Bizim burda oyle derler . Olur olmaz herkesi kiran laf sokan kisilere denir.bana denk geliyo elmeyra cogu konuda hep o doz aklima gelir ,anadoluda bi deyimdir o da hakaret değildirçok hoşsunuz ilahi ben sadece bana yazdığınız yorumlardan bahsetmiyorum ki bana karşı bir yanlışınız yok kesinlikleben bazı arkadaşlara yaptığınız yorumlardan bahsetmiştim.sancı arısı nedir?
Son cumlenize kesinlikle katiliyorum. Konu sahibinin soylediklerinin dogru oldugunu dusunup yaziyorum ben dusuncelerimi. Degilse kendi vicdanina kalmis bir durum. Burada dedektiflik yapmiyorum sadece var olan bilgilerden yola cikip yaziyorum. Yoksa elbette kim butun kaynanalari ayni kefeye koyma hakkini bulabilir ki? Boyle sig bir dusunceye ben de karsiya cikarim. Fakat yine de kayinvalide iyi de kotu de olsa annenin takdirinde. Haksiz yere mahrum etme soz konusuysa dediginiz gibi konu sahibesinin vicdanini yoklamasi gerekir. Bir de kimseye kizmadim ben. :)siz emanet etmeme sebeplerinizi yazarken konu sahibine ilham vermekten öteye geçmiyorsunuz değil mi...asıl olay konu sahibi çocuğunu kaynanaya versin değil-kadın zaten ömürlük istemiyor bir düğün sürecinde bakmak istiyor(gerçi sebebi de önemli değil anaanneyi baz alarak bir günde ben bakayım peşinde..belki seviyor belki art niyet biz bilemeyiz..ama) yorumuna kızdığınız arkadaş bence haklı...bende onun gibi düşünüyorum..konu sahibinin samimiyetine inanmıyorum..en başında tak tak tak indirseydi buraya sebepleri ok amenna derdim..fakat sizler yazdıkça sizlerle paralel sebepler yazması .....(bence her gelin iyi gelin değil,her kaynana da kötü kaynana değil)
valla bu tür bi kaynana örneği bende de olduğundan düşünceni yadırgamıyorum....ben kaynanama 6 ay bıraksam ömür boyu çevresindeki herkese bunu ben büyüttüm huyunu ben bilirim der bi süre sonra senin evladına olan tavırlarına karışır.....benim çocuğuma bakarken eltim misafirliğe gelse sırf ona yaranmak için çocuğu irdeler eminim.....bunun için sana hak veriyorum.......her kaynana keşke zihinlerdeki babane modeli olabilse ama nerdeeeeeZaten soyle biseyde var,onların kir isi var ,istesemde bakamazdi ,isin icine kiz tarafi girince nedense bu hazimsizlik cikiyo ortaya
Ben konumda babaannenin bakmakta neden bukadar ısrarcı olduğunu açıkladım diye düşünüyorum. .siz ohye gormus olabilirsiniz ama bencillik kelimesinden cok uzagimgeçen gün çocuğu hep bana bırakıp gezmelere gidiyor birazda annanesine bıraksın diye sitem edip ben çocuk bakıcısımıyım diye torununa bakmayı istemeyen bir babanne gördüm... ne güzel bakmak istiyor seviyor demiyorsunuzda sevdiği için sitem ediyorsunuz bence fazlasıyla bencilsiniz siz bu düşünceyle çocuk büyütürseniz ilerde muhtemelen çocuğunuzda adil olmayı öğrenemeyecek...
