Cocuklarınızı nasıl sütten kestiniz?

cemre_83

İnsanlar tercihleri ile kaderlerini imzalarlar...
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2015
1.211
564
123
42
Hepinize şimdiden huzurlu mutlu sağlıklı bir yıl diliyorum.Benim kızım 22 aylık oldu ve yavaş yavaş memeyi bıraktırmak istiyorum tecrübeli annelerin önerilerine ihtiyacım var acaba bu süreçte nasıl bir yol izlediniz?Kızımın psikolojisini etkilemeden nasıl bir yol izleyebilirim?

Bende gelecek cevapları takipteyim.
Oğlum 17aylık ama artık sıkıldım yani sürekli meme başı dişlenmesinden.
Gelişimide ,yemeside güzel maşallah artık keseyim diye düşünüyorum ara ara tabi kıyabilirsem:))

maalesef bunun cevabını veremem hiç emziremedim ama araştırdığım kadarı ile memeye çocuğu tiksindirecek, korkutacak şeyler sürmek/söylemek çok sakıncalı imiş çünkü bebeğin o zamana kadar güvendiği sevdiği birşeyden ayırırken kötü birşekilde ayırmak onun psikolojisini çok etkiliyormuş. konuşup ikna ederek kesin bence.

evet canım zor bir süreç emen cocuk için ve tabi ki biz anneler için

Cevremdekiler memeye salca sürüyor siyah bant yapıştırıyor memeye yünler filan yerleştiriyor ama ne derece doğru yapıyorlar bilemem benim kafama pek yatmıyor

evet malesef hep uygulanan bir yöntem ama sakıncalı ve yanlışmış

Ben günlerce bol bol adaçayı icmistim adaçayı sütü önemli oranda azaltıyor. Azaldığında emerken keyif almamaya başlamıştı oğlum. Sonra da biberon dolusu sütü görüp likir likir içince bıraktık. Zaten bak bitmiş kalmamış artık diyordum sürekli. Öyle işte. Ilk 3 gün gün sıkıntı cekiyorsunuz ama sonra o düzene de alisiyor bebeğiniz

Kıızm çok düşkün memeye anlatamam hasta oldum antibiyotik kullanıyorum emzirmek istemedim bir süre çok ağladı dayanamadım ben de

Kıızm çok düşkün memeye anlatamam hasta oldum antibiyotik kullanıyorum emzirmek istemedim bir süre çok ağladı dayanamadım ben de

Bizim komşunun kızı da memeye çok düşkündü. Annesi güzelce konuştu, artık ememeyeceğini anlattı. Aşağı yukarı bu aylardaydı o da. Memeyi bıraktıktan sonra ama ne zaman isterse gitti annesinin memesine elledi. :) hatta yetmedi bizimkilere de elledi. Ama öyle öyle bıraktı, hiç de sıkıntı yaşamadı. Sadece başta kabullenmesi zordu, o kadar.

Ama ne zaman keserseniz kesin, Sütten keserken ağlamasına katlanacaksiniz mecburen. Onun da alıştığı bir durum tabiki koparken zorluk çıkaracak endiselenecek ama siz kararlı ve sabırlı olursanız yeni duruma da alisacak bikaç gün içinde

Bir kere kararlı olun mesela sabahtan başlayın meme istediğinde vermeyin lokanta kapalı deyın eline meyve verin oyun oynayın dikkatini başka yöne çekin bi kaç gün bu şekilde yapın üç güne alışıyor zaten ben bu şekilde bıraktım ilk gün sürekli istedi ağladı çok zorlandım vicdan yaptım ama vermedim ikinci günde azaldı istemesi ilk güne göre üçüncü gün daha az istedi daha sonralarıda günde bi iki ister gibi oldu ama tamamen bi hafta çekmeden unuttu bu arada geceleride vermemeye çalışın çok ağlarsa susturamazsanız verin ama onun dışında meme isterse su verin yada yanınıza alıp sırtını okşayın uyutun

Kızım 20 aylıkken sütten başka hiç bir şey içmediği için bağsur olmuştu ( Doktorumuzun da önerisyle sütten kesmek zorunda kaldım. İlk bi kaç gün ortalığı yıksa da sabah akşam, devam eden günlerde sadece gece emzirerek önce azalttık. Bu süreçte KV bana çok destek oldu. Ben varken asla yemek yemiyordu, evde yokken kv yediriyordu. 2 gün hiç emmediğinde tamamen unutmuş oldu. Ama onu memeden hiç mahrum etmedim, koparmadım. Sevdi, eli, yüzü koynumda uyudu (bu dönem aynı yöne yatmaktan dolayı baya bi sırt ağrılarım oldu:) ) zamanla da alıştı. Şuan 26 aylık hala ara ara açıp seviyor kokluyor :) Yemesi de kabızlığı da çok şükür düzeldi..

benimki daha büyüktü bırakmaz diyordu herkes

zira meme ile uyuyordu

önce memesiz uyumayı öğrendi kreşte

sonra bir gece emzirmeden uyudu

3 gece sonunda meme vs isteği kalmamıştı zaten

bir de benimki biberon vs de kullanmıyordu

gece hiç kalkmamaya başladı

Umarım hızlı alışır ben de cok duygusalım dayanamam

İnsaallah bizim de öyle kolay olur

25 aylıkken kestik. Akşam işten dönünce konuştum onunla. Bu akşam seni son kez emzşreceğim, sen artık büyüdün, süt de bitiyor dedim. Yatmadan önce bir daha konuştuk. Ondan sonra istediği zaman yine aynı şeyleri tekrarladım. Onun önünde soyunmadım uzun süre. Emmeyeceğini kabullense de hep dokunmak istedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…