Cocuklu ev kadinlar.

Ne gibi oyunlar? Hic oynamiyor oyuncaklariyla, hersey veriyorum eline tahta kasik oyuncak terencere ne varsa ama yok 2 dakika sonra skiliyor
Birde nasil bi yerde oturuyorsunuz ki park lar cok cogaldi .yani mah. Birsuru park ouyor .biraz degisiklik sizede onada iyi gelir.hepimiz bunaliyoruz ama zaman cok hizli geciyor allah saglikla sinamasin mizmmizlik yaptiginda allaha sukur hasta degil diye dusunun.o oyun kurarken sjzi ornek alir siz oyun oynuyor gibi basladiginizda merak edip yaniniza gelecek ve bir sure sonra oyun kurmayi ogrenecek

Annelik zor zanaat...
Bakın saat 4.30 ve 8 9 gibi uyanmak zorundayım. Cocuklarım uyudu ve b.k götüren Evimi temizlemek zorundaydim.
Pert oluyoruz , sinirleniyoruz , yarım saat kafa dinlemek için her yolu deniyoruz bazen aglamalarina kulak asmiyoruz çünkü bizlerde İnsanız ..
Sikilmaya bazen bunalmaya hakkımız yok mu ?
Bunlar bizi kötü anne mi yapar ?
Konu Sahibi size gelince çocuğu yarım saat dışarı çıkarmak bile enerjisini atmayı sağlar. Elinden tutun 2 sokak gezdirin gelin benim son zamanlarda en büyük kurtaricim bu oldu.

wintersun oglanlar nasıl oldu, sen nasilsin. Doktorlar süreç icin ne diyorlar var mi bir gelişme. Kilo alimlari ne durumda?
İyiler canım ilk önce kilo berme aşamasını geçtiler şimdi besinleri her öğünde artatak devam ediyor kilo vermeleri durdu yavaş yavaş alacaklar
Birinde sıfır oksijen desteği dğerinin de burnundan çıktı maskesi içeri oksijen veriliyor
Süreç içersinde bir bebeğin zamanında ilerlediği birinin önden gittiğini söledi dr . Çok endişeli değiliz bizden daha iyi bakıyorşar şuan
Bende bugün dikiş için dr a gideceğim bakalım
Ben normal hayata adapte olamadım henüz bacaklarım beni taşımıyor
Sen nasılsın ??

Bu bunalım buhran her annede oluyor. Ama bakmak istememe gibi bir seçeneğiniz yok. Televizyonu açıp çocuğun beynine bütün gün işkence etme hakkınızda yok. Parka çıkarın günde 2-3 saat. 2 saatte öğlenleri uyusa, 1 saat fiziksel aktivite, 1 saat sanatsal aktivite bulsanız evde, günün 6 saati doluyor.

Seni yargılayamam, insansın sonuçta robot değil. Ama bakmak istemedim falan hoş değil. Bunları düşünüp kendini bunalıma sokacağına fikirler üret. Varsa binada komşu cocuğu çağır oynasınlar cocuğunda rahatlar. Yada ona oyular kur bisrürü etkinlik sayfaları var oyun bulabilirsin rahatlıkla. Al parka git, park yoksa bina önüne çık, markete in. Çocukta evde bunalıyordur inan.

yuhh dıyorum.yazık o evlada..bakmıcaksan neden doğurdun..al oğlunu parka gıt az yurut neyseee..

Alın bebeğinizi park çarşı dolaşın.
Bazı günler babası ilgilensin daha çok
yeter ki sevgisiz büyütmeyin

Arada bir birakabileceginiz kimse yok mu?
Anneanne teyze hala babaanne gibi?
Kimse yoksa babasi baksin siz biraz gezin hava alin kafa dagitin.

Her anne donem donem zorlanir ama butun gun tv izletmek de insafsizlik.

Ben arada babaannesine birakip 2 3 saat yalniz kaliyorum bu bile yetiyor. Kuafore kahve icmeye alisverise gidiyorum... oglumu ozleyip geri geliyorum

Kendi tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki 1buçuk yaştan sonra güneşli günler ufak ufak gelmeye başladı.
Öncesi karanlık.
Ne dikkat süresi var, ne uyku var, bol bol bağırma ve ağlama var o aylarda.
Destek şart.

