Çocuklu olup boşanma sürecini nasıl devam ettirdiniz?

Ben bu hayatta neyi büyük konuştuysam basıma geldi o yüzden artık asla büyük konuşmak istemiyorum 🙏🏻
evlenmeyi istemiyor ve düşünmüyorum ama büyük de konuşamıyorum artık korkuyorum çünkü asla diyemiyorum o yüzden.
İleride kızım da büyüdükten sonra olur da iyi bir insan çıkarsa diye sordum sadece 30 yaşındayım hayatın ne getireceği günden güne bile değişiyor insana 🍀
Tabi olabilir herşeyin hayırlısı
İyi güzel insan çıkar umarım karşınıza
Çok mutlu olursunuz inşallah

Peki oğlunuz etkilendimi onda gözlemlediğiniz süreç nasıl oldu ?
Oglum ilk baslarda babasini evde aradi elbet. Ama o benden daha cabuk toparlandi. O babasiyla gorusuyor. Biz bosandik diye o babasindan bosanmadi tabi. O cok mutlu. Hatta eskiden ilginin ikiye bolundugunu, simdi kendisiyle daha cok ilgilenildigini dusunuyor. Halinden cok memnun yani. Bosanmis olmamizdan sikayetci degil.
Anne mutlu ise cocuk da mutlu oluyor. Bosanmak icin cocuk bahane degil, bunu hep soyluyorum. Cocuklar huzurlu ortamda buyumeli. Onlar evdeki negatif ortami hissediyorlar.

İkinci
Ne güzel allah daim etsin 3. Ünüzünde sevgisini:) peki siz tekrar ikinci evliliğe nasıl hazırlandınız güven problemi korku veya insanlardan farklı bi davranış gördünüz mü eşinizin ailesi falan
İkinci eşim aileminde benimde aslında tanidigimiz biriydi önceden .aklımda yoktu ama nasip işte.yinede acele etmedik elbette
birbucuk yıl kadar gözlemledik birbirimizi..kendisininde 17 yaşında yetişkin bir çocuğu var belli zamanlarda çocukları da yanımıza alarak vakit geçirdik hep beraber sinema mangal vs..başta biraz istemesede zaman içerisinde alıştı kızım..eski esimin ailesinden farklı bir davranış görmedim onlarla hiçbir sorunum yoktu kayinlarimla gorumcelerimle arada görüşürüm halen..eski eşim biraz problem yarattı ama oda zaman içerisinde alıştı.

Yanlış anlamazsanız birsey soracağım gerçekten merak ediyorum bu konudaki toplum fikirlerini
Kız çocuğu olunca tekrardan evlenmek çok mu öcü birsey evlenen nasıl evleniyor ?
Ben de yeni boşandım suan icin erkek sineğe bile tahammülüm yok uzun yıllar da istemiyorum kızımı kendim büyüteceğim ama kalp bu ya sevgi ister ilgi ister sizce şansımız bitti mi tamamen kız çocuğu anneleri olarak ?
Elbette şansınız bitmedi yeni bosanmissiniz henüz bunlar normal..lakin kız çocuğu olunca elbette biraz daha fazla karşınızdakini gözlemleme iz gerekiyor..suanki eşim ailem ve benim tarafımdan bildik biriydi çok yakın değildik ama tanıyorduk..işte birşeyler vesile oldu ciddi niyetle yanastigini belirtti karşı taraf .kendisinin 17 yaşında yetişkin bir çocuğu var gerçekten kendinde boşanmış fakat iyi bir baba ..evlenmeden önce belli zamanlarda çocukları yanımıza alarak bicok kez vakit geçirdik..davranışlarını görebiliyorsunuz ..tamam toplumda kötü şeyler oluyor ama bu demek değil herkes aynı ..çok şükür mesela şuan ki eşimin aileside kızımı çok benimsiyor ..eşimin ailesinde yaşı genç kişi yok en genci benim eşim 49 yaşında.. torunlar falanda hep büyük yaşı ..o yüzden kızımı çok severler ..kendi babasiylada irtibatta..yani diyeceğim o elbette tedbirli olacaksiniz iyice araştıracak siniz ama korkmayın da sonuçta insanız elbette hayat yanlız geçmez ..bir yerde bir hayat arkadaşı bir eş arıyor insan..karşınıza çıkan kişileri iyice değerlendirin ailenizde danisirsiniz..inanın benimde evliliğe niyetim yoktu..ama nasip..Allah iyi insanlar çıkarsın karşınıza insallah