Sagol canim ,vicdanim rahat yalan söylersem kendimi kandiririm cunku burda kimse kimseyi tanimiyoSon cumlenize kesinlikle katiliyorum. Konu sahibinin soylediklerinin dogru oldugunu dusunup yaziyorum ben dusuncelerimi. Degilse kendi vicdanina kalmis bir durum. Burada dedektiflik yapmiyorum sadece var olan bilgilerden yola cikip yaziyorum. Yoksa elbette kim butun kaynanalari ayni kefeye koyma hakkini bulabilir ki? Boyle sig bir dusunceye ben de karsiya cikarim. Fakat yine de kayinvalide iyi de kotu de olsa annenin takdirinde. Haksiz yere mahrum etme soz konusuysa dediginiz gibi konu sahibesinin vicdanini yoklamasi gerekir. Bir de kimseye kizmadim ben. :)
Son cumlene oyle cok katiliyorum ki ,sanki elestiriyi abartanlar boyle bir babaanne varda ben birakmiyorum sandilar herhaldevalla bu tür bi kaynana örneği bende de olduğundan düşünceni yadırgamıyorum....ben kaynanama 6 ay bıraksam ömür boyu çevresindeki herkese bunu ben büyüttüm huyunu ben bilirim der bi süre sonra senin evladına olan tavırlarına karışır.....benim çocuğuma bakarken eltim misafirliğe gelse sırf ona yaranmak için çocuğu irdeler eminim.....bunun için sana hak veriyorum.......her kaynana keşke zihinlerdeki babane modeli olabilse ama nerdeeeee
Hayır tmm her turlu yoruma acigizda ,oyle saçma yotumlar geliyo ki insanı cileden çıkarıyor biri cikmis ogullarina yaptığı ogullarini ilgilendirir diyor. Tmm da ben buraya konu aciyosam ucu bana dokunuyoda derdine tasasina düşüyorum demi ama bunu dusunemiyolar sonra karsit uofumlara acik değilsin.
babane dediğin çocuk babasını sevince sevinir.....benim kv 9 yaşında kızım babasına sarılınca onu kıskanıyor.....Son cumlene oyle cok katiliyorum ki ,sanki elestiriyi abartanlar boyle bir babaanne varda ben birakmiyorum sandilar herhalde
Emanet çocuk bakımı büyük sorumluluktur. Hele birkaç çocuğun bir arada bulunduğu vakitler daha büyük sorumluluktur. Daha fazla dikkat gerektirir.insanlar kızdıkça bir şeyler yazıyor ya bana hiiiiç samimi gelmiyor..baştan sona yazsalar mesela şunu şunu şunu yaşadım o sebeple istemiyorum ok...ama biri demiş benim kaynanam dikkatsiz çocuk emanet etmem arkasından konu sahibi benim görümcemin çocuğu hırçın kaynanam dikkatsiz vermem..e ben ne bileyim şimdi gerçek mi değil mi...
Emanet çocuk bakımı büyük sorumluluktur. Hele birkaç çocuğun bir arada bulunduğu vakitler daha büyük sorumluluktur. Daha fazla dikkat gerektirir.
Aslında sakınılan göze çöp batar ama annelerin bir kısmı aşırı korumacı güdüleriyle çocuklarını emanet edecekleri kişiler konusunda fazlasıyla seçici olabilirler.
''Kocanı yetiştiren kadına güvenilmez mi?'' benzeri sorun ile ilgili fikirlerimi paylaşmak istiyorum izninle..
Çocuk yetiştirme konusunda herkesin yöntemi farklı olabiliyor.
Sıfır hijjen, gerektiği kadar hijyen, % 100 hijyen...
İhtiyaçları karşılayan, korumacı, aşırı korumacı...
Bildiğinden şaşmayan, Yeniliklere uyumlu, Proje yöntemler...
vb. konular anneleri tarafından bebeğin alışkanlıklarını, düzenini oluşturur.
Anneler de evlatlarını alıştırdıkları düzenin dışına çıkarmak istemezler.
Mümkün olacak en yakın koşulların sağlandığı ortamları tercih ederler.
Örn 1. Benim için bebeğin yere düşürdüğü emziği ağzına alması sorun teşkil etmez ama
deterjanlı bir bezle çocuğumun ağzının yüzünün silinmesi çileden çıkma nedenim olabilir.
Bu insan kendi çocuklarını deterjanlı bezlerle temizleyerek sağlıklı bir şekilde büyütmüştür çünkü
çocukları bağışıklık edinmişlerdir.
