• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuklu bosanmak mı cocuksuz bosanmak mı

öyle kolaydı boşanıp çocuk büyütmek.

çocuğun olupda boşanırsan eğer eski eş eskide kalmıyor malsef hep hayatının içinde oluyor hemde köstek olmak için o saatten sonra senin iyiliğini düşünecek erkek bulabilirsen benden selam söyle

çocuk arada kalacak bi anne bi baba.. dolduruşa getirilecek psikolojisi bozulacak..

sana tavsiyem ölmüş olursa daha makbul olur mezarına götürrürsün bi fatiha okutturursun çocuğuna sen bu fikri bi düşün derim

bazı şeyleri çocuk oyyuncağıymış gibi anlatıyorsunuz ya şaşıp kalıyorum tövbe yarabbim ya

çocuğunun olmadığı o kadar belli ki.
onun gözündeki küçücük bir hüzün bile seni gece uyutmaz.
gaybı Allah bilir boşanacaksan çocuksuz boşan ilerde kimlerin karşına çıkacağını bilemezsin.

tek başına bi çocuğun sorumluluğunu almak kolay mı sanıyorsunuz? sadece çocuk için bu evliliği yürütürdüm ben olsam

Hayatın ne getireceğini asla bilemezsin.
Büyük konuşmamak lazım, kendine göre kalıcı planlar yapmaman lazım.
Çocuklu boşanıp evlenmem dersin, karşına öyle biri çıkar ki "daha önce neredeydin?" dersin.
Çocuksuz boşanırsın evlenemezsin ya da tam tersi.
İkisinin de kendi içinde avantajları ve dezavantajları var. Ama durum değerlendirmesi önemli. Kesin yargı yoktur yani bu konuda.

ya bencıllıgı bırakında o paramparça aıleye getırecegınız evladınızı dusunun.bır cogumuz evet bu durumda kalıyoruz evlatlarımızıda bıdurumla karsı karsı ya bırakıyoruz ama MECBUREN...oysa sız bosanmadan hele adam bı gel cocuk yapalımda oyle ayrılalım olurmu yaaaa.o cocuga yazık degılmııııı????

Şimdi ben üşenmeyip yorum yapcam ama limoncu işte yani;)
Yarında başka bi bencillik yapıcak.
Öbür konunda kocanla aşkevliliği yaptıgını söylemstnn:) ask bitti bosanmaya karar verdin heralde.

Devreler yandı kk'da :KK57::KK53: limoncu yine kırdın geçirdin buraları:KK48:
Bence sen boşanma bak ne güzel rahat rahat yaşıyon

Ya senin lePlebini yerim yerim :) kafan bi ayri calisiyor senin değerini bilmiyorlar bu kk camiasında...

Adami sadece cocuk yapma araci olarak goruyorsan tabiki de dogur oyle ayril ve evlenme :)

ben konuyu tuhaf karşılamayanlardanım.
bence gayet normal düşünceler.
aslına bakarsanız benim de çocuğum olabilseydi tek başıma evlenmem ki hiç. keşke olsa :KK53:

ama eşinizden nefret ediyorsanız limoncu28 limoncu28 ileride mecburi görüşmek isteyecek falan sıkıntı...

Ben 10 senelik ayrı anne babanin çocuğuyum ve onlar ayrıldıktan sonra söyledim ilk kelime ben evlendim zaman asla sizin bana yaptinizi ben yapmicam ve suan iki senelik evliyim ve suan asla yapmam anlasamiosam esimle ne gerek var cocuk yapıp onun gunahina girmeye firek bosanirim gitsin

diger konumla alakası yok ama hep yazmak istedigim bi soru var size

sizce cocuksuz mu bosanmak cocuklumu bosanmak daha kolay

kendimden örnek vererek yazmak istiyorum sahsen cocugum olsa bidaha asla evlenmeyi düsünmem zaten cocugum var neden elin adamını cekiyim olmadı bari kendi anana babana bakar sevap alırsın diyorum

cocugum yok ama suan bosansam bidaha evlenmem diye korkuyorum
cocugum olsa onla takılır hayatımı ona göre kurarım diyroum

sizce ben tabiki evliligi düsünmedigim icin cocugum olsun istiyorum ama bi yanımda esinle belki ailesiyle görüsmek zorunda kalırsın bi yanım ben zaten esimin ailesindne nefret ediyorum görmek istemiyorum ama cocugum olur ayrılırsam mecbur bayramda seyranda görmek isterler

vs vs sizden güzel görüsler yasanmıs hikayeler istiyorum

düzenleme

KIZLAR BEN ASLA Bİ DAHA EVLENMEM BUNU BİLİN YANİ O YÜZDEN COCUGUM OLSUN Kİ ÖYLE BOSANIYIM BOSANIRSAM DİYORUM

HANİ DİYOSUNUZ YA KARSINA CIKAR FALAN FİSTAN HİCCCCCCCCCCCC UGRASAMAM EVLİLİK DEMİR Bİ LEPLEBİ BENCE

Asıl çocuklu boşanmak demir bir leblebi limoncu
Benim ailemde çocuklu boşanma çok var
Evladın baba dedikçe için sızlar, babasıyla el ele çocuklara bakamazsın
Can parçan eksiktir hep, evlat bişeye benzemiyor limoncu hesaba katmadığın bu...

