• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuklarının arası 1,5 yaş olanlar

benle kardeşim 1 yaş 8 ay :)
ilk gördüğümde şöyle bir bakıp arkamı dönüp trip atmışım annemin içine oturmuş :))
kıskançlık vardı tabi küçükken ama şimdi ben 27 o 25 yaşında, bence çok ideal yaş aralığı
ben de öyle istiyorum

çok teşekkürler yorumlara az çok fikir ediniyorum beni nelerin beklediğiyle ilgili umarım herşey güzel olur.. gece uykularım kaçıyor.

Bizim de ablamla aramiz ayni.. arkadaş gibiyiz simdi. Ben cok kiskanirmisim o yüzden annem beni olula erken gönderdi, hayata heo erken atildim. Biraz zorlar ilk bir kac uil ama aonra birbirlerinin arkadasi olurlar.. oyun kurmayi öğrenme yaşını bekeleyeceksiniz sanirim biraz. Allah yardımcınız olsu.

Benim kardeşimle aramda 1,5 yaş var bende çok kıskanırmışım, ilk zamanlarda zarar verirmişim annem asla bizi yalnız bırakmazmış. Ama çok da sahiplenirmişim...

Çocukluk anılarında kardeşin yeri fazla olmuş oluyor bir çok şeyi beraber yapıyorsunuz yaşlar yakın olduğu için, anne açısından da ikisini büyütmek zor oluyor ama ikisi bir arada büyümüş oluyor...

Kızımla ufaklığın arası tam 18 ay olacak aynı durumdayız ve çok korkuyorum.

Korkmayın.
Çünkü endişe duyduğunuz durumları kontrol sizin elinizde.
Kıskançlık mutlaka olacak.
Ama ebeveynlerin kontrolünde herşey.
Siz ne kadar doğal davranırsanız çocuğunuzun şu andaki şartlarını gördüğü ilgiyi azatmadan, en önemlisi kardeşiyle kıyaslamadan, ve eşti şekilde davranırsanız minimum düzeyde sıkıntılar olur..

kızım hala bizimle uyuyor bu hafta odasını düzenleyip onu odasına alıştırmaya çalışıcaz oda zor olacak. bebeğin beşiğini kendi odama koyucam. çünkü ortak alanda beşik olursa kızım kesin beşiğin içine kaşla göz arasında oyuncakları atar. bebiş yaralanabilir. kendimizce önlemler alıyoruz böyle.

tabiiki sevmesine öpmesine izin vericem ama uyurken falan başka odada olsun ki başı gözü sağ kalsın.. başka ne gibi önlemler almalıyım bilmiyorum. kızım odasına alışırmı acaba? geceleri 4-5 sefer uyanıp ayakta sallanmak istiyor. gece mama alışkanlığı olmadığı halde.sanırım bizi özlüyor.. birde başka odada olunca nasıl başa çıkıcaz birde bebek gelicek. ben zombi modunda dolaşırım galiba.

Korkmayın.
Çünkü endişe duyduğunuz durumları kontrol sizin elinizde.
Kıskançlık mutlaka olacak.
Ama ebeveynlerin kontrolünde herşey.
Siz ne kadar doğal davranırsanız çocuğunuzun şu andaki şartlarını gördüğü ilgiyi azatmadan, en önemlisi kardeşiyle kıyaslamadan, ve eşti şekilde davranırsanız minimum düzeyde sıkıntılar olur..

Kızıma hiç kıyamam ki ben ona ilgimi azaltamam. İşi de bırakıcam doğumdan sonra en az 3 yıl dönmemeyi düşünüyorum. Maddi açıdan nasıl olacak görücez ama manevi yönden ben böyle daha rahat edicem sanırım.

Kızıma hiç kıyamam ki ben ona ilgimi azaltamam. İşi de bırakıcam doğumdan sonra en az 3 yıl dönmemeyi düşünüyorum. Maddi açıdan nasıl olacak görücez ama manevi yönden ben böyle daha rahat edicem sanırım.

Ben daha fenasını düşünmüştüm.
Kızıma haksızlık mı ediyorum acaba diye.
Çünkü planlı bir gebelik değildi..
Ama isterseniz ikisine de yetebilirsiniz.
Ben hem çalışan hem de çocuklarını babalarından ayrı yetiştiren bir anneyim.
Çocuklarım minicik bebelerdi babalarından ayrıldığımda.
Allah öyle bir güç ve sabır veriyor ki eğer isterseniz..

gerçekten çok zor. bende çalışıyorum ve eşim çok yardımcı o olmasaydı başa çıkamam gibi geliyor. sizin durumunuzu düşününce gerçekten çok güçlüsünüz tebrikler.

benim işe dönmeme gibi bir şansım yok maalesef ama çok isterdim bebeklerimi kendim büyütmek şanslısınız bence

Aynısını düşündüm uzun zaman kabullenemedim yeni bebeğimi. Kızıma baktıkça ağlayasım geliyordu ona bunu nasıl yaparım diye. Çok şükür o psikolojiyi atlattım kabullendim hep birlikte yaşayıp görücez bundan sonrasını. Sizi tebrik ederim gerçekten güçlü bir annesiniz.

benim işe dönmeme gibi bir şansım yok maalesef ama çok isterdim bebeklerimi kendim büyütmek şanslısınız bence

Zorunluluklar olmasa keşke ama hepimizin hayatında değişmeyecek gerçekler var. Ev kredisine girmeyi düşünüyorduk iyi ki girmemişiz diyorum öyle olsa ben de mecbur kalırdım.

gerçekten çok zor. bende çalışıyorum ve eşim çok yardımcı o olmasaydı başa çıkamam gibi geliyor. sizin durumunuzu düşününce gerçekten çok güçlüsünüz tebrikler.

