Çocuklu talip

bu konudaki tek sorun çocuk değil bence.
zaten aynı mahallede oturuyorlarsa adam neden kendi evinde kalmıyor? sabah bırakır çocuğu okuluna okul çıkışı anneannesine gider akşam yemeğini yer adam eve dönüşte alır çocuğu. gidip orda kalmak nedir yahu. 2 senedir bir çamaşır makinesi çalıştırmayı bir süpürge açmayı öğrenememiş mi bu adam da çocuk gibi bakılması gerekiyor. yani adamın evlendirilmek istenmesinde ki sebep bile evlenmemek için yeterli. hayır birde evlenirsek üst kata taşınacağım diyorsunuz adamın eski karısıyla yaşadığı eve yani.
çocuğun bir düzeni var sizin bir düzeniniz var yetişkin bir insan olaral düzeni olmayan tek kişi adam şu anda üstelik ölen eşinin ailesinin düzenini de bozmuş o kadar beceriksiz bakıma muhtaç.

Adamın eşi vefat etmiş kadını neden kıskanayım neden onun yaşadığı evde ben yaşamam tavrına gireyim?Çocukla zor olur hala ölen eşin ailesine maddi manevi bağlı deseniz anlarım bunlar temel sorunlar.Vefat eden eşin yaşadığı ev devede kulak .

bu kıskanma değil ki.
yeni bir düzen kurma. adam kaldığı yerden devam edecek. saygısızca bence.

bu kıskanma değil ki.
yeni bir düzen kurma. adam kaldığı yerden devam edecek. saygısızca bence.
Dün akşam bu konuyu forumda uzun uzun konuştuk aklımda bu konu vardı.Sabah uyandığımda kendimi çok huzursuz hissettim.Şuna çok inanırım bir konuyla ilgili insanın içine sıkıntı doğuyorsa o iş olmamalı.Yeğenim var 28 yaşında erkek ablamın neler yaşadığını düşündüm kendi çocuğu olduğu halde bazen çekilmez raddeye geliyor.Yemek yeme tarzı,evi darmadağın etmesi özel hayatındaki sorunlarla ev halkına verdiği rahatsızlık.Ya çocuksuz ya hiç en mantıklısı benim için.

En iyisi çocuklu insanların evlenmemesi. Eşine bu kadar prim verdiği için eski eşinize de yazıklar olsun.

İnsan kendi çocuğuna bazen zor tahammül ediyor. Bu yaştan sonra başına iş açma. Benim bir çocuğum var kolay kolay evlenmem diyorum. Başkasının yükünü çekemem.

Elalem kendi öz kaynana kayınbabasını çekemiyor, siz rahmetli ilk eşinden kalma kaynana kayınbabayla hiç uğraşamazsınız. Üstelik adam madden bağımlı onlara, sıkıntı yok adama bakarım diyosanız buyrun. Siz bundan öncekini de bağımlı kişilik diye bıraktınız, bu ondan beter.

Katibin Ruhu Adamı anne babası yok ortada sanki bu ailenin evladı olmuş.Şuan evlenmesini istiyorlar ama evlensek hep akıllarına rahmetli kızları gelecek.Daha mutlu olduğumuzu belki adamın bana kızlarına davrandığından daha iyi davrandığını görseler içten içe kin duyacaklar.Bir terde üvey KV ve KP özü bile çekilmiyor.İşinden dolayı onlardan asla kopamaz gözleri hep üzerimde olacak.

2 sene oldu eşi vefat edeli.Onun eşi vefat ettiği hafta bende 2 yıllık sevgilimden ayrılmıştım.Bu konudaki herkes aynı mahallede oturuyor eski sevgilim dahil.Konu giderek garipleşiyor kızlar
Cok yeni ölmüş kadın. Sen taniyormussun bir de. Ben fikrimi değiştirdim. Adam kendisine düzen kuramamis KV KP yıkılmış şimdi de sana yıkılacak. Boşver bunu

Cok yeni ölmüş kadın. Sen taniyormussun bir de. Ben fikrimi değiştirdim. Adam kendisine düzen kuramamis KV KP yıkılmış şimdi de sana yıkılacak. Boşver bunu
Oda benim eski sevgilimi biliyor ele ele gezerken gördü bende onu eşiyle gördüm.Onun eşi sorun olmaz benim eski sevgilim sorun olur.Bu saatten sonra kimsenin geçmişimi sorgulamasına tahammül edemem.