İnanın benim için de çok zor düşünemiyorum bile ama çevremden ileride evlenirsin mutlu olursun dönüşleri oldu
Burda da görüyorum insanlar mutlu tekrardan evlendiklerinde çocuklarıyla beraber
O yüzden sormak istedim çok mu zor yapan nasıl yapıyor diye ?
Aslında çok büyük kusurlar yoksa ortada gönül isterki evlilik bozulmasın..bir aile kolay kurulmuyor sonuçta .hiçbirimiz boşanmak için evlenmiyoruz..ama benim evliliğim şiddet hakaret boyutlarina ulaşmıştı çocuğunda böyle bir ortamda büyümesi mümkün değildi..duzelemeyecek durumdaydı evliliğim..sizinkinde duzelebilecek bir durum varsa elbette tekrar düşünün ama yoksa devam ettirmek ileride çocuğunuza da zarar verir sizi yıpratır..süreç elbette kolay değil ama bir yerde güçlü olmak zorundayız ..elbette ileride mutlu olabilirsiniz bu seçeneginizde var ..hakkınızda hayırlısı olur insallah

Aslında çok büyük kusurlar yoksa ortada gönül isterki evlilik bozulmasın..bir aile kolay kurulmuyor sonuçta .hiçbirimiz boşanmak için evlenmiyoruz..ama benim evliliğim şiddet hakaret boyutlarina ulaşmıştı çocuğunda böyle bir ortamda büyümesi mümkün değildi..duzelemeyecek durumdaydı evliliğim..sizinkinde duzelebilecek bir durum varsa elbette tekrar düşünün ama yoksa devam ettirmek ileride çocuğunuza da zarar verir sizi yıpratır..süreç elbette kolay değil ama bir yerde güçlü olmak zorundayız ..elbette ileride mutlu olabilirsiniz bu seçeneginizde var ..hakkınızda hayırlısı olur insallah
Ben de siddet yüzünden boşandım ne yazık ki kurtaracak tarafı yoktu hep kurtarmaya çalıştıkça daha kötü oldu zaten iyice tepemize çıktı kendisi
Umarım dediğiniz gibi olur her insan hak ediyor mutluluğu bu hayatta 🙏🏻

Benim çoçuğum yok anlaşamamaktan boşandık bana bile çok zor geliyor süreç hala
Bence hiç üzülmenize gerek yok elbette severek evleniyo insan kendi düzenine kendi evine hemen alışıp yıllardır yaşadığı baba evinde çok zorlanıyo ama en fazla 1 yıl sonra unutursunuz ne şanslısın ki çocuğun yok işte o zaman çok sıkıntı oluyo eğer çalışmıyosan kesinlikle çalışmanı tavsiye ederim kendine ortam kurar çok daha çabuk atlatırsın

Boşanma sürecindeyim ben de , çocuğum 2.5 yaşında henüz idrak edemiyor Bir senedir ayrıyız arada gelip görüyor çocuğu, ben goturmuyorum ama onun yüzünü görmeye tahammülüm yok ( ki nasıl severdim ) ama bazı şeyler yaşanınca insan eskisi gibi olamiyormus bir yıldır düşündüm nasil olur ne yapsam , kendisiyle konuşmaya çalıştım ailesiyle...ama hep kapılar yüzüme kapandı ve ayrilmamizda ( yani evleri ayırmamız) öyle saçma bir sebepten ki hemde...sonra başıma bir olay geldi ( özel bir olay burda anlatmak istemiyorum ) o olaydan sonra dedim ki sen salak mısın kendine gel , bi süre davayı açamadım o yaşadığım olay sebebiyle simdi ise dava açmaya hazırlanıyorum 🙏 başta kotuydum evet ilk ayrildigimizda ama şuan mutluyum....