çocuk bakmak,kışın tatilde kartepe'ye gitmek,yazın havuza gitmekten ibarte değil ki.e bunun,gece ağlamaları var.maması var,altını temizlmesi var.
sen ki iş yapmaktan hoşlanmayan bir hatunsun,bütün bunları nasıl yapacaksın çocuğun olduğunda?
bence boşanırsan,evlen ama çocuk yapma.

Çocuklu boşanmış biri olarak kendi tecrübelerimi anlatayım.

Herşeyden önce Allah'a sürekli şükrediyorum evlatlarımı bana verdiği için. Onlar olmadan yaşadığımı zannederdim ama 30 yaşında evlenip 31'inde ilk kez anne olan biri olarak keşke daha erken anne olsaymışım dedim.

Cevaba gelince; çocukla boşanmış olmak çok çok çok zor. 1. Sorumluluk anlamında. 2. Maddi anlamda 3. Benim hayatım anlamında ve en önemlisi 4. Çocukların psikolojisi anlamında
Sorumluluk derken, eğitim mesela. Herşeyi ben düşünmek zorundayım. Hangi okul iyidir, hangi öğretmen iyidir, nasıl gidip gelecek? Ben çalışıyorum mesela, okul tam gün değil. Dersler bitince ne yapacaklar? Kreşte hastalanırsa ve beni ararlarsa işten izin alabilecek miyim? Yıllık iznimi kolay kullanabilecek miyim? Hangi ayakkabı iyidir? Kulağı ağrıyordu, doktor ameliyat dedi, nasıl olacak? Kim bakacak? Ne yiyecek? Hangisi sağlıklı? Aileniz size destek görüyorum buradan, ama ailenizin başına bir şey gelse ne yapacaksınız? Allah göstermesin babanız felç olsa ne olacak? O yüzden hayatta planlarınızı hep tek başınıza kaldığınızı düşünerek yapın.

Maddi anlamda derken, şu anda çocuklarımın da yaşayabileceği büyük bir evde oturuyorum. Tek başıma olsam 1+1 bir evde yaşardım. Temizliğine de yetişirdim. Yakacak, elektrik, su, yiyecek tüm masraflar azalırdı. Maaşımı sadece kendime harcardım, oysa şimdi çocuklardan kendime pek fırsat kalmıyor. Yine de Allah'a şükür, istediğim şeylerden geri kalmıyorum.

Benim hayatım anlamında ise tabi ki anne olarak fedakarlık yapmak zorundayım. En son kendim için ne zaman sinemaya gittim bilmiyorum, son 10 sinema filminin 8 tanesi çocuk filmidir. Haftasonu çoğu kişi başka planlar yaparken ben çocuğumun okul toplantısına veya okuldan istenen eksik bir şeyi almaya alışverişe gidiyorum. Bu arada beni beğenen bir adam oldu boşandıktan sonra. Ama adamın çocuğu yoktu, benim çocuğum olduğunu öğrenince uzaklaştı benden. Bir de şu açıdan bakmak lazım, çocuklar sürekli babaları ile görüşecek. Bunu kaldırabilecek türk erkeği bulmak zor. Bu forumda okuyorum. Yok eski sevgilisinin kazağını giymiş meğerse ühühüh ühühüh diye bunalıma giriyor. Benimki eski kocadan 2 çocuk. Yeniden evlenmeyi istiyorum, bu kez "hayat arkadaşı" istiyorum kendime. Ama hem bana uygun bir koca olacak ama aynı zamanda evde çocuklarıma iyi bir baba modeli olacak, işte onu bulmak neredeyse imkansız gibi birşey.

Ve en önemlisi çocuklarınızın psikolojisi. Benimkilerin babası ruh hastası olduğu için şu anda çocuklarını arayıp sormuyor mesela. Anne neden gelmiyor sorusu karşısında inanın gidip o adamı vurmak istiyorum. Benim çocuklarımı neden bu kadar üzüyor diye. Görüştüğü dönemde de beni kötülüyordu çocuklara. Büyük kızım çocuk psikoloğu takibinde şu anda. Beni üzen en önemli nokta bu.

