Cocuklusun...

Slm arkadaşlar bugünlerde canımı sıkan bir durum var.benim biri büyük birde beş yaşında ikizlerim var.ikizlerim olmadan önce tek cicukluyken evim dolar tasardi kahvaltıya gelenler yemeğe gelenler yatıya gelenler bile.sonra ikizlerim oldu.sansima yine aynı.esim çok eli açıktır.tamam helal hoş olsun elimle yaptığımı kiskanmiyorumda.insanlarin davranışlarından bazen patlama noktasına geliyorum.esime sariyorum bazen.mesala biri size gelicez dediğinde eşim hemen yemekli davet eder.guzel bı bahçemiz var barbekulu.hemen misafire mangallar yanar eder.abartisiz yemeksiz gelen misafirim yoktur.neyse onuda geçtim.ama ben malesef hickimseye gitmiyorum.hemen sen cicuklusun zahmet olmasın biz gelelim edelim.guya beni düşünüyorlar.e iyi güzel beni düşünüyorsunuz ben üç cocukla pişir yedir topla.hicmi benim hakkım yok değişik biyere gitmeye bı kafa dağıtmaya.cocuklarimda zararsızdır.gittigim yerde yanımda oturup oynarlar.hos gittiğimde zaten belirli yerlerde anane babane.onun dışında herkes bize gelir biz gitmeyiz.artik insanlar okadar alıştılar ki.mesela bir arkadaşlarımız var hemen mangal yapalım edelim.hani giderken denirya bizede buyrun gelin diye.esim hem der siz bize bakmayın biz cocukluyuz.yillardir hep böle.artik resti çektim ben kimsenin evine gitmiyorum çocuklarım var bundan sonra bende kabul etmiyorum.hep tek taraflı.hep bana gelinsin ben gitmeyim.bolede olmuyoki.bu sefer eşim bana sürat aşıyor.bende biyere gitmek istiyorum diyorum.esim diyorki sen karşılık bekliyorsun ozaman.karsilik değil ben karşıdan bana yemekler hazırlasın diye beklemiyorum bir kahveye gitsem o bile yetecek.ama anlatamıyorum.ben insanların çocuklarınida çekiyorum hizmetinizde yapıyorum.kaldiki virüs var bize gelen oldumu diyoruz biz kimseye gidip gelmiyoruz diye insanlar yinede kendi hoş vakit geçirmek derdine insanı bile riske atıyorlar eşime resti çektim.bundan sonra ben kimseye gitmiyorum vede misafir kabul etmiyorum.madem tek ben yoruluyorum bu işte.esimde böyle dediğim için tepki gösteriyor haksizmiyim sizce
Kusura bakmayın ama eşiniz biraz saf herkesi kendi gibi görüyor. Misafirin adabı vardır sizinkiler resmen restoran gibi kullanıyor bırak tepki göstersin ya siZdede yazık enayi gibi hizmet edilmez

Karşılık bekliyor olsanız da haklısınız, emri vaki yapıp siz de gidin. Siz arayıp iadei ziyarete geleceğiz deyin insanlara, böyle böyle ya alışırlar ya ayakları kesilir.
Ozaman kesinlikle keserler ayaklarını.ama ben malesef evden çıkamıyorum.esim gidip eşlerini ofislerinde görüyor.ozaman dedim madem benlik bı durum yok dışarda görüşün bende yorumlayım doğru degilmi

Kusura bakmayın ama eşiniz biraz saf herkesi kendi gibi görüyor. Misafirin adabı vardır sizinkiler resmen restoran gibi kullanıyor bırak tepki göstersin ya siZdede yazık enayi gibi hizmet edilmez

Sizin misafirlik olayı başka bir duruma dönüşmüş. Gidip cafe de yiyip içip oturmaktan başka bir şey değil. Temizliğe neden yardım etmiyorlar madem cocuklusun.
Dedim zaten burası restoran değil.sen beni madem biyere goturmuyosun kimseyide sarma benim başıma diye

Şu virüs nedeniyle 2 yıla yakındır insanların ayakları kesilmediyse, eşiniz de akıllanmadıysa kabullenmek zorundasınız maalesef.

