Çocuklu olduktan sonra değişen hayatmı yoksa sizmisiniz

konu sahibi herhalde eşine sen bak ben çalışayım dmeye getiriyor.çünkü daha ne olsun dedim okurken.eşim akşam çorbayı karıştırdı diye sevindim yahu banada yazık.
Aynen bende anlayamadım. Bende 15 günde bir yarım gün kadın geliyo diye artis artis ortada geziyorum :KK45::KK45: haftada 3 gün geliyor ama Mutlu olmuyor maşallah. Kocama bu konuyu okutup kıymetimi bil demek vardı

Haftada 3 gun yardimci kadin mi :oha:
Benim evimde heryerden hali topaklari uçuşuyor bu aralar..
Anneannem yatalak annem sürekli ona bakmak zorunda. Ablam kronik hasta gelemiyor. Yardimci tutamiyorum artik çünkü ev almaya calisiyoruz. Kocam sürekli gorevde pek eve gelmiyo. Yegenlerim sinava hazirlaniyo cagiramiyorum.
Komsum hic yok. Hepsi örgüt sempatizani.
Asagi atlayip geliyorum:bicak:

Bi sayfa yazdım sildim neresinden bakarsan bak yorgunum bu kalabalığın içindeki yanlızlığıma sitemliyim iki çocukla kendimi kapana sıkışmış gibi hissediyorım kocamın beni bi türlü anlamamasından yada anlıyorsada işşne gelmediği için olayların üzerinş kapamasından çevremin daha doğrusu kocanm çevresinin kocan genç bu yaşta iki cocuk sprumlulu alması bunaltır dikkat et demesi sanki ben yaşlımıyım ben tekmi yaptım bu cocukları 2 gündür uykusuz gezip ruh gibi gezmem saçlarımı bakamadığım için erkek traşı yaptırmam eski bakımlı zayıf halimden bu hale gelmemden onun hiçmi sorımluluğu yok ben memnunum anne olmaktan çok şükür ikitsne pırlanta gibi evladım var ama sanırım artık görev haline dönüşmüş olan bi evliliğim var o eski el ele tutuşmlar aşk sözcükleri uzun muhabbetlerin yerine çocuk emzir alt değiltir uyut büyüğünü doyur değiş uyut koca elinde telefon tv karsısında kafadını kaldırıp naptın uyuttunmu desin ama onu memnun edemeyen ben olayım erkek ya kafın oldugum için kocamı elde tutmam kazım seksi olmam lazım ki gözüne hitap edeyim sevgimden ziyade hanımlık görevim için çabalıyım bu durumumdan bunalıp odalara kapanıp ağlıyayım o gördügünde neyin var desin anlatınca anlamasın ama anlıyorum seni desin bana yardımcı olmak için sadece haftada 3 yarım gün ev işleri içşn kadın tutsun ve üzerine düşeni yapsın yaşıtım görüştügümüz kimse yok eşim yüzünden çok sevmeme ragmen artık onlarla takılmaktan görüşmekten sıkıldıgım eşimin ailesi var ailecek görüştügümüz kimse zaten yok sosyallık namına kayınvalidem görümcem annem kızkardeşim ve arada eşimin akrabaları dıgında takıldıgım kimse yok benli bekarken cok sosyal insan ilişkileri cok iyi hayata hep pozitif bakan biriydim şimdi hastalık hastasınoldum cocuklarım çok yaramaz cünkü cok şımartıldılar kayınvalidem le yanyana oturuyoruz iki ev de büyüorlar beni dinlemiyorlar zaten yetemiyorımda ikinci cocuk olunca iyice koptu ipler aslında onlara mecburu. Bi markete falan giderken bırakıyorum dısarıd 2 saat işlerimi hallediyorım kocam sadece eve para getiriyor haftasınları bizi gezdiriyor arada büyük oğlanla oyalanıyor 2-3 saati geçmez ama sorsan ben iki cocuğa bakamıyorum ailesindednde aynı baskı benim annem de destek değil kız kardeşim haftada 1-2 gelşyor cok bunaldım sanki dünyaya geliş nedenim cocuk doğurup onları yetiştirmk ve bu aileye anne kadın gelin görevlerimi yerine getirip ölmek gibi uzun ve saçma bir anlatm uslubu oldu kafam hiç yerinde değil 2gündür sadece 3saat belki uyudum anlayacak kimsem yok o yüzden buraya yazdım eşim arkadaşları ile çıkar gezer hafta sonu okey günü var spora başladı ben sadece anneme agidebiliyorım bu ne kadar adil cıkıp bir saat sadece görümcem kardeşim yada eşimin ailesinden biri ile takılabilirim cok adil değilmi hak değilmi bu hakkıma giren varsa Allah sorsun hesabını kim giriyorsa
Canim senin en büyük hatan 2 tane evlat sahibi olman. Bu konu başlığında dediğin gibi değişen hayat değil sen oluyorsun.. Ortada adil olmayan bir durum yok sanirim. Çocuk büyütmek Anne olmak kadar zor bir şey yok. Benim kizimda şuan 4 aylik oldu.
Butun gunum onunla , düşün ki ben doğumum olduğundan beri bir sokak yüzü görmedim. Sadece hastaneler hariç, bebeğim zaten Kolik ( Aşiri gaz sancili ) bebek. Ailem burda bile değil , Eşimin ailesi semt olarak uzakta. Yani tekim diyebilirim sana. Yeri geliyor banyo yapamiyorum, esime sofra hazirlayamiyorum duşun ilk zamanlarda yorgunluktan klozette uyuduğumu biliyorum.

