• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuklarınızı nerede yatırıyorsunuz

2'5 yasinda odasina gecirmistim buyuyen besik kullandim bi sure korkulugunu cikarmadim aksam bende onunla uzanip uyutuyordum bazen birde oglumun kucuklugunden beri alıskanlgı var yumusak silikon elyafli bir yastigi vardir sarilir yada dokunur hala ara ara yumusak yastigimmm diye uykusu gelince gezeliyo
Kucukken uyaninca o yastigida pesinde getiriyodu suruklye surukleye

Birde gece uyanincan cok geliyodu yanimiza

Zaman ne cabuk gecmis vay be

Yaniniza geldikce geri goturun uyutun cikin odadan aliscak

Kizim 7 bucuk aylik. Yatak odasinda besikte yatiyor ama sutten Messrs kesmez odasini ayircam. Simdi emzirdigim icin aglar aglamaz alip emzirmek icin bizim odada uyuyor.

ÇOCUKLARI BİR YAŞINDAN İTİBAREN ODASINI AYIRMALISINIZ
SONRA ZATEN ALIŞTIGINDAN KENDİ İSTEMEZ SİZİNLE YATMAYIN RAHAT EDEMZ:)
EVDE Bİ DÜZEN KURAL OLMALI BUNA UYULMALI
KARARLI OLUN VE AYIRIN DÜŞER Mİ ÜŞÜR MÜ GİBİ DÜŞÜNCELERİNİZİ
TEDBİR ALARAK TÖRPÜLEYİN

Bu konuda oldukça sıkıntılıyım.4.5 yaşında canımdan canım var.Bizim odamızda beşiğinde yatıyor.Depremde enkazdan çıktım.Kızımın kendisine ait bir odası var.Fakat odasını ayırmak için bir ihtiyaç görmüyorum.Çocuk isterse yenidoğan olsun çocuğun uykuda olduğu odada karı koca ilişkisini doğru bulmuyorum.Hal böyle olunca dilediği kadar bizim odamızda uyuyabilir.Üçümüz koklaşa koklaşa uyuyoruz.Aynı odada uyursa özgüveni gelişmez algısı da komiğime gidiyor. Özgüven gelişimi bu kadar basitse vay halimize.

Bence odasını ayır artık kendi odasında kendi yatağında uyumaya alışmalı, ileride deme. Oğlum 3. sınıfa gidiyor hala arkadaşları arasında anası ve babasıyla uyuyanlar var...

benim çocuğum yok. bende çocukken ayrı yerde yatmaya geç alışmışım... hayal meyal hatırlıyorum... o zaman yattığım yanıma kar kaldı:KK53:. şimdi aynı odada yatamıyoruz ya:KK45:

şaka bir yana çocuğum olsaydı bende erken ayırırdım. yerine alışsın diye. telsizlerle dinlersin. odasını güvenli hale getirirsin alışır diye düşünüyorum...

eskiden boyle seyler yoktu yaa...hahaha 5-6 yasina kadar abimle ayakli basuclu yatardik...hahah simdi uzmanlar takmislar tek basina odada yatmali filan...acaba bizde bi sorun varda farkinda mi degiliz bu yuzden
C:\DOCUME~1\faku\LOCALS~1\Temp\msohtmlclip1\01\clip_image001.gif

buarada bende nasil bir yatak alsam ogluma diye dusunuyorum kardesi olunca ona nasil birsey yapsam diye dusunuyordum…daha dogrusu oglumun 4 yasina kadar kendi yataginda yatabilecegini soylemisti yatagi satan herif…eger 2 yasinda normal yatak aliniyorsa oyle yapayim bende..yoksa evde iki tane bebek yatagi olacak…-ki ilerde buyuk yatak almak sart olacak…ama bu dusme korkusu bendede var…daha cok kucuk ve cok deli yatar benim oglan. Bu yuzden biraz erteliycem bu olayi sanirim…

buarada bebegim ilk 1 sene birlikte yatti..sonra bizimle ayni yatakta bile yatti..simdi kendi yataginda uyuyor…bir kac hafta surdu alismasi ama alisti sayilir cok sukur…

Bu konuda oldukça sıkıntılıyım.4.5 yaşında canımdan canım var.Bizim odamızda beşiğinde yatıyor.Depremde enkazdan çıktım.Kızımın kendisine ait bir odası var.Fakat odasını ayırmak için bir ihtiyaç görmüyorum.Çocuk isterse yenidoğan olsun çocuğun uykuda olduğu odada karı koca ilişkisini doğru bulmuyorum.Hal böyle olunca dilediği kadar bizim odamızda uyuyabilir.Üçümüz koklaşa koklaşa uyuyoruz.Aynı odada uyursa özgüveni gelişmez algısı da komiğime gidiyor. Özgüven gelişimi bu kadar basitse vay halimize.

En çok da bu sebepten ayırmalı odasını... Sürekli tetikte rahatsız bir şekilde olmaktansa çocuğun odası ayrı olmalı...

Kızıma 26 aylıkken tuvalet eğitimi vermeye başladım ve aynı gün odasında yatmaya başladı.
Daha önce bizim odamızda bazen kendi yatağında bazen bizim yanımızda ayırıyordu ve çok zor oluyordu zira be belim kalıyordum ne boynum.
Doğmadan önce özene bezene hazırladığım mis gibi odası nihayet kullanılmaya başladı.
Büyüyebilen karyola almıştım ve onda yatıyor ilk zamanlar karyolasını sallayarak uyutuyordum şimdi ise o yatağında ben odasında ki çekyatta uyuyoruz sonra eşim yatarken beni kaldırıyor.
Maşallah çok güzel alıştı ve şimdi asla bizim odamızda yatmıyor.
Tavsiyem eğer imkan varsa çocuğunuzun odasına birde çekyat koymanız.

Zira hasta olduğunda v.s. aynı odada yatmanız gerektiğinde iyi oluyor.

Ben dogdugundan beri ayri odada yataginda yatiriyorim yatagi park yatak artik benimkide tepinmekten sigmiyor gibi 2 yasini doldursun bende yatak alicam korumali ama tabi yine odasinda uyucak. Yanima almam. Hasta oldugunda ben gidip odasindaki koltukta uyuyorum o gelmiyo bizim odamiza. Bence korumasiz yatakta duser bebek 2 yasindada olsa. Ayrica yaniniza alistirmayin derim

merhaba arkadaslarr benım 2 yasında oğlum var dogdugundan berı beşigindee yatıyor odasınıda ayırmadım sımdı beşiğine sığmıyor kendı odasında bazası var onu bugun benım odaya alıp yatakları bırlestırecegım ama korkuyorum düşermı edermı dıye ama bıyandanda alışması lazım dıye düşünüyorum sizler ne düşün bırde uyurken ayağımda sallayıp uyutuyorum buda benı fazlasıyla yoruyor yatağını bu sekıldee yapsam gıdıp kenı yatar uyurmuu yorumlarınızı bekliyorum anneler
öncelikle sana yuh demek istiyorum:) bazayı kendi odana alıyorsun bir de yatağına birleştiriyorsun, yatsın koca adam olmuş 2 yaşında odasında yatar benim kızım 2 aylıktan beri odasında uyuyor, sonra anlatır bak babam annemi öptü diye kritik durumlar bunlar:))

Kendi odasinda yatirin yatagi falan taşımayin. Şimdiden alistirmazsaniz ilerde hep yaninizda yatmak ister cok zorlanirsiniz. Hatta keske 2 yasini da beklemeseydiniz bir sure aglar simdi de ama zararin neresinden donerseniz kardir yoksa ilerde cok skinti olur.

Back
X