Çocukluk travmaları

En büyük korkum bu zaten. Psikolojimi düzeltmeden evlenirsem başıma daha büyük dertler almaktan korkuyorum. Burdada çok var öyle dayak yediği halde aldatıldığı halde kocasına bağımlı olan.
ben dusunuyorum açıkçası bosansam nereye gideceğim ne yapacağım ustelik benim mesleğim de yok okutmadilar
okuyamadaigimdan değil çok iyiydi derslerin kayıt paramı bile alıp zorla yediler çok sinirlendim su an offf of

23 yaşında üni okumuş iyi kötü çalışan biriyim. Günlük hayatımda çok büyük problemler yaşamamama rağmen hep mutsuzum hiçbir şey yapmak istemiyorum hiçbir şeyden tad alamıyorum. Çocukken yaşadıklarım aklıma geliyor sürekli ve buna engel olamıyorum. Bütün günlerim bununla geçiyor ve gerçekten elimde değil. Psikiyatriste gittim ya ben kendimi anlatamadım ya da o yardımcı olamadı bilmiyorum.doktor bile çözüm bulamayınca iyice içime gömüldüm. Yaşadığım binlerce şey var ama ben buraya birkaçını yazıcam.

Okula başladığımdan itibaren yıllarca annem kahvaltı hazırlamadı. Günde tek öğün yiyordum onda bile bana diyet yaptırıyordu. Tabağıma hep az koyardı ekmeği kendi ölçer verirdi fazlasını yedirmezdi. Fotoğlarım bile var çöp gibiymişim zaten. Akrabalar doktora götür hastalıklı gibi şeyler söylerlerdi.

Alerjiye bağlı olarak çocukken kesik kesik öksürürdüm. Öksürdüğüm içinde hep azar işittiğim. Öksürme, veremliler gibi öksürüyorsun, gebericeksin der dayat atardı. Misafir geldiğinde beni odaya kapatırdı. Saatlerce sorgusuz sualsiz "suçumu" bilir çıkmazdım odadan. Genelde beni götürmezdi ama misafirliğe gittiğimizde benim adıma insanlardan özür diler aslında veremli olmadığımı sadece öyle öksürdüğümü söylerdi.

Hiç unutmuyorum 4 yaşındaydım. Ananemlerde bizdeydi kahvaltı yapıcaktık. Annemi yanına oturdum yanağından öptüm annemi. Elinin tersiyle beni itip sapık mısın be diye bağırmıştı. Ananem kızmıştı o an anneme.

Okul hayatım boyunca tek bir lira bile harçlık vermedi bana. Yılda bir iki kere gelirdi ananem ozaman bana demir para verirdi bana. Onun hesabını sorardı bana. O parayla kendime bisküvi gibi bir şey almıştım sorduğunda söyledim harcadım diye tokat attı bana.

Arkadaşlarımın yanında hep aşağıladı hakaret beddua etti bana. İyice kısalıp üstümde parçalanana kadar kıyafet bile almazdı. Zaten almazdı. Başkalarının verdiği ablamdan kalanları ya da komşunun çöpe attıklarını giyerdim.

Şunu özellikle söylüyorum hiçbir şey bu yapılanların sebebi olamaz gerçi. Durumumuz iyiydi iki evimiz vardı ve babam bir şirkette müdür yardımcısıydı. Abim ve ablam özel okulda okuyordu. Annemin bağış yaptığı hayır kurumları vardı. Fakirlik bile olsa hangi anne evladına sarılmazöpmek sevgi vermez iyi davranmaz. Her evebeyn ne kadar ne kadar bilinçli olursa olsun Hatalar yapar ve çocuk hah işte hata yaptı ve benim psikolojim bozuldu moduna girmez. Benim söylediklerim yıllarca süren şeyler ve anlattıklarım sadece birkaçı. Çocukken evden kaçmayı intihar etmeyi düşünürdüm. Zaten çocukken depresyona girdiğimi ve çıkamadığımı düşünüyorum. Ya da karakterime işledi mutsuzluk.

Ben anlattiklarini hic normal bulmadim, babam mudurdu, abim ablam vardi ekonomik durumumuz iyiydi diyorsun yani bircok sebebi elemis oluyoruz bu sekilde ama annen sana bu sekilde davranirken (adete iskence etmis ) ablan abin veya baban neden hic araya girmemis cidden tuhaf. Annen ya seni istemeye istemeye son cocuk olarak dogurdu istenmeyen cocuk oldun, yada babanin baska kadindan gayri mesru cocugu falansin herhalde bebekken geldin anneni sana bakmaya mecbur birakti baban kadindan senden nefret falan etti herhalde bilemedim benim aklima baska mantikli aciklama gelmedi simdi annen baban abin ve ablanla aran nasilki ? Annen diger cocuklarina nasil davraniyordu peki ? Ben olsam madem bu kadar hayatini buyuk sekilde etkileyecek sekilde sanan zarar veriyor al karsina sor hesabini illaki altinda yatan bir gercek vardir tabi annen seni dogurduktan sonra ciddi psikolojik bir rahatsizlik gecirmediyse.