Ama sağolsun ki eşimin hep desteği tamdi Ben nasil evdeysem o da benimleydi. Cumartesi pazar disari cikardik san cikamiyoruz tabi ki çikmamaktaki sebep havalarin soğuk olmasi hasta olmasin diye çikarmiyorum. Biz cikmadiğimiz gibi esimde bizi birakip gitmez. Yani biz eski flört zamanimizi gene yaşiyoruz.
Anladiğim kadari ile eşin sana çok destekçi değil. Sende bu yüzden bu şekilde dusunuyorsun. Biraz zaman gecsin sabir eski duzenin yerine oturur. Bebek ve Çocuklar cicek gibidir bakarsan acar bakmazsan solar. Sen once cocuklarina bak sonrasi birak kocayi onlari alip alip gidersin :)

Başlığa cevap veriyorum değişen sizsiniz.
Ben neden bu kadar karalar bağladığınızı anlamadım? Veya sizin tabirinizle göz pınarlarınızı kurutacak kadar her gün ağlamanız gereken bir dert göremedim. Herkese kendi yaşadığı ağır gelir ama sizinkisi dert değil depresyon bence. Bence psikologa gitmeyi deneyin. Ben eşinizin size yeterince yardımcı olduğunu düşündüm. Çok yardımcı olmasa da yük olmadığı da bir gerçek.

Ayrıca şu forumda çok iyi gördüm ki erkek ailesiyle sık sık vakit geçirme isteklerini normalleştiren yine biz kadınlarız. Neden kendimize ve çocuklarımıza yetemezken başkalarıyla vakit öldürüyoruz? Ben şahsen yapmıyorum gitmek istemezsem gitmiyorum.
Canın sıkıldıkça, evde bunaldıkça alın çocukları dışarı çıkın. Veya akşam eşiniz gelince çocukları ona bırakıp tek çıkıp alışveriş falan yapın. Hep beraber de çıkabilirsiniz.

Herkesin bakış açısı işte. Ben sizin tam karsinizdan bakıyorum.

