anlıyorum canım kolay bişey değil..umarım atlatırsın ve sonuç istediğin gibi olur...
İlk kez birileriyle paylastım. İyi geldi. sagolun mesajlarınız icin. İyigeceler
Diyeceksin de bakalim adam inanacak mi? Mesela ben konuyu okurken, sanki cok normal bise yasamissin da tek derdin bekaret gibi hissettim, dram yok ortada, travmatik etki almadim. Gunumuzde cok kiz boyle yalanlar soyledigi icin, o konusmayi yaptiginda alacagin tepkilere acik ol derim nacizane. Kadin dogumda rahatlikla soylerler mevcut durumu
Benim merak ettiğim şey , 10 yaş evet küçük bir yaş ama pantolonunuzu iç çamaşırınızı indirdiğinde tepki vermediniz mi acıdığında bağırmadınız mı ? Yani 10 yaş küçükte olsa bu tepkiler o yaşta verilebilecek tepkiler bence inşallah yanlış hatırlıyorsunuzdur böyle bir şey hiç olmamıştır :26:çok geçmiş olsun ...
Öncelıkle cok gecmıs olsun allah bızlerı evlatlarımızı boyle serlerden korusun ;
bakın sız herseyden once sıze yapılan seyı dusunun tamam bakırelıgınızı dusunuyorsunuz ama bırazda bunun uzerıne dusunun cunku bu normal bır ılıskı olmamıs bırde yasınız 10 yanı cocuksınız daha sımdı 6 yasındakı bır cocuk bıle tacız edıldıgının farkına varabılıyor gecmıs olsun
Başına gelen şey kötü birşey ama,sen 10 yaşındayken biri seni soyuyor sana tecavüz ediyor senin canın yanıyor ve sen cinsel ilişkiyi bilmesen de sana yapılan kötü birşey olduğunun farkına varmazmısın.Nasıl başlasam bilmiyorum ama kimseye anlatamadıgım, yazmaktan bile çekindğim bi olay başıma geldi 10yaşındayken. Komşumuzun oğlu bana tecavüz ettibunun tecavüz oldugunuda cok sonralar idrak ettim çünkü ozamanlar böyle şeyler yoktu şimdiki cocuklar gibi degildik kadın erkek ilişkilerini bilmezdik. Onların evindeydim beni oyun bahanesiyle odasına götürmüştü.. Tek hatırladıgım o üzerimdeydi ve ufak bi acı.. Kan geldi mi hatırlamıyorm, bilmiyorum... Tam noldu ne kadr sürdü hatırlayamıyorm ama Çocuğum daha yani uzun olsa en azından kan gelecek kadar olsa ciddi acı duymazmıydım ? Biliyorm en dogru kararı dr vercektir ama ya o kan ozaman geldiyse ( benim merak ettiğim şey, böyle bi durumda kanın gelmeme ihtimali varmıdır ? Ben şuan 25yasındayım ve hayatımda biri var çok sevdiğim :/
bahsettıgınız sey tecavuz hanımefendı sızden seker vs. bısey calmadı ıyı o vakıt 15 yıl gectı deyıp bu durumu dusunmeyın suan neden dusunuyorsunuzkı baksanıza 15 koca koca sene gecmıs , sıze gıdın adamı parcalayın oldurun vurun demıyorum ama bazı seylerı sorgularken sıze yapılan haksızlıgında farkına varın o zardan onemlı olanı sızın vıjdanınız ruhunuzun zedenlenmıs olması dgeılmı ? ondan sonra olayın tıbbı boyutunda konusulur , gorus acıları farklıdır ınsanların ama sonucta bır kadınsanız ve bende bır kadınım empatı yaparak konusmaya kendımı anlatmaya calısıyorum . bılmıyorum bu kadar basıt olmamalı bu anlattıgınız sey yada ben cok ınce dusunuyorum neyse ıyı gunler sızde bu saatten sonra tıbbı yonden bakın ne dıyelımBana yapılan şeyi düşünmediğimi nerden biliyosunuz yani yada napabilirim 15koca sene geçmiş. 15senedir görmemişim o kişiyi, o evlenmiş cocugu olmuş. Bi insan icin annesinin ölümü cok agırdır dimi hani annem öldü demek cok agırdır derken ici sızlar ama 15sene geçmişse artık diyebiliyor annem öldü diye çünkü acıya alışmış.. Benim o olayla ilgili şu saatten sonra yapacak bişeyim yok ben ilahiyat mezunuyum inançlı biriyim.. Allaha havale ettim benden geçti artık... Ama Allah tarafından ola ki o kişiye rast gelirim ben o zaman ona diyecegim şeyleri biliyorum ben o konusmanın bile provasını yapıyorum senelerdirr.....
