• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuksu Hareketler

Bence birbirinizi yanlış anlıyorsunuz. Belli ki eşiniz ilgi bekliyor. İstediği ilgiyi ona verin karşılık olarak o da size ilgi gösterir diye düşünüyorum.

Düşme mevzusuna gelirsek eşinizin yaptığı yanlış kesinlikle gelip size bakmalıydı noldu diye ama muhtemelen ciddi bir şey olsaydı bana seslenirdi diye düşünmüştür.

Konuşun konuşmak zor değil. Derdinizi anlatın, evde işleri beraber yapın. Keyif bile alabilirsiniz.

Yok yere hayatı zehir etmeyin kendinize bugünler geri gelmezo_O

siz faal uyku süresini söylüyorsunuz, biz yatakta geçirdiğiniz süreyi hesaplıyoruz, farkı bu aslında.

gece 11de yatağa girip, gündüz 12de yataktan çıkmak biraz abartı değil mi sizce de.

tabi dışarıdan görünen budur, içeride siz sıkıntılarınızdan bahsetmişsiniz zaten.

Yatakta yattığım süreye göre bu yorumlarda haklısınız, ama bende 3-4 e kadar yatağa geçmezsem aynı saatte yatmassak bu daha çok sorun olmaz mı? Uykum gelmesede onunla aynı saatte yatağa giriyorum.
Ve benim hafta içi uyumadığımı eşim biliyor o işe 8 buçukta varıyor karşıda işi o zamanda telefon ile konuşuyoruz ediyoruz.
Ben acaba uyumadığımı biliyor ha 6 buçuk ha 6 deyip kahvaltımı hazırlamımı istiyor diye düşünüyorum ama açık bir insan kavga esnasında bana sabahları kahvaltı hazırla bile diye bilirdi sorunu bu olsaydı.

Konu sahibinin derdi hamileyim yan gelip yatmak istiyorum esimde kahvalti istiyo degildi.esonin ondan yok yere ayri yatmasinni anlatmis kadin.ama konuyu kadinin uyumasina yatmasina getirenlere cevap vermeye calistim ama burda birkez daha anladim ki kadinin en buyuk dusmani kadin yine..
konuyu konu sahibinden çok siz abartıyorsunuz gibime geldi
bu konuda konu sahibinin eşinin de haklı olduğu noktalar var bana göre de
kendimi övmek için değil ama benim de içime sinmez eşime aç aç işe göndermek saat kaç olursa olsun bi çay olsun demlerim gerisi zaten peynir zeytin çok çok salatalık doğra vs.
sadece uykusundan max20 dk feragat edilse yapılacak şeyler yani
ki haftasonları öyle yapıyorum eşim haftasonu da çalıştığı için 6da kalkıp kahvaltısını hazırlıyorum 6.30da onu uyandırıp ben geri yatıyorum o da böyle yapabilir
ama siz öyle bi cümleler kuruyorsunuz ki sanki adam kadına köle muamelesi yapıyor da elinde sopayla geziyor istekleri olmayınca kullanmak üzere
biraz daha sakin olun, biraz daha ılımlı olun
evet erkekler mükemmel değil ama hepsi de kötü değil yahu azıcık iyi niyet azıcık hoşgörü azıcık sükunet

Değilim bazen oluyor eşim işe gittikten sonra gün içinde hiç uyumuyorum. Eşim beni bir tek hafta sonları görüyor ve o zamanlar çok uyuduğum için sizin gibi acaba çok uyuyor bu kadın diye düşündüğünü varsayıp öyle yazdım. Tüm gün evde uyku uyumuyorum ki benim hareket zamanım istesemde yapamam. Hafta içi 6-5 saat hafta sonu ise daha fazla bu saatlerin neresi çok onu anlamadım.
Arkadasim ben seni anladim savunmayada calistim ama ne doguramayanlara acimasizligim kaldi ki bunun acisini cok iyi biliyorum ne aileye kocaya saygisizligim.Allah sana kolaylik versin derdini anlatmissin ama seninde ne yan gelip yatmadigin kaldi ne de uykuculugun..tekrar diyorim tekrar anladim ki kadinin en buyuk dusmani gene kadinn..

