Cocuklu biriyle olurmu?

Beraber yaşamak , evlenip çocuk sahibj klup ayrılmaya tamam da
Hem nikahsiz yaşayıp hem cocuk yapıp sonrada maddiyat ve aileyi bekliyorduk ya demek cok saçma. Olgun ve dürüst bir davranış değil.
Nikahsız sevisiyorsun ama iş nikaha gelince kızın ailesini bekledik yok ya

Birlikte yaşadık ve hamile kaldı, çocuk sahibi olduk dese neyse, ama eğer kendisi herkese "evlenmek için kızın ailesini bekledik" diyorsa bir cacık olmaz bundan. Nikah dediğin şey birer imzadan ibaret. Ayrıca çocuğu nüfusuna almış mı? Almadıysa daha beter karakterde biri demek ki. Hoş almamış olsa bile çocuk ileride babalık davası açar, yine tüm miras vs hakkını alır.

Bence böyle bir adamla olmaz. Evlenip ayrılmış ve çocuklu deseydiniz başkaydı, ama bu adamda sıkıntı var gibi geliyor.

bırlıkte yasamaya maddıyat varda beledıye nıkahına mı yok nıkah ıcın resım cekılmeye saglık raporu almaya gıdecek 100 tl zor gelıyor bu yuzden mı bırlıkte yasıyorlar :KK70: bırlıkte yasarken hava ıle beslenıyorlardı sanırım

boyle sorumsuz bır adamla olmaz. durust degıl
Cocukta hava boslugunda filizlendi:)
Cocukken izledigim turk filmlerinde de hep oyle oluyordu:)

Baştan yaş.
Yok maddiyat yokmuş falan, inanmayın bunlara. Sağlık ocağında sağlık raporu ücretsiz, sadece cüzdan için par alıyorlar. 100 lirayı bulamıyorlar mıymış? Adamla kadın nikahsız yaşadılar, adamında işine geldi. Sonra adamın ailesi istemeyince ayrıldılar, kadın da o ara hamileydi. Bu kadar yani. Güvenilmez bir adam bana göre. Kızı koruyup gözetmek isteyen insan kıyar nikahı.
Aciyip sahip cikip korumusta cocuk nereden geldi degil mi?
Sevdim bitti deseydi bari...

bırlıkte yasamaya maddıyat varda beledıye nıkahına mı yok nıkah ıcın resım cekılmeye saglık raporu almaya gıdecek 100 tl zor gelıyor bu yuzden mı bırlıkte yasıyorlar :KK70: bırlıkte yasarken hava ıle beslenıyorlardı sanırım

boyle sorumsuz bır adamla olmaz. durust degıl
Tamda bunu yazacaktım 😂

Olumsuz bir ornek. Sahip çıkması için illa beraber mi olması lazım? Tabii ki kimse sütüm.eksi demez. Nikâh kıyamıyor ama hamile.birakiyor. sonra çocuğunu da bie sürü olumsuz özelliği olan(o öyle diyor) kadında bırakıyor. Benim için kadın erkek en önemli şey delikanlılık. Ama bu adam bence delikanlı degil

Siz bence çevrenizi dostlarınızı falan bi gözden geçirin.
Hani hoşlanma haberini duyunca sevinen dostlar(!)
Sağlıklı hiçbir insan böyle bir habere sevinmez çünkü.
Yani,dost mu dusman mi belli degil.
Bizim kiza da sahip cikacak diye sevindiler herhalde...

Başka kişilere örnek olması açısından anlatır mısınız? Bir insan nasıl karar vermeli? Hangi karakter yapisindaysa böyle bir evlilik kabul edilebilir? Kız bekâr ama karşısındaki kişi evlenmiş ayrılmış toplumda cok zor olarak gösteriliyor.

Zor da ondan :)))
Çocuklu insanla evlenmek için pembe evlilik hayallerini bırakacaksın
Hayatına her an dahil başka bir can var
Benim bir şansım vardı evlendiğimizde eşimin kızı 15, oğlu 11 yaşındaydı, küçük değillerdi yani
İlgiyi, sevgiyi, özel günlerini, evini, kazancını paylaşacaksın ve bundan şikayet etmeyeceksin
Hastalık olur, okul işleri olur, başka durumlar olur gece-gündüz çocukla ilgili bir durum olur koşmanız gerekir
Eşiniz eski eşiyle belirli durumlarda görüşür
Sabır işi yani
Ha benim eşim bu konuda dengeyi düzgün sağlamış bir adamdır, bin kere dünyaya gelsem yine onunla evlenirim
Ama her zamanda söylerim bunun için bir olgunluk gerek yani 20 li yaşlarında bir insana asla tavsiye etmem, ben bu evliliği 36 yaşımda yaptım

Siz çocuğu falan bırakın. Asıl sorun eş adayınızda.
Bir kadınla beraber yaşamış. O kadının o anki çaresizliğinden kimsesizliğinden faydalanmış. Belediyeye gidip nikah kıymak maddiyat istemez. Anlaşmalı beraber yaşamışlar yalanını boşverin.
Adam resmen kadını kullanmış sonra da hamileyken koymuş kapının önüne.
Mesajları okumadım ama inşallah çocuğu üzerine almıştır.

Ben olsam koşarak kaçardım o adamdan.

