara yaklasmaz.

Yaz tatilinde Turkiyede odanin ortasinda sigara icen misafiri defalarca uyardigim halde dinlemedi beni en son sertce ben otele gidicem cok sigara var deyince misafiri kv uyarmisti. Pek ise yaramadi ama azaltildi gibi:((

Bizim bi tanidik 3 gunluk bebegin yaninda iciyodu. Soylendigi zaman nolucak sanki onami cektiriyom diye terslenirdi:)

Güzel bir konuya değinmişsiniz.

Çok sigara içen biri değilim ara ara içerim ama 6 yaşına girecek olan kızım ne içtiğimi bilir, nede elimde görmüştür, hiç hoş bir durum olmadığı gibi kötü örnek oluyor çocuklara.

Ama dışarıda, parklarda vs. görüyorum bazı anne-babalar hiç önemsemeden çocuklarının yanında fosur fosur tüttürüyorlar, kör şeytan git uyar, çocuğunun yanında içme de diyor ama alacağım cevabı bilmediğim için şeytana uyup uyaramıyorum. :47:

çokzararlı yanlış bir davranış bırak anneyi sokaktaki içen adamın yanına bile çocuk götürmek sakıncalı:20: devlet bile yasa çıkardı çocuk parklarında sigara içmek yasak diye nasıl olurda anne olarak o güzel canınızın yanında sigara içeceksiniz ayrıca evde bile içmek pis yapıyor ortamı sizden daha çok zehirleniyor yanınızdaki çünkü o direkt zehire maruz kalıyor geçen asansörde kadın yanında küçük çocuk sigara içiyor nekadar saygısız insanlar var:47:

hayatımda hiç sigara içmedim eşim de içmemiş yani evimizde kullanılan bir şey değil.içseydik de asla çocuklarımızı bu sağlıksız ortama maruz bırakmazdık.

eğer misafirlerden sigara kullananlar olursa hemen balkona yönlendiriyoruz zaten.bence çok önemli bir konu bu.

çocuklarımızın minicik ciğerlerini zehirlemeye hakkımız yok.

Sigara içmiyorum,

degil çocugumun yanında evimde içirtmiyorum,

ancak açık balkonda,

bu yüzden 12 yıldır pek çok kişiyle ters düştüm,

ama kazanan benim:))

kızımın yanında açık alanda dahi içilse rahatsız olurum keza bende öyle,

kendi isteğimle içmediğimi kimsenin dumanından alamam...

dumanına sahip çıkabilen tümünü çeksin içine içsin arkadaş:))

Lise çaglarımdan beri 2-3 ayda bir birkaç sigara içerim kahvenin ya da alkolün yanında ve tabiki sevdiğim birkaç insanla. Böyle de bir keyfim var. :) Hiç bagımlı olmadım. Durduk yerde canım istiyor ama gidip almaya bile üşenirim. Yani 16 yaşımdan başlayarak 25 yaşıma geldim evliyim hala tek tük kaçak göçek işte, eşim nefret ediyor sigarada. Ben sigara koktugumda öpmüyor bile beni :)

Annemle babam, babam kalp krizi geçirene kadar fosur fosur içtiler. Bu da benim 13 yaşlarıma denk geliyor. Bir günde bırakmak zorunda kaldılar. O zamanlar çocukları düşünen yok tabi :)) Annemin sigaralarını çalıp koltuk arkalarında içtiğim günler hey gidiiiiii :)

Çocugum olursa hamileyken ve emzirirken agzıma sürmem. Evimde zaten kimse içemez. Eşimin balkonda içen bi parazit kuzeni var. bi tek o gelirse balkona bi küllük çıkarıyoruz. Ama midesi kalkıyo eşimin artık ondan.. Bebegmz olursa onu eve almayalım diyorum ben de :D

Son düzenleme:
Kesinlikle içilmemesi gerekir.
Bir annenin bu konuda bilinçli olması ve çocuklarını koruması gerekir.
Pasif içiciliğin bile oldukça risk oluşturduğunu bilmeyen kalmasın bence.

bu foruma kadın erkek binlerce insan giriyor. ve göz ucuyla dahi olsa şu başlığı gören, çocuğunun veya çocukların yanında sigara içen bir sürü ebeveyn var. buraya yazanlar kadar cesur değiller ki 1 kişi de gelip ben çocuğumun yanında içiyorum keh keh keh demedi. demediklerine göre herkes bu davranışın ne kadar tehlikeli olduğunun, pasif içiciliğin sigara içmekten beter bir şey olduğunun farkındadır.

umarım kafası dank eden birileri olmuştur. bir kişi bile olsa bu bir çocuk için iyi bir şey demek. umarım bu konuda umursamaz ebeveynler bu konu üzerinde düşünüp daha dikkatli davranırlar.

herkese bol oksijenli alanlar diliyorum. :42:

Neyi tebrik ettin kiz :9:

Valla biz kardesmiyiz yoksa benim annemde bayagi bi üfledi yüzümüze :52: bayagi pasif iciciydik anneme bakarsak benim tiryaki olmam gerekti heves ettim ama baslamadim sigaraya sonra evlendim esim üflemeye basladi ALLAHtan oda birakti sigarayi bu kadar dumanla ALLAHTAN ölmedim :1:

katkılarından dolayı tebrik ettim. :52:

neyi tebrik edeceğim yav, sigara hakkındaki tutumunu tebrik ettim :D ilk sen yazmıştın bi seni tebrik edebildim. :p yoksa kardeş olduğumuzdan falan değil. :37:

Back
X