• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklu biriyle evlilik olur mu?

Sizi neden yadırgadigim açık çocuğu küçük bir parazitmis gibi görmeniz. Yermeniz . Her ayrılan erkek düşündüğünüz gibi çocuğundan boşanmaz. Adam olan hatta insan olan için bu dünyadaki en en değerli şey evladıdır .

Annelik ve babalık sandığınız kadar farklı şeyler değil . Ha zaten adam size diyorsa ben çocuğu anasına attım ondan koşarak kaçmak lazım kendi çocuğuna sevgisi olmayanın bu dünya uzerinde bence hiçbir şeye sevgisi olamaz. Omrunuz boyunca öncelik olmayacağınız bir evlilik yapıp yapmamak sizin tercihinizdr. İlk sayfadaki yorumum gayet açıklayıcıydi. Ama konu bir çocuğa karşı yazdiklariniza gelirse siz gerçekten bir çocukla aynı evde yaşayabilecek bir insan değilsiniz. Bunu o adam da hissedecek. Siz ayrilmasaniz bile o sizden ayrılır . Kimse çocuğuna böyle diygular besleyen biriyle olmaz

sevgiliniz ve eski eş arasında sürekli telefon trafiği olacak. çocuk hasta çocuğu al çocuğun mezuniyeti çocuğun ödevi.gece birde eski eşin telefonla araması bazı kadının sinirini bozar bazı kadın çocuk için olduğunu bilir ve umursamaz.
yılbaşı bayram seyran tatillerde çocuk sizin yanınızda olacak. eğer tatilleri çok seven bir insansanız artık başbaşa değil üç kişisiniz. bazı kadın başbaşa olmayı sever bazısı kalabalık tatili sever. o sizin seçiminiz.

her yıl nafakası ve varsa özel okul sağlık sigortası gibi kalemler sebebiyle maddi olarak eşinizin geliri bölüşülecek, aralarında nafaka davaları olacak. bazı kadın parayı önemser ve bu duruma kızar, bazı kadın üvey çocuğu çok sever ve kendi gelirini de verir.

çocuk cuma günü gelecek pazar akşam dönecek. o yüzden haftasonu çocuklar erken uyandıkları için sizin de sabah 7 de uyanıp kahvaltı hazırlamanız lazım. uykuyu seviyorsanız zor. çocuğun bir sürü kursu olacak. eşiniz sürekli arabayla onu getirip götürecek. o yüzden eşiniz ve sizin spontane plan yapması zor. siz eşinize sürpriz yapıp tatil ayarlasanız adam vicdan azabı duyacak çocuk da gelsin diyecek. çocuğum koşma yemek ye elini yıka denizde açılma diye bütün dikkati çocuk üstünde olmak zorunda. siz arkada tek başına duran biri olacaksınız. bazı kadın çocuk da mutlu olsun der bazısı bunu kafaya takar surat asar.

çocuklar o yaşlarda empatileri çok gelişmez. benim istediğim film izlensin benim istediğim yemek hazır olsun beni dinleyin bana bakın dedikleri için evde eşinizle sohbet ederken araya girecek hepimiz öyleydik çocukken. kendi çocuğunuz olsa zaman zaman disiplin verir ve uyarırsınız ama bu sizin çocuğunuz değil ve hep politik olmak zorundasınız. çünkü annesi değilsiniz. bazı kadın çocukları çok sever ve boşver benim isteklerim arka planda kalsın yeter ki çocuk mutlu olsun der bazı kadın hayata bir kere geldim neden fedakarlık yapayım ki der. yani annesine allah ömür versin ama vefat ederse ya da velayeti babaya verirse temelli sizin yanınızda yaşayacak. bunu her insan kaldıramaz. her şeyi ayrıntılı düşünün.

Konu sahibi ben seni anlıyorum çocuk düşünmeyince çocuklu adamla evlenmek mantıklı geliyor benden de istemez diye ama lakin ki öyle değil durum :)

(Bi kere şurdan bile anlaman lazım daha sen kendi çocuğunu bile dünyaya getirmek istemezken elin çocuğunu nasıl isteyeceksin? En ilkel şekilde düşün senin erkeğinle başka bir kadın seks yapmış korunmasız ve bunun meyvesi hayatınızda bundan dolayı bile üvey anneler kıskançlık yapıyorlar içten içe ee tabi annenin çocuğu doldurup göndermesi çocuk için görüşmeler kıskandırma çalışmalarını saymıyorum bile :)

Adam tabiki seni etkiler, bir kadınla aynı evde yaşamış seks yapmış kadınların dilini nelerden hoşlandığını evlenmemiş bir adama göre çok daha iyi bilir, boşanmış erkekler.

Şunları unutma ama senin çocuğun olsa o adam seni istemezdi yüzde 99.

Cocuklu erkeklerin radarı genelde çocuksuz 30 a yaklaşmış ya da 30 lu yaşlardaki bekar kadınlar olur. Gerek toplum gerek ailenin yaptığı evlenme baskısıyla bu yaş grubu kadınlar kabul eder tekliflerini genelde.

Evlenirsen bu çocuğun tüm sorumluluğu sende olacak ama asla terbiye veremeyeceksin bunu bil.

O çocuğun tüm maddi manevi ihtiyaçları sizin üzerinizde olacak. O çocuk yarın evlenip çocukları olunca bile bu devam edecek.

O yüzden sırf çocuk yüzünden vazgeçiyorum diye ikilemde kalma evet sırf çocuk yüzünden vazgeçmen çok yerinde bir karar olur mantıklı biriysen. @goncasoydan

En ilkel şekilde düşün senin erkeğinle başka bir kadın seks yapmış korunmasız ve bunun meyvesi hayatınızda bundan dolayı bile üvey anneler kıskançlık yapı

Bekar, cocuksuz olup cocuklu adamlarla evlenmeye kalkan kadinlari okuyunca ben de boyle dusunuyorum. 😀 Nasil içlerine sinebiliyor diye.
Hani bekar adam da seks yapmiştir orasi neyse de o iliskiden doğmuş cocuk olmasini ben kaldiramazdim. 🙄 Bir basla kadinla hic kopmayacak ortak kandan bag gibi bir şey. Yok olmaz yani.

Ben biriyle tanıştım onu çok beğeniyorum ama daha önce evlenip boşanmış çocuğu var bense hiç evlenmedim çocuğum yok sizce böyle biriyle evlilik düşünmeli miyim? Acayip hoşlandım beğendim ama çocuk istemiyorum ayrılmalı mıyım?
Tabi ki ayrıl insan kendi çocuğuna bile katlanamıyor yeri geliyor. hele ki başkasının çocuğuna asla katlanmaz bide istemiyorum çocuk demişsiniz bari çocuğu harcamayın. Kendi denginizde birini bulun allah aşkına maceraya gerek yok.

Bekar, cocuksuz olup cocuklu adamlarla evlenmeye kalkan kadinlari okuyunca ben de boyle dusunuyorum. 😀 Nasil içlerine sinebiliyor diye.
Hani bekar adam da seks yapmiştir orasi neyse de o iliskiden doğmuş cocuk olmasini ben kaldiramazdim. 🙄 Bir basla kadinla hic kopmayacak ortak kandan bag gibi bir şey. Yok olmaz yani.

Zaten başta yeter ki evleneyim diye evlenip sonra bu düşünce ile kafayı yiyorlar :)

Tek bildiğim anlaşmalı boşanmaları ve mal varlığını eşine vermiş olması

Külliyen yalan. Har vurup harman savurdum aylak aylak demiyor da vardı da eşime verdim diyor.

Emin ol adliyede tandığın varsa baktır hatta ne eşine vermiştir ne kendinde vardır.

Erkekler boşanınca kadına altınlarını bile vermiyorlar.

