Cocuklusun...

Aynı resti ben de cekmiştim. Ben kapalı giyiniyorum eve. Misafir gelince de haliyle uzun kol giy bas ört falan. Çocuklar ufakken boş gün oldu mu adam tutturıyırdu o gelsin bu gelsin. ya bunalıyorum ben zaten sıcak sevmem. İş mi yapayım cocuga mı bakayım emzir uyut vs işkence en kötüsü de dediğim gibi kat kat giyin.
En son bir gün hayır dedim sen aynı halinlesin sana olan bişey yok ben de tişörtle kahvaltı edicem diye. O gün anladı az cok. Israrı azalttı. Yıllar içinde artık o da bize düşkün oldu sizinki de inşallah toparlar.
Misafirler kim biliyorum ama inanın kadir kıymet bilene benzemiyor bahce var diye yıkılmak olur mu. Koy topla yıka kaldır olacak iş değil
Karşılığında böle muamele görmesem inanın helal hoş olsun gözüm yokta.ama bende bigun süslenip puslenip gitmek istiyorum hep bizde hep bizde olmuyor.esim hemen gelsinler der birini çağırmak ister

Sizi düşünüyorum gibi görünüp yer icer çekilirler. 3 cocukla hizmet etmek daha zor bunu açıkça söyleyin, benim icin böylesi daha zor oluyor deyin
Çok pis resti çektim.ben mecburmuyum dedim her geleni yemekli ağırlamaya.sen benim ikramına karışma dedim ben gereken gereken ikramı yaparım.

İst ben gitsem çocuklardan korkuyorlar galiba.uc çocuk gözlerinde büyüyor.yillardir kimseye gitmiyorum sadece bize geliniyor
Çocuklarınızdan korkup siz davet etmeyeni siz de davet etmeyin, niye ediyorsunuz?

Eşinize de hiç taviz vermeyin.
Sizin rızanız olmadan birilerini yemeğe çağırorsa da mutfak orda git ne yapacaksan yap deyip elinizi sürmeyin birşeye, bir daha olmaz zaten.

Çok haklısınız. Ayrıca Tabi ki yaptıklarınızın karşılığı olması gerekir. Beni biri çaya çağırsam benimde çağırmam gerekir içim rahat etmez. Insanları alistirmayin böyle hazirciliga

Siz haklısınız. Eşiniz size sormadan niye yemekli misafir çağırıyor. Benimde 3 çocuğum var. Bu saat olmuş hala hiç bir işimi yapmamışım. Bunun üstüne misafir gelecek derse eşim herhalde kalp krizi geçiririm. Çocuklarım durmuyorlar hep ağlıyor küçüğü. Kendi evime zor yetişiyorum. Şimdiye kadar ağırladıklarıma saysınlar. Eğer sizi düşünselerdi. Herkes birşeyler yapıp yanında getirir, sizin bahçede yerlerdi. Valla alışmışlar önlerine hazır yemek konmaya. Yanlış anlama olmasın Misafir sevmiyor değilim. benimde misafirim olur yemekli de kahveye gelende. Ama benide çağırırlar yani.
Bizde tek taraflı.esimede ne desem boş.tavir yapıyor tmm bundan sobra kimseyi sokmam etmem diyor.anlatmak istediğimi anlamamakta israrli

Çocuklarınızdan korkup siz davet etmeyeni siz de davet etmeyin, niye ediyorsunuz?

Eşinize de hiç taviz vermeyin.
Sizin rızanız olmadan birilerini yemeğe çağırorsa da mutfak orda git ne yapacaksan yap deyip elinizi sürmeyin birşeye, bir daha olmaz zaten.
Kendi pisiriyo ediyo onda sıkıntı yokta.olece kaliyo.misafir hanımlar çay kahve faslına geçiyor onlar gittikten sonra gece yarısına kadar temizle dur

Benim de doğurmama az kaldı, görümcem sağolsun çok düşünceli bana misafirliğe gelecekmiş ben hamile halimle gitmeyim😂
Şimdi aylardır güç bulamadığım için yapamadığım temizliği haldır haldır yapmaya çalışıyorum hazırlık falan uğraşıp duruyorum.
Gerçekten böylelerini hayatımızdan çıkarmak lazım
Çok haklısınız
neden uğraşıyorsunuz
nolur sakın yapmayın

