- Konu Sahibi brunettella
-
2 yaşına girecek bir oğlum var evet çok bunaldığım daraldığım zamanlarım oldu ama hiç canım bugün bakmak istemedi deyip çocuğumu boşlamadım zaten bu yılgınlık 5 dk sakinleşince geçiyor siz birde tv izletiyormuşsunuz işinizi gücünüzü o ara yapabilirsiniz ya da kendinize özel zamanı o ara yapabilirsiniz ben oğluma tv de izletmiyorum bazen evde tek iş yapamadığım oluyor ama hiç böyle düşüncelere kapılmıyorumEv kadinlara bir sorum olacak.
Ben 1 cocuklan evde kafayi yiyorum. Oyle boyle degil. Bugun hic canim ona bakmak istemedi. Ilgi vermedim. Okadar daraldim ki. Okadar monoton ki hayatim. Nereye gitsem oglum pesimde. Mutfaga gitsem ona bir corba hazirlasam yine pesimde. Masasina oturtsam orda mizliyor. Bunaldim resmen. Yapamiyorum ya ben, ozgurlugumu cok ozledim. Boyle cantami alip disariya cikip carsilari dolasmak. Hic birseye dert etmeden.
Birde 2-3 cocuklan nasil bas eden var hala anliyamiyorum nasil beceriyorsunuz? Tum gun tv izledi oglum hic canim istemedi, normalde izletmem okadar ama arada geliyor bana boyle delirmeler
Ev kadinlara bir sorum olacak.
Ben 1 cocuklan evde kafayi yiyorum. Oyle boyle degil. Bugun hic canim ona bakmak istemedi. Ilgi vermedim. Okadar daraldim ki. Okadar monoton ki hayatim. Nereye gitsem oglum pesimde. Mutfaga gitsem ona bir corba hazirlasam yine pesimde. Masasina oturtsam orda mizliyor. Bunaldim resmen. Yapamiyorum ya ben, ozgurlugumu cok ozledim. Boyle cantami alip disariya cikip carsilari dolasmak. Hic birseye dert etmeden.
Birde 2-3 cocuklan nasil bas eden var hala anliyamiyorum nasil beceriyorsunuz? Tum gun tv izledi oglum hic canim istemedi, normalde izletmem okadar ama arada geliyor bana boyle delirmeler
Burası böyle zaten birisi bişey demeyegörsün herkes elinde sopayla bekliyor sanki. Bir de en çok dikkatimi çeken, bir konuya ilk nasıl yorumlar gelirse tüm yorumlar onun üzerinden gidiyor hiç aksini iddia eden olmuyorgören de çocuğu her gün bodruma kilitliyor sancak. abartı tepkilerle tefe koyacağınıza durumun geçici olduğunu, her insanın yaşayabileceğini, ne olursa olsun çocuğu ile ilgilenmesi gerektiğiniz, kalan vakitlerde kendisine zaman ayırabileceğini, büyüdükçe işinin kolaylaşacağını söyleyebilirsiniz.
Yani evet bunaldığım anlar benim de oluyor her kadının olduğu gibi. Ama canım bakmak istemedi kelimesi o kadar üzücü ki. Okurken gözlerim doldu. Yapmayın allah aşkına mutfağa peşinizden gelsin ne olacak? Çarlıya da birlikte gidin gezi eğlenin.Ev kadinlara bir sorum olacak.
Buna kesinlikle katılıyorum . Bu aralar biz eşimle bunu uyguluyoruz. O kadar,iyi geliyor kiiKonu sahibini eleştirenler neden kötü kalpliymiş gibi algı yaratıldı anlayamadım?
14 aylık bir bebeği tüm gün tv ye hapsetmek normal mi?
Bu 'tüm gün' konu sahibinin beyanı bu arada.. Bir şeylere yanlış denecek ki hatadan dönülsün..
Kendisi de "sizde de durumlar böyle mi?" diye sormuş zaten.
B brunettella benim de her anne gibi oğlumla oyun kurmaya çalışmaktan, 5 dakika boş oturmak isteyince sürekli anne anne diye çağırmasından, kucağıma çıkmak isteyip mutfakta yukarılardaki dolapları karıştırmayı istemesinden, banyoda suyla oynamak istemesinden, olmayacak bir şeyi ısrarla ağlayıp tepinerek istemesinden, altını ve üstünü değiştereceğim zaman direnip köşe kapmaca oynamasından bunaldığım anlar oluyor.
Ama asla bunlar için bugün çocuğumdan sıkıldım deyip tüm gün elektronik alette transa sokmuyorum.
Kaldı ki ben "bizim evimizde tv izlenmez. eline telefon vermiyorum" diyen bir anne değilim. Hiç bir zaman o derece kasamam zaten..
Ben de telefonda youtube da video izletirim ama asla uzun süre izletmem. Bir kaç dakika deşarj olup nefes alıp dikkatini yine kendime çekerim.
Hava çok çok soğuk değilse parka gidemiyorsak bile markete veya bir şekilde dışarı çıkarırım bana da iyi gelir..
Madem bu derece bunaldınız -ki tekrar söylüyorum bu çok normal- eşiniz ile bir rutin oluşturup çocuğu babasıyla bırakıp kendi başınıza bir şeyler yapmalısınız..
Aa a olur mu ama boyle ?Kadın bunalmış yazmış. Ayy ne taşlamışsınız ne abartmışsınız..Çocuguna niye bakmasın sanki işkence ediyor gibi yazmışsınız. Çok normal bunalmanız, milletin çocuğuna annesi, kaınvalidesi, bakıcıları bakıyor genelde. çalışsanız bu kadar bunalmazdınız aslında. iş yerinden arkadaşımın 1 yaşında çocuğu var, resmen dinlenmeye geliyorum işe diyor. sizi çok iyi anlıyorum, Allah yardımcınız olsun.
En kötüsü de bu yaklaşım bence:/Mutlu anne mutlu çocuk.
Bir yolunu bulup kendinizi muhakkak dinlendirin. Maddi imkanlarınız elveriyorsa haftada 1 defa yarım gün oyun ablası ayarlayın. Çıkın gezin,hava alın,kahve için. Kendiniz için bir şeyler yapın.
Bizim insanımız ruh hastası çocuk konusunda . Gebersen de senden mükemmel annelik bekler.
Kimi habire çocuğunun poposunu yeme sevdasında kimi p.kunu yeme...
Bazen küçük kızımı anneme bırakıp kuaföre giderdim. Annem sıra olmasın hemen geleyim diye bin tane dua ederdi. Markete giderdim "çabuk gel bir yere takılma" diye sıkı sıkı tembihlerdi.
Kayınvalidemde ayrı manyak.
Çocukların karnını doyurup parka giderdik,yanımıza bir valiz yiyecek alırdık. Millet çocuğuyla parkta keyif yaparken biz elimizde kaşıkla dolaşırdık.
Bir kimse de demedi ki "anneyi de dinlendirmemiz lazım"
Ne bahtsızım ki etrafımda o kafada insan olmadı.
Geçti gitti de izi kaldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?