Benim sizden farkım, tekrar evlenmeyi istiyor oluşum. Hayallerimdeki gibi bir evliliğin gerçekleşme ihtimali 1000'de 1 belki çünkü klasik türk evlilikleri bana göre değil. Kocana hizmet et, ailesine hizmet et, ben bunu kabul edemiyorum. Evde yemek yapmanın benim görevim olduğunu düşünmüyotum, bunların paylaşılması gereken sorumluluklar olduğuna inanıyorum. Hepsinden önemlisi bana sesini yükseltmesine bile dayanamam. Bunu da şiddet olarak algılıyorum. Nasıl ki iş yerinde arkadaşlarımıza saygıyla, sesimizi yükseltmeden davranıyorsak bunun kat kat fazlasını evlerimizdeki eşlerimiz hak ediyora inanıyorum. Şu anda 40 yaşındayım ama dediğim gibi çocuklarım olunca yeniden evlenmek çok daha zor.

Siz evlilik bana göre değil diyorsunuz ama benim gördüğüm yanlış kişi ile evlendiğiniz için bunu diyorsunuz. Yoksa gerçekten benim de hayal ettiğim gibi sevgi dolu ve otomatik olarak saygının geldiği evlilikler de var. İnsanların mutlu olduğu evlilikler var. Bir daha dünyaya gelsem yine kocamla evlenirdim diyen kadınlar var. Zamanı geri alsam yine kocamın karısı olurdum diyenler var. Siz mutsuz olduğunuz için böyle diyorsunuz şimdi.

Benim size tavsiyem, bu eşinizden çocuk yapmadan boşanın. Çünkü ilerde zamanın ne göstereceği belli olmaz, yeniden evlenmek istersiniz belki. O zaman sevdiğiniz adamdan, aile ortamından büyüteceğiniz bir çocuk yaparsınız. Yaşınız çok genç daha.

ne güzel yazmışsınız.
klasik türk evlilikleri bana göre değil. Kocana hizmet et, ailesine hizmet et, ben bunu kabul edemiyorum. Evde yemek yapmanın benim görevim olduğunu düşünmüyotum, bunların paylaşılması gereken sorumluluklar olduğuna inanıyorum. Hepsinden önemlisi bana sesini yükseltmesine bile dayanamam. Bunu da şiddet olarak algılıyorum. Nasıl ki iş yerinde arkadaşlarımıza saygıyla, sesimizi yükseltmeden davranıyorsak bunun kat kat fazlasını evlerimizdeki eşlerimiz hak ediyora inanıyorum

ruh eşimsin filan sandım sizi aynı mı düşünür bir insan benim gibi düşünen insanlarda varmış.
28 yaşındayım 3 yıldır evlıyım çocuk yok sırf bu dusunceler yuzunden cocuk yapamıyorum
cunku adam yemek beklıyor camasır utu beklıyor bende beklıyorum ona bakarsan bır suru sey . ama işte türk annelerinin erkek çocuklarını yetiştiriş tarzı çok kötü önüne yemeği suyu gelıyor evlenıncede adam beklıyor.

allah sızın gönlunuze göre versin. umarım çok mutlu olursunuz

ama evlenmezsen bidaha hic cocugum olmayabilir kendim bundan mahrum etmek istemem bide ne babalar var var ama ne oldugu belli degil yani
şu yazdığına inanamıyorum ne kadar bencil bi kadınsın yaa
her konunda biraz daha ortaya çıkarıyorsun bunu
oldu paşam sen kendini bu güzellikten mahrum etmemek için o bebeği babadan, bi yuvadan mahrum et
ya senin gerçek olmadığını, ya da psikolog falan olduğunu ve bu tarz konularla insanların tepkilerini ölçmeye çalıştığını falan düşünmek istiyorum

yani cidden insanların sizi dalgaya aldığı kadar varsınız. çok saçma bir soru ya. sen çocuk iste bakalım Allah nasip edecek mi?
sonra düşünürsün çocuklu mu çocuksuz mu?

Ben sizin kadar ilginç bi bayan daha görmedim..yahu yazık değilmi o çocuğa el insaf bu ne bencillik sen kendine kader ortağı arıyorsun ama bu çocuğun olmamalı:KK20:

Ruh sağlıgınız çok iyi değil gibi geldi boşanmayı düşündüğünüz bir adamla çocuk yapıp neden çocugun günahına giriceksiniz? Sizde kalsa babayı özliyecek, babada kalsa sizi özliyecek.
Benim oğlum haftada bikaç gün babada, bikaç gün bende ama o bile özlem çekiyo normal bir insan sizin düşündüklerinizi düşünmez.
Kendi eksik duygunuzu tatmin etmek için doğmamış yavrunuzun geleceğini şimdiden karartıyosunuz gidin tedavi görün sonra bu mevzu üzerinde yogunlaşın.

Back
X