bahsettıgınız sey tecavuz hanımefendı sızden seker vs. bısey calmadı ıyı o vakıt 15 yıl gectı deyıp bu durumu dusunmeyın suan neden dusunuyorsunuzkı baksanıza 15 koca koca sene gecmıs , sıze gıdın adamı parcalayın oldurun vurun demıyorum ama bazı seylerı sorgularken sıze yapılan haksızlıgında farkına varın o zardan onemlı olanı sızın vıjdanınız ruhunuzun zedenlenmıs olması dgeılmı ? ondan sonra olayın tıbbı boyutunda konusulur , gorus acıları farklıdır ınsanların ama sonucta bır kadınsanız ve bende bır kadınım empatı yaparak konusmaya kendımı anlatmaya calısıyorum . bılmıyorum bu kadar basıt olmamalı bu anlattıgınız sey yada ben cok ınce dusunuyorum neyse ıyı gunler sızde bu saatten sonra tıbbı yonden bakın ne dıyelım
ıbakın hanımefendı sızı kırıp uzdıuysem bınlerce kez ozur dılıyorum ama sıze dmeke ıstedıgım sız cok hırpalanmıssınız bunu dmek ıstıyorum yanı bunu onun yanına evet bırakmayın bır cocugun bır genc kızın hayatını yıkmak bu kadar kolay olmamalı sıze yapmıssa gunu gelır ALLAH korusun baska bır cocuga yapar :26:o mesaj ata​nlarıda es gecın havlayan kopekler ısırmaz duymadınızmı?Ne kadar önyargılısınız inanamıyorum... Basit bi olay degil demişsiniz yada ben ince düşünüyorum demişsiniz, nasıl hırpalandıgımı, yaralandığımı bilmeden...... benim, bana yapılan haksızlıgın farkında olmadıgımı mı düşünüyorsunuz hanımefendi ben o kişi yüzünden 25yaşına kadar erkeklerden uzak durdum bana yobaz dendi soguk nevale dendi. Kaşlarımın hep çatık durması o olaydandır bi tecavüz haberi duydugumda ellerimi bacaklarıma istemsiz götürmek bu cok mu normal bişey ? Minibüste yanıma ufak bir erkek cocuk bile oturunca nasıl çekiyorum kendimi ozaman görseniz halimi acırsınız.. Sizin o acıyarak ah vah ederek lanetlediginiz olayları bizzat ben yaşadım. Benim hafızamdan silinmeyen bir çift iğrenç bakış var hep aklıma geldikçe kuscak gibi oluyorum boguluyorum ben bunları yasadıkca o kişiye ettigim bedduaların o kişiye olan hıncımın nefretimin haddi hesabı yok... Ben buraya acımın derinliklerini anlatmaya yaşadıgım olumsuzlukları anlatmaya gelmedim kendimi acındırma derdinde deilim.. Bi soru sordum cevap istedim mesele bu? Ötesini berisini sorgulamak cok yanlış... nerdeyse bu durumdan zevk aldıgımı düşünenler olmuş özelden mesaj atmışlar ne iğrenç insanlar var...
ıbakın hanımefendı sızı kırıp uzdıuysem bınlerce kez ozur dılıyorum ama sıze dmeke ıstedıgım sız cok hırpalanmıssınız bunu dmek ıstıyorum yanı bunu onun yanına evet bırakmayın bır cocugun bır genc kızın hayatını yıkmak bu kadar kolay olmamalı sıze yapmıssa gunu gelır ALLAH korusun baska bır cocuga yapar :26:o mesaj ata​nlarıda es gecın havlayan kopekler ısırmaz duymadınızmı?
Ne kadar önyargılısınız inanamıyorum... Basit bi olay degil demişsiniz yada ben ince düşünüyorum demişsiniz, nasıl hırpalandıgımı, yaralandığımı bilmeden...... benim, bana yapılan haksızlıgın farkında olmadıgımı mı düşünüyorsunuz hanımefendi ben o kişi yüzünden 25yaşına kadar erkeklerden uzak durdum bana yobaz dendi soguk nevale dendi. Kaşlarımın hep çatık durması o olaydandır bi tecavüz haberi duydugumda ellerimi bacaklarıma istemsiz götürmek bu cok mu normal bişey ? Minibüste yanıma ufak bir erkek cocuk bile oturunca nasıl çekiyorum kendimi ozaman görseniz halimi acırsınız.. Sizin o acıyarak ah vah ederek lanetlediginiz olayları bizzat ben yaşadım. Benim hafızamdan silinmeyen bir çift iğrenç bakış var hep aklıma geldikçe kuscak gibi oluyorum boguluyorum ben bunları yasadıkca o kişiye ettigim bedduaların o kişiye olan hıncımın nefretimin haddi hesabı yok... Ben buraya acımın derinliklerini anlatmaya yaşadıgım olumsuzlukları anlatmaya gelmedim kendimi acındırma derdinde deilim.. Bi soru sordum cevap istedim mesele bu? Ötesini berisini sorgulamak cok yanlış... nerdeyse bu durumdan zevk aldıgımı düşünenler olmuş özelden mesaj atmışlar ne iğrenç insanlar var...
