Çocuklarıyla değil de çevreyle birlikte olmaktan mutlu olan annem...

turkan2002

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2008
75
0
86
İstanbul
Arkadaşlar söze nerden başlayacağımı bilmiyorum.Anneme karşı çok soğudum bu sıralar.Hiç canım onu görmek istemiyor.Bazı şeyleri kaldıramıyorum.Çünkü annem tam bir misafir hastası.Millete iyi gözükmek için resmen benim ve KIZ kardeşlerimin üzerine bindikçe biniyor.(Erkek kardeşim hariç)Ben ve 3 kız kardeşimde bu duruma çok sinir oluyoruz.Hep birilerini çağırmak ve onlara gitmek derdinde.Hep herkesin onu övmesini felan isteyen bir tip.Biz hepimiz evliyiz ve çocuklarımız da var.Benim annemin evine canım hiç gitmek istemiyor.Çünkü çok sıkılıyorum.Ya insan evladım torunum gelecek diye sevinir.Ben bunu annemde hissedemiyorum.Ben zaten haftada 1 gidiyorum çalıştığım için.Ogünde beraber rahat rahat oturmak istiyorum.Ama nerde illa birilerini çağıracak.Ya bi komşu ya bir akraba.Ben anca misafirlere servis yapayım.Annemin yüzüne söylüyorum.Ya ben bıktım misafirden zaten haftanın bi günü geliyom bırakta rahat rahat oturalım diyorum.Ama he hı diyor.Napıp yapıyor birileri geliyor.Yok aramışta gelecekmiş şu napayım yok diyemedim diyor.Ya sıkıldım ya.Ablalarımda aynı şekilde çok şikayetçi.Bana sözde gel felan diyor ama samimiyetine inanmıyorum.Beni ve torununu özlese böle davranır mı?Hayatını misafirlere ve gezmelere odaklamış durumda.Ne yapılır ki budurum da sizce?Acaba uzun bir müddet hep bahane yaparak gitmesem mi?Siz ne yapardınız bu durumda arkadaşlar ?Bana bir akıl verin lütfennnnsenağlamasenağlama

Benim babam da bunun erkek versiyonu:) Çevresiyle ailesiyle olduğundan daha mutlu.Benim babam da gözlemlediğim ise özgüven eksikliği zora gelememesi.Sen annende hiç psikolojik bi eksiklik olabileceğini düşündün mü canım.Her anne evladını sever.Sürekli bi taktir çabasında olan bir insan sanırım.Ben olsam annemle dertleşmeye çalışırdım.Yani ne gibi şeyleri kafaya taktığını çözmeye çalışırsan bu davranışına da bi anlam bulabilirsin gibi me geliyor.

Haklsın tabi,insan annesi ve kardeşleriyle dertleşmek ister,oturup iki çift laf etmek,bişiler yapmak beraber ,ama anlaşılan hiç başbaşa olamıyosunuz.

Eğer her annemi görmeye gittiğimde,sürekli konu komşu akrabaya hizmet ediyor,iki çift laf edemeden dönüyorsam,sabrımın yettiği kadar konuşurum bu konuda,anlayacağı her yolu denerim,hiç olmadıysa,bir süre ayağımı çeker ,telefonla görüşürdüm,ama küsüp aramı da soğutmazdım,niye gelmiyorsunuz derse de;annecim ben gelincee konuşamıyoruz bile en azından böyle konuşabiliyoruz derdim herhalde.

Molina arkadaşım bir ben değilmişim böle sorunu olan.Yani annemin psikolojik bir sorunu yok heralde.Onun sorunu hep millete gösteriş yapmak...Ben bunu algıladım sadece.Ya annemle dertleşmek istedim yanlışlarınıda söledim ama kadın bana hemen tepki veriyor.Hiç misafir sevmezmişim felan fistan diye hemen üste çıkıyor.Ya neden başkaları için bizi eziyor ki anlamıyorum.Tabiki misfir çağrılır.Ama bir olur iki olur ya her seferinde de olmazki.Hı bunu bir ben sorun yapsam dicem ki yanlış düşünüyorum.Ama ablalarımda aynı şekilde.Onlarla sürekli annemi çekiştiriyoruz ya.

Haklsın tabi,insan annesi ve kardeşleriyle dertleşmek ister,oturup iki çift laf etmek,bişiler yapmak beraber ,ama anlaşılan hiç başbaşa olamıyosunuz.

Eğer her annemi görmeye gittiğimde,sürekli konu komşu akrabaya hizmet ediyor,iki çift laf edemeden dönüyorsam,sabrımın yettiği kadar konuşurum bu konuda,anlayacağı her yolu denerim,hiç olmadıysa,bir süre ayağımı çeker ,telefonla görüşürdüm,ama küsüp aramı da soğutmazdım,niye gelmiyorsunuz derse de;annecim ben gelincee konuşamıyoruz bile en azından böyle konuşabiliyoruz derdim herhalde.

Teşekkürler canım birde böle bir laf çarptırayım.Ama anlamaz zannetmiyorum.Ben resmen yüzüne dedim.Misafir çağıracaksan beni çağırma...Ama nafile...ılk fırçada tamam çağırmıyo.2. kez gittiğimde aman çat kapı gelmişler felan diye sallıyor...Saklıyor birinin geleceğini...Aman valla çok soğudum annemden arkadaşım yaa...Neden bende annemle gerçekten annem gibi olamıyorum ki...

Giriş tarihi: Sep 2007

Mesaj Linki

--------------------------------------------------------------------------------

Yok psikolojik bir sorun bence..
hep mi böyleydi ?
Yoksa sonradan mı oldu,yaşlanınca falan ..?
Arkadaşım belkide psikolojik bi sorunu vardır.Ama neden olduğunu ben çözemiyom.Gerçi annem ben kendimi bildim bileli böyleydi de ben şimdi farkettim.Çünkü evli değilken zaten oturacak zamanımız oluyordu.Evlenince bide çalışınca iyice uzaklaştım ondan...

ya canım neden kızıyorsun ki, belkide annen o tarz bi sosyal hayattan hoşlanıyor, bence müdehale etmeye çokta hakkın yok, o onun hayatı, öyle ister öyle olur
ama sende kendi açından haklısın sürekli annenin misafirlerine hizmet etmek zorunda değilsin, bu konuyu koşmuşsunda, yani konuş diyemiyorum
ama konuştuğun halde sen gidince misafir çağırıyorsa demekki bi süre uzak kalcaksın, haftada bir gidiyosan ayda bir git, yada çeşitli bahanelerle 2 ay gitme, annen neden gelmiyosun diye sorarsada açıkca sıkıldım senin misafirlerinden eğer misafir çağırmıcaksan ben geldiğim zaman anca o zaman gelirim de
ama açıkcası annenle arandaki tek sorun bu değil gibi geldi, çünkü sırf bu sebepten annenden soğumanı pek anlayamadım, tamam gıcık bi durum ama annemden soğudum yüzünü göresim yok diyecek kadar da ağır bi problem değil bence

Ya ben çok sıkıldım bu durumdan arkadaşlar ya...Bunun gibi bir çok sorun var içimde..Annemin yaptıklarını hiç sindiremediğim.Çok üzülüyorum çokk..Ama sonuçta annem...Çözümde bulamıyorum kii..Bunları yazarken bile gözlerim dolu dolu zor tutuyorum kendimi çünkü işteyim...

benim anneannem böyle :)
ben bildim bileli böyle annem de rahatsızdır bu halinden.
ev de hep bir hengame karmaşa aile olma kavramı yok..
yalnız değilsiniz böyle anne babalar var alışmaya çalışın ve üzülmemeye çalışın..

Ya ben çok sıkıldım bu durumdan arkadaşlar ya...Bunun gibi bir çok sorun var içimde..Annemin yaptıklarını hiç sindiremediğim.Çok üzülüyorum çokk..Ama sonuçta annem...Çözümde bulamıyorum kii..Bunları yazarken bile gözlerim dolu dolu zor tutuyorum kendimi çünkü işteyim...

anlamıştım canım
bu bu kadar dert edilcek bişey değil
belli ki içine attığın başka şeyler var
:teselli:

benim anneannem böyle :)
ben bildim bileli böyle annem de rahatsızdır bu halinden.
ev de hep bir hengame karmaşa aile olma kavramı yok..
yalnız değilsiniz böyle anne babalar var alışmaya çalışın ve üzülmemeye çalışın..
Keşke elimde olsa üzülmemek ya...

Benim babam da bunun erkek versiyonu:) Çevresiyle ailesiyle olduğundan daha mutlu.Benim babam da gözlemlediğim ise özgüven eksikliği zora gelememesi.Sen annende hiç psikolojik bi eksiklik olabileceğini düşündün mü canım.Her anne evladını sever.Sürekli bi taktir çabasında olan bir insan sanırım.Ben olsam annemle dertleşmeye çalışırdım.Yani ne gibi şeyleri kafaya taktığını çözmeye çalışırsan bu davranışına da bi anlam bulabilirsin gibi me geliyor.

anlamıştım canım
bu bu kadar dert edilcek bişey değil
belli ki içine attığın başka şeyler var
:teselli:

Bu sadece bir tanesi canım ya...Ben kayınvalideme annemden daha yakınım.Ama annemede bir okadar uzağım.Ben yakınlaştıkça sanki o hep kaçıyor.Kardeşler arasındaki
adaletsizliğide hazmedemiyorum.Bazen diyorum acaba ben evlatlık felanmıyım diyesenağlama

canım yapacak bırsey yok....yasını basını almıs kadın..konusmuussunda karsısına geçıp...
yaradılış dıyıp oldugu gıbı kabul edeceksın...
az gıdersın..kendını strese sokmazsın...ama yaradılışından bazı ınsanlar baskın karakter olur...

Onu üzmekte hiç istemiyorum aslında...Oyüzden lafta söyleyemiyorum.Bikaçkere söledim çünkü hemen surat asıyor bana...Ama canım çok yanıyor.Resmen içimde bir ateş yanıyor işte ne bileyim...

Bu sadece bir tanesi canım ya...Ben kayınvalideme annemden daha yakınım.Ama annemede bir okadar uzağım.Ben yakınlaştıkça sanki o hep kaçıyor.Kardeşler arasındaki
adaletsizliğide hazmedemiyorum.Bazen diyorum acaba ben evlatlık felanmıyım diyesenağlama

anladım canım, zaten çok çocuklu ailelerde hele bide erkek çocuk varsa, çogu insanın yaşadığı bi sorundur sanırım, ama biliyomusun bunu ne konuşarak çözersin, nede üzülmen ağlaman fayda eder, çünkü bu derin kökleri olan, onların taaa atalarından gelen şeyler
sadece takmayacaksın, kendi hayatına bakacaksın, sen üzülüp ağlayınca sorunlar hallolmuyor ki canım

canım yapacak bırsey yok....yasını basını almıs kadın..konusmuussunda karsısına geçıp...
yaradılış dıyıp oldugu gıbı kabul edeceksın...
az gıdersın..kendını strese sokmazsın...ama yaradılışından bazı ınsanlar baskın karakter olur...

Evet arkadaşım ya kabul etmekten başka çarem yok galiba ama ben çok üzülüyorum...Ve bu durumu eşime bile açıklayamıyorum.

anladım canım, zaten çok çocuklu ailelerde hele bide erkek çocuk varsa, çogu insanın yaşadığı bi sorundur sanırım, ama biliyomusun bunu ne konuşarak çözersin, nede üzülmen ağlaman fayda eder, çünkü bu derin kökleri olan, onların taaa atalarından gelen şeyler
sadece takmayacaksın, kendi hayatına bakacaksın, sen üzülüp ağlayınca sorunlar hallolmuyor ki canım

Evet haklısın canım yaa...Erkek kardeşe herşey var sen sürün modelii galiba...Ama ablamlarada ev alırken felan yardım ettiler.Ben ev alacağım zaman aman şuan veremeyiz.Erkek kardeşin askerden gelecek iş kurcaz felan dediler.Bende havamı aldım tabiii...Eşimede bu durumu yansıtmak istemedim.Şimdi onu evlendirecekler herşeyi yapıyorlar.Evini aldılar komple döşüyolar.Bu hak mı adalet mi?Üstelik ben hala kiradayım...

Evet haklısın canım yaa...Erkek kardeşe herşey var sen sürün modelii galiba...Ama ablamlarada ev alırken felan yardım ettiler.Ben ev alacağım zaman aman şuan veremeyiz.Erkek kardeşin askerden gelecek iş kurcaz felan dediler.Bende havamı aldım tabiii...Eşimede bu durumu yansıtmak istemedim.Şimdi onu evlendirecekler herşeyi yapıyorlar.Evini aldılar komple döşüyolar.Bu hak mı adalet mi?Üstelik ben hala kiradayım...

aslında bu o kadar çok faktörlü bişey ki, sadece seninle alakalı olduğunu düşünme bence
mesela genelde ilk ve son çocuklar karlı çıkarken ortancalar kaynar
kimi çocuklar annesinden babasından bişey isterken hassas noktasını bulur ister ama diğer çocuk o hassas noktayı bulamaz, bazen anne-babalar çocuklarının eşine görede değerlendirme yapabilir, ne biliyim bazı damatları gelinlerini severken kiminden hoşlanmazlar
yani daha ne faktörler var, bence sen kendine yüklenme bana mı böyle diye

Back
X