Bebek Beslenmesi çocuklu evin mutfağında pişenler.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nehirasi

Guru
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2010
2.284
12
358
Selam arkadaşlar,
10 aylık bir oğlum var emziriyorum,ona özel yemek yapmıyorum sadece bizim için pişen yemeklere onun için ilaveler yapıyorum(et sebze balık gibi)

günlük pişirdiğim yemekleri ondan fırsat buldukça burda paylaşmak istiyorum belki sizlerde bana fikir verirsiniz.

öğlen
tavuklu çorba (dünden kalan)
ara
yoğurtlu karnıbahar (azıcık kayısıda koydum )

Bende paylaşmak istedm ..
Benim kzmda 9.ayın içnde ..
Sabah bzmle masaya otruyo kucaağımda yani peynr yumurta zeytnn kabuğunu soyup veryorum .. Ben ne yersem onada veryrm .. Kaşar peynr salak .. Küçük parçalar halnde .. Peynri bim markette kerem peynr var ondan veryrm çok sevyr.
öğlen havalar iyi olduğu zaman yoğurt şekerli veya bebek bisküvili.. Havalar soğuduğundan beri vermyorum .. 2 tane suda kabak haşlyrm suyu azcık kalana kdr .. Onu blendrdan geçryorum azcık tuz atıp veryrm ..
Pirnç,şehrye , tel şehrye , krmzı mercmek , patates yemeği,faslye yemeği,pirinç pilavı .. Aklına gelen btn yemeklerden az az veryrm .. Gece de süt.. Sade sür tok tutsun dye bazen bebek blskvisi atyorm , çokda kullanmyrm kabız yapıyor.

Haa untmuşum son bi kaç bişey daha ..
Yoğurt verdğm zamanlar içne armut üzm mandlna portakal aklına gelen btn meyvelerl küçk doğrayıp blendrdan geçrip organik meyveli yoğurt yapıyorum..
Hazır almıyorum anlıycan hazırlar çok gaz yapıyor ..
Meyveler veryorum üzm mandalin armut vs..
Bi çorba tarifi dha verym..
Brokoli,havuç,kabak,patates,maydonz,tere,roka,pırasa,mantar hepsni haklayıp blendrdan geçrp sebze çorbası olarak veryrum..
Patateside püre yapıyorum bazen.
Muz daha hiç yemedik ..
Patates yemeği yapar gbi pirinçli kabak yemeği yapıyorum onuda çok sevyor kızım..
Yağsı salçası koyuyorum azcık pirnç atıyorum kabakları halka halka doğrayıp azcık kavurduktan sonra azar azar kaynadıkça suyunu koyuyorum .. Buda gzel oluyor ..

Pudingli pasta yapıyorum petibör biskvi varya onu tabağa diziyorm üstne pudng bisküvi pudng istedğn kadar dizeblrsin bunuda yapıyorum ama ayda bir.. Tatlıyı çok yediği zmn yemek yemiyor.. Sürekli elinde gofret blsküvi vs veryorum balık kraker çok sevyor ..

krem peynirler işlenmiş olduğu için doktorlar onermıyorlar dıye bılıyorum ve şeker verılmemelı meyveden sebzeden alıyor zaten...arkadaşm 2.5 3 yşna kadar nerdeyse hiç şeker tuz felan vermedı...

Ben hıc takmıyorum herseyı werıyorum kızıma , bos laflar onlar ..

oğlum on aylık ben de hiç şeker ve tuz vermiyorum. tuz böbrekler için zararlıymış. şekere gelince iki yaşına kadar olan beslenmesi yağ hücrelerini etkiliyormuş. yani iki yaşına kadar şeker ve yağ çok alan çocukların obez olma ihtimali artıyormuş. tabi ben vermiyorum desem de arada kayınvalidem bisküvi vs. veriyor

9 aylık bebege bıskuvımı verıyorsunuz hıç sağlıklı degıl kızım 15 aylık hazır bırşey vermemeye dıkkat edıyorum.ozellıkle bıskuvı gofret onlar ıçın çok zararlı bı suru katkı maddesı var ıcınde lutfen arastırın

Ben hıc takmıyorum herseyı werıyorum kızıma , bos laflar onlar ..

Takmıyorum ne demek,bebeğinin sağlığından bahsediyoruz,dünyaca kabul görmüş şeylerden bahsediyoruz,o zaman sigara da kanser yapmıyor takmayalım içelim hepimiz?!9 aylık bebeğe hangi akla hizmet şeker,bisküvi,puding verilir,savunma bari.Bebeğini şeker hastalığına ve obeziteye aday gösteriyorsun,bir de savunuyorsun.Bu tür gıdalarla ne kadar geç tanışırsa o kadar iyi.Şu an damak tadi gelişiyor ve sen hep şeker yönünde geliştiriyorsun,gelecekteki yeme alışkanlıklarını da kötü etkiliyorsun.

9 aylık bebeğe sürekli gofret,kraker veriyorum demek?E pes yani!

Ben genelde evde pisen yemwge tuz atmiyorum zaten bizde tuz sevmeyiz hep birlikte yiyiyoruz valla
Seker vbb.... Zaten yok bebe biskuvisini evde kendim yapiyorum kahvalti icin
Peyniride kendim yapiyorum 2 dk da sofra kurulana kadar oluyor zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…