Iyi aksamlar hanimlar
Bir Beyfendi var henüz yüz yüze tanismadik.
Ortak tanidiklarimiz var büyüklerimiz yani.
Beni bir kac kez görmüs. Ben sadece bir kez gördüm ve hos biri olarak bulmustum ama takmamistim pek orali olmamistim yani.
Neyse bu gecen ortak tanidiklarimiza benimle tanismak istedigini söylemis benim düsüncemin ne oldugunu merak etmis.
Tabi herkes sevindi. Fakat gelelim konuya
Beyfendinin bir cocugu var. Önceden bir bayanla birlikte yasamis ve bu bayanin kimsesi yokmus düzeni olmayan biriymis bu Beyfendide ailesi istemedigi halde kiza sahip cikmis ve anlasmali birlikte yasamislar evlenmeden. Ha evlilik düsünmüsler tabi ama hem maddiyat yokmus hemde ailesinin razi olmasini beklemisler. Sürekli tartismalar catismalar derken ayrilma asamasindayken kiz hamile kalmis. Bir suru sorun cikmis aile olay cikarmis vs.
Bu arada kiz suan evlenmis ve hamile.
Simdi ben tanidiklarimla artisini ve eksisini konustuk sohbet ettik bu durumu. Sonucta ben bekarim hic evlenmedim acaba bu durumla ilerde bas edebilirmiyim? Cocuk herzaman bir bag olusturur veya aramizda sorun cikarabilir
Sonra diyorum kimseyi yargilamamak lazim sonucta aynisi benim basima gelebilir Hayat bu..
yaslarimiz 28, 30
Düsüncelerinizi merak ediyorum cok degerli benim icin..
Veya bu tür iliskisi/evliligi olan oldumu?
Anlattıklarınıza bakarak ben olsam yüzüne bakmazdım ama durumunuzu kendiniz daha iyi bilirsiniz. Bir kadını eş tutmuş ama ailesi razı gelmedi diye nikah yapmamış. HADI ORADAN! Olmaz olsun... Çok açık ve netim bu konuda...

Evet koptular kesin cünki kadin evlendi ve suan hamile.
Cocuk 4 yasinda velayeti annede

Olmaz bu iş kadın diğer eşinden vazgeçerken bu sefer sevgiline sarabilir hiç gerek yok ayrıca sevgilin ailesinin sözünü çok dinler nikah olmaması bunu gösterir yol yakınken dön ve ayrılık sebebi ne

Ortak dostlariniz bir insanin gercek yuzunu nasil bilebilir ki? Ben hicbir kadinin cocugunu dogurdugu adamla nikahsiz kalmayi ya da ayrilmayi isteyecegini dusunmuyorum. Belkide terk etti kadini kim bilir.
Bunlarin cevabi da kadinda.

Adamin / cevresinin / aranizdaki araci kisilerin cocuk sahibi olmasina karsilik sundugu bahaneleri olmayaydi iyiydi.
Kadinin kimsesi yokmus da maddiyat yokmus da bla bla.
Beraber yasamaya asla karsi degilim ama insan da “ o donem birbirimizi seviyorduk,beraber yasadik ve bir cocugumuz oldu “ cumlesini sarfedemeyecek kadar beceriksiz ve basiresiz,ayrica sahtekar ve yalanci olmasini ben olsam kaldiramam. Ve boylesi ile asla bir sey dusunemem. Mesele cocugunun olmasi degil,onu anlatis sekli

Sizin konunuz adamın çocuğu olması değil ki, oda başlı başına ciddi bir sorumluluk ayrıca.

Güya ailesi istemedi diye nikah kıymayıp aynı kadından çocuk sahibi olmuş, muhtemelen şuan o çocukla ilgili doğru düzgün sorumluluk almayan biri var karşınızda. Böyle bir adama güvenilip de evlenilir mi?

Ortak tanıdıklarınızda kadına hayatı düzensizdi diye çamur atacaklarına, beraber yaşayıp çocuk sahibi olduğunu kadına nikah kıymamıs adamla görüşmenizi istememeyi bilselerdi keşke.

Cocuktan ziyade ailesi istemedigi icin evlenmiyor ben buna takildim acikcasi..
Cocuga karsi olan sorumluluklarini yerine getiriyor mu acaba??
Sorumsuz biri gibi geldi..

Ben normal evlenip ayrılmış çocuğu olan birisiyle bile olmak istemezdim, çünkü o sorumluluğu kaldıramazdım, hele de bu şekilde ne olduğu belli olmayan bir durum hiç içime sinmezdi. Kız kimsesiz ve düzensiz bir hayatı varmış diyorsunuz, olabilir, sevgili kişisi 'kimsesi' olabilirdi. Sahip çıkmak eve alıp çocuk yapmak değil insan gibi nikah kıymakla olur. Onun yaptığı resmen kızın kimsesizliğinden faydalanmak olmuş, hesap soran bir ailesi de olmadığı için gününü gün etmiş, başka bir şey gelmiyor aklıma. Aşık bile olsam bunu öğrenince soğurdum ki daha tanışmamışsın bile, hiç düşünme derim. Erkek mi kalmadı?

Velayetin annede olması olumlu bişey. Ama adam çok sorumsuz gibi geldi. Ailesi karşı çıkıyor diye evlenmemiş ee kadınla yatmayı biliyosun ? Dün yattın bugün çocuk doğmadı arada 9 ay var nikah daireisne gidip iki imza aramamıs mi ? Mantıksız geldi.
Ailesi istemiyor diye hamile bıraktığı kadınla evlenemeyecek kadar basiretsiz bir insan. Veya zaten evlenmeye niyeti yoktu onu bahane olarak sürdü kız da yanlışlıkla hamile kalınca evlenmeye bile tenezzül etmedi.
Madem adam kendi anlatmak istiyor bide onun tarafını dinle ama bu soruları da sor ve sorgulayıcı ol her dediğine hemen inanma

Back
X