Evet çocuklarımı büyütmek benim görevim ama bunu maaşlı bir memur edasıyla değil severek yapıyorum. Haftada 3 gün yardımcı alma durumum yok maddi olarak var ama zaman müsait değil. Etrafımda hiiiic akrabam, annem, kardesim, kaynanam, gorumcem vs. yok. 2 saatlik bırakıp birine iş yapabilme durumum yok. Arada eşime bırakır AVM ye filan gider kendime birşeyler alır deşarj olurum. Birakabilecegim bir yakınım olsa halk eğitim kurslarına felan katilirdim. Yine de aof okuyorum, haftada bir kursum var ona katılmaya çalışıyorum. Yani çocukları bana engel olarak gormuyorum onlarla birlikte yaşıyorum hayatı. Ki çok yaramaz ikincisi, olsun büyüyecek elbet. Onları uyutunca yaramazliklarina guluyoruz esimle. Uyuduklarinda haftada birkaç kere çay ve film süper geliyor illaki sinema şart değil.

Sosyallik olarak arkadaşım da cok. Giderim, gelirler. Arada eşim gider arkadaşlarıyla takılır, adam hep evden işe işten eve gidip gelecek değil ya. Elbette ki benim de onun da hataları var. Onun da benim de bir gözümüz kör, bir kulağımız sağır evlendigimizden beri. :)

Aslında şurada olumsuz birseyler saysam o kadar çok madde çıkar ki. Kendinizi oyalayacak hobiler, kurslar bulun derim ben. En önemlisi elimizdekilere şukredip kiymetini bilerek anı yaşamak lazım. :KK16:

Sanki ben yazmışım gibi.. Ama sizin anneniz kardeşiniz kısmende olsa yanınızda. Benim annem evime bile uğramaz. Diğer konularda noktası virgülüne aynı şeyleri yaşıyorum. İnsan ve robot arası birşeyim artık. Ben psikiyatriye gitmeyi düşünüyorum. Belki size de iyi gelir tabi emziriyorsanız o ayrı.

Ayrıca şu forumda çok iyi gördüm ki erkek ailesiyle sık sık vakit geçirme isteklerini normalleştiren yine biz kadınlarız. Neden kendimize ve çocuklarımıza yetemezken başkalarıyla vakit öldürüyoruz? Ben şahsen yapmıyorum gitmek istemezsem gitmiyorum.
:KK9::KK9:tebrikler bende aynen boyle yapıyorum artik hayat benim çocuk benim yargılayacak tek kişi Allah baslarim anana danana diyorum kocayi da takmiyorum artik ohh mis ;) hafta da 3gun temizlikçi kadın geliyor kısmına fena takildim Allah tan belani mi istiyon bacım biz napalim :KK35::KK35:

Herkesin bakış açısı işte. Ben sizin tam karsinizdan bakıyorum.

Evet çocuklarımı büyütmek benim görevim ama bunu maaşlı bir memur edasıyla değil severek yapıyorum. Haftada 3 gün yardımcı alma durumum yok maddi olarak var ama zaman müsait değil. Etrafımda hiiiic akrabam, annem, kardesim, kaynanam, gorumcem vs. yok. 2 saatlik bırakıp birine iş yapabilme durumum yok. Arada eşime bırakır AVM ye filan gider kendime birşeyler alır deşarj olurum. Birakabilecegim bir yakınım olsa halk eğitim kurslarına felan katilirdim. Yine de aof okuyorum, haftada bir kursum var ona katılmaya çalışıyorum. Yani çocukları bana engel olarak gormuyorum onlarla birlikte yaşıyorum hayatı. Ki çok yaramaz ikincisi, olsun büyüyecek elbet. Onları uyutunca yaramazliklarina guluyoruz esimle. Uyuduklarinda haftada birkaç kere çay ve film süper geliyor illaki sinema şart değil.

