Çocuklarla girdiğimiz komik diyaloglar

Kiz ben korktum o cumleden ama??
" nerde kaldi bu kadin ya, kiz glicek"derken hangi kizdan bahsediyor??
Nerde kaldı bu kadın ya dediği annesi Can'ım. Kız gelecek şimdi diye de benden bahsediyor. Kendisi ile aramızda duygusal bir bağ varmış gibi hareket ediyordu o Zaman'lar ben daha evlenmemiştim. Zaten zor atlattı evlenmiş olmamı sıpa

Kızım sınıftayken tokasının yere düştüğünü, bir arkadaşının midesi bulandığı için kustuğunu, onun tokasına sıçradığı ve tokasını çöpe attıklarını söyledi.

Oğlum :

" Yazık, günah ya. Niye attılar ki ? Yıkanır, yeniden kullanılırdı."

:)

Arkadaşların dağ evine mangala gitmiştik. Tabi o Zaman nişanlıyız. Arkadaşımn yeğenini de yanımıza verdiler 8 yaşında şişman ve bilmiş Bi çocuk. Arkadaşım nişanlısıyla dağ evinin balkonuna çıkıp manzaraya bakıyorlar biz de hava serin diye içeride oturuyoruz.O sırada kapı çaldı ve komşu geldi evde birileri var tanıdık mı diye sormaya geldim dedi. Ve arkadaşın toparlak yeğeninden inciler döküldü. " Allaaaaaaahhhh koşuuun Balkonda aganigi naganigiiiiii!!"

Çocuklara insanları şekline göre değerlendirmemeyi öğretmeye çalışıyorum bu aralar..Ve bunun içine engelli bireyler de dahil. Ama onlara engelli olarak tanımlamıyorum bunu. Acitasyon yapmıyorum.
Bu gün, insanları şekline göre değerlendirmemeyi öğrendiler.
Bazı insanlar uzun, bazıları kısa, bazı insanlar zayıf bazıları kilolu olabilir.
Bunu daha önce avm de denk geldiğimiz ( özür diliyorum) cüce bir adam'ı görünce bana verdikleri tepki üzerine yaptım.

Bunun üzerine bir gün kızım bana :
" Anne, bazı insanlar annesinin karnından 6 parmaklı veya 3 bacaklı da doğabilir, gayet normal değil mi ? Allah öyle yaratmış olabilir değil mi ? "

Ben :
" Evet, anneciğim, olabilir.."

Evi yeni badana yaptığımız için ertesi günçok yorulmuşum yatıyorum.Sonra 3 yaşındaki oğlum elinde boya kalemleri ile geldi ve dedi ki anne sana sürprizim var.Kalktım salona gittik gördüğüm manzara karşısında dondum kaldım.Oğlum duvarı bütün uzanabildiği yerlere kadar boyamış bir de karşısına geçip senin için yaptığım tabloyu beğendin mi diyor.:110:Kızamadım bile duvarı tekrar boyamak zorunda kaldık:kızgın:

duvarları böyle şeylerden korumak için büyükçe yapışkanlı takıp çıkarılan kağıtlar var kullanabilirsiniz :)

Çocuklara insanları şekline göre değerlendirmemeyi öğretmeye çalışıyorum bu aralar..Ve bunun içine engelli bireyler de dahil. Ama onlara engelli olarak tanımlamıyorum bunu. Acitasyon yapmıyorum.
Bu gün, insanları şekline göre değerlendirmemeyi öğrendiler.
Bazı insanlar uzun, bazıları kısa, bazı insanlar zayıf bazıları kilolu olabilir.
Bunu daha önce avm de denk geldiğimiz ( özür diliyorum) cüce bir adam'ı görünce bana verdikleri tepki üzerine yaptım.