Boşanmış çulsuz erkeklerin en büyük yalanlarından biri herşeyi eşe verdim demeleri. İnanma

sevgiliniz ve eski eş arasında sürekli telefon trafiği olacak. çocuk hasta çocuğu al çocuğun mezuniyeti çocuğun ödevi.gece birde eski eşin telefonla araması bazı kadının sinirini bozar bazı kadın çocuk için olduğunu bilir ve umursamaz.
yılbaşı bayram seyran tatillerde çocuk sizin yanınızda olacak. eğer tatilleri çok seven bir insansanız artık başbaşa değil üç kişisiniz. bazı kadın başbaşa olmayı sever bazısı kalabalık tatili sever. o sizin seçiminiz.

her yıl nafakası ve varsa özel okul sağlık sigortası gibi kalemler sebebiyle maddi olarak eşinizin geliri bölüşülecek, aralarında nafaka davaları olacak. bazı kadın parayı önemser ve bu duruma kızar, bazı kadın üvey çocuğu çok sever ve kendi gelirini de verir.

çocuk cuma günü gelecek pazar akşam dönecek. o yüzden haftasonu çocuklar erken uyandıkları için sizin de sabah 7 de uyanıp kahvaltı hazırlamanız lazım. uykuyu seviyorsanız zor. çocuğun bir sürü kursu olacak. eşiniz sürekli arabayla onu getirip götürecek. o yüzden eşiniz ve sizin spontane plan yapması zor. siz eşinize sürpriz yapıp tatil ayarlasanız adam vicdan azabı duyacak çocuk da gelsin diyecek. çocuğum koşma yemek ye elini yıka denizde açılma diye bütün dikkati çocuk üstünde olmak zorunda. siz arkada tek başına duran biri olacaksınız. bazı kadın çocuk da mutlu olsun der bazısı bunu kafaya takar surat asar.

çocuklar o yaşlarda empatileri çok gelişmez. benim istediğim film izlensin benim istediğim yemek hazır olsun beni dinleyin bana bakın dedikleri için evde eşinizle sohbet ederken araya girecek hepimiz öyleydik çocukken. kendi çocuğunuz olsa zaman zaman disiplin verir ve uyarırsınız ama bu sizin çocuğunuz değil ve hep politik olmak zorundasınız. çünkü annesi değilsiniz. bazı kadın çocukları çok sever ve boşver benim isteklerim arka planda kalsın yeter ki çocuk mutlu olsun der bazı kadın hayata bir kere geldim neden fedakarlık yapayım ki der. yani annesine allah ömür versin ama vefat ederse ya da velayeti babaya verirse temelli sizin yanınızda yaşayacak. bunu her insan kaldıramaz. her şeyi ayrıntılı düşünün.
Söyledikleriniz çok doğru Allah korusun annesi vefat etse çocuk temelli bizde kalır ama annesi evlenip çocuğu temelli bırakabilir de bir de böyle bir risk var maddi anlamda korkum yok maddi olarakta yardımı olacak kendi çocuğuna bakacak maaş bölünecek ama hiç bu açıdan düşünmüyorum benim tek istediğim eşimle vakit geçirip başbaşa kalmak tatilleri beraber başbaşa geçirmek

Şunu söylemeye geldim. Sizin durumun tam tersini ben yaşadım. Erkek arkadaşım bekar, başta çocuğumun olmasını, evlenmiş ayrılmamı problem etmedi etmeyeceğini söyledi. Hatta ben kadın o erkek olunca haliyle toplumumuzda da pek alışılmadık bir durum olunca ailesinin ne diyeceğini sordum, benim kararım bu hayatı ben yaşıyorum onlar değil gibi büyük laflar etti. Zaman geçti, o da ben de tutulduk ama iş ciddiye gelince başlangıçta söyledikleri buhar oldu. Onlar da ailem ne yapayım dedi. Bence zaten ailesi tamam dese çocuğu problem eder oldu. Uzun lafın kısası o adamı çocuğuyla birlikte kabul edemeyeceğiniz bir ilişkiye en başta yaklaşmayın. Ne adamın ahını alın ne de kendinize bunu yapın. Oturup ciddi ciddi neler getirir neler götürür, yapabilir misiniz ince ince hesap yapıp öyle adım atın lütfen. Bizim ilişkimizin sonu ne oldu derseniz, ayrıldım daha fazla gel gitleriyle uğraşamadığımdan.

