Çocuklu biriyle evlilik olur mu?

Bırak evlensin, nikah ertesi adam velayet davası açarsa anlar anyayı konyayı. Bazı kızlarımıza çocuk denen birey oyuncak bebek gibi geliyor, amaaan zaten anası vermez diyorlar, o çocuk bütün haftasonlarını tatillerini zapt ettiğinde anlıyorlar.

Arkadasim ilk aşkıyla adam 2 evlilik yapip bosandiktan sonra evlendi (Adamin ilk aski ama 3.eşi yani) adamin iki cocugu vardi evlendiklerinde.
Arkadasim uvey ogluna bayiliyor, inanilmaz yardimsever ve canayakin bir cocuk ama buna ragmen cevresinde cocuklu adamla evlenmek isteyen bekar ve cocuksuz kadinlara uzak durun der ki kocasi da ayni seyi soyler hep, amadiniz "elalemin cocuguna bakici olmak mi?" diye sorar.

Yani böyle birşey var mi ? Çocuk sanki evde gereksiz bir eşya gibi bahsediyor kadın. Bence de ters bir bakışı bile batıp adam terslenince anlar.

Çocuk istemiyorsanız olmaz.
Ben ki anaç bir insanım, çocukları severim,her zaman çocuk istedim ama ona rağmen yeri geliyor kendi çocuğuma tahammül etmekte zorlanıyorum siz nasıl idare edeceksiniz durumu bence zor.
O çocuk annesinde kalıyor olsa dahi babasına da gelecek,kalacak yeri gelecek tatile gezmeye gidilecek. Çocuk istemiyorum diyen biri için çok zor işler.

Çocuğu yüzünden ne demek çocuğu her zaman onunla olacak zaten. Kimse evladına sırtını dönemez. Ama size döner.

Kendi kızım için yaptığım fedakarlıkları başkasının çocuğu için yapamazdım. Bunu böyle baştan dürüstçe söylemekle gurur duyuyorum. Siz üzerinize alınmayın ama hele bir evleneyim de çocuğa zaten annesi, anneannesi, babaannesi bakar diyen zihniyeti onaylamıyorum. Çok büyük bir sorumluluk bu, herkes kaldıramaz. Ben başkasının çocuğuna kendi çocuğu gibi muamele eden insanların ortalama bir insan olmadıklarını çok yüce bir ruha sahip olduklarını düşünüyorum. Mesela ben düz, ortalama bir insanım yapamam. Siz de kendinizi ölçüp biçip karar verebilirsiniz.

Genelde boşanmış, çocuklu adamlar boşanmış çocuklu kadınlara bakmıyor. hatta kendi boşanmış olduğu halde boşanmış çocuksuz kadınlara bile bakmıyor büyük çoğunluğu. Çöpsüz üzüm arıyorlar, kimseyle uğraşmak istemedikleri için. Siz niye onlar ve sorunları ile uğraşasınız ki.
Birde adam o kadar güveniyor ki kendine hiç evlenmiş kız bulmuş ona rağmen çocuğum önceliğim diyerek taviz bile vermiyor size. Yerinizde olsam yol verirdim. Öyle çok hoşlandım demekle olmuyor bu işler. Dertsiz başınıza dert alacaksınız.

Koşarak uzaklaş
Eski karısı şimdi senin eş adayını kıymete bindirir, gitti çocuğumun miras payı der
Bunlar birde çocuk yapar,mallar bölünür
Diye düşünerek
Evlenemeyin diye dünyayı dar eder size
Çocuk, evinizde olan biteni annesine anlatır
Eski eş,eşinizden nafakayı artırmasını ister
Hatta huzurunuz bozulsun diye çocuğu da size yollar, al sen bak artık yeter diye
Eşiniz ikiniz arasında kalır
Kavgalarınız artar
Eski eş tarafının kıskançlığı yüzünden huzurunuz bozulur ve
Olan size olur..

Bunları kısmen yaşadım, ikimizinde çocukları vardı..
herşeyi eşimle sıfırdan en iyisini yaptık ortaklaşa.
Kimseden destek almadan hallettik ikimiz
Evimizi de sıfır almıştık
Eski eş huzur vermedi, ilk yıllarda boşanma aşamasına kadar geldik defalarca
Şimdi ortalık duruldu..
Çocuğu kurdular bize karşı, kıskançlık oldu
Çocuk da 12 yaşında tepki koydu bize
(Nişanlıyken falan abla derdi bana, aramız iyiydi. eşya indirdiğimiz gün teyze demeye başladı)
Eski eşim de, elin adamıyla aynı evde istemem çocuklarımı diye tartışma çıkardı.
(Ama kendi de evlendi ve çocuğu var)
Ama ben evlenince sıkıntı oldu çocuklar benimle olduğu için.
Biz Çok sorun yaşadık çocuklar üzerinden.
En iyisi çöpsüz üzümmüş.

Demem o ki uzak dur
Temiz bi sayfa aç kendine
Ne işin var çocuklu adamla…
Çocuk olduğu için dertler bitmez
( o da onun evladı sonuçta )
Başta iyi oluyorsun, sonra üvey anne oluveriyorsun
Dolduruyorlar çocuğu, huzur bırakmıyorlar
Herkes kendi dengiyle bence..

Son düzenleme:
Çok sıkıntı yaşarsınız.Olmaz.

Çocuk istemiyorsanız ayrılcaksınız tabii, çocuğu evlatlık verecek değil siz istemiyorsunuz diye.
Hem çocuklu bir adamdan uzak durmanız herkes için en iyisi olur

Ne saçmalıyorsunuz ilişkinin başlarında çocuğu olduğunu bilmiyordum aşık olduktan sonra öğrendim ben hiç evlenmemişim çocuğum yok çocuklu birini istememek en doğal hakkım değil mi?

Ne saçmalıyorsunuz ilişkinin başlarında çocuğu olduğunu bilmiyordum aşık olduktan sonra öğrendim ben hiç evlenmemişim çocuğum yok çocuklu birini istememek en doğal hakkım değil mi?
Biz de onu diyoruz zaten. "Bir çocuk yüzünden ayrılamam." diye gözünüzde küçülttüğünüz birey aşık olduğunuz beyefendinin canı kanı, zaten önceliğim o olacak derken şaka yapmıyor. Onun gözyaşına sizi defalarca çatır çutur ezecek, haklı haksız ayırarak yapmayacak bunu üstelik.

Allah senin yar ve yardımcın olsun inşallah ne sorunun varsa ortadan kalksın inşallah. Durumuna çok üzüldüm hayat çok zor bende ilk defa sevdim derken sevdiğim adamın çocuğu olduğunu öğrendim. Eski eş kıskanıp rahat vermez çocuğu dolduruşa getirirler oysa ben hiç evlenmedim evliliği doyasıya tatmak istiyorum ilk aylarda sorun yaşamak istemiyorum bu benim en doğal hakkım

Son derece haklısınız kimse evladını bi kadın için üzmez bu durumda ezilen hep ben olcam. Peki ayrılırken söylemeli miyim nedenini?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…