Yatakta yattığım süreye göre bu yorumlarda haklısınız, ama bende 3-4 e kadar yatağa geçmezsem aynı saatte yatmassak bu daha çok sorun olmaz mı? Uykum gelmesede onunla aynı saatte yatağa giriyorum.
Ve benim hafta içi uyumadığımı eşim biliyor o işe 8 buçukta varıyor karşıda işi o zamanda telefon ile konuşuyoruz ediyoruz.
Ben acaba uyumadığımı biliyor ha 6 buçuk ha 6 deyip kahvaltımı hazırlamımı istiyor diye düşünüyorum ama açık bir insan kavga esnasında bana sabahları kahvaltı hazırla bile diye bilirdi sorunu bu olsaydı.
Sorun ne hakkaten?

Eğer 3 e 4 e kadar uyuyamıyorsanız 6ya kadar hiç yatmayıp eşinize kahvaltı hazırlayın bari.
Ev hanımısınız arkadaşlar ya birazcık gayret gösterin 6da kalkıp 1 saat kahvaltı hazırlamak da zor birşey değil..
Arada yorgun olursunuz keyifsiz olursunuz ve ya çalışan biri olursunuz yapmazsınız.
Ama bütün gün evde olup da birazcık ilgiyi ve ya onun için birşeyler yaptığınızı göstermezseniz eşiniz size kızmakta haklı kusura bakmayın.

Zaten konu sahibin eşi kahvaltı hazırlamaması konu etmiyor ki etse sürekli gündeme getirir bunu. Sorun ne cidden ben bulamadım tam olarak.

Takıldığı şeyler belliyse onları düzeltmeye gayret et arkadaşım. Bu kadar tepki gösteriyorsa hamileliğinden önce de düzen böyleydi sanırım? Sonuçta hamilelikten sonra düzen böyle olduysa anlayışlı davranması gerekir.
Mesela eşime kahvaltı hazırlamadım hiç, istemiyordu çünkü ama yolculamamı seviyordu o yüzden illa ki dürtüklüyordu. E bende sesimi çıkartmıyordum artık uykum bölünse de hadi hayırlı işler diye duamı edip elimi sallıyodum arkasından :)

Ama başkalarının yanında normal davranıp yanyana gelince konuşmamak yada sen düşünce gelip noldu diye sormaması da normal değil. O zaman sende başkalarının yanında da normal davranma?

Bence ev hanımı kadınlar kocalarına her sabah kahvaltı hazırlamalılar
ben hafta sonları esım 6 da evden cıkıyor bu demektır kı 5 gıbı uyanıp ona kahvaltı hazırlıyorum
kı ben hafta ıcıde 6 'da kalkıyorum calısıyorum
bana sımarıklık gelıyor deger vermemek gelıyor aksı

İyide 4 kadar uyuyamaman ıcın bısey yapıyor olman lazım
telefonlamı oynuyorsun?
Bacak agrıların ıcın magnezyum ıcıyormusun?

İlaçlarım tam içiyorum. Telefon nadir oluyor ama oluyor genelde gözlerimi kapatıp hayal alemine dalıyorum uykum gelsin diye.

Bende öyle bir algı yarattın maalesef. Herkesin bünyesi farklı olabilir kesinlikle. Kahvaltı hazırlamıyor olabilirsin ama bunu eşinin diyette olmasıyla bağlaman bir kurtulma çabası gibi. Eşin demiş ya “bırak ben gelince hazırlarım” ya da “maruldu, maydanozdu o yaparken sen yanında duruyormuşsun.” Ya bunlar cidden ilginç geldi bana. Ha yapabilir ama zaten bunlara yatkınlığının olmadığı imajı veriyorsun yazında.

Uyku bozukluğun olabilir bu hamilelikle çok ilgili değil hepimiz doğurduk. Bu konuda sorunların varsa doktora git istersen.

Yok canım o istiyor ben doğruyorum o kahvaltı yaparken onunla konuşuyorum yani o saatte ben yiyemediğimden konuşuyorum sadece. Eşim şöyle ben kahvaltı istemiyorum artık diyor kahvaltı hazırlamıyorum. Akşam yemeğinde salata yap sadece diyor artık değişik salata söylüyor onu yapıyorum yiyor. Yani kiloya takıntılı yap derse yapıyorum demezse yapmıyorum bu sıra ise bana akşamdan hazırla sen kalkma ben alır ederim dedi. Peynir zeytin yeniliyorum tabakları her gün o da alıp kahvaltısını yapıp gidiyor. En sen durumumuz bu yani o hazırlayıp ben onu izlemiyorum bana kahvaltı hazırla dediğinde kalkıp ben hazırlıyorum o yiyor.

