Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kızımla ufaklığın arası tam 18 ay olacak aynı durumdayız ve çok korkuyorum.
benimkilerin arasıda tam 18 ay olacak zorluk yaşayacağız o kesin.Kızımla ufaklığın arası tam 18 ay olacak aynı durumdayız ve çok korkuyorum.
Korkmayın.
Çünkü endişe duyduğunuz durumları kontrol sizin elinizde.
Kıskançlık mutlaka olacak.
Ama ebeveynlerin kontrolünde herşey.
Siz ne kadar doğal davranırsanız çocuğunuzun şu andaki şartlarını gördüğü ilgiyi azatmadan, en önemlisi kardeşiyle kıyaslamadan, ve eşti şekilde davranırsanız minimum düzeyde sıkıntılar olur..
Kızıma hiç kıyamam ki ben ona ilgimi azaltamam. İşi de bırakıcam doğumdan sonra en az 3 yıl dönmemeyi düşünüyorum. Maddi açıdan nasıl olacak görücez ama manevi yönden ben böyle daha rahat edicem sanırım.
gerçekten çok zor. bende çalışıyorum ve eşim çok yardımcı o olmasaydı başa çıkamam gibi geliyor. sizin durumunuzu düşününce gerçekten çok güçlüsünüz tebrikler.Ben daha fenasını düşünmüştüm.
Kızıma haksızlık mı ediyorum acaba diye.
Çünkü planlı bir gebelik değildi..
Ama isterseniz ikisine de yetebilirsiniz.
Ben hem çalışan hem de çocuklarını babalarından ayrı yetiştiren bir anneyim.
Çocuklarım minicik bebelerdi babalarından ayrıldığımda.
Allah öyle bir güç ve sabır veriyor ki eğer isterseniz..
benim işe dönmeme gibi bir şansım yok maalesef ama çok isterdim bebeklerimi kendim büyütmek şanslısınız benceKızıma hiç kıyamam ki ben ona ilgimi azaltamam. İşi de bırakıcam doğumdan sonra en az 3 yıl dönmemeyi düşünüyorum. Maddi açıdan nasıl olacak görücez ama manevi yönden ben böyle daha rahat edicem sanırım.
Ben daha fenasını düşünmüştüm.
Kızıma haksızlık mı ediyorum acaba diye.
Çünkü planlı bir gebelik değildi..
Ama isterseniz ikisine de yetebilirsiniz.
Ben hem çalışan hem de çocuklarını babalarından ayrı yetiştiren bir anneyim.
Çocuklarım minicik bebelerdi babalarından ayrıldığımda.
Allah öyle bir güç ve sabır veriyor ki eğer isterseniz..
benim işe dönmeme gibi bir şansım yok maalesef ama çok isterdim bebeklerimi kendim büyütmek şanslısınız bence
gerçekten çok zor. bende çalışıyorum ve eşim çok yardımcı o olmasaydı başa çıkamam gibi geliyor. sizin durumunuzu düşününce gerçekten çok güçlüsünüz tebrikler.
cnm kız kardeşimin çocuklarının yaş arası 2. kardeşim ilk zamanlar çok zorlandı. büyük olan bir keresinde kanepede uyuyan bebeği ayağından tutup çekip yere düşürdü. ama şu anda birbirlerinin en iyi arkadaşı oldular. kimseye ihtiyaçları yok kardeşim de peş peşe yaptığı için çok memnunçocuklarının arası 1,5 yaş olanlar nasıl büyüttünüz? ilk eve geldiği günlerde büyük olanın tepkisi nasıldı?kıskançlığı nasıl yendiniz? tecrübelerinizi bekliyorum..
Benim tam 1 YAŞ olacak Allah'ın izniyle :)bana da akıl verin bakayım ikisini de yatak odamda yataklarını yan yana koyup uyutmaya düşünüyorum oğlum da çok küçük ayıramam çünkü![]()
Cocuklara küçüklermiş gibi davranmak gerekir, çünkü onlar küçükBenim çocuklarımın arası 2 yaş..
Öncelikle çalışmamın da etkisiyle hamile olduğumu öğrenir öğrenmez büyüğü kreşe verdim. İki yaşından önce ne yazık ki..
Doğuma yakın verseydim kendini kovulmuş hissedecekti.
O gelene kadar zaten okula alışmıştı.
Kardeş nedeniyle gitmiş olmadı.
Yine doğumdan çok önce odası ayrıydı. Odadan da kovulmuş hissetmedi..
Ben 6 ay boyunca büyük çocuğumun yanında küçük çocuğumu mıncık mıncık sevmedim.
Baktı gördü ki gelen onun yerini asla almadı hep o sevildi.
Bütün bakımını onunla birlikte yaptım.
Bezini o bağlıyordu görmeden ben düzeltiyordum.
Sadece emzirdiğimi gördü.
Kucağına aldığında herkes bağırıyordu aman bırak düşürürsün diye. Kesinlikle müdahale ettirmedim.
ALdı sevdi yamuk yumuk kucağında tuttu bişey demedim.
Hatta doktorumuz bu şekimde küçüge bişey olmaz ama büyüğe olur dedi.
Ona asla kardeşin demedim ismiyle söyledim.
Sen ablasısısın diyerek ona ağır bir sorumluluk vermedim ona da adıyla hitap ettim.
Enteresandır ki oğlum ablasına abla diyor ismiyle seslenmedi..
Büyümeye başladıklarında ablasının elinden bişey almak istediğinde hayır onunla ablasının ismini sleyerek oynuyor şu anda veremez dedim.
Küçük diye ağlamasın diye ona ayrıcalık tanımadım.
6 aydan sonra her ikisine de eşit davranmaya başladım..
Her şeyde ablanın fikrini aldım.
Çocuklarımla asla küçüklermiş gibi konuşmuyorum.
Kararlarına saygı duyuyorum olumsuz ya da kötüyse anlayabilecekleri en küçük detaylarla nedenini anlatıyorum.
Kıskançlık yok.
Birbirleriyle iyi geçinen iki arkadaş gibiler..