Cocuklu ev kadinlar.

Buna kesinlikle katılıyorum . Bu aralar biz eşimle bunu uyguluyoruz. O kadar,iyi geliyor kii hem bu şekilde bebeğime de daha iyi oluyor

Aynen.
İlk aylar çalışmıyorken eşim derdi "çık dolaş biraz" diye markette elim kolum boş dolaşmak bile nimet gibiydi.
Şimdi de arada bir yapıyorum çalıştığım için genellikle çocukla gezeriz.
Eşimle ilk sinemaya gidişimiz 18 ay sonra olmuştu mesela..

İnsan bunalır haklı olarak. Çocuk büyütürken paslaşma olmazsa anne mutsuz ve tükenmiş olur. Ve mutsuz anne kimseyi mutlu edemez..
Dinlenmenin çözümü de bir bebeği sanal bir kutuya mahkum ederek olamaz..

Kesinlikle katiliyorum.. ben ilk oglum dogdugunda uc yil isten ayrildim ki bu hayatimin hatasiydi cunku ben ev kadini olarak yaratilmamisim.. o yuzden buyuk bunalim ve bocalama yasadim.. en buyuk sansim annemdi o zaman cunku hemen her gun anneme gider birakir biraz uyur, gezer, nefes alirdim.. hem oglum hem de ben cok mutlu olurduk.. ikinci oglumda ise hemen ise dondum, daha kaliteli zaman gecirmeye basladik.. mesela ilk oglum da aynen senin gibi kasik elimizde kosarken ikinci masaya oturup yeme aliskanligi kazandi.. ilki surekli yemek secerken ikincinin en sevdigi yemek kereviz corbasi ilk minigim acemilik, ikinci minigim resmen ustalik eserim gibi yani ozetle hicbir calisan anne evde 7/24 cocukla zaman geciren anneyi elestiremez hele hele yaninda yardim edecek kimsesi yoksa.. depresyon cok agir ve farkettirmeden ilerleyen bir durum, burada yazilan elestiriler de bu kadina yardimci olmuyor..

ayrica cocuk tedavisi goren arkadaslar da sikintilarini depresyon esigindeki bir anneden cikartmasalar keske ..

Olabilir gayet doğal.
Bende kızıma hamile kalmadan önce uzun yıllar calıştım,hamileyken de devam ettim,doğum izni sonrası ayrıldım işten.
Çok bunaldığım zamanlar oldu,keşke işte olsaydım dediğim zamanlar da oldu zira tuvalete bile rahatça gidemiyordum, keyifle oturup bir kahve içmek bile lükstü,duşta uzun vakit geçirmek,1 tabak yemeği zırt pırt kalkmadan ,soğutmadan yiyebilmek.
İşte olsam molam olurdu demiştim bir gün eşime delirip,7/24 bir bebekle uğraşmak başka bir şeye benzemiyor,anneliğin molası yok maalesef. Ha evinizde bakıcı/yardımcınız vardır yada yakında oturan ve arada alıp bebeğinize bakabilecek bir yakınınınız vardır bu durumda şansli azınlıktan olursunuz ama benim kimsem yoktu maalesef 1 saat bakar mısın diyebileceğim. Sizi bu anlamda gayet iyi anlıyorum.
Sadece şunu söyleyebilirim kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak. Ne zaman tuvalet eğitimi,emzirme konusu bitiyor,o zaman rahat ediyorsunuz. Şimdi kızım 6 yaşına girecek,alıyorum anne kız akşamı yapıyoruz. Beraber alışveriş yapıyoruz,geziyoruz ,arkadaşım gibi oldu. Tüm sıkıntılara değdi,hepsi geçti gitti. Hoş ben başa sarıyorum şimdi yeniden ,aynı süreci tekrar yaşayacağim ama biliyorum ki bir kaç sene sonra oğlumla vakit gecirmek te keyifli bir hal alacak. Sabır diyorum sadece. Biraz daha büyüsün herşey düzelecek.

O zaman doğurmasaydın bakmak zor madem.. o senden ilgi sevgi bekliyor tabi peşinden gelecek robot mu çocuk adı üstünde..
Canı istemiyormuş bakmak.. hasbinallah yaa..
Su yüzeysel yorumları bir bırakın ya dogurmasaydin ne demek 24 saat çok mutlu olamaz heralde belli ki bunalmış evde ailesi de uzakta park yok diyor duymuyormus unuz

Yazıya duyarsız kalamadim. Benim de tüp bebek 18 aylik bi kızım var 2. Yi de tüp bebek yaptırdık. Gözümü kararttim valla. Ben çok keyif alıyorum kızımla vakit geçirmekten. En kötü ev işleri için bi yardımcı alırım ben cocuklarimla ilgilenirim diye düşünüyorum. Hayırlısı olsun

Bende birisi 2.5 diğeri 4 yaşında çocuk var. eşim uzakta çalışıyor valla inanılmaz zor büyüttüm. Geceleri uyumazlardı 3. müz birlikte ağlardık. şükürler olsun geçti o günler ama kışın soğuğunda birini kanguruya birini bebek arabasına koyar bütün işlerimi hallederdim. En kötüsüde neydi biliyormusun ya ekmek ya sütü almayı unutarak eve gelmek ve tekrar nasıl gideceğimizi kara kara düşünmek. sen mutfak diyorsun ben wc ye hepbilirlikte giderdik. Şimdi büyüdüler şükürler olsun. 2 güne bir sabahın 7 de parka gideriz orda kahvaltı yapmaya bayılırlar. Büyük haftanın 3 günü kreşe gidiyor benim tek çocukla canım sıkılıyor o kadar kolay ve eziyetsiz geliyor. Bunlar yaşadığımın binde biri değil. Sen zor görmemişsin Bence ikinci çocuğu yapma bunu bütün iyi niyetimle söylüyorum. yoksa uyu yemek banyo rüyanda görürsün