Bence hiç üzülmenize gerek yok elbette severek evleniyo insan kendi düzenine kendi evine hemen alışıp yıllardır yaşadığı baba evinde çok zorlanıyo ama en fazla 1 yıl sonra unutursunuz ne şanslısın ki çocuğun yok işte o zaman çok sıkıntı oluyo eğer çalışmıyosan kesinlikle çalışmanı tavsiye ederim kendine ortam kurar çok daha çabuk atlatırsın
Çok şükür çalışıyorum aileme yarım saat mesafede bi ildeyim yalnız yaşıyorum yani
İş yerindede çok üzdüler çok acıdılar mağdurmuşum gibi demoralize edildim hep dedikodum yapıldı odalarda.en kötüsü eski eşi hala görüyorum aynı şehirde olunca
İçimde öfke duygusu ağır bassada özlemimde çok
Ve boşanmayı her zamanki gibi ni kavga sonunda o teklif etti bende kabul ettim ama süreç çok ağır geldi bana daha 2 ay oldu boşanalı.

Ben boşandım kızım 4 yaşındaydı ..annemin evine geçtim ..5 yıl annemle beraber yaşadık ..benim işim vardı çalışıyordum ..annemde kızıma bakıyordu..sağolsun çok destekcim oldu ..hatta şimdi birbucuk yıl oldu ikinci evliliğimi yaptım..merak etmeyin huzurunuz olsun herşey yoluna girecektir
Eski eşinizin tepkisi ne oldu, genelde çocuğum yabancıyla yaşayamaz mantığı var diye erkeklerin çoğunda.

Eski eşinizin tepkisi ne oldu, genelde çocuğum yabancıyla yaşayamaz mantığı var diye erkeklerin çoğunda.
Tepkisi oldu biraz malesef evet ..biraz kızım beni unutacak düşüncesine kapıldı sanirim .kizima sık sık babasını araması tembihliyordum arıyor halende ..haftasonu da babası alıyor onu birlikte kalıyorlar..aslinda kızında problem görmediği için kızımda babasına karşı değişmediği için zamanla oda alıştı...böyle anlatıyorum kolay gibi dilegetiriyor olabilirim ama aslında kolay değil süre ve sabır istiyor gercekten

ama çocuğum devreye girince kolum kanadım kırılıyo ileride mutlu olamam onu hep arada bırakırım beni suçlar diye çok korkuyorum:KK43:
Bende sırf bu yüzden bosanamiyorum dava açtım çocuklarıma baktıkça ağladım. Dilekçe verip tekrar iptal etim bilmiyorum nolcak

Bende sırf bu yüzden bosanamiyorum dava açtım çocuklarıma baktıkça ağladım. Dilekçe verip tekrar iptal etim bilmiyorum nolcak
Bende aynıyım dava açtım sonra karşılıklı fes ettik ama şuan hala bir Arada değiliz karar aşamasındayız kendi hayatımı düşününce de yine bi şekilde altından kalkarım ama evladıma bakınca ondaki baba aşkını birlikte yaşama Sevincini gördükçe içim gidiyo bütün herşeyden vazgeçip bi kere daha denemek istiyorum ama bilmiyorum beynim düşünmekten yoruldu artık :(

Çok şükür çalışıyorum aileme yarım saat mesafede bi ildeyim yalnız yaşıyorum yani
İş yerindede çok üzdüler çok acıdılar mağdurmuşum gibi demoralize edildim hep dedikodum yapıldı odalarda.en kötüsü eski eşi hala görüyorum aynı şehirde olunca
İçimde öfke duygusu ağır bassada özlemimde çok
Ve boşanmayı her zamanki gibi ni kavga sonunda o teklif etti bende kabul ettim ama süreç çok ağır geldi bana daha 2 ay oldu boşanalı.
Atlatıcaksın kuzu inşallah böyle başıma gelmesi ama en azından o duyguyu biliyorum o aşamada olduğum için çok şükür ki çocuğun yok eğer iş yerinden mutsuzsan varsa imkan yeni iş araştır yeni işe geç yep yenş ortam yeni arkadaşlıklar kur kimseye boşandığını söylemek zorunda değilsin bekarım de geç alnında yazmıyo ya hayatına belki çok daha iyi seven değer veren biri çıkar çok mutlu olursun hayata küsme