Sorun ne hakkaten?

İşte bu yüzden yazdımya çocukca diye canım neden yok... Dese şöyle böyle onu düzelticem yanımdan kalkıp gittiği içinde sinirliyim açıkcası büyük bir kavga yokken yatak ayırmak nedendir?

çok kararsız kaldım ya.

bana kalırsa sabah kahvaltısı ve akşam yemeği önemlidir, ve ailecek birlikte yapılmalıdır.

buna göre eşinizin serzenişini haklı buluyorum. tabi her aile için bu geçerli değil.
hamileliğinizden önce birlikte kahvaltı yapıyor muydunuz?
Sadece hamileliğe özel bir durumsa eşinizin biraz anlayışlı olması gerekir.

ama sürekli bu düzeniniz varsa, bana doğru gelmiyor açıkçası.
Şiddetle katılıyorum sanki düşüncemi aktarmışsın :))

Kahvaltıysa konu; kahvaltı hazırlar ya da hazırlamaz o kadının kendi seçimidir ama bunu hamilelik altına saklaması işi garip kılıyor. Ben de diyorum ki ben kendim hamileyken günde 1,5 saat yol geldim 1,5 geri döndüm ve 9ay çalıştım. Üretimde işçi olarak çalışan kadınlar var tonla resmini çekeyim isterseniz, onu geçtim eskiden kadınlar tarlada doğum yapıyormuş. Ha bu demek değil ki hamileliğin değeri yok. Elbette var bir ayrıcalığı ama abartmanın anlamı yok.

Bu konu için değil başka konularda da diyor kadınlarımız “kvalidem geldi tartıştık üstelik 5 haftalık hamileyim bana yapılır mı bu?” Hamile olunca çocuğunu doğuruyorsun sonunda başka bir şey olmuyor benim bildiğim hamilelikte.

İlaçlarım tam içiyorum. Telefon nadir oluyor ama oluyor genelde gözlerimi kapatıp hayal alemine dalıyorum uykum gelsin diye.

Yok canım o istiyor ben doğruyorum o kahvaltı yaparken onunla konuşuyorum yani o saatte ben yiyemediğimden konuşuyorum sadece. Eşim şöyle ben kahvaltı istemiyorum artık diyor kahvaltı hazırlamıyorum. Akşam yemeğinde salata yap sadece diyor artık değişik salata söylüyor onu yapıyorum yiyor. Yani kiloya takıntılı yap derse yapıyorum demezse yapmıyorum bu sıra ise bana akşamdan hazırla sen kalkma ben alır ederim dedi. Peynir zeytin yeniliyorum tabakları her gün o da alıp kahvaltısını yapıp gidiyor. En sen durumumuz bu yani o hazırlayıp ben onu izlemiyorum bana kahvaltı hazırla dediğinde kalkıp ben hazırlıyorum o yiyor.

İşte bu yüzden yazdımya çocukca diye canım neden yok... Dese şöyle böyle onu düzelticem yanımdan kalkıp gittiği içinde sinirliyim açıkcası büyük bir kavga yokken yatak ayırmak nedendir?

Valla aynen de öyle yazmışsın sanki. Bulup kopyalamamı ister misin?

“sen hazırlama ben yaparım” demiş.

“o doğrarken yanında durmuşsun falan.”

Ben hazırlayıp hazırlamadığına takılmadım şahsen. Kaldı ki dolapta tek yiyeceği peynir zeytinse çıkarır yer. Beslenme çantası hazırlar gibi illa hazırlamak gerekmiyor. Ama verilen imajlar farklı olduğundan yaptığım yorumlar sana ters gelebilir.