Sonuna kadar haklısınız. 3 çocukla misafir ağırlamak kolay mı? Ne demek sen çocuklusun biz gelelim normalde bunun tersi olması gerekmez mi? Evinde benim çocuklarımdan rahatsız olan kişi benim evimde de çocuklarımdan rahatsız olup gelmemesi gerekir.

Siz bugün normal apartman dairesine taşınıp mangal partisi vermekten vazgeçseniz bugün kapınızı aşındıranlar size selam bile vermeyecek. Hadi tamam yeriniz müsait insanları ağırlıyorsunuz bir kerede gelenler eti alıp gelsinler ayıp yani.

Benim de 3 çocuğum var. Çocuklarımı fazlalık gören biri benim evimde de işi olamaz. Çocuksuz arkadaşlarımla görüşürken zaten ben çocuklarımın kreşte olduğu zamanı veya dışarıda buluşmayı teklif ediyorum. Çocuklu insanlarla sorun olmuyor karşılıklı gidip geliyoruz.
Geçenlerde çocuklarım mangal istediler, eşim kuzenin oraya gidelim dedi. Kuzenimin evinin yanı müsait, eşi hamile olmaz dedim. Olsun salatamiza kadar hazırlayıp gidelim dedi kabul etmedim. İnsanlar gerçekten çok düşüncesiz

Dün mesela bı arkadaş mesaj attı napiyosun ne ediyosun.bida sürekli benim mangalcilardan.havalar ısındı buluşalım dedi.ayy çok iyi olur kendimi disarlara atasim var evden çok sıkıldım dedim.giruldu attı ama bidaha yazma etme yok
hah şöyşe
eşinize de yazışmaları okutun bakalım ne diyecek

Dedim zaten burası restoran değil.sen beni madem biyere goturmuyosun kimseyide sarma benim başıma diye
Sizi niye bir yere götürmüyor benim eşimde çoçuklarda fazla rahat etmiyoruz diye restorana falan götürmüyor ama dışardan söylüyor yemek yiyoruz pide içi hazırlıyor kendi elleri ile gidip yaptırır falan zaten pandemi işine geldi

Maşallah ne kadar yüzsüzler gelenler ama çanak tutan eşiniz var 🙄
Çocuklarınız büyük bu gelenlere gündüz oturmasına gidin, eşiniz madem karşılık beklemiyor o işteyken gezin sizde

aynı cümleyi tekrar tekrar okudum yanlış mı anladım diye sen çocuklusun zahmet olmasın gelme biz gelelim ne ya. Bahanenin de böylesi. Kararınızdan geri adım atmayın. Çok haklısınız.

Sinirden gözüm seyirdi burda. Arkadaşı tebrik ediyorum bu kan emicilere iyi sabretmiş. Hoş bazen sabretmek de iyi olmuyor da neysse

Gelene bir seyler hazirlamayi ikrami birakin bir daha gelmezler emin olun.
Annem de esiniz gibiydi 2 sokak assagidan gelen bile yemeksiz gitmezdi, sanki baska sehirden geliyor.
Kendi kazara gidersede bir cay zorla demlenir yani.
Sizin cevrede tam olarak boyle.
Ben bize gelenlerden birinin bugun aksam yemegi beleşe geldi lafini bile duydum 😂
Sizinkiler yiyici tayfa.
Yedirmeyi birakin.
Sizde gitseniz ayni izzeti ikrami gorseniz anlarim ama sizin durumunuz kullanilmak

yaa bak aklıma şey geldi
sizin evin bahçesi var açık hava mesafe iyi oluru da bahane edip gidiyorlardır kızcağıza
Aynn böyle bahane ediyorlar.zaten napiyorsunne ediyosun muhabbetine girdimi evde sikiliyolar bunaliyolar bir yakinmak.ben sansliymisim böyle yerimvarmis.tujureyim böle sansa

"Sen çocuklusun ..zahmet etme ..biz geliriz " diyen olduğunda "tatlım sen de çocuklusun ama bak ne güzel giyinip kuşanıp geldin ,bizi de çok mutlu ettin ..Ben de çocuklarımı giydirip gezmeye gitmeyi başarabilirim ..seen hiç meraketme " de bakalım ne diyecek🤣

Back
X