Aslında bende calısıyorum sadece aksam ve geceleri emiyorbenimki daha büyüktü bırakmaz diyordu herkes
zira meme ile uyuyordu
önce memesiz uyumayı öğrendi kreşte
sonra bir gece emzirmeden uyudu
3 gece sonunda meme vs isteği kalmamıştı zaten
bir de benimki biberon vs de kullanmıyordu
gece hiç kalkmamaya başladı
o zaman biraz daha bekleyeyim25 aylıkken kestik. Akşam işten dönünce konuştum onunla. Bu akşam seni son kez emzşreceğim, sen artık büyüdün, süt de bitiyor dedim. Yatmadan önce bir daha konuştuk. Ondan sonra istediği zaman yine aynı şeyleri tekrarladım. Onun önünde soyunmadım uzun süre. Emmeyeceğini kabullense de hep dokunmak istedi.
Ben calısıyorum aslında aksamları ve geceleri emiyor bir de haftasonumuz varBir kere kararlı olun mesela sabahtan başlayın meme istediğinde vermeyin lokanta kapalı deyın eline meyve verin oyun oynayın dikkatini başka yöne çekin bi kaç gün bu şekilde yapın üç güne alışıyor zaten ben bu şekilde bıraktım ilk gün sürekli istedi ağladı çok zorlandım vicdan yaptım ama vermedim ikinci günde azaldı istemesi ilk güne göre üçüncü gün daha az istedi daha sonralarıda günde bi iki ister gibi oldu ama tamamen bi hafta çekmeden unuttu bu arada geceleride vermemeye çalışın çok ağlarsa susturamazsanız verin ama onun dışında meme isterse su verin yada yanınıza alıp sırtını okşayın uyutun
Yanınızda anneniz varsa ondan yardım isteyin siz duygusallaşınca görevi o devralir. Çocuğunuzu dışarı çıkarır gezdirir sakinleşince getirir ya da bişeyler yedirmeye çalışır falan. Çocuklar anneden başka kişilerde daha güzel yemek yiyorlar anneye tüm nazları:) kararlı ve sabırlı olursanız bikaç güne çözülür merak etmeyinUmarım hızlı alışır ben de cok duygusalım dayanamam
Yanımda annem yok malesef kv varYanınızda anneniz varsa ondan yardım isteyin siz duygusallaşınca görevi o devralir. Çocuğunuzu dışarı çıkarır gezdirir sakinleşince getirir ya da bişeyler yedirmeye çalışır falan. Çocuklar anneden başka kişilerde daha güzel yemek yiyorlar anneye tüm nazları:) kararlı ve sabırlı olursanız bikaç güne çözülür merak etmeyin
Aslında bende calısıyorum sadece aksam ve geceleri emiyor
Yok sadece aksam ve gece bir de haftasonlarısabah emmiyor mu
o zaman gece memesiz uyumaya alıştırın
eve ilk geldiğinizde emiyorsa onu kesmeyi sona bırakın
ama kapıdan girince emmiyorsa gece değil de akşam emmesini önce kaldırın
başka şeylere dikkatini çekin
Daha kolay olur gibime geldi sonuçta gündüzleri emmiyor yani mesela akşamları isteyince oyun oynayın dikkatini başka yöne çekin mesela en çok sevdiği meyve neyse onu eline verin artık ben biyerde okumuştum meme demeyin göstermeyin ozaman daha zor alışır diyordu lokanta kapalı fikride okuduğum yazıdaydıBen calısıyorum aslında aksamları ve geceleri emiyor bir de haftasonumuz var
Anladım önceleri aksamı kesip sonra da geceyi mi keseyim sonucta birden pat diye kesmek yanlış gibime geliyorDaha kolay olur gibime geldi sonuçta gündüzleri emmiyor yani mesela akşamları isteyince oyun oynayın dikkatini başka yöne çekin mesela en çok sevdiği meyve neyse onu eline verin artık ben biyerde okumuştum meme demeyin göstermeyin ozaman daha zor alışır diyordu lokanta kapalı fikride okuduğum yazıdaydı
Önce konuş canım artık büyüdüğünü anlat 1Hafta falan sonrada sonra ruj sürdüm zaten e olmuş bak sana cici yemekler hazırladım süslü yemekler hadi bunu yiyelim dedim hiç ağlamadı zorlanmadı ama pat diye değilevet malesef hep uygulanan bir yöntem ama sakıncalı ve yanlışmış
Anladım canım inşaallah kolay olur konusup anlaması için biraz daha bekleyeyim o zaman 2 ay falanÖnce konuş canım artık büyüdüğünü anlat 1Hafta falan sonrada sonra ruj sürdüm zaten e olmuş bak sana cici yemekler hazırladım süslü yemekler hadi bunu yiyelim dedim hiç ağlamadı zorlanmadı ama pat diye değil
Anladım önceleri aksamı kesip sonra da geceyi mi keseyim sonucta birden pat diye kesmek yanlış gibime geliyor
Anladım canım o zaman biraz daha bekleyeyimonu çocukla sen belirleyeceksin
akşam vermeyince çok sıkıntı yapmadı ise gece de vermemeyi denersin
mesela benimki bıraktı ve ne gelip elledi ne sonraki günlerde gelip emeyim dedi
o kabullenme aşamasını çabuk atlattı zira 30 aylık idi, kreşe gidiyordu
yani benden bağımsız bir hayatı zaten vardı
akşam çay kahve seremonisi gibi emiyordu
Yani ben iki kızımla da doğdukları andan itibaren sürekli konuşurum altını değiştirirken izin isterim ve bir yaşından sonra ciddi anlamda konuşamasa da anlıyo yani lütfen konuşun yemek yerken altını değiştirirkenAnladım canım inşaallah kolay olur konusup anlaması için biraz daha bekleyeyim o zaman 2 ay falan
İnsaallah bizim de öyle kolay olur
Anladım canım her cocuk farklı hikayelerde farklı umarım benim hikayem de zor olmazben sabah emzirdim sonra ay yeter daha da emzirmiycem dedim.gece sürekli emmek istiyordu yeni doğan gibi... bir de gece uykulu çok dişliyordu. sonra hiç vermedim 3 hafta oluyor. her istediğin de meme yok dedim. yavrum hem meme yok diyordu, hem anne yok diyordu. kızım anne var diye düzeltip durdum. artık alıştık. geceleri çok zor oluyordu ben de süte nesquık karıştırdım içmediğinden sonra sonra nesquık katmayı bıraktım. şimdi sade süt içiyor... 19 aylık oluyoruz biz de...
evet konusmanın gücüne bende inanıyorum herseyi anlıyorlarYani ben iki kızımla da doğdukları andan itibaren sürekli konuşurum altını değiştirirken izin isterim ve bir yaşından sonra ciddi anlamda konuşamasa da anlıyo yani lütfen konuşun yemek yerken altını değiştirirken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?