Takıldığı şeyler belliyse onları düzeltmeye gayret et arkadaşım. Bu kadar tepki gösteriyorsa hamileliğinden önce de düzen böyleydi sanırım? Sonuçta hamilelikten sonra düzen böyle olduysa anlayışlı davranması gerekir.
Mesela eşime kahvaltı hazırlamadım hiç, istemiyordu çünkü ama yolculamamı seviyordu o yüzden illa ki dürtüklüyordu. E bende sesimi çıkartmıyordum artık uykum bölünse de hadi hayırlı işler diye duamı edip elimi sallıyodum arkasından :)

Ama başkalarının yanında normal davranıp yanyana gelince konuşmamak yada sen düşünce gelip noldu diye sormaması da normal değil. O zaman sende başkalarının yanında da normal davranma?

Benim eşimde bazen istiyor bazen istemiyor ama hazırlamasam bile beni kaldırıyor bende onu uğurluyorum. Baştan beri hafta sonları kahvaltımız böylediydi. Hafta içi onun isteği neyse oydu.

İşte bir şey konuşuluyor ikimizde ortak konuşuyoruz gülüyoruz göz kırpıyoruz birbirimize laf atıyoruz güzel güzel. Eve geliyoruz yatak odasında kıyafetimi değiştiriyorum o oturma odasına gidiyor hemen orda değiştiriyor üstünü. Bir pazartesi günü meyve götürdüm üstümü değiştirdikden sonra baktım ne meyveyi alıyor nede benimle konuşuyor geri yatak odasına geçtim bende.

Kahvaltıysa konu; kahvaltı hazırlar ya da hazırlamaz o kadının kendi seçimidir ama bunu hamilelik altına saklaması işi garip kılıyor. Ben de diyorum ki ben kendim hamileyken günde 1,5 saat yol geldim 1,5 geri döndüm ve 9ay çalıştım. Üretimde işçi olarak çalışan kadınlar var tonla resmini çekeyim isterseniz, onu geçtim eskiden kadınlar tarlada doğum yapıyormuş. Ha bu demek değil ki hamileliğin değeri yok. Elbette var bir ayrıcalığı ama abartmanın anlamı yok.

Bu konu için değil başka konularda da diyor kadınlarımız “kvalidem geldi tartıştık üstelik 5 haftalık hamileyim bana yapılır mı bu?” Hamile olunca çocuğunu doğuruyorsun sonunda başka bir şey olmuyor benim bildiğim hamilelikte.

ah ah, ilk hamileliğimde hiç naz yapmadım, ikincide yapmayı planlıyordum. bak vazgeçireceksin beni.

ipek hanım, benim derdim de şu, hiç naz yapmam hatta kadınlara özgülenen davranışlardan çocuğu yapmam, mesela eşini bekletmek gibi, hatta ondan daha dakiğimdir. ama kadın erkek muhabbeti açılınca, işte kadınlar böyle, hamileler şöyle diye genellemeleri eşim tarafından duymak beni sinir eder. Ben de o zaman derim ki, 2. hamilelikte görürsün sen gününü, yüzüne de diyorum, bilinçli nazlanma yapacağım diyerek.

o yüzden tüm hamilelere de nazlanmayı öğütlüyorum. yoksa aynı kefeye giriyorsunuz.
eşimi uyarınca Allah razı olsun der de, işte ortamlarda hiç öyle olmuyor.

ah ah, ilk hamileliğimde hiç naz yapmadım, ikincide yapmayı planlıyordum. bak vazgeçireceksin beni.

ipek hanım, benim derdim de şu, hiç naz yapmam hatta kadınlara özgülenen davranışlardan çocuğu yapmam, mesela eşini bekletmek gibi, hatta ondan daha dakiğimdir. ama kadın erkek muhabbeti açılınca, işte kadınlar böyle, hamileler şöyle diye genellemeleri eşim tarafından duymak beni sinir eder. Ben de o zaman derim ki, 2. hamilelikte görürsün sen gününü, yüzüne de diyorum, bilinçli nazlanma yapacağım diyerek.

o yüzden tüm hamilelere de nazlanmayı öğütlüyorum. yoksa aynı kefeye giriyorsunuz.
eşimi uyarınca Allah razı olsun der de, işte ortamlarda hiç öyle olmuyor.

Yazını okurken bir gülümsedim. Nedense ben de öyleyim ama yapı meselesi bu.

Sanırım fazla güçlü görünmekle alakalı bir şey. Naz yapma kavramı insanın doğasında olan bir şey. Olmayınca olmuyor.