En iyisi çocuklu insanların evlenmemesi. Eşine bu kadar prim verdiği için eski eşinize de yazıklar olsun.
Yani bir ömür yalnız yaşamakta kolay değil
Birde boşanmış dul ve meslek sahibi olmayan destek alamamış bir kadın için hayat daha da zor
İş bulmak ev kiralamak vs
Eşim in boşanmış olduğu duyulunca apartman toplantısında konuşup ev sahibinden çıkarmasını istemişler bir kaç sene evli olmadığını gizlemiş
Bende çok ev aradım ama evli olmadığım için ev vermediler
En son bulaşıkçı ya girdim diğer iş yerleri kimlik ve soruyor boşanmış olunca almıyordu
Bulaşıkci olarak sigortasız çalıştım ve sahte alyans alıp abimi eşim olarak tanıttım öyle işe aldılar
Yoksa kimse istemez aldatilip boşanıp yeniden evlenmeyi
Ama o kadar çok baskı oluyor ki kadın erkek farketmiyor inanın işte evlen dulsun sen boşanmış olduğun için kadın erkek farketmiyor insanların eşini sevgilsini eliniden alacakmış gibi davranılıyor bekar yada evli insanlarin yaptığı sıradan şeyler sen boşanmış olduğun için göze batıyor
Eşim 6 yıl bekar kalmış bende 2.5 3 yıl kadar bekar kaldım ve sürekli evlen evlen evlen
Hiç bitmeyen bir baskı desteksiz kalmak bu yola itiyor ister istemez
Kadın eğer iyi bir maddi durumu yoksa mesleği vs mecbur kalıyor yani

Ben memurum kendi evim var maddi manevi çok sıkıntı çekmedim bu konuda.Benim evlilikten beklentim sevgi saygı yol arkadaşlığı yoksa evlenmeden de hayatımı çok rahat geçirebilirim.Bu olayda huzursuz olma ihtimali çok yüksek o yüzden geri durmaya karar verdim.Benim yaşımda maddi durumu iyi çocuksuz erkekler de çoğunlukla evlilik taraftarı olmuyor yada evlenecekse bile daha genç kadınları tercih ediyor.Tek olumlu taraf adamın işinde gücünde efendi bir karakteri olması.Çocukla ilgili en ufak pürüzde de aslan kesilecek muhtemelen tek artı yönü de yok olacak bu şekilde.Benim çocuğum yok başkasının çocuğuna ne kadar tahammül edebilirim ve en önemlisi bu strese girmeye gerek var mı?

Yani sonuçta eski eş vefat etmiş. Ortada ortak bir çocuk var. Bir de kv kp yeniden hayat kurmasını istiyor. Demekki gerçekten aile olmayı başarabilmişler. Ben bunda yanlış birşey görmedim. Aralarındaki dinamik gerçekten bu şekildeyse ve aile olmayı başarabilmişlerse ben eski eşin ailesi olarak değil onun kendi ailesi şeklinde değerlendirirdim. Ve tanımak için şans verebilirdim.

Yumurtalarınızı dondurtmuşsunuz çocuk isteyip istememesi çok önemli şu aşamada. Eski eşin ailesi ile iletişimi nasıl. Bu durumu destekleyip erkek tarafı gibi mi davranacaklar yoksa sonradan kıskançlık çekememezlik durumları oluşacak mı. Bunlar önemli. Çocukla anlaşabilecek misiniz. Belki çocuğun tüm bakımını size bırakmak istemiyorlar ama bir araya sık sık gelmek istiyorlar. Karakter meselesi.

Çok çok benzer bir durum yıllar önce bizim ailede yaşanmış. Büyüyerek aile olmayı başarmışlar. Hemen önyargılı olmaya gerek yok kanaatimce.

ben de o yollardan geçtim. evlenecek adam kalmadı kimse beni almaz psikolojisi var eminim. bu nedenle kötünün iyisine razı geliyor insan ama yanlış. sakın bu psikolojide olup da hata yapma. inan ki kötü evliliktense bekarlık çoookk çoookkk daha iyi. içine sinen biriyle evlen.

biriyle sırf efendi diye evlenilmez...

Bu olaya bakarken çocuk tamamen bizde kalacak deyip bunu kabullenmek lazım.KV nin sağlık sorunları var yaşlı ona çok fazla bel bağlayamam.Adamın ailesi ortada yok en zor günde yoklar benim içinde evlenirken biliyordu bakacak deme ihtimalleri yüksek

umutluev kimse beni almaz psikolojisinde değilim.Şartlar uymazsa bekarda kalabilirim.Sadece önüme çıkan fırsatları enine boyuna değerlendiriyorum.

Tabi tabi dedim ya üç önemli durum var. Çocukla anlaşıp anlaşamayacağınız, eş adayının kayın ailesinin tavrı, eş adayının çocuk isteyip istemediği. Konuşmadan etmeden, denemeden sadece kötü olabilir algısı ile hareket etmek yanlış. Herkes örnekleme yapar ben de iyi yönde 3 örnek buldum bile aklımda. Size muhakkak iyi olur ya da kötü olur diyemem asla. Ama önyargılı davranmak iyi değil, neden değerlendirmeyesiniz diyorum. Siz ben kesinlikle çocuklu birini istemiyorum bu benim için çok önemli derseniz, o ayrı tabi istemeyebilirsiniz. Ama belli yaştan sonra çocuksuz erkek zor çok zor.

Kendiniz en doğru cevabı bulmuşsunuz. Hiç gerek yok yapmayın..

Bunu en iyi siz bilirsiniz tahammül sınırınız ne kadar sabırlı birimisiniz vs bunları iyice düşünüp öyle yola çıkın bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…