Canım benim bebeğim de seninki kadar ben yoruldum bugün bakmak istemiyorum hiç demedim hala iki saat uyusa özlüyorum onu.
Bebek, melek onlar.
Benimki de öyle devamlı peşimde. Mutfakta iş yapıyorum o da geliyor annesini hiç yalnız bırakmaz. Ben keyif alıyorum bu durumdan.
Evde pek tv açmam kendim için bile. Ev işi yaparken bile onu ihmal ettiğimi düşünüyorum üzülüyorum . Şu dönem o kadar önemli ki şu an çok sevgiye ihtiyaçları en çok da bize ihtiyaçları var. Sana önerim bol bol sev öp parka çık.
Bak benim 2. Gelecek ben ikisine yetebilecek miyim diye korkular sardi beni. .Anne olunca insan kendisini hiç düşünmez en azindan öncelik bebek sonra ben diyebilmeliyiz. Bebeğim oldu diye kendimi salanlardan da değilim. Bakimimi da yaparım. Gezmelere de giderim. Gündüzleri onunla uyurum.
Bebek hiç bir şeye engel değil. Sadece Birlikte yapıyorsun o kadar.

Annelik bu değil mi zaten.
En güzel delilik

Şükretmeyi bilmemek..iyi örneksin..

Bende 5.tedavimdeyim test
gününü bekliyorum çocuğum olmuyor iğnelerden ilaçlardan mahvolmuş durumdayım. Hem göbekten hem kalçadan iğneler yığınla da hap alıyorum sağ bacağımın üstüne basamıyorum artık. Ama katlanıyorum sırf evladım olsun diye.. o çocuğa çok acıdım yazık..

Çocuğunuz anladığım kadarıyla dışarı çıkamayacak yaşta değil neden evde oturmak zorunda gibi hissediyorsunuz alın onu da gezin dolaşın çocuk diye canı Yok değil ya yazık o da sıkılıyor ki peşinizde geziyor onunla oyun oynayın ama bundan sizde keyif almaya bakın

İnsan hic kendi cocugundan sikilir mi? Bence siz onunla yasamaya alisamamissiniz. Tamam her dakika tepesinde oyun oynanmaz ama sıkıldim bunaldim insan kendi yavrusuna soylememeli diye dusunuyorum. Yapacaklarinizi pek guzel beraber yapabilirsiniz. Ben h.sonu iki kizimi aldim kahvaltiya gittim mesela tamam zor belki ama onlarda alisiyor ve onlari evde birakip yalni gitsem hic keyif almazdim. Wc de bile beraberiz yani cocuk bu. Hic kulfet gelmez bunlar bana aksine cok alistim hep birlikte yapmaya herseyi. 15 gun sonra dogumum var ve hastanede benlw bile kalabilirler hic sakincasi yok rahat etme derdinde degilim. Demem o ki siz cocugunuzla yasamaya bir alisin once onu fazlalik, sizi engelleyen birsey olarak gordukce daha cok sıkılırsiniz.

Uyku sersemi bdvde konu icinde hal hatirda sordum ya :) konu sahibinden ozur dilerim :)

Bence de normal değilsiniz.
Oğlum 2 yaşına girecek hala evde olduğum günler her yere peşimden gelir. Kucağıma tırmanır sarılır..
Çocuğa ne sizin özgürlük isteğinizden. Onu hamile kalmadan düşünecektiniz.

Madem bütün gün bakıp bunalıyorsunuz ki bu çok normal, arada eşinize bırakıp tek başınıza gezin..
Ama bugün bakmadım bütün gün tv izledi demek bana biraz vicdansızlık gibi geliyor.

Benim oğlum tv açık olsa da oturup uzun süre izlemez. Bence siz o treni kaçırmadan tutun. Çocuğunuz tv ye bağımlı hale gelmiş bence.