ben yıllarca ay evime şu bu gelcek diye kendimi yırttım pişmanım

Slm arkadaşlar bugünlerde canımı sıkan bir durum var.benim biri büyük birde beş yaşında ikizlerim var.ikizlerim olmadan önce tek cicukluyken evim dolar tasardi kahvaltıya gelenler yemeğe gelenler yatıya gelenler bile.sonra ikizlerim oldu.sansima yine aynı.esim çok eli açıktır.tamam helal hoş olsun elimle yaptığımı kiskanmiyorumda.insanlarin davranışlarından bazen patlama noktasına geliyorum.esime sariyorum bazen.mesala biri size gelicez dediğinde eşim hemen yemekli davet eder.guzel bı bahçemiz var barbekulu.hemen misafire mangallar yanar eder.abartisiz yemeksiz gelen misafirim yoktur.neyse onuda geçtim.ama ben malesef hickimseye gitmiyorum.hemen sen cicuklusun zahmet olmasın biz gelelim edelim.guya beni düşünüyorlar.e iyi güzel beni düşünüyorsunuz ben üç cocukla pişir yedir topla.hicmi benim hakkım yok değişik biyere gitmeye bı kafa dağıtmaya.cocuklarimda zararsızdır.gittigim yerde yanımda oturup oynarlar.hos gittiğimde zaten belirli yerlerde anane babane.onun dışında herkes bize gelir biz gitmeyiz.artik insanlar okadar alıştılar ki.mesela bir arkadaşlarımız var hemen mangal yapalım edelim.hani giderken denirya bizede buyrun gelin diye.esim hem der siz bize bakmayın biz cocukluyuz.yillardir hep böle.artik resti çektim ben kimsenin evine gitmiyorum çocuklarım var bundan sonra bende kabul etmiyorum.hep tek taraflı.hep bana gelinsin ben gitmeyim.bolede olmuyoki.bu sefer eşim bana sürat aşıyor.bende biyere gitmek istiyorum diyorum.esim diyorki sen karşılık bekliyorsun ozaman.karsilik değil ben karşıdan bana yemekler hazırlasın diye beklemiyorum bir kahveye gitsem o bile yetecek.ama anlatamıyorum.ben insanların çocuklarınida çekiyorum hizmetinizde yapıyorum.kaldiki virüs var bize gelen oldumu diyoruz biz kimseye gidip gelmiyoruz diye insanlar yinede kendi hoş vakit geçirmek derdine insanı bile riske atıyorlar eşime resti çektim.bundan sonra ben kimseye gitmiyorum vede misafir kabul etmiyorum.madem tek ben yoruluyorum bu işte.esimde böyle dediğim için tepki gösteriyor haksizmiyim sizce
Karşılık bekliyor olsanız da haklısınız, emri vaki yapıp siz de gidin. Siz arayıp iadei ziyarete geleceğiz deyin insanlara, böyle böyle ya alışırlar ya ayakları kesilir.

Karşılığında böle muamele görmesem inanın helal hoş olsun gözüm yokta.ama bende bigun süslenip puslenip gitmek istiyorum hep bizde hep bizde olmuyor.esim hemen gelsinler der birini çağırmak ister
Msafir adabına göre bir o gider bir o.
Hadi uygun olmayan taraf var o zaman o taraf kendisi belirtir. Benim çocuklar ufakken ben derdim mesela siz buyurun diye. Ama karsı taraf o zaman olur mu gelin falan diye ısrar eder.
Hem madem cocukların var biz gelelim diyecek kadar düşünceli o zaman yemek ol az caya gelelim tatlıyı da ben getireceğim desin. Samimiyet bunu gerektirir.

Benim de doğurmama az kaldı, görümcem sağolsun çok düşünceli bana misafirliğe gelecekmiş ben hamile halimle gitmeyim😂
Şimdi aylardır güç bulamadığım için yapamadığım temizliği haldır haldır yapmaya çalışıyorum hazırlık falan uğraşıp duruyorum.
Gerçekten böylelerini hayatımızdan çıkarmak lazım
Çok haklısınız
Hemen görümceye msj at canım gel ama malum doğum yapacağım evi temizle birde yemek yap kendin pişir kendin ye hatta banada fazla fazla malum ben hamileyim hamile kadının kusuru olmaz❤️ Birde kalp at tamamdır vazgeçer

Ben istemiyorum evime kimseyi diye düşünüyor.karsilik bekliyorum yedirdigimde gözüm var diye dusunuyor

hani size "sen demek ki karşılık bekliyorsun" diyor ya
siz de "sen de hava atmaya gösteriş yapmaya pek meraklısın" diyin.
belki o da her şeyi koca! gönüllülüğünden yapmıyordur.

Kendi pisiriyo ediyo onda sıkıntı yokta.olece kaliyo.misafir hanımlar çay kahve faslına geçiyor onlar gittikten sonra gece yarısına kadar temizle dur
Sizin misafirlik olayı başka bir duruma dönüşmüş. Gidip cafe de yiyip içip oturmaktan başka bir şey değil. Temizliğe neden yardım etmiyorlar madem cocuklusun.

Mangalda et pişirmekle bitmiyor işte işler.

Karışıklı bekleseniz de haklısınız ayricau eşiniz buradan vurmaya çalışırsa da açık açık söyleyince. Hiçbir ilişki tek taraflı çaba ya da gayretle yürümez. Siz çağırmayın bakalım arkadaşlarınla görüşme sıklığınız nasıl azalıyor.

Kabul etmiyorum dediniz sozunuzun arkasında durun falso vermeyin kendi cagiriyorsa hiçbir işe elinizi sürmeyin ben cagirmadim uğraşamam diyin.

Millet bulmuş işin kolayini bir kere bizde de şöyle birşey olmuştu kayinvalidemin günü vardı benden tatlı istemisti yapılır ama bende demiştim ben güne girmiyorum sırf böyle şeyler ile uğraşmamak için.

Çocuklu olunca herşeyden uzak kalıyoruz o degil de çocugu var diye gelenini de ilk defa duydum. Senin çocukların var sen gel uğraşma diyeceklerine insanlar nasıl da keyiflerine göre kılıf uyduruyor bravo.

Bende de 3 çocuk var evdeki konforu dışarı da bulamıyorum diye bir yere gitmiyorum🙈

Back
X