Bunun üzerine bir gün kızım bana :
" Anne, bazı insanlar annesinin karnından 6 parmaklı veya 3 bacaklı da doğabilir, gayet normal değil mi ? Allah öyle yaratmış olabilir değil mi ? "

Ben :
" Evet, anneciğim, olabilir.."
Oyyy canim benim yaaa

Arkadaş ortamındaydık kahvaltı masasıydı arkadaşımızın 5 yaşındaki oğlu da vardı. Çocuk basit bir konuyla ilgilü eşime iddaaya girelim dedi.
Eşimde tamam kazanırsan ne istersin benden dedi. Çocuk etrafına baktı baktı "zeytinn " dedi.
Ben çok duygulanmıştım. Keşke hep bu kadar masum kalabilsek değil mi..

İnşAllah hayırlısıyla öğrenir canim.:)
Vatanimiza milletimize çok hayırlı evlatlar olmasi umuduyla. ❤
Insaallah efendim insaallah en büyük istegimiz o, vatana millete hayirli insan bi de Allah'a hayirli kul olmalari. Ins.

Ben naptin kızlar Biliyor musunuz :KK53::KK53: 7 yaşlarındayim annem istediğim oyuncağı almamış... pazardan dönüşte beklemisim uzun sure ...almamış bir de üstüne gitmiş kadınlarla vik vik sohbet halinde bizim balkonun tam alt kisminda hemde:KK45:patates bunu kaçırır mi :skandal:evimizde kadınların bebeler de var 5 6 cocuk cisiniz var mı dedim... var dediler yapın balkonn giderine dedim:KK45:onlarda yapti valla annelerimizin üstüne taze taze çis aktı :KK53::KK53: nasil dagildilar hemen cis yagmurundan gormenizi isterdim :KK70:sonrası annem eve dolanir ben kapiyi kilitlerim... gerisi yok hatirlamadigima göre ufak bir travma olarak kaldi:KK53::KK53::KK53:
ayyy çok güldüm bunaaaaa
xenforo-smilies-kk70.gif
xenforo-smilies-kk70.gif
xenforo-smilies-kk70.gif
xenforo-smilies-kk70.gif
xenforo-smilies-kk70.gif
xenforo-smilies-kk70.gif
xenforo-smilies-kk70.gif
xenforo-smilies-kk70.gif
xenforo-smilies-kk70.gif
xenforo-smilies-kk70.gif
xenforo-smilies-kk70.gif
xenforo-smilies-kk70.gif
xenforo-smilies-kk70.gif
xenforo-smilies-kk70.gif

Arkadaşların dağ evine mangala gitmiştik. Tabi o Zaman nişanlıyız. Arkadaşımn yeğenini de yanımıza verdiler 8 yaşında şişman ve bilmiş Bi çocuk. Arkadaşım nişanlısıyla dağ evinin balkonuna çıkıp manzaraya bakıyorlar biz de hava serin diye içeride oturuyoruz.O sırada kapı çaldı ve komşu geldi evde birileri var tanıdık mı diye sormaya geldim dedi. Ve arkadaşın toparlak yeğeninden inciler döküldü. " Allaaaaaaahhhh koşuuun Balkonda aganigi naganigiiiiii!!"
Yeğeni yanınıza verenler nasıl tembihlediyse artık, aman gözün kulağın açık olsun birşey olursa diyiver bize :rolleyes:

Bu kez, babasından bana nakledilen :

"Almina biraz keyifsizdi, karnı ağrıyordu, neşesi kaçmıştı.
Çınar ise oradan oraya hoplayıp zıplıyor, yuvarlanıp duruyordu. Çınara biraz kızdım "kardeşin hasta biraz sessiz olsana" dedim.
O da kulağıma eğilip
"Alminayı eğlendirmek için yapıyorum babacığım" dedi.
Melek gibi bir çocuk.
Seni çooook Seviyorum fındık oğlum "

:)