Teşekkür ederim.
Ben şu anda 42 yaşımdayım.
Sanırım sabrım biraz da geç anne olmamla alakalı bişey.
Bir de ben kendimi bildim bileli tek hayalim anne olmaktı..
Artık anne olamayacağım galiba dediğim anda bir değil iki tane lütfetti Allahım bana..

çocuklarının arası 1,5 yaş olanlar nasıl büyüttünüz? ilk eve geldiği günlerde büyük olanın tepkisi nasıldı?kıskançlığı nasıl yendiniz? tecrübelerinizi bekliyorum..
cnm kız kardeşimin çocuklarının yaş arası 2. kardeşim ilk zamanlar çok zorlandı. büyük olan bir keresinde kanepede uyuyan bebeği ayağından tutup çekip yere düşürdü. ama şu anda birbirlerinin en iyi arkadaşı oldular. kimseye ihtiyaçları yok kardeşim de peş peşe yaptığı için çok memnun

yapacaksanız ara vermeyin ben verdim 11 yıl pişmanım şimdi. sadece çok dikkatli olmalısınız büyük küçüğe zarar verebiliyor çünkü

Hepsine yeterince sevgi ve ilgi ver hallolur diye düşünüyorum. .bnm 9 yasinda bir oglum 19 aylık ikizlerim var bebis geldiğinde İkizlerim 27 aylık olucak dengelicem mecbur
zor olacak ama kolaylıklar diliyorum hepimize..

Benim tam 1 YAŞ olacak Allah'ın izniyle :)bana da akıl verin bakayım ikisini de yatak odamda yataklarını yan yana koyup uyutmaya düşünüyorum oğlum da çok küçük ayıramam çünkü :(

Benim tam 1 YAŞ olacak Allah'ın izniyle :)bana da akıl verin bakayım ikisini de yatak odamda yataklarını yan yana koyup uyutmaya düşünüyorum oğlum da çok küçük ayıramam çünkü :KK43:

1 yaş odasını ayırman için ideal bence. İkisi aynı odada olunca büyüğün uyku düzeni bozulmayacak mı? Sonuçta 2 saatte bir kalkıp emzireceksin, ağlayacak vs. Büyüğü uyandırabilir. Hatta bebek gelmeden bir kaç hafta önce ayır ki kendini dışlanmış hissetmesin. Ben öyle yapmıştım. Araları 16 ay çocuklarımın büyüğün odasını 1 yaşındayken ayırdım. Tavsiye ederim.

benimkilerin arası 2.5 yaş. büyük kreşe gidiyor ama. hiç kıskanmıyor merak etme. keşke sizin gibi 1.5 yas olsaydı, en iyi oyun arkadaşı kardeşi olurdu. 2 yıl zorlanacaksınız sonra dünyanın en buyuk mutluluğuna sahip olacaksınız :)
Saglıkla dünyaya gelsin miniginiz

Benim çocuklarımın arası 2 yaş..
Öncelikle çalışmamın da etkisiyle hamile olduğumu öğrenir öğrenmez büyüğü kreşe verdim. İki yaşından önce ne yazık ki..
Doğuma yakın verseydim kendini kovulmuş hissedecekti.
O gelene kadar zaten okula alışmıştı.
Kardeş nedeniyle gitmiş olmadı.
Yine doğumdan çok önce odası ayrıydı. Odadan da kovulmuş hissetmedi..
Ben 6 ay boyunca büyük çocuğumun yanında küçük çocuğumu mıncık mıncık sevmedim.
Baktı gördü ki gelen onun yerini asla almadı hep o sevildi.
Bütün bakımını onunla birlikte yaptım.
Bezini o bağlıyordu görmeden ben düzeltiyordum.
Sadece emzirdiğimi gördü.
Kucağına aldığında herkes bağırıyordu aman bırak düşürürsün diye. Kesinlikle müdahale ettirmedim.
ALdı sevdi yamuk yumuk kucağında tuttu bişey demedim.
Hatta doktorumuz bu şekimde küçüge bişey olmaz ama büyüğe olur dedi.
Ona asla kardeşin demedim ismiyle söyledim.
Sen ablasısısın diyerek ona ağır bir sorumluluk vermedim ona da adıyla hitap ettim.
Enteresandır ki oğlum ablasına abla diyor ismiyle seslenmedi..
Büyümeye başladıklarında ablasının elinden bişey almak istediğinde hayır onunla ablasının ismini sleyerek oynuyor şu anda veremez dedim.
Küçük diye ağlamasın diye ona ayrıcalık tanımadım.
6 aydan sonra her ikisine de eşit davranmaya başladım..
Her şeyde ablanın fikrini aldım.
Çocuklarımla asla küçüklermiş gibi konuşmuyorum.
Kararlarına saygı duyuyorum olumsuz ya da kötüyse anlayabilecekleri en küçük detaylarla nedenini anlatıyorum.
Kıskançlık yok.
Birbirleriyle iyi geçinen iki arkadaş gibiler..
Cocuklara küçüklermiş gibi davranmak gerekir, çünkü onlar küçük :KK46::KK46::KK46::KK46::KK46::KK46::KK46:

Back
X