Yeni yürümeyi öğrenmiş bir bebek o. Biraz empati kurun. Onun enerjisi taşıyor şu anda..
Parkta akranlarıyla oynaması sosyalleşmesi lazım artık. Her gün götürmeniz lazım..

Benim oğlum 22 aylık uzun süre oturup aktivite yapmaz. Daha bir puzzle bitirebilmiş değiliz. Hep 5 dakika sonra kalkıp gider başka şeyle oynar. Etrafı karıştırmayı tırmanmayı bir yerlere girmeyi sever.
Arkadaşımın kızı boyama kitabını boyuyor mesela..

Ona ayak uydurmak zorundasınız. Bunaldığınız an balkona çıkıp derin nefes alıp verin. Ama asla tüm gün elektronik alete mahkum etmeyin. Sınırlayın..

Evde olduğum zamanlardan biliyorum tek başıma markete gitmek bile ödül gibi gelirdi.
Çalışmaya başlayınca daha da rahatladım ve evde olduğum zamanı oğluma endeksledim.
Ev işleri yemek ikinci planda..

Onun size ihtiyacı var her ne olursa olsun size ihtiyacı var. O o kadar masum ki tv nin içindeki kurmaca şeyleri izlemeyi haketmiyor. Bunalmış olabilirsiniz sıkılmış olabilirsiniz ki bunu ben anlayamıyorum ama olmadı ya keşke konuyu okumasaydım. Yargılamak değil kusura bakmayın ama bana ters geldi.

Aslinda ben etrafimda bazi kisilerin de konu sahibi gibi+ daha fazla bikkin ve pisman dusunceler icinde oldugunu biliyorum/goruyorum/anlayabiliyorum. Tam da arkadasimin 15 aylik kizi var ve kadin sadece cocuk dogdugu ilk 2-3 ay mutluydu... Cocugu tanidikca, cocuk yeni kazandigi davranislarla ben de bir bireyim dedikce inatlasmaya döndü hayatlari ve ikisi de mutsuzlar.

Valla bilemiyorum. Cocuga bakmak zoruna giden anneler cocugu sucluyor. Hareketli, yaramaz vs diye. Ama bence yeni hayatlarinda mutsuz o anneler. Ve hayatinin daha ilk gunlerini tecrube eden bebekleri de mutsuz ediyorlar. Arkadasim cocugu parka goturuyor sonra pesinden dolasip ilgilenmek istemiyor =)

Bence kendinize vakit ayiramadiginiz icin durum boyleyse, arada bir anane babanne neyse birine birakip kendinize vakit ayirin. Cunku siz cocuksuz gunleri ozlerken, mutsuz ve hayatinizdan sikayetciyken bu hepinize eziyet oluyor.

kk da linç edilmeyecek gibi değilsin.
annelik fedakarlıktır. ee anneler neden erken yaşlanıyor.
hep erken kalkar geç yatarsın.
her işi sen görürsün
gögsünde yatırırsın
onun için uykusuz kalırsın aç kalırsın bakımsız kalırsın
onun bir gülüşüne canını verirsin.
her kişi anne olamaz...

Herkes ne kadar da mükemmel anneymiş. Maşallah, gerçekten öyleyse Harika birşey, yeni nesilin böyle annelerle büyümesi.
Konu Sahibi özgürlüğü istemek biraz kötü olmuş
Oğlum olmadan Bakkala gitsem elim kolum kopmuş gibi hissediyorum.
Ama bunalmışsın, hepimiz insanız. Biraz kendine vakit ayır imkanın varsa tabi.
Bende zaman zaman çok bunalıyorum ama Benim oğlum gerçekten zor bir çocuk pedagog yardımı almayı düşündürecek kadar.
Tuvalete girsem kapıyı yumruklar, o derece.
Sebepsiz ağlama krizleri yaşar.
Beni bunlara çözüm bulamamak yıpratıyor.
Ama varlığına bin şükür.
Kesinlikle onsuz dışarı çıkmayı falan bir an bile özlemedim.
Ama bu istek seni kötü annede yapmaz.
Biraz nefes al, kuzuya da daha ılımlı olursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…