Koşarak uzaklaş
Eski karısı şimdi senin eş adayını kıymete bindirir, gitti çocuğumun miras payı der
Bunlar birde çocuk yapar,mallar bölünür
Diye düşünerek
Evlenemeyin diye dünyayı dar eder size
Çocuk, evinizde olan biteni annesine anlatır
Eski eş,eşinizden nafakayı artırmasını ister
Hatta huzurunuz bozulsun diye çocuğu da size yollar, al sen bak artık yeter diye
Eşiniz ikiniz arasında kalır
Kavgalarınız artar
Eski eş tarafının kıskançlığı yüzünden huzurunuz bozulur ve
Olan size olur..

Bunları kısmen yaşadım, ikimizinde çocukları vardı..
herşeyi eşimle sıfırdan en iyisini yaptık ortaklaşa.
Kimseden destek almadan hallettik ikimiz
Evimizi de sıfır almıştık
Eski eş huzur vermedi, ilk yıllarda boşanma aşamasına kadar geldik defalarca
Şimdi ortalık duruldu..
Çocuğu kurdular bize karşı, kıskançlık oldu
Çocuk da 12 yaşında tepki koydu bize
(Nişanlıyken falan abla derdi bana, aramız iyiydi. eşya indirdiğimiz gün teyze demeye başladı)
Eski eşim de, elin adamıyla aynı evde istemem çocuklarımı diye tartışma çıkardı.
(Ama kendi de evlendi ve çocuğu var)
Ama ben evlenince sıkıntı oldu çocuklar benimle olduğu için.
Biz Çok sorun yaşadık çocuklar üzerinden.
En iyisi çöpsüz üzümmüş.

Demem o ki uzak dur
Temiz bi sayfa aç kendine
Ne işin var çocuklu adamla…
Çocuk olduğu için dertler bitmez
( o da onun evladı sonuçta )
Başta iyi oluyorsun, sonra üvey anne oluveriyorsun
Dolduruyorlar çocuğu, huzur bırakmıyorlar
Herkes kendi dengiyle bence..
Evlenmişsiniz insallah mutlu olursunuz sonrasında eski eşiniz nasıl ikna oldu çocuklarınız kız miydi o yüzden mi istemiyordu evlenmenizi

Hayir
Ben biriyle tanıştım onu çok beğeniyorum ama daha önce evlenip boşanmış çocuğu var bense hiç evlenmedim çocuğum yok sizce böyle biriyle evlilik düşünmeli miyim? Acayip hoşlandım beğendim ama çocuk istemiyorum ayrılmalı mıyHayır.

Evlenmişsiniz insallah mutlu olursunuz sonrasında eski eşiniz nasıl ikna oldu çocuklarınız kız miydi o yüzden mi istemiyordu evlenmenizi
Yo hayır 6 yaşında ikiz oğullarım vardı. Egosu yüzünden istemedi. Benim çocuklarım başka bir adamla aynı evde nasıl olur diye kendine yediremedi…
Çocuklarım başka adamı rol model alamaz! Dedi

Eski eşimle 1 ay farkla evlendik.
Bir gün, ben geçen hafta evlendim dedi
(Sevgilisi olduğunu çocuklardan öğrenmiştim,bekliyordum bunu)
Bende olabilir, bende öbür ay evleniyorum dedim ve şok oldu
Öylelikle haberi oldu benden.
Kendisinin bişey demeye yüzü olmadı, çünkü sen evlenirken iyi miydi ne bekliyordun ki dedim..
Birşey diyemedi sonra. Birde çok yüzgöz olmadım sorun çıkarmasın diye..