Olayin sebebini ogrenip hesabini sormak yada en azindan konusmak bence seni bu yukten kurtaracaktir.

Ben anlattiklarini hic normal bulmadim, babam mudurdu, abim ablam vardi ekonomik durumumuz iyiydi diyorsun yani bircok sebebi elemis oluyoruz bu sekilde ama annen sana bu sekilde davranirken (adete iskence etmis ) ablan abin veya baban neden hic araya girmemis cidden tuhaf. Annen ya seni istemeye istemeye son cocuk olarak dogurdu istenmeyen cocuk oldun, yada babanin baska kadindan gayri mesru cocugu falansin herhalde bebekken geldin anneni sana bakmaya mecbur birakti baban kadindan senden nefret falan etti herhalde bilemedim benim aklima baska mantikli aciklama gelmedi simdi annen baban abin ve ablanla aran nasilki ? Annen diger cocuklarina nasil davraniyordu peki ? Ben olsam madem bu kadar hayatini buyuk sekilde etkileyecek sekilde sanan zarar veriyor al karsina sor hesabini illaki altinda yatan bir gercek vardir tabi annen seni dogurduktan sonra ciddi psikolojik bir rahatsizlik gecirmediyse.

Olayin sebebini ogrenip hesabini sormak yada en azindan konusmak bence seni bu yukten kurtaracaktir.
Annemede babamada benziyorum. Annem bana hamileyken bulantısı çok olurmuş bir şey yiyemezmiş onun çocuğu olmasam bunu söylemezdi. Çocukken üvey olduğumu düşünürdüm düşünmekten de öte arkadaşlarım bile sorardı sma malesef değilim. Annem kendini acındırmaya bayılır parası olmasına rağmen evin içinde paçavralarla gezerdi. Mazoşist biri biraz. Eve çok fazla yiyecek almak istemezdi ama kimsenin boğazından kısmazdı ben hariç. Abimle normaliz bana hiç bir kötülüğü olmadı ama çok da samimi değiliz. Ablam ise aşırı saldırgan biri. Küçükken çok dövdü çok işkence yaptı. Sürekli akrabalara bir yere gittiğimizde biri geldiğinde kimi görse alakalı alakasız başlar beni kötülemeye iftira atmaya. Beni seven bir akrabamız vardı ben onunla görüşmüyordum. Oturmuş çocuğa benim agresif bencil cimri Biri olduğumu anlatmış. Benim için hakaret ve küfürlü laflar kullanmış. Yaşanmamış olayları yaşanmış gibi anlatmış. Çocuğa onunla konuşursan beni sil o köpek gibi sürünücek salyaları aka aka sana dönücek vs demiş. Söylediklerinin hepsi yalan ama şuna özellikle değinmek istiyorum. Cimri diyor maaşımı olduğu gibi eve veriyorum agresif demiş kendimi bile savunamayan ağzını açamayan biriyim bencil demiş aşırı fedakarım ve bu özelliklerin hepsi kendinden mevcut. Bunlar birkaçı tabi aylarca konuşmuşlar çocukla her fırsatta beni kötülemiş konu bile yokken çok dertlenmiş gibi oturmuş beni çekiştirmiş.

Annemede babamada benziyorum. Annem bana hamileyken bulantısı çok olurmuş bir şey yiyemezmiş onun çocuğu olmasam bunu söylemezdi. Çocukken üvey olduğumu düşünürdüm düşünmekten de öte arkadaşlarım bile sorardı sma malesef değilim. Annem kendini acındırmaya bayılır parası olmasına rağmen evin içinde paçavralarla gezerdi. Mazoşist biri biraz. Eve çok fazla yiyecek almak istemezdi ama kimsenin boğazından kısmazdı ben hariç. Abimle normaliz bana hiç bir kötülüğü olmadı ama çok da samimi değiliz. Ablam ise aşırı saldırgan biri. Küçükken çok dövdü çok işkence yaptı. Sürekli akrabalara bir yere gittiğimizde biri geldiğinde kimi görse alakalı alakasız başlar beni kötülemeye iftira atmaya. Beni seven bir akrabamız vardı ben onunla görüşmüyordum. Oturmuş çocuğa benim agresif bencil cimri Biri olduğumu anlatmış. Benim için hakaret ve küfürlü laflar kullanmış. Yaşanmamış olayları yaşanmış gibi anlatmış. Çocuğa onunla konuşursan beni sil o köpek gibi sürünücek salyaları aka aka sana dönücek vs demiş. Söylediklerinin hepsi yalan ama şuna özellikle değinmek istiyorum. Cimri diyor maaşımı olduğu gibi eve veriyorum agresif demiş kendimi bile savunamayan ağzını açamayan biriyim bencil demiş aşırı fedakarım ve bu özelliklerin hepsi kendinden mevcut. Bunlar birkaçı tabi aylarca konuşmuşlar çocukla her fırsatta beni kötülemiş konu bile yokken çok dertlenmiş gibi oturmuş beni çekiştirmiş.