Cocugunuz var öncelikle Allah bağışlasın. Şükür edin çünkü ne insanlar çocuk sahibi olmak için bekliyorlar. Çocuğunuzla beraber gidin çarşıya. Parka getirin. Tek olunca tabi size bağlı oluyor.cennet annelerin ayakları altında buyuruyor Peygamberimiz. Sabır ve sevgiyle kalin

Kaç yasında Çocuğunuz ?
Onu bir kreşe verip part time işe girebilirsiniz . Böylece kalan zamanlarda da gezersiniz .
Evde olmak sadece tatilde bayramda guzel

Su yüzeysel yorumları bir bırakın ya dogurmasaydin ne demek 24 saat çok mutlu olamaz heralde belli ki bunalmış evde ailesi de uzakta park yok diyor duymuyormus unuz
İlla parka mı götürmek gerekli. Farkındaysanız peşimden bile gelmesin diyor küçücük bebek ne anlar annesi nereye giderse oda oraya gitmek ister tabiki.. ben yüzeysel yorum yapmıyorum siz yüzeysel okuyorsunuz malesef.. zor geliyorsa bunları aşmak için mücadele etmesi gerekli.. çünkü o bebek artık onun hayatında ve yapacağı aktiviteleri birlikte yapsalar ikiside çok mutlu olacak aslında. Benim de iki yaşında oğlum var herşeyimi ona göre ayarlıyorum.. çok şükür Allah evlat vermiş daha ne isteyebilirim ki..

Cok cok haklisiniz. Ben tek cumartesileri hizlarina yetisemiyorum ne psikolojik ne de fiziksel olarak. Evde cocuk bakip saglikli kalanlara takdir ve hayranlik duyuyorum.

Kadın bir yerde sıkınti olduğunu anlamış olmali ki konu acmis siz ne yapiyosrunuz demis.
Yapmasaydin, etmeseydin, doğurmasaydinla olmuyor o iş.
Insan bu sonucta.
Ufacıkta olsa destek görebilecegi kimsesi yok belki de.
Insan her an cok verimli, her an cok anlayısli ve mukemmeliyetci olamıyo.
Her insanin hayati, her insanin standartlari ve ruh hali bir değil ne yazık ki.

Bi tık daha yapıci olup pembiş düslerden uyanmakta fayda var.

Sağlıcakla kucağıniza alırsınız inş
Bende keyif alıyorum vakit geçirmekten yeni geldik dışardan benim düşüncem ikinci olduğunda kızıma vakit ayiramazsam üzülür diye düşünüyorum
İnş benim tüp Bebek tedavimde gebelik ile sonuçlanir

herşeyi geçtim hadi.. Bu konu nedir Allah aşkına..

Asiri tepki verenleri anlamadim sizin olmuyormu bazen cok daraldiginiz sikildiginiz durumlar.ne demek yok dogurmasaydin yok yapmasaydin boyle bir sacmalik mi var.
Sonucta hepimi insaniz faniyiz evlat cok tatli ama bazen oyle anlar geliyo ki insana herseden bikkinlik gelebiliyor bence bu kadar sert tepkilere gerek yok..
Konu sahibi aileniz falan yok mu size yardim edecek ben cok bunaldigimda ki benim kizim geceleri hic uyumayan bir cocuk hemen anneme veriyorum bir gu kafami dinliyorum inanin cok iyi geliyor..
Bir ayda bir kere muhakkak birakiyorum anneme ve gercekten enerjim

Bakın eğer bakacak gücü bulamıyorsanız özgürlüğünüzü gezmenize düşkünseniz doğurmayacaksınız! bu ilk konunuzda değil daha önce de bıktığınızı uğraşamadığnızı yazmışsınız. Çocuk bu elbette peşinizden gelecek ilgi bekleyecek mızmızlanacak bunlar ilgilenmek istemiyorum demek için bahane değil. Saatlerce tv karşısında oturtup ilgilenmeyip ona zarar veriyorsunuz. Mutfakta işiniz mi var verin eline plastik eşyalar oyalansın müzik falan açın sonra da ilgilenin evdesiniz de üstelik. Oyunlar oynayın havalar güzel çıkarı parka siz hava alın o oynasın falan yani ben çok uzun süredir bebek bekleyen tedavilerle hamile kalan biriyim doğsa da tüm zamanımı onunla geçirsem diyorum arada bunalabilirsiniz ama sürekli olunca tatsız oluyor

valla kaç yaşında bilmiyorum ama çok yanlış düşünce
evin işini bırakırım çocuğumu gene bırakmam ne ilgisini ne bakmasını
gönlünü yapar işime gene bakarım uyuyunca yapar gene yaparım yemek konusuna
gelince de onunla oyuna çeviririm yemeğini yapar ona da yediririm çocuk bakmak evet zor
bunu bilerek ve düşünerek yaparsınız hiç bir sorun yaşamazsınız.ben çalıştığım halde
çok yorgun olduğum halde ne ev işimi ne çocuğumu bırakırım herşeye de yetişirim...
yavrum benim iyi ki var rabbime şükürler olsun...şuan 3,5 yaşında

Elbette zor olacak ama ikiz ucuz bakanları düşününce biraz daha iyi hissediyorum. Allah gönlünüze göre versin

6 yıldır çocuk yapmama sebeplerim işte bunlar.
Acaba ne zaman yenıcem

Keşke sende bi oturup düşüneydın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…