Hep aklımdadır bazı sahneler:

1.) Bir gün fabrikada bir arkadaş sabah ağlayarak güvenlikten içeri doğru koşuyor. Ne oldu dedim de servisi kaçırmış meğerse.

2.) Bir arkadaş feci halde ağlıyordu ne olduğunu sordum da başı ağrıyormuş.

3.) Bir arkadaş hastaymış. Mutfakta kendisine çorba yapan eşinden su istemek için mesaj atıyormuş ki mesaj/whatsapp ın çok kullanılmadığı zamanlarda..

Bunlara benzer milyonlarca örnek verebilirim. Bunları yapıyorlar diye onlara kızmıyorum tabi daha feminen yapıları olabilir. Sadece kurnazlık yapıp bu şekilde davranan kadınlara kızıyorum sözüm konu sahibine değil kesinlikle.

Sizin farketmediğiniz başka bir sorun olabilir mi
Bi kahvaltı yüzünden düşen hamile eşine bir "nasılsın bir şeyin var mı" dememek çok uç geldi bana
Düşman olsa yapmaz.

Nasil normal ya kocasınin yaptigi.hamile kadin var karsisinda.herkesin hamileligi ayni gececek diye bisey yok.bende de hamilelik cok halsizlik ve uyku yapmisti.insan biraz anlayısli olur.ayrica benim eşimde sabah 7 de gider işe ve asla beni uyandirmaz uykun bölünmesin simit ayran yerim der uykudayken sabah cocuklari beni oper cikar.gecede acikirsa cocuklarla bana tost partisi yapar.biraz düşünceli ve şevkatli olsa size karsi keske.

Arkadaşlar evliliğimizin ilk zamanları her zaman kahvaltı hazırladım daha sonra diyete başladı kahvaltı hazırlamamı istemedi bir süre sonra yine istedi maydonozdu,kıvırcıktı ve o yaparken bende onunla birlikte oturup konuşuyodum.

Valla aynen de öyle yazmışsın sanki. Bulup kopyalamamı ister misin?

“sen hazırlama ben yaparım” demiş.

“o doğrarken yanında durmuşsun falan.”

Ben hazırlayıp hazırlamadığına takılmadım şahsen. Kaldı ki dolapta tek yiyeceği peynir zeytinse çıkarır yer. Beslenme çantası hazırlar gibi illa hazırlamak gerekmiyor. Ama verilen imajlar farklı olduğundan yaptığım yorumlar sana ters gelebilir.

Buldum bunu diyorsun sanırım canım.. Burda maydonuzu o doğruyor demedim ki yaparkenden kastım kahvaltı yaparken.

Sorun kahvaltı değil zaten bana ne zaman kahvaltı yapıpda evden çıktım dediği için aslında ben o örnekleri verdim.. Siz ona takıldınız ben davranışlarına takıldım. Ben napim şimdi yine ilk adımı ben atıp yanına gidip konuşayım mı beklim mi? Beklesem gelir mi ki? Ben buna takıldım. Sorun kahvaltı olsa çoktan o sorunu halletmiştim direk söylerdi o kahvaltı hazırla diye.

Arkadaşlar evliliğimizin ilk zamanları her zaman kahvaltı hazırladım daha sonra diyete başladı kahvaltı hazırlamamı istemedi bir süre sonra yine istedi maydonozdu,kıvırcıktı ve o yaparken bende onunla birlikte oturup konuşuyodum.

Buldum bunu diyorsun sanırım canım.. Burda maydonuzu o doğruyor demedim ki yaparkenden kastım kahvaltı yaparken.

Sorun kahvaltı değil zaten bana ne zaman kahvaltı yapıpda evden çıktım dediği için aslında ben o örnekleri verdim.. Siz ona takıldınız ben davranışlarına takıldım. Ben napim şimdi yine ilk adımı ben atıp yanına gidip konuşayım mı beklim mi? Beklesem gelir mi ki? Ben buna takıldım. Sorun kahvaltı olsa çoktan o sorunu halletmiştim direk söylerdi o kahvaltı hazırla diye.

Elbette konuşmalısın. Sorunun ne olduğunu konuşmadan anlama ihtimalin yok zaten.

Konuşmamak sadece zaman kaybettirir sana.

Back
X