- 14 Aralık 2015
- 11.972
- 28.956
- 598
- Konu Sahibi Schizophrenia
-
En kötüsü de o zaten.. sanki kedi oyuncak.. bende istemiyorum o yüzden çocuklu misafir... Uyarıyorum anlamıyorlar, en sonunda annelerine dönüp vallahi kedi atlarsa ustune hiiccc karışmam,diyorummKomsuluk iliskim yok. Esimin kardesleri cocuklu, evimde agirladim ama olmuyor. Artik daha cok kvde de veya buyuk ablada toplaniyoruz gorusecegimiz zamanlar. Veya disarda oluyoruz. Kedim var evde cocuklar laf anlamiyor, kediyle ugrasiyorlar sinirim zipliyor. Kediye zarar verirler diye gozumu ayiramiyorum, surekli yapma etme biktim valla. Cocuklu cagirmiyorum eve.
Maşallah gayet yerinde ve temkinli davranıyorsunuz.kapi kapamalarina izin vermeme hassasiyetinizi çok doğru buldum.Çocuklu olmasından ötürü misafir ağırlamamazlık etmedim.
Çocuklara mutfakta masada yedirir içiririm,bizler de masada yeriz salonda.
Veyahut servis sehpalarında yiyorsak çocukları o sırada ortama almayız.
Ben dahil her gelen dikkat eder buna,sağolsunlar.
Çekmece,dolap karıştırmak, farklı odalara girmek hususunda kibarca uyarırım "yalnız oraları açmıyoruz" vs gibi..
Misafir çocuklarına çocuk gibi davranmam genelde.
Yetişkinmiş gibi çekinir,kırmak istemem.Belki ailelerinden çekinirim,bilemiyorum bunun sebebini.
Bu sebeple kimseyi azarlamadım.
Ama aşırı durumlarda uyardım.
Daa önce zilyon kere de yazmışımdır buraya.
Çocuklarımın değerli ve tehlikeli oyuncaklarını,kalemlerini,boya ve hamurlarını saklar,odalarını o şekilde açarım çocuklara,orada rahatça oynasınlar diye.
Ara sıra kontrol ederim.
Kapı kapatmalarına müsaade etmem mesela.
Her yaş grubundan çocuk olabilir orada.
Birbirlerine yanlış veya tehlikeli hareketler yapmasınlar diye.
O kadar da kasmamak lazım.
Eğer anneler çocuğunu umarsızca ortama salıyorsa bu annelere kızarım,görüşme sıklığımı düşürürüm.
Lakin anneler de peşlerinde perişan oluyorsa kıyamam,asla ağzımı açmam.
Çok çocuklu nşsafir ağırladım. Aynı anda 3 ten fazla 3 5 yas aralığında çocuk da geldi. Hiç birşey demedim hatta ailelerine de rahat olmlarını söyledim hep. Eşya sonuçta yani. Gelenler de benim arkadaşlarım. Kırılacak birşey ya da halıdaki leke onlardan önemli değilÇocuklu misafir ağırlarken geriliyorum ister istemez. Ordan oraya kosturuyolar çekmeceleri açıyolar ortadaki çaylara saldırıyolar. Anneleriyle beraber ben de kosuyorum peşlerinden. Kibarca da uyarıyorum cocugu yalancıktan kızdıgım oluyo hatta.Annesi alınıyo mudur sizce buna? Biraz çekiniyorum da çocuk sonucta anlamıyo pek laftan. Ama bir şey demesende yıkıp geçecek her yeri. Siz nasıl davranıyosunuz böyle durumlarda....
Teşekkür ediyorum.Maşallah gayet yerinde ve temkinli davranıyorsunuz.kapi kapamalarina izin vermeme hassasiyetinizi çok doğru buldum.
Cok sukur kizim uc yasinda biyere gittik mi hic kosmaz ve esya karistirmaz.evde heryeri dagitir ama misafirlikte cit yok.oyle yaramaz cocugu olan rahat anneleri idare edicen ve ortada ki herseyi kaldirican kapilarida kilitlicen bir guzel.yoksa ev evlikten cikiyor...Çocuklu misafir ağırlarken geriliyorum ister istemez. Ordan oraya kosturuyolar çekmeceleri açıyolar ortadaki çaylara saldırıyolar. Anneleriyle beraber ben de kosuyorum peşlerinden. Kibarca da uyarıyorum cocugu yalancıktan kızdıgım oluyo hatta.Annesi alınıyo mudur sizce buna? Biraz çekiniyorum da çocuk sonucta anlamıyo pek laftan. Ama bir şey demesende yıkıp geçecek her yeri. Siz nasıl davranıyosunuz böyle durumlarda....
senin gibi davranıyorumÇocuklu misafir ağırlarken geriliyorum ister istemez. Ordan oraya kosturuyolar çekmeceleri açıyolar ortadaki çaylara saldırıyolar. Anneleriyle beraber ben de kosuyorum peşlerinden. Kibarca da uyarıyorum cocugu yalancıktan kızdıgım oluyo hatta.Annesi alınıyo mudur sizce buna? Biraz çekiniyorum da çocuk sonucta anlamıyo pek laftan. Ama bir şey demesende yıkıp geçecek her yeri. Siz nasıl davranıyosunuz böyle durumlarda....
Cocuktan rahatsiz oluyosan cocuklu misafir cagirma. Ev esyalarina da bu kadar deger verilmesini anlamiyorum hic onemsemem hic de bi sey olmadi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?