Çocuklu misafir

Bugüne kadar evime gelen hiçbir misafir çocuğuna laf söylemedim. Başka birinin evinde de biri benim çocuğumu uyarsa veya “şakacıktan kızsa” o eve bi daha gitmem. Ben zaten dışarda her zaman toplumun huzurunu düşünüyorum, kendimi helak ediyorum çocuğu dizginlemek isterken. Üstüne bi de laf dinleyemem. Tahammülünüz yoksa çocuklu misafir çağırmayın.

ayy yerım ben onu yaaa .
Allahımm evlatlarımın kedılerımle buyumesı nasıp etsin.
Ben küçüklüğümdn beri hayvanlarla iç içe büyüdüm annem hiç mikrop kapıcaksın uzak dur demedi bana . Ağızlarım yara olurdu onları severken (kendımı ısırdıgım içim :) ).
Çoğu insan köpek görünce aklı çıkıyo . Bense aksıne ne kdr sert olursa olsun ılla bı başını okşarım .

Lütfen çocuklarıınıza hayvan sevgsini aşılayın . Hayvan seven insandan aslaa zarar gelmez..

Amin canim

Hayvani sevmeyen insani da sevemez zaten. Savunmasiz,bizden gucsuz ve bizden kucuk olan varliklara sevgiyle yaklasmamiz lazim. Biz naparsak cocuk da aynisini yapiyor.

Annesi anlayisliymis neyseki, cocukta duzelmeye meyilliymiş. Bazilari yaptiginiza bozulurdu, hatta küserdi. "Aman kedi alti ustu cocugumdan onemli mi vursun etsin" diye dusunenler az değil. Bazi cocuklara ise ne kadar iyiyide gostersen o cocukta tam tersini yapiyor.
Cocuk degil canavar mubarek.

Birkaç küçük oyuncak alın, önemli odaları kilitleyip kırılacak eşyalarınızı kaldırın. Hepimiz çocukken misafirliğe gittik biraz kendimizi onların yerine de koyalım sıkılıyordur yavrucaklar.

Annesi bence olması gerektiği gibiydi öyle diycek insanı zaten evime almayı bırak görüşmeyi keserim bu kadar da net konuşuyorum.. annem babam olsa farketmez bu zihniyetteki insan benim hayatımda olamaz. Ne cahil insanlar var bazen cidden şaşırıyorum ya

Çocuklu olmasından ötürü misafir ağırlamamazlık etmedim.

Çocuklara mutfakta masada yedirir içiririm,bizler de masada yeriz salonda.
Veyahut servis sehpalarında yiyorsak çocukları o sırada ortama almayız.
Ben dahil her gelen dikkat eder buna,sağolsunlar.

Çekmece,dolap karıştırmak, farklı odalara girmek hususunda kibarca uyarırım "yalnız oraları açmıyoruz" vs gibi..
Misafir çocuklarına çocuk gibi davranmam genelde.
Yetişkinmiş gibi çekinir,kırmak istemem.Belki ailelerinden çekinirim,bilemiyorum bunun sebebini.
Bu sebeple kimseyi azarlamadım.
Ama aşırı durumlarda uyardım.
Daa önce zilyon kere de yazmışımdır buraya.
Çocuklarımın değerli ve tehlikeli oyuncaklarını,kalemlerini,boya ve hamurlarını saklar,odalarını o şekilde açarım çocuklara,orada rahatça oynasınlar diye.

Ara sıra kontrol ederim.
Kapı kapatmalarına müsaade etmem mesela.
Her yaş grubundan çocuk olabilir orada.
Birbirlerine yanlış veya tehlikeli hareketler yapmasınlar diye.

O kadar da kasmamak lazım.
Eğer anneler çocuğunu umarsızca ortama salıyorsa bu annelere kızarım,görüşme sıklığımı düşürürüm.
Lakin anneler de peşlerinde perişan oluyorsa kıyamam,asla ağzımı açmam.

Eltimle zaten sık gorusmuyorduk artik hic gorusmuyoruz. Zaten ailene icine pek gelmez. Evde de agirlamiyorum. Digerler girumceleri de eve cagirmiyorum. Artik ugrasamiyorum cunku gorumcelerde de o dusunce, incelik yok. En kiymetli kendi cocuklari. Onlar kedi tirmalar diye cocugu korumaya ugrasiyor, ben kediyi korumaya ugrasiyordum. Başedemedim.

Valla atıyorum cocuklari çocuk odasina naparlarsa yapsınlar oda alt üst oluyor ama icerde biz rahat rahat çayımızı içiyoruz sonra misafirler gidince topluyorum odayı kimse kimseye alınmamış oluyor :)
Evet en guzeli onlara ortam hazirlamak.. o zmn herkes kendi kendine takiliyor :)

Bu rahat anneleri bende anlamam bi komsum var cogun eline biskuvileri tutusturup bana getirir heryere dokulur haliyle onlar. Benimde kizim var gittigimiz yerde asla cekmece vs karistıramaz bilir karistirilmayacagini oyuncak verirlerse oynar yoksa yanima oturturum bi kalem kagit isterim resm cizer.buz dolabimi karistiran cocuk bile gordm onlarla mumkun oldugunca gorusmuyorum o andada bise demiyorum ama onl. Degil rahatina bak vs. Sonra bi daha davet etmiorm o oluyor.

Benim çok misafirim olur özellikle de çocuklu arkadaşlarla daha fazla görüşürüz
Bu sebeple tüm dolap çekmecelerimde kilit var
Biz kadınlar mutfakta veya salonda masa da otururuz erkekler de genelde balkonda olur yaz kış müsait balkonumuz

Çocuk odamız zaten öyle bir oda ki oyun alanı gibi ordan dışarı çıkmıyorlar

Birbirlerine zarar verecek olurlarsa annesi cocugunla ilgilenir misin lütfen diyorum açık açık

Ben bı yere gittiğimde de asla çocuğumu ortaya bırakmam

Evden çıkmadan tembihlerim 2 saat oturucaz sen oyuncağa oyuna tok bir çocuksun uslu durarak yakışanı yapmani beklerim diye ve yanıma en sevdiği oyuncaktan bı tane alırım

Misafir sevmiyorum genel olarak zaten fakat çevremdeki insanlar çocuklarına hiç dur demeyen türde insanlar, gidiyorlar çekmecelerden olmayacak şeyleri çıkartıyorlar .
küçük küçük , Kibar kibar kızınca da sıçtı mı kıyafetine diyen bir insanla tartıştım evimde neden Çocuğun oynadığı tişörtümü makineye götürüp atmışım ! böyle terbiyesiz insanlarla görüşmüyorum misafir ağırlamayı sevmem dediğim gibi.
benim de çocuğum var kimseyi rahatsız etmiyorum çok gitmek zorunda kalırsam da çocuğumu kucağımdan indirmem ya da sahip çıkarım ve ziyaretimde kısa olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…