Çocuklarla girdiğimiz komik diyaloglar

Eşim yeni araba aldı araba eve iki gün sonra geldi biz merakla balkondan bakıyoruz tabi kızım henüz 2 2.5 yaşında arabayı gördü bir panikle babasına döndü baba baba seni kandırmışlar nu arabanın üstü yırtık paramızı geri al dedi. Arabanın sunroofu açıktı da :))

Sonra bir keresinde komşuma gitti bu henüz 2 yaşında yine kadın namaz kılacak kıbleye doğru altı yüksek bir koltuğu var onun önünde namaz kılıyormuş. Kadın her eğildiğinde bnm kızda eğilip koltuğun altına bakıyormuş en son kadın tekrar eğilince elini beline koymuş off hala anlamadın mı ne arıyorsan orda yok işte bende baktım kaç kez demiş. Zil çaldı komşum gülüyor al kızını namazı yarıda bıraktım gülmekten diyor

Oğlum 3 yaşında banyo yaptirmadan önce banyoda ısıtıcı çalıştırıyorum oğlum kapıda oyalanma banyoyu soğuttun dedim kapıyı kapattı aradan 2 saat geçti anne sıcakla soğuk karışırsa ne olur dedi ılık olur dedim hayır soğuk olur sende kendinle çelişiyorsun dedi anlamadım ancak 2 saat daha geçince banyo kapısındaki konuşma aklıma geldi belleğe atıp bize karşı kullanıyorlar

Bu akşam oğlum dolaylı anlatımı buldu eşimle ben küçük bir tartışma yaşadık istemeden oğlumda şahit oldu sonra oğlumda babam seni üzdüğünde ben çok üzülüyorum babam beni çok seviyor ben üzülünce o çok üzülüyor o zaman babam neden kendini üzüyor dedi çok şaşırdım

Bu akşam oğlum dolaylı anlatımı buldu eşimle ben küçük bir tartışma yaşadık istemeden oğlumda şahit oldu sonra oğlumda babam seni üzdüğünde ben çok üzülüyorum babam beni çok seviyor ben üzülünce o çok üzülüyor o zaman babam neden kendini üzüyor dedi çok şaşırdım
Filozof maşallah :nazar:

:dondurma:Oğlum anasınıfında :KK66: geçen gün ona sarılıp coşkuyla:
-oğlum seneye 1. Sınıf oluyoruuuuuuzzzzzzz, dedim. O DA şaşkınlıkla:
-anne sen de mi 1. Sınıf oluyorsun???? Dedi :KK70:
Facede danışman anne diye bir sayfa var. Orada bu konuyla ilgili bir yazı paylaşılmıştı. Gerçekten çok güzel :)

Bugün oğlumun elindeki tabletin şarjı bitmiş odaya girdiğimde oflayıp pofluyordu noldu oğlum dedim ben büyüyünce incaatçı olacam şarjı bitmeyen tablet üretecem dedi bende onu inşaatçılar yapmaz ki mühendis ol sen dedim ben sana incaatçı diyorum bende inşaatçılar yapmayacağını biliyorum dedi o ne demek dedim olmayan şeyleri ilk yapana denir dedi mucit mi dedim öylede denebilir ama incaatçı demek daha çok hoşuma gidiyor dedi meğerse icatçı demek istiyormuş benim küçük mucitim üzülme senin içinde aklından geçenleri yapabilirim dedi çok hoşuma gitti ;)

Maşallah kuzucuga ♥♥

3 buçuk yaşındaki oğlum oyuncak tabancasını bozdu dedesi tamir etmeye çalışırken boşuna uğraşma yapamazsın dedi dedesi de belki yaparım deyince bizim çok bilmiş sen makina mühendisi olabilirsin ama bu tabanca makinalı değil daha sen bunu anlamamışsın dedi

Bizim babanne genç olduğu için nene lafına çok kızıyor dedede sürekli nene dedikçe sinirleniyor oğlum işi çözdü babannecim sende benim gibi torunsun nene olamazsın bundan sonra sende dedeme dede diyebilirsin dedi babannesi çok mutlu oldu böylelikle her istediğini babanneye yaptırıyordu taa ki dedenin boynunda markete gidene kadar babannesi in birazda ben bineyim benimde dedem değil mi deyince bizimkinde cevap hazır babannesine küçülde cebime gir demiş

Arkadaşın evinde balkonda oturuyoruz. Regl olduğumu farkettim. Hazırlıksızdım. Arkadaşın yanına ped istemeye gittim. O sırada da onun 2,5 yaşındaki oğlu ve benim 11 yaşındaki kızım beraber resim yapıyorlardı. Arkadaşım da hemen onların yanı başında duruyordu.” Canım regl olmuşum, ped alabilir miyim?” dedim. Bu sırada kızım kağıda bir karakter çizmiş ve arkadaşın oğluna adı ne olsun diye soruyordu. Ve 2,5 yaşındaki oğlundan cevap geldi: Adı “ped ” olsun. :KK70: kızım anlamadı “ pepe mi “ dedi. O da “ hayıy hayıy PED” dedi :KK70:

Üç yaşındaki kızım "anneee memelerini nerden aldın "dedi .yeterli cevabı almamış olacak ki ,babasına gitti aynı soruyu sordu .sonra açıp baktı "anne babamın parası yok mu ,bak meme alamamış,ona da seninkilerden alsana "dedi :)

Büyük kızım da bazen "anne sizin dugununuzde ben niye yokum " diyip üzülüyorDu ,yeni anlayabildi neden olmadığını :)

Oğlum 4 yaşındayken aile çay bahçesine gitmiştik. Biz eşimle çayımızı içerken oğlum hemen önümüzde çay bahçesine ait balon parkta eğleniyordu. Kalkma vakti geldi ve oğluma hadi gel gidiyoruz dedik o da geldi babasıyla kasaya doğru yöneldiler. Oğlum marketten kalma alışkanlıktan olacak eşimin elindeki parayı aldı ve koştu ben ödeyecem diye. Parayı ödediler bizimki tatmin olmadı, baba biz ne aldıkki para ödedik dedi.:KK48:  eşim de annenle ben çay içtik ya onun parasını ödedik oğlum dedi. Oğlumun verdiği cevap ise şuydu; sizin içtiğiniz çayın parasını ben niye ödüyorum onu anlamadim :rolleyes:

16 aylık kızım yanımdayken çorapları eşlemeye çalışıyordum. O da sürekli karıştırıp bozuyordu. Onu da dahil edeyim dedim. Elime bir çorap aldım. ‘Aa nerdeymiş bunun diğeri hadi ara bakalım’ dedim. Başta yüzüme şaşkın baktı. Sonra aldı çorabı kulağına götürdü. ‘Ayoo iyiyim’ dedi ben koptum tabi orda :) Aramak eylemini sadece telefonla aramak olarak algılamış kuzum :))

16 aylık kızım yanımdayken çorapları eşlemeye çalışıyordum. O da sürekli karıştırıp bozuyordu. Onu da dahil edeyim dedim. Elime bir çorap aldım. ‘Aa nerdeymiş bunun diğeri hadi ara bakalım’ dedim. Başta yüzüme şaşkın baktı. Sonra aldı çorabı kulağına götürdü. ‘Ayoo iyiyim’ dedi ben koptum tabi orda :) Aramak eylemini sadece telefonla aramak olarak algılamış kuzum :))
Çok güldüm yaa maşallah :halay:

Back
X