Dünkü olayı anlatayım akşam saati arkadaşımla çoçuklarının canı sıkılmış aktivite yapalım diye beni aradı ne zamandan beri kızım uçurtma istiyor arkadaşla anlaşdık önce markete gittik uçurtma aldık ardından deniz kenarına uçurtmayı uçurtmaya ilk uçurtmayı kutusundan çıkardım aynen dedikleri gibi yaptım kızımla arkadaşımın oğlunun arasındaki dialog aynen aktarıyorum
S çoçuk: anne uçurtmam uçmuyor anne uçurtmam uçmuyor
Arkadaşım: dur oğlum yeniden deniyelim ipinimi yalnış takdık acaba
Arkadaşımla oğlu tekrar tekrar denerler düşünürler nerde hata olduğunu bu sırada kızım gelir
Kızım: abi hadi yarış yapalım
S çoçuk: uçmuyorkii benim uçurtmam senin kelebeğin ne güzel uçuyor
Etrafa bakınan kızım
Kızım: tabiii uçmaz sen hiç uçan kaplumbağ gördünmü :eek:kablumbağlar karada yürür nasıl uçsun kaplumbağ gidip kaplumbağ alcağına kelebek al kartal al yada yarasa al saf çoçuk gittin kaplumbağ aldın bide uçurmaya uğraşıyorsun :olamaz:veee yanıma gelip bu kadar saf çoçukla arkadaşlık yapmak istemiyorum anne aksi takdirde herşeyi ben düşünmek zorunda kalıyorum:KK70:

Yeğeni yanınıza verenler nasıl tembihlediyse artık, aman gözün kulağın açık olsun birşey olursa diyiver bize :rolleyes:
Ayyyy bikeresinde banada yapmışdı rahmetli dedem torunum halan size gelcek eniştenle ( o zaman nişanlı çiftler) göz kulak ol sorumluluk sana ait her dklarını gözekle dedi gitti bende nasıl bi sorumlu hissettiysem kendimi :confused:akşam oldu halam eniştem gelmelerine yakın çekyatın altını boşalttım içine girdim:63:nefes alıcak yerde vardı kenarında halamla eniştem geldiler oturdular çekyatın üzerine kilitlediler kapıyıda kardeşimede s nerde dediler oda odasında ders çalışıyor dedi sen ben uyu orda saatlerce uyanıncada bakdım hiç ekşın yokkk:eek:yeterrrr leeeennn yeterrrr diye bi bağırdım :skandal:bunların ödü koptu :işsiz:ne kadarda saffffsınız siz beee sizene köyün ayşesinden fatmasından alisinden başka konunuz yokmu diye çıldırdım ne manyaksam yada ne bekliyorsam 10 yaşında:confused:ertesi gün bana soru soran dedeme valla hemen evlendir dede bunları yoksa halamın üstüne dünyanın malını yapıp ekstrada parada versen kimse almaz saf bu dedim:sopa:ne kadarda manyakmışım

Bir gün 2 yaşındaki kardeşim bana bir şeyler anlatıyor. Sonra okuldan gelen diğer kardeşim hararetli konuşmamızı duyunca lafa atlıyor.2 yaşındaki cadımız dönüp sen herşeye muhalefet olma dedi.Biz kalakaldık.Daha adını zor telaffuz eden minik cadı muhalefeti hadi söyledin de cuk cuk diye nasıl yerine kondurdun ? :))

--------------------------------------------

Bir keresinde de yine o zamanlar 2 yaşında bizim minnak cadımız.Böyle kalabalık bir ortamda oturuyoruz akrabalarla. Yaramazlık yapmaya başlayınca amcamın hanımı dikkatini dağıtmak için "yengecim git bak bakalım ben içerde miyim? " demişti.Bizimki gitti geldi hiç ses yok.İkinci kere aynı şeyi yengem tekrarlayınca "X yenge sen mal mısın neden benimle dalga geçiyorsun? " demişti. Hepimiz hayretler içinde kalmıştık.Çocuk dersin ama herşeyi biliyorlar maşallah :))

Back
X