Bende aynıyım dava açtım sonra karşılıklı fes ettik ama şuan hala bir Arada değiliz karar aşamasındayız kendi hayatımı düşününce de yine bi şekilde altından kalkarım ama evladıma bakınca ondaki baba aşkını birlikte yaşama Sevincini gördükçe içim gidiyo bütün herşeyden vazgeçip bi kere daha denemek istiyorum ama bilmiyorum beynim düşünmekten yoruldu artık :KK43:
Sizi çok iyi anlıyorum.. Burada bazıları çocuklarin bahane edildiğini söyleyip blöf yapıldığını düşünüyorlar.Yaşamışlar ki.eleştirmesi kolay.

Tepkisi oldu biraz malesef evet ..biraz kızım beni unutacak düşüncesine kapıldı sanirim .kizima sık sık babasını araması tembihliyordum arıyor halende ..haftasonu da babası alıyor onu birlikte kalıyorlar..aslinda kızında problem görmediği için kızımda babasına karşı değişmediği için zamanla oda alıştı...böyle anlatıyorum kolay gibi dilegetiriyor olabilirim ama aslında kolay değil süre ve sabır istiyor gercekten
Peki o zor olan kısımda neler yaşadınız neler geçti o süreçte

Peki o zor olan kısımda neler yaşadınız neler geçti o süreçte
Yani boşandıktan sonra bana karşı yaklaşımı değişti çok iyi davranıyordu fakat evleneceğini öğrenince telefon görüşmelerinde kaba Saba davranmaya başladı yine hakaretler etmeye başladı..karşılıklı olsak saldiracak gibiydi..aynı evliligimizde nasılsa o kişiye dönüştü tekrar..sonra kızımi yanına aldığında beni kotuluyormus kızım anlattı bir kaç kez vs..sonrasında kızıma o adama baba falan demeyeceksin kesinlikle diyormuş ki zaten kızımdan böyle biseyi isteyemedik biz..evlilik mevzum çıktığından beri saldırgan hareketleri oldu sürekli .elimden geldiğince sabrettim kızıma çok bişey belli etmemeye çalıştım..

Yani boşandıktan sonra bana karşı yaklaşımı değişti çok iyi davranıyordu fakat evleneceğini öğrenince telefon görüşmelerinde kaba Saba davranmaya başladı yine hakaretler etmeye başladı..karşılıklı olsak saldiracak gibiydi..aynı evliligimizde nasılsa o kişiye dönüştü tekrar..sonra kızımi yanına aldığında beni kotuluyormus kızım anlattı bir kaç kez vs..sonrasında kızıma o adama baba falan demeyeceksin kesinlikle diyormuş ki zaten kızımdan böyle biseyi isteyemedik biz..evlilik mevzum çıktığından beri saldırgan hareketleri oldu sürekli .elimden geldiğince sabrettim kızıma çok bişey belli etmemeye çalıştım..
Boşanma sürecinde kolay değildi bir yandan değiştim deyip barışmak istiyordu..ben kabul etmeyince tehditlere başlıyordu..vs..bunun gibi bı suru sey

Kızlar bu süreci nasıl ilerlettiniz boşanıp çocuğuyla mutlu olan varmı yada yapamadım keşke diyen varmı nasıl bi süreç bizi bekliyo başından geçen yazabilir mi 🙏🏻
Bebegim 6aylikdi ayrildim. Kendime ev tuttum, biraktigim okuluma devam ettim ise girdim evimi aldim 9yil sonra evlendim simdi 2.bebegim oldu 9aylik ellerinden oper.
Allah yardimcin olsun. Dua et bol bol

Back
X