Çocuklu misafir

Schizophrenia

~
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2011
1.533
395
123
Çocuklu misafir ağırlarken geriliyorum ister istemez. Ordan oraya kosturuyolar çekmeceleri açıyolar ortadaki çaylara saldırıyolar. Anneleriyle beraber ben de kosuyorum peşlerinden. Kibarca da uyarıyorum cocugu yalancıktan kızdıgım oluyo hatta.Annesi alınıyo mudur sizce buna? Biraz çekiniyorum da çocuk sonucta anlamıyo pek laftan. Ama bir şey demesende yıkıp geçecek her yeri. Siz nasıl davranıyosunuz böyle durumlarda....

Dokunmalarini istemediginiz seyleri kaldırın. Bazı odaları kilitleyin. Çekmeceler acarlarsa aa orada birşey yok oynayabileceğin deyip ilgisini başka yöne çekin. Mesela kalem kağıt verip boya yapmalarını sağlayın. Rahat anneleri anlamıyorum zaten. Benim 16 aylık kızım bile başka yerde elbette çekmece vs açmaya çalışıyor ama burası bizim evimiz değil onu alamayız vs diyorum. annenin koymadigi sınırı sizin koymaniz zor.

Komsuluk iliskim yok. Esimin kardesleri cocuklu, evimde agirladim ama olmuyor. Artik daha cok kvde de veya buyuk ablada toplaniyoruz gorusecegimiz zamanlar. Veya disarda oluyoruz. Kedim var evde cocuklar laf anlamiyor, kediyle ugrasiyorlar sinirim zipliyor. Kediye zarar verirler diye gozumu ayiramiyorum, surekli yapma etme biktim valla. Cocuklu cagirmiyorum eve.

Eğer eve gelen çocuklu anne çocuğunu kolluyor buna rağmen bazı yaramazlıklarına engel olamıyorsa yani gerçekten çaba sarfediyor, çocuğunun yaramazlığından rahatsız oluyorsa bence çok anneyi üzecek şeyler söylemeyin.

Ama anne ilgisizse söyle bence alınırlarsa alınsınlar.

Bir de bazı şeyleri ortadan kaldır

Cocuktan rahatsiz oluyosan cocuklu misafir cagirma. Ev esyalarina da bu kadar deger verilmesini anlamiyorum hic onemsemem hic de bi sey olmadi.
Yanlis dusunuyorsunuz. Olay sadece maddiyatta degil. Cocugun ustune bisi devrilse. Bi yere carpsa kafasini gozunu iyi mi olur?

Cocuklu arkadaslarimla evde gorusmuyorum. Disarida bulusuyoruz. Akraba ziyareti de pek yapmam,esimin ailesinden sayili insanla gorusurum ev oturmasinda. Onda da oglum bir seye ellemez. Oglumdan daha kucuk cocugu olan tek bir kisi var esimin ailesinde onun da doktugu sactigi oluyor ama tvye falan zarar vermedigi surece uyarmiyorum.

Cocuklu ortamda sehpa uzerinde cay icilmez yalniz,buyuk yemek masasinda veya mutfak masasinda oturulmali. Cayin yere haliya dokulmesini gectim birbirinizi haslayabilirsiniz,tehlikeli. Cocuklu ortamda oturacaksaniz bazi kurallari siz koymalisiniz ev sahibi olarak.

Valla birsürü yiğenlerim var arkadaşlarımın çocukları var.. her çağlarında da evimde misafir ettim ama hiç ortalığı dağıtma, çekmece karıştırma olayına falan rastlamadım.. Bence annelerinin hatası böyle olmaları o yüzden kimsenin alınmaya hakkı yok hatta utanmalılar bence çocuklarına terbiye veremedikleri için

Ortalıktan kırılacakları kaldırın. Çocuğunuzun değerli oyuncaklarını saklayın.
Ama oda kapısı kapatmak hiç hoş değil.
Ayrıca rahat anneleri de hiç sevmiyorum.
Maddeye tapmıyorum. Fakat eşyalarım normal olarak kıymetli. Para kolay kazanılmıyor.
Binlerce lira para verip aldığımız eşyaları elin çocuğu gelip kırıp,döküp parçalamasın bir zahmet.

Yanlis dusunuyorsunuz. Olay sadece maddiyatta degil. Cocugun ustune bisi devrilse. Bi yere carpsa kafasini gozunu iyi mi olur?
O konuda da rahatim millet cocugun pesinden kosar ben rahatim kizim kendisi duser kendisi kalkar tabi tehlike sezdigimde engel olmaya calisiyorum.

+1 aynen katılıyorum
anne çaba sarfediyor ama elinde olmadan bazı yaramazlıklar kaçıyorsa görmezden gelinmeli
bu kadar da tahammülsüz olunmasına gerek yok

ben çok rahatım oturdukları yerden asla kalkmıyorlar nedeennn ?
Kedilerimden korkuyolar . Ne yazıkkı butun arkadaşlarımın çocukları hayvan sevgisi olmadan buyutmusler .
KEdıden neden korkulur ki

Ve küçük çocuk varsa çay falan içiceksek masa oturtuyorum halıdan ziyade yanmayalım dıye

Bize gelenlerde kediden korkuyorlar ama hem korkup hem hayvani rahatsiz etmeye calisiyorlardi. Artik evimde agirlamiyorum. En son eltimin kucuk cocugu oyuncak firlatti kedime. Neyseki kediye denk gelmedi ama gelseydi gercekten fena yapardim o cocuguda anasini da hatta daha cok anasini. Kediye zarar verilmeyecegini anlayacak yaşta sonucta. Almiyorum eve cocuk. Durduk yere olay cikcak başıma.

haklısın kuyrugunu falan çekıyolar kuzumun oda bır pati sallıyoo allaaa çığırıyolar sonra. Hiç üzülmüyorum keşke çekmeseydın ben senın saçını çeksem bana kızmaz mısın dıye anlatıyorum . 1 2 arkadaşımı böyle kaybettım .

Umrumdamı ?
- yoo

Onların bizim için ne kdr değerli oldugunu anlamıyolar .
Anlamıcaklarda sanırım

Kiyamam pisicige ne istiyorlar hayvaninkuyrugundan
Cocuklarina hayvan sevgisini ogretememisler herhalde
Biz her gun oglumla kedi beslemeye cikiyoruz kapinin onune. Dokunmaya bile cekiniyor. Sarilacam diyor saril diyorum,uzaktan sariliyor yazik diyor bir de zarar vermekten korktugu icin sarilmiyor.

İşte o çocuk ilerde sokakta kediye tekme atan pisliklerden olacak eğer ders verilmezse bu konuda! Annemin evinde başımıza geldi komşusunun çocuğu evdeki kedilerle uğraşıp duruyodu en son kuyruğunu tutmuş kafasına oyuncakla vurmaya çalışırken yakaladım kendimden geçtim nasıl bağırdıysam çocuğa " o da benim çocuğum vuramazsın çocuğuma" diye (4-5 yaşındaydı) çocuk şoka girdi ama iyi oldu.. annesi de utancından yerin dibine geçti.. Çocuğa benden ve kediden özür diletti bikaç da nasihat verdi işte bu da ablanın çocuğu bak çok güzel yazık vurulmaz hayvanlara hayvanları sevmeliyiz falan gibisine.. Bi daha da öyle bişey yaşamadık çocuk ciddi bi kedisever falan oldu kediyi görmeye sevmeye geldi her gün :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…