Örn 2. Kat kat giydirip, üstlerini sıkı sıkı örtmeyi uygun bulmam ve böyle alıştırırım.
Bakımına yardımcı olan kişi de tersini uygulayarak çocuğun sıcaktan isilik dökmesine, terleyip hasta
olmasına sebep olabilir.
Bu kişi kendi çocuğunu kat kat giydirerek, sıkı sıkı örterek gayet sağlıklı yetişmiştir ama çocuğumun
alıştığı yöntem değildir.
Örn 3. Söylenenleri ve hareketleri taklit etmeye başladığı andan itibaren onaylamadığım sözleri ve
hareketleri öğretmeleri kabul edebileceğim bir durum değildir.
Onların sosyal çevrelerine uygundur, çocuğa şirinlik katabilir saygı duyarım ama çocuğumdaki şirinlik
kavramım farklıdır.
vb. örnekler devam edebilir.
Her kadının soğan doğramasının farklı olması gibi, çocuk yetiştirmesi de farklıdır.
Bu konuda babaanneler sorun yaratmak yerine torununun düzenine uyum gösterme çabasında olmalıdır.
Kendi koşulları ve bildikleri doğrultusunda çocuğunu aslanlar gibi yetiştirmiş olabilir.
Şimdi koşullar ve bilgiler değişmiştir.
Evet boyle düşününce hos degil gerçekten ,ama ogluda ailesinden kendini cekiyosa ,nankör bir karakterede sahip degilse vicdanen rshat oluyorsunÇocuğun kime bırakılacağı anne mitoz bölünmediyse sadece annenin insiyatifinde değildir,babayla eşit söz hakkına sahip olmalılar bence..
Bayanlar bir de şöyle düşünün aynı sorunu anneanne yaşasaydı konu sahibinin mesajı şöyle tarzda olacaktı:
'Kocam annemin çocuğa bakamayacağını ve kötü örnek olacağını düşünüyor ve bir yere giderken çocuğu hep kendi annesine bırakıyor.Anneme neden vermiyorsun diye sorduğumda 'arada bir götürüyoruz seviyor işte' diyor.Sizce haksız mıyımm..'
O zaman burada herkes babaya ateş püskürecekti..Şimdi annedir en iyisini o bilir durumundasınız..
Ne bicim bi üslup bu ,hasta beyin nedemek sizin yazim seklinize bakilirsa kimin beyninin hasta ve sakat oldugu belli,siz konu acanlara insan gibi yorum yapamiyo musunuz ,niye ille seviye yerlere dusuyo tartisma cikarmaya musait seyler ysziyosunuz, hayir su ilk vasat cumleyi kurmamis olsaydiniz sizinle duzgun bi sekilde tartisirdik...ki sevdirmiyorum kanisina nerden vardiniz ,boyle okudugunu anlamayan kötü niyetli insanlar benim konuma yorum yapmadin ya gerçektenseninkilerin torunuda onlarin torunu degilmi.nasil boyle hasta bi beyine sahip oluyosunuz anlamiyorum birakin artik su gecmisi ya.o oyle yapti bu boyle yapti gecmisi birakmayan gelecegi goremez diye bi soz var seninkide o hesap.o kadin sana oglunu vermis oda az bi sure torun sevecek ne var bunda yarin bigun cocuk buyuyunce istesende sevmezler daha simdiden cocuga ayrimciligi ogretiyosun hrm esin deseki benim cocuguma annenlerin bakmssini ve sevmelerini istemiyorum dese dusunsene neker hissederdin.tek cocuk sennde bulunmadi ya sebiversinler bisey olmaz
Cok güzel yazmissiniz ama aslında bukadar derine inmedim cunku kayinvalidem canavar degil sadece fazla bencil biri ,versem bakmaz mı pek tabi bakar cocuk bu benim yanimdada düşüyor yeri geliyo kendi yediklerimizden bende veriyorum ,kotu konudmata gelince e onlar biraz rahat konusuyo tabi koy yerinde argo cok kullanılıyor ama çocuk benim yanimda hamurunu istedigim gibi yogururum onuda sorun etmem vs vs onların ustesinden gelirim hatta eşim benden daha titiz o annesini cok daha iyi uyarir ama benim meselem bunlar degil,ben kesinlikle oglumu onlardan soyutlamam mesela kayinpederimi nekadar sevmesemde oglum ondan cok korkuyodu agliyodu gitmiyodu biraz sesi gurdur kaynatamin ,gittigimizde gucenmesun diye hani dedesi gel dededi tut dedesi simdi civcivlere goturdun diye deli oluyo oğlum, ben kimseye düşmanlık yapmıyorum sadece yanlız bırakmak istemiuorum ve korufugum mesafenjn bozulmasını istemiyorum. . Ama yorumlardan sonra daha dikkat edicem galiba benim kizginligim hirs haline donusuyo gercekten ohlumu kic bi guzel duygudan mahrum etmek istemem.yapilanlari unutamiyorum buda beni gaza getiriyorEmanet çocuk bakımı büyük sorumluluktur. Hele birkaç çocuğun bir arada bulunduğu vakitler daha büyük sorumluluktur. Daha fazla dikkat gerektirir.
Aslında sakınılan göze çöp batar ama annelerin bir kısmı aşırı korumacı güdüleriyle çocuklarını emanet edecekleri kişiler konusunda fazlasıyla seçici olabilirler.
''Kocanı yetiştiren kadına güvenilmez mi?'' benzeri sorun ile ilgili fikirlerimi paylaşmak istiyorum izninle..
Çocuk yetiştirme konusunda herkesin yöntemi farklı olabiliyor.
Sıfır hijjen, gerektiği kadar hijyen, % 100 hijyen...
İhtiyaçları karşılayan, korumacı, aşırı korumacı...
Bildiğinden şaşmayan, Yeniliklere uyumlu, Proje yöntemler...
vb. konular anneleri tarafından bebeğin alışkanlıklarını, düzenini oluşturur.
Anneler de evlatlarını alıştırdıkları düzenin dışına çıkarmak istemezler.
Mümkün olacak en yakın koşulların sağlandığı ortamları tercih ederler.
Örn 1. Benim için bebeğin yere düşürdüğü emziği ağzına alması sorun teşkil etmez ama
deterjanlı bir bezle çocuğumun ağzının yüzünün silinmesi çileden çıkma nedenim olabilir.
Bu insan kendi çocuklarını deterjanlı bezlerle temizleyerek sağlıklı bir şekilde büyütmüştür çünkü
çocukları bağışıklık edinmişlerdir.
Örn 2. Kat kat giydirip, üstlerini sıkı sıkı örtmeyi uygun bulmam ve böyle alıştırırım.
Bakımına yardımcı olan kişi de tersini uygulayarak çocuğun sıcaktan isilik dökmesine, terleyip hasta
olmasına sebep olabilir.
Bu kişi kendi çocuğunu kat kat giydirerek, sıkı sıkı örterek gayet sağlıklı yetişmiştir ama çocuğumun
alıştığı yöntem değildir.
Örn 3. Söylenenleri ve hareketleri taklit etmeye başladığı andan itibaren onaylamadığım sözleri ve
hareketleri öğretmeleri kabul edebileceğim bir durum değildir.
Onların sosyal çevrelerine uygundur, çocuğa şirinlik katabilir saygı duyarım ama çocuğumdaki şirinlik
kavramım farklıdır.
vb. örnekler devam edebilir.
Her kadının soğan doğramasının farklı olması gibi, çocuk yetiştirmesi de farklıdır.
Bu konuda babaanneler sorun yaratmak yerine torununun düzenine uyum gösterme çabasında olmalıdır.
Kendi koşulları ve bildikleri doğrultusunda çocuğunu aslanlar gibi yetiştirmiş olabilir.
Şimdi koşullar ve bilgiler değişmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?