Sosyallik olarak arkadaşım da cok. Giderim, gelirler. Arada eşim gider arkadaşlarıyla takılır, adam hep evden işe işten eve gidip gelecek değil ya. Elbette ki benim de onun da hataları var. Onun da benim de bir gözümüz kör, bir kulağımız sağır evlendigimizden beri. :)

Aslında şurada olumsuz birseyler saysam o kadar çok madde çıkar ki. Kendinizi oyalayacak hobiler, kurslar bulun derim ben. En önemlisi elimizdekilere şukredip kiymetini bilerek anı yaşamak lazım. :KK16:

Sizi örnek almak istiyorum... Ne kadar güzel düşünüyorsunuz. Darısı başıma..

Değişen sizsiniz... Saçlarınızı kestirmenize anlam veremedim. Bence çok zor birşey yok saç bakımında.
Bence bu hareket bile "anne oldum; herşeyden, hayatımdan, kişisel zevklerimden, hatta saçlarımdan bile vazgeçebilirim " mesajı veriyor.
E bu kadar vazgeçmişlik içinde de erkekler kendilerinden birşey beklenmediğini düşünüyorlar.
Haftada 3 yarım gün yardımcı çok büyük bir nimet. Ev işleri ile ilgili kaygınızın olmadığını düşünüyorum.
Koyun pusete çocukları, havalar da düzeldi. sadece sokaklarda yürümek bile iyi gelecektir.
Kimseden birşey beklemeyin bence.

Sizi örnek almak istiyorum... Ne kadar güzel düşünüyorsunuz. Darısı başıma..
İnşallah. Ama ben de çok karamsardim herşeyi dert ederdim. Taki çocuğum ciddi bir rahatsızlık atlana kadar. Dedim ki ne var dert edecek hayatta, ayrıntılarla uğraşıp, bocalayip, boğulup gidiyoruz. Sağlık olsun, can sağlığı olsun gerisi boş. Ben kendi kendimin psikoloğu olup Rabbimin yardımıyla aştim artık. Sevelim, sevelim hep sevelim karşılık beklemeden. Hayat kısa çok kısa. Geliip geçiyor. Mutlu olmak da olamamak da bizim elimizde. Tabi yaşıyoruz zorluklar, imtihanlar ama hayata bakış penceremiz önemli olan. Perdeleri, gunesligi tamamen kapatıp mi pencereden bakıyoruz yoksa camı açıp mis gibi havayı teneffüs ederek mi?

bende doğuda tayin nedeniyle yasıyorum .. 7 ay kusmalı hamileliğin ardından 13 kilo verip Premature bebek annesi oldum..Doguma bile tek başımıza gittik kimse yok..Annem geldi gitti kuvezden cıkardık 1900 gr kızımı yıne kimse yok..Bunun yanında 3 ay her 2 saatte 1 süt sagdım evimin işini yaptım misafir agırladım bir kere de eşimi makyajsız karşılamadım..Alt komsum bile bana aferin kızım cocugun sesıni bile duymuyorum masallah tek basına cok güzel baktın diyor..Bunları yaparken oturup agladıgımda oldu yoruldum dıe ama hıc bır zmn yıkmadım kendımı..Degıl 2 saat..1 saat komsuma bırakıp acıle gıttım gecen gun geldım bın mınnet bınlerce kere Allah razı olsun dedm baktı diye..Keske bnm de bırakabılecegım bı yakınım olsaydı da sımarsaydı..Keske esımın annesi beni sevseydı de görüşseydik gelip gitseydik ..Kendinizi salmanız tamamıyle sizle alakalı..Enerjinizi siz tüketmişsiniz..

tabi ki zor ama siz biraz daha şanslınız ki.Evinize 3 gün yarım gelen temizlikçiniz var, kayınvalidem yakın ona bırakabiliyorum diyosun, kardeşin geliyormuş 1/2 gün.Eşiniz büyük oğlanla ilgileniyormuş, sizi gezdiyormuş.Daha ne olsun? Sürekli parti tadında geçmez ki hayat. Bekar günlerinizi mi özlediniz acaba? Çocuklarını bırakıp arkadaşlarınla gezmeye başlarsan için rahat eder mi? Çocuklar evde ne yapıyor ne ediyor acaba diye için içini yer. Bu bir süreç ve geçecek biliyorsunuz değil mi? sorun ararsak herkes kendi hayatında bi şekilde bulur, bence 2 evladınız var bunun tadını çıkarın kendinizi bunaltmak yerine.

Canım değişen sensin resmen depresyona girmişsin.
Tamam bir çocuk hiç çocuk 2 çocuk çok çocuk derler ama destek alabileceğin insanlar varmış işte ver arada onlara kafanı rahatlat... Haftada bir - ike kez yap bunu 1 er saat dahi olsa hayat enerjini getirir... 1 saat ver spor yap kendine bakım yap...
Evinin temiz olduğunu varsayıyorum yardımcı aldığın için...

Çocuklarına rutin oluşturmaya bak. Çocuklar rutini sever. Yeme içme saatleri uyku saatleri hep aynı olsun.. Aslında bir zaman sonra arkadaş olacak ve seni rahat bırakacaklar.. Bu süper bir şey. Benim kızım tek ve inan babası ile ben oturup bir şey konuşsak koltukta o tek kalıyor mecbur uyuyana kadar onunla oynamamız gerekiyor.

Neyse tüm bunlar geçecek nihayetinde.. Tadını çıkar mutlu ol. Bol bol anı biriktir. Çok çabuk büyüyorlar.

Herhangi bir kursa yazıl belediyenin çok güzel kursları var. 1 saat kayınvalidenler idare eder çocukları. Hatta burda ücretsiz sen kurstayken anasınıfı bölümüne bırakıyorlar çocukları,ordada vardır mutlaka. Sanada çok iyi gelir yeni hobi arkadaş çevren olur. Bence acilen kendine zaman ayır mutlu anneler mutlu çocuk yetiştirir. Eşine gelince çok üstüne düşme kendinle ilgilen oda sana yonelicektir zamanla. Şuan eşine göre evde hep aynı şeyleri yapan ve üstüne düşen birisin ceptesin yani. Herşeye rağmen bakımlı ol sana iyi gelicektir bu. Gerekirse evi 2günde bir supuruyorsan 3günde bir temizle kendine zaman ayır. Kimse için kendini ihmal etme kendin için süslen kurslara git.

çocuklarla ilgilenmek hiç yük olmuyor bana evimizin huzuru olsun alıyorum ikisini carsi pazar allah ne verdiyse gezdiriyorum onlar mutlu oluyor ben mutlu parkta saatlerce oturuyoruz haftada bir babamızın peşine takılıyoruz bir güzel gezdiriyorum çok eğlenceli hayatım var arada birde komşu gezdik mi alsana sosyal hayat çocuklar olduktan sonra hayat senin olmaktan çıkıyor ama planlarında onların olması gerek hep ben herşeye kosturuyorum bide hamileyim dusun sabahtan akşama kadar oflayip dursam hem cocuklara hem kendime yazık ederim sende yapma bunu kendine

Bi sayfa yazdım sildim neresinden bakarsan bak yorgunum bu kalabalığın içindeki yanlızlığıma sitemliyim iki çocukla kendimi kapana sıkışmış gibi hissediyorım kocamın beni bi türlü anlamamasından yada anlıyorsada işşne gelmediği için olayların üzerinş kapamasından çevremin daha doğrusu kocanm çevresinin kocan genç bu yaşta iki cocuk sprumlulu alması bunaltır dikkat et demesi sanki ben yaşlımıyım ben tekmi yaptım bu cocukları 2 gündür uykusuz gezip ruh gibi gezmem saçlarımı bakamadığım için erkek traşı yaptırmam eski bakımlı zayıf halimden bu hale gelmemden onun hiçmi sorımluluğu yok ben memnunum anne olmaktan çok şükür ikitsne pırlanta gibi evladım var ama sanırım artık görev haline dönüşmüş olan bi evliliğim var o eski el ele tutuşmlar aşk sözcükleri uzun muhabbetlerin yerine çocuk emzir alt değiltir uyut büyüğünü doyur değiş uyut koca elinde telefon tv karsısında kafadını kaldırıp naptın uyuttunmu desin ama onu memnun edemeyen ben olayım erkek ya kafın oldugum için kocamı elde tutmam kazım seksi olmam lazım ki gözüne hitap edeyim sevgimden ziyade hanımlık görevim için çabalıyım bu durumumdan bunalıp odalara kapanıp ağlıyayım o gördügünde neyin var desin anlatınca anlamasın ama anlıyorum seni desin bana yardımcı olmak için sadece haftada 3 yarım gün ev işleri içşn kadın tutsun ve üzerine düşeni yapsın yaşıtım görüştügümüz kimse yok eşim yüzünden çok sevmeme ragmen artık onlarla takılmaktan görüşmekten sıkıldıgım eşimin ailesi var ailecek görüştügümüz kimse zaten yok sosyallık namına kayınvalidem görümcem annem kızkardeşim ve arada eşimin akrabaları dıgında takıldıgım kimse yok benli bekarken cok sosyal insan ilişkileri cok iyi hayata hep pozitif bakan biriydim şimdi hastalık hastasınoldum cocuklarım çok yaramaz cünkü cok şımartıldılar kayınvalidem le yanyana oturuyoruz iki ev de büyüorlar beni dinlemiyorlar zaten yetemiyorımda ikinci cocuk olunca iyice koptu ipler aslında onlara mecburu. Bi markete falan giderken bırakıyorum dısarıd 2 saat işlerimi hallediyorım kocam sadece eve para getiriyor haftasınları bizi gezdiriyor arada büyük oğlanla oyalanıyor 2-3 saati geçmez ama sorsan ben iki cocuğa bakamıyorum ailesindednde aynı baskı benim annem de destek değil kız kardeşim haftada 1-2 gelşyor cok bunaldım sanki dünyaya geliş nedenim cocuk doğurup onları yetiştirmk ve bu aileye anne kadın gelin görevlerimi yerine getirip ölmek gibi uzun ve saçma bir anlatm uslubu oldu kafam hiç yerinde değil 2gündür sadece 3saat belki uyudum anlayacak kimsem yok o yüzden buraya yazdım eşim arkadaşları ile çıkar gezer hafta sonu okey günü var spora başladı ben sadece anneme agidebiliyorım bu ne kadar adil cıkıp bir saat sadece görümcem kardeşim yada eşimin ailesinden biri ile takılabilirim cok adil değilmi hak değilmi bu hakkıma giren varsa Allah sorsun hesabını kim giriyorsa
çalışmanızı tavsiye ederim kv dibinizdeymiş onlar yardım eder.eğer anlayışlı bir eşiniz yoksa yapacak birşey yok.siz kendinizle ilgili değişimler yapın bence.o eve tıkılmış halinizden kurtulun

Bacım şimdi belki bana da kızacaksın ama senin kocan yine iyiymiş.

Haftada üç yarım gün yardımcı tutmuş, sen ağlarken neyin var deyip dinlemiş.
Yalandan bile olsa anlıyorum seni kelimelerini duyamayan ne çok kadın var bilsen.

Ayrıca iki gündür 3 saatlik uykuyu anlayamadım.

Çocuklarda bir düzen kuramamışsınız sanırım.
Biri uyusa diğeri kalkıyor ve siz hep ayakta gibisiniz anlaşılan.

Bence ihtiyacın olan şey çocuklarınla tek başına gezmen ve kendine kafa dengi iki arkadaş edinmen.
Son olarak yaşamınıza bir düzen getirmen.

Süper dadı geldi aklıma he :)

Back
X