Daha önce dediğim gibi ailecek sorunlarınız var. Her ne kadar sizin açınızdan kardeşleriniz sorunsuz gibi görünsede yazdıklarınızdan onlarında sorunlu olduğunu anlıyorum. Sürekli huzursuz ortamda bulunan insanlar artık bazı şeyleri görmezden gelir, sadece kendini düşünür hale gelir. İçgüdümüz bu. O evden çıkman gerek. Tek çare bu.
Not: sakın evlenip kurtulayım gibi bir şey düşünme. Bu hayatında yapabileceğin en büyük hatalardan biri olur.

Babam baba gibi değildi zaten eve otel gibi gelirdi annemle ilgilenirdi sadece. Ve annemde hep bizi suçlamıştır ben sizin için katlanıyorum diye. Ben bebekken çalışıyormuş zaten çalışsaymış boşansaymış ona dur diyen oldu sanki. Açıkçası kendisi koca delisi ve bunun suçunu bize atıyor.
Hayatindan ne kurtarsan, sana kardir. Bi psikolog fayda etmediyse bir baskasina git, o da etmediyse yenisine.
Ben olsaydim, bana yasattiklarini hatirlatan bu kadinla da gorusmezdim.
Cevreni enerjisi yuksek insanlarla doldur. Gez, dolas, sevil arkadaslarinla. Gencliginin gucunu, varliginin degerini bil.
Maneviyat da iyi gelecektir. Bu yasadiklarini hakketmedigini, annenin hastalikli oldugunu kendine hatirlat.
Insallah kuracagin yuvada el ustunde tutulursun.

Cok ilginc evde birden fazla psikolojisi bozuk insan var demekki madem boyle zararlari dokunuyor ileride gorusmezsin olur biter boyle akraba olmaz olsun daha iyi seni omur boyu kanser eder oyle kardes mi olur.
Yasinda kucukmus insallah hayatina iyi biri girer guzel bir aile kurup uzaklasirsin sana zarar veren insanlardan. Ama sirf o hayattan kacmak icinde ilk gelenle dusunmeden evlenme calisiyormussun iyi bir ise girmeye bak cik tek basina bir eve baska yere tasin neyse yani eger dayanamzsan oyle yap.

:KK42: ne diyeceğimi bilmiyorum senin annen benimde babam.
evlilikten korkman cok normal canim.ve ben piskolojim duzelmeden evlendigim icin cok pisman olmuştum Rabbime sukurler olsunki eşim cok merhametli ve beni cok seviyordu bu yuzden bana cok sabretti. şimdi cok şükür iyiyim ama geçmiş tamamen silinmiyor :( ben eşime babamin yaptiklarini anlatmak istedigimde beni sustururdu tahammül edemiyordu dinlemeye.
karşına seni cok seven ve merhametli biri cikarsa evlen canim ama bu yasadiklarini ve dahasini ona anlat .. ben evlenmeseydim hersey daha kötü olacakti. 21 yasindaydim annemi topraga verdigimde.babami annemin katili olarak gördüm hep.23 yasindada evlendim o 2 yıl hayatimin en zehir 2 yiliydi... lütfen geçmişi düşünme geleceğini düşün ve surekli dua et dua dua dua ...
herşey cok güzel olacak ... Al iz vel ;)

Hayatina iyi bir adam girer umarim o zaman her sey siliniyor.yaralarin yavas yavas iyilesiyor khalesiininde dedigi gibi merhamet saygi gordugn bir yerde yeniden kiz cocugu oluyorsun dilerim oyle olur ve yeniden yasarsin cocukluguna dair kalan seyleri..gecmis ne yazik ki gecmiyor ama seni yaralarinla saracak birini kalben istee..tum bunlar bosa degil emin ol guleceksin

Back
X