canım bılmıyorum ama ılesının haberı olsa dıcem bu sfer yıne kıırılırsın bu konumda ama yanı bıseyler yapılabılrı dıyorum cunku bunu ıcınde tutugun surece bırgun paarsın ve bu patama senın ıcın hasar verıcı olur altından kalkamassın cnmMesela napabilirim ? Tabikide bunu onun yanına bırakmak istemem ama napılabilir bilmiyorum... Hani çektiğim sıkıtıların o farkında olsun geceleri yattıgında vicdanı sızlasın kendi kızına baktıgında aklına geleyim... Benim hayatımı mahvetti onunkide mahvolsun... Ben bittim o da bitsin hiç gülemesin ailesinin yüzüne bakamasın ..... Ama dedigim gibi benim yapcak bişeyim yok yani bilmiyorum napılabilir ?
canım bılmıyorum ama ılesının haberı olsa dıcem bu sfer yıne kıırılırsın bu konumda ama yanı bıseyler yapılabılrı dıyorum cunku bunu ıcınde tutugun surece bırgun paarsın ve bu patama senın ıcın hasar verıcı olur altından kalkamassın cnm
Canım çok üzgünüm. Bu tür bir korku, kaygı yaşamadım ama korkunun ne demek olduğunu iyi biliyorum. Sakin yazmışsın diyenler olmuş ama yaşanan travmalardan sonra bazı insanlarda bir reddetme, yoksayma, kendini avutma gibi durumlar ortaya çıkar. Hiç olmamışçasına sessiz bir kabulleniş, bir kayıtsızlık gibi görünür dışarıdan. Aslında savunma mekanizmasıdır. Ben de böyleyim çünkü. Yaşadığım bütün berbat olayları reddediyor bilinçaltım.
Konu sahibinde de aynısını gördüm.
Konu sahibi arkadaşım yapman gereken ilk adım doktora gitmek. Ne olur bir doktora git ve konuyu kendi zihninde bir netleştir sonrasını düşünürüz.
İlk olarak kendin için bir doktora git, tam hatırlayamıyorum diyorsun, o yüzden en net cevabı doktor verecektir.
Allah razı olsun çok güzel demişsiniz. Resmen rahatsız deilsin bu durumdan diyenler oldu. Nasıl rahatsız olmam ben bundan, nasıl düşünülebiliyor böyle... Anlamıyorum.... Olayıda Belkide hatırlıyorum ama hatırlamak istemiyorm hiç bilmiyorum.. Ben bu olayı Allah biliyo ya ilk kez paylasıyorum başkalarıyla.... Sanki paylaştıkça yazdıkça daha iyi geldi gibi... Haklısınız belkide profesyonel yardım almalıyım daha dogru yol gösterici olcaktır
Nasıl başlasam bilmiyorum ama kimseye anlatamadıgım, yazmaktan bile çekindğim bi olay başıma geldi 10yaşındayken. Komşumuzun oğlu bana tecavüz ettibunun tecavüz oldugunuda cok sonralar idrak ettim çünkü ozamanlar böyle şeyler yoktu şimdiki cocuklar gibi degildik kadın erkek ilişkilerini bilmezdik. Onların evindeydim beni oyun bahanesiyle odasına götürmüştü.. Tek hatırladıgım o üzerimdeydi ve ufak bi acı.. Kan geldi mi hatırlamıyorm, bilmiyorum... Tam noldu ne kadr sürdü hatırlayamıyorm ama Çocuğum daha yani uzun olsa en azından kan gelecek kadar olsa ciddi acı duymazmıydım ? Biliyorm en dogru kararı dr vercektir ama ya o kan ozaman geldiyse ( benim merak ettiğim şey, böyle bi durumda kanın gelmeme ihtimali varmıdır ? Ben şuan 25yasındayım ve hayatımda biri var çok sevdiğim :/
Zaten hatırlayamama sorununuz da bundan kaynaklı. Sürekli zihninizi bastırdınız, inanmak istediniz böyle bir olayın yaşanmadığına. Ondan şimdi silinmiş gibi. Zorlasanız da bir türlü gelmiyor hatırınıza. Geliyor gibi olsa da sanki siz uyduruyormuşçasına sahte geliyordur size. Kafanızda kuruyormuş gibi.
Bak hem psikolojik yardım almalısınız, hem de bir kadın doğum doktoruna görünmelisiniz.
Yani belki şu lanet olası zar yerindedir, tabi bu olayın olup olmadığını kanıtlamaz, sonuçta esnek muhabbeti var ama sizin şu nişanlınıza duyduğunuz olmaması gereken suçluluk duygunuza iyi gelecektir. Şimdi yersiz yere suçlu hissediyorsunuz, onu haketmiyor gibi düşünüyorsunuz biliyorum. Sanki layık değilmişsiniz gibi. Sonra sizi bu duruma getirdiği için o pisliğe lanet okuyorsunuzdur, sonra çok büyük bir öfke ortaya çıkıyordur. Ve bu kısır döngü gibi hep tekrarlanacaktır. İşte bu durumdan kurtulmak için de psikolojik yardım şart.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?