• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuksuz erkek zatrn beni almazmış çok sinirliyim.

Çünkü çocuğum küçükmüş 2 buçuk yaşında.evkeneceksem acele etmeliymişim.çocuk büyürse üvey babayı hiç kabul etmezmiş.
Aman evlilik sanki çok matrah birşeyde sende kim olursa olsun evlenecem derdindesiniz. Ya bırak boşver hayatının tadını çıkar çocuğunla sanki illa koca şart arkadaşın cahil muhatap olma.

Cahilce söylemler. Kimsenin hayatınıza bu kadar müdahale etmesine izin vermeyin. Bir iş arkadaşım boşandıktan sonra en yakın arkadaşından şöyle bir mesaj aldığını söylemişti “Artık dul bir kadın olduğun için benim evime gelmen doğru olmaz, eşimi evliliğimi korumak zorundayım”. Çocukluk arkadaşıymış üstelik. Zihniyetin çirkinliğini iğrençliğini anlatabilecek bir kelime yok. Sizin arkadaşınızın tavırları bana bunu hatırlattı nedense. “Seni o almaz bu almaz” tavrı sizi aşağılamaktır. Gerçek bir dost bu tavırla konuşmaz. İnsan arkadaşı için en iyisini ister ve incitmekten imtina eder.
Şimdi düşündümde boşanmış olsam böyle bir msj alsam o adamı bilerek ayartırdım çok ciddiyim arkadaşa tepki olarak

Hiç evlenmemiş biriyle bencede olmaz. Kendinize uygun (daha önce evlenmiş, çocuklu) bir aday bulmanız daha doğru olacaktır. Öbür türlü sıkıntı çıkma ihtimali çok yüksek.
Ayrıca konunuzda bahsettiğiniz adam bana da pek normal gelmedi. Boşverin gitsin.

Bekar boşanmışı, boşanmış olan çocuklu boşanmışı, çocuklu boşