Çocukların yaş farkı

mevsimhepbahar

Guru
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2011
247
136
303
Herkese merhaba, 2 çocuğumun arasında 7 buçuk yaş fark olacak. Çok mu fazla acaba? Bu şekilde çocukları arasında yaş farkı olanlar deneyimlerini paylaşabilir mi acaba?

Ben abimle ablamdan pay biçerek cevap veriyorum 8 ve 10 yaş var aramızda. Daha benim yaşıma yakın arkadaş gibi kardeşimin olmasını çok isterdim.

Ben abimle ablamdan pay biçerek cevap veriyorum 8 ve 10 yaş var aramızda. Daha benim yaşıma yakın arkadaş gibi kardeşimin olmasını çok isterdim.
Evet ben de bunu düşünüp üzülüyorum bu aralar çok fark oldu aralarında sanki ortak hiçbir şeyleri olmayacakmış gibi. İlişkiniz nasıl abiniz ve ablanızla?

Evet biraz fazla, ama artık yapıcak bisey yok daha az yaş farkı olma şansı yok değil mi , o yüzden fark 10 lara çıkmadan önce çalışmalara başlayın. Küçük kardeşimle aramda 17 yaş var bilmem anlatabildim mi

Evet makas çok açıldı ne yazık ki. İlişkiniz nasıl kardeşinizle ? Benim korkum hiç ortak noktaları olmaması. Kardeşlik güzel şey.

Evet makas çok açıldı ne yazık ki. İlişkiniz nasıl kardeşinizle ? Benim korkum hiç ortak noktaları olmaması. Kardeşlik güzel şey.
Onun annesi gibi hissediyorum kendimi. Ablalıktan çok annelik içgüdüsü hissi ağır basıyor. Ama bizim yaş farkı çok uçuk. 7-8 yaş nispeten daha normal ve daha yakın yaşlar. Sıkıntı olacağını sanmıyorum.

benimde 2 çocuğum arasında 5.5 yaş olacak. Daha az olmasını isterdim ama imkanlar böyle elverdi. avantajıda var dezavantajıda var. avantajı büyük olan çocuk artık kendi öz bakımını yapabildiği için anneye daha kolay oluyor. iki küçük çocuğu yönetmek daha zor. dezavantajı arkadaşlık gibi ilişki kurmaları zaman alıyor ancak ikisi de çok büyümesi lazım.

Ben 5 yaş olmasını dilerdim. Bence güzel 5.5 yaş. Bu zamana nasip oldu benimde çok şükür. Küçük ilkokula başlarken büyük lise olacak. Yıllar hiç geçmeyecekmiş gibi erteledik. Şimdi de bu düşüncelerdeyim.

Allah nasip etmiş çok şükür sıkmayın canınızı. bana sorsanız bende 4 olsun isterdim araları ama hem bitirmemiz gereken borcumuz vardı cocuguma kendim bakmak icin ucretsiz izin kullanmak istiyordum 1 yıl o yuzden erteledim 6 ayda hemen nasip olmadı bekledik 5.5 yaş olacak araları.

Ben boyle seyleri kafama takarsam cok zor şartlarda evlat sahibi olan veya hic evlat sahibi olamayanlar varken benim böyle seylere takılmam dogru değil diye düsünüp rahatlatıyorum kendimi.

sağlıklı sahatli kucağınıza almak nasip etsin Rabbim.

Tabiki çok şükür Allah nasip etti. İsteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin inş. Benim kardeşlerimle aramda çok yaş farkı yok. Aramız çok iyidir arkadaş gibi. Çocuklarımda öyle olsun çok istiyorum o yüzden bu düşüncelere takıldım.

Ben ikinciyi hiç düşünmüyordum çünkü kızım bıktırmıştı beni cocuktan çok zor bir bebek&çocuktu..
5 yıl sonra eşimde çocuk isteği patlak verdi.
Iyiki de vermiş oğlum canımın içi doğdu
Bana kalsa hiç yapmazdım ara oyuzden uzadı..
10 yasa dek sorun olmaz zannimca..
Iki Küçüğe bakmak daha bi izdirap sanki.

Herkese merhaba, 2 çocuğumun arasında 7 buçuk yaş fark olacak. Çok mu fazla acaba? Bu şekilde çocukları arasında yaş farkı olanlar deneyimlerini paylaşabilir mi acaba?
Benimde kardeşim ile aramda 11 yaş var. Kardeşimin olmasını ben istedim hep. Ben küçükken olsaydı kıskanır mıydım bilmiyorum. Ama bu kadar yaş farkı olduğundan ablalıktan çok annelik içgüdüsü ile yaklaştım hep. Altını da aldım yemekte çok yedirdim bundan hiç gocunmadım. Gerçekten kendimden önce onu düşünüyorum hala. Evet yaş farkı az olmasını da isterdim ama böyle olduğu içinde çok mutluyum. İyi ki de böyle olmuş. Siz de üzülmeyin lütfen yaş farkı fazla mı diye insan kardeşini her şekilde seviyor :)

Kardeşimle aramda 7 yaş var harika anlaşıyoruz..Yaş farkı az olanların anlaşmaları daha zor gibi çevremde gözlemlediğim ve kıskançlık olayı daha fazla oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…