Cocuklugumdan beri yaptığım bir şeyi tekrar yapıyorum

desirebel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
38
0
53
Merhaba Meltem hanım,
Sizin gibi birinin sitede yardımcı olmaya çalışması gerçekten çok güzel. Benim çocukluğumdan beri süregelen ( hayal meyal hatırlıyorum o zamanı) ve hala devam eden ancak bazen yenmeye çalıştığım bir durumum var. Aslında bu bir rahatsızlık sanırım. Ben bazen bazı durumlarda yaptığım bir şeyi tekrar yapıyorum kendimi onu yapmaya mecbur hissediyorum ama herzaman değil. mesela yazı yazarken yazıyı tekrar silip kelimeyi cümleyi tekrar silip tekrar yazmak gibi. Musluğu açı açıp kapamak gibi bardağı birkaç kez çalkalamak gibi. Bu benim için oldukça rahatsız edici bir durum. Kızım daha küçük ama dikkat etmiş benim bu bazen yaptığım hareketime aynını kendiside yaptı geçen gün hemen önlem almalıyım önce kendime çeki düzen verip kızıma örnek olmalıyım diye düşündüm. bazen bu hareketlerim artıyor sıkıntılıyken üzgünken filan. Babamı ve annemi ardı ardına kaybettim 11 ay oldu. Kayınvalidemlerle eşim ve benim aram hiç iyi değil bayağı küslük var eşim çok üzgün tabi bende vs. işte bazende hayatınyükü ağır geliyor sanırım bunlar nedeniyle son zamanlarda 1 yıldır iyice arttı. ne yapmalıyım bilmiyorum. tavsiyenize ihtiyacım var aslında irade meselesi diye düşünüyorum bazen yapabilirim diyorum ama biri bana eşimin ailesinden bir haber getiriyor eşim ve ben üzülüyorum sonra tekrar başlıyor. Neyse kafanızı şişirdim bayağı kusura bakmayın lütfen. Şimdiden teşekkürler
 
Sevgili desirebel,
Hergün siteye girip cevap vermeye zamanın olamıyabiliyor, kusura bakmayın.
Öncelikle başınız sağolsun. Kısa sürede üst üste travmalar yaşamışsınız. Kompulsiyonlarınız yaşamınız yolunda giderken çok şiddetli olmaz. Ne zaman ki hayatınızdaki stresorlar yükselir, kontrolünüzü kaybetmeye başlarsınız. Söylediğim gibi tedavi için yapmanız gerekenleri uygularsanız, bu zorluktan kurtulursunuz.
Sağlıkla kalın,
 
Çok teşekkürler Meltem hanım. Sizin düşünceleriniz benim için çok önemli. Sanırım bu sorunları aşmamın çaresi bende. Yani kendi kendime ancak yardımcı olabilirim. Doktor desteği gerekirmi sizce? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Bilgisayarımdaki arıza nedeniyle çok geç cevap verebiliyorum. Kusura bakmayın.
Sevgili Desirebel, kompulsiyonlarla kendiniz başa çıkmaya çalışmak yerine, ben kendinizi zorlamadan doktora gitmenizi öneririm.
Sağlıkla kalın,
 
X