Teşekkür ederim bu arada, amin 🙏🏻

Yo hayır 6 yaşında ikiz oğullarım vardı. Egosu yüzünden istemedi. Benim çocuklarım başka bir adamla aynı evde nasıl olur diye kendine yediremedi…
Çocuklarım başka adamı rol model alamaz! Dedi

Eski eşimle 1 ay farkla evlendik.
Bir gün, ben geçen hafta evlendim dedi
(Sevgilisi olduğunu çocuklardan öğrenmiştim,bekliyordum bunu)
Bende olabilir, bende öbür ay evleniyorum dedim ve şok oldu
Öylelikle haberi oldu benden.
Kendisinin bişey demeye yüzü olmadı, çünkü sen evlenirken iyi miydi ne bekliyordun ki dedim..
Birşey diyemedi sonra. Birde çok yüzgöz olmadım sorun çıkarmasın diye..

Teşekkür ederim bu arada, amin 🙏🏻
İnşallah bundan sonra çok mutlu olursunuz

Huyu suyu çok iyi bana yaklaşımı çok iyi çocuğu olmayan hiç bi kadın başkasının çocuğunu istemez evet cevap içinde ama yine de kafam karıştı bi çocuk için ayrılmalı mıyım gibisinden. Şöyle düşünüyorum ya çocuğu olmayan birini bulup ilerde pişmanlık yaşarsam? Keşke bi çocuk yüzünden ayrılmasaydım demekten korkuyorum o yüzden sordum çocuk ne denli etkiler hayatımı. Sizlere danışmak istedim

Evet ama ilerde pişman olmaktan korkuyorum sırf çocuk için ayrıldım diye
Bence sırf çocuk için ayrılıyorum diye kendinizi şartlamayın artıları eksileri değerlendirin şuan kalbiniz baskın geliyor olabilir ama tereddüt yaşanılan bir konu eminim ilerde daha büyük sorunlara sebep olur çünkü siz zaten bu konunun sorun olduğunun farkındasınız hakkınızda hayırlısı olsun diyelim.

Evet ama ilerde pişman olmaktan korkuyorum sırf çocuk için ayrıldım diye
Acılmis çok konu var, hatta sizin durumunuza benzer bir konu açılmış.kadın çocuk istemediği için evlenmiş ama kocası şimdi çocuk bizimle yaşayacak diye baskı yapıyormuş, çünkü annesi ve anneannesi artık babaya vermek istiyormuş. Maceraya atılmayın

Bence sırf çocuk için ayrılıyorum diye kendinizi şartlamayın artıları eksileri değerlendirin şuan kalbiniz baskın geliyor olabilir ama tereddüt yaşanılan bir konu eminim ilerde daha büyük sorunlara sebep olur çünkü siz zaten bu konunun sorun olduğunun farkındasınız hakkınızda hayırlısı olsun diyelim.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için

Acılmis çok konu var, hatta sizin durumunuza benzer bir konu açılmış.kadın çocuk istemediği için evlenmiş ama kocası şimdi çocuk bizimle yaşayacak diye baskı yapıyormuş, çünkü annesi ve anneannesi artık babaya vermek istiyormuş. Maceraya atılmayın
Ben çocukları severim ama evleneceğim zaman çocuk bakmak istemem özellikle başkasının çocuğuna bakmak istemem ki ben evleneceğim zaman bile ilk üç yıl içerisinde çocuk düşünmüyorum ilk üç yıl içerisinde eşimle başbaşa vakit geçirip evliliği doyasıya tatmak istiyorum o yüzden ben de yapabilecegimi düşünmüyorum ayrılacağım

Ben çocukları severim ama evleneceğim zaman çocuk bakmak istemem özellikle başkasının çocuğuna bakmak istemem ki ben evleneceğim zaman bile ilk üç yıl içerisinde çocuk düşünmüyorum ilk üç yıl içerisinde eşimle başbaşa vakit geçirip evliliği doyasıya tatmak istiyorum o yüzden ben de yapabilecegimi düşünmüyorum ayrılacağım
Siz kendinizi bu kadar açık net tanıyorsanız çocuklu adamla evleneyim mi diye sormanız da çok garip geldi.
KK da direk çocuklu erkekle evlenip yaşadıkları sorunları anlatan o kadar çok kadın var ki.Ama bekar ama 2.evliliği.Onları bulun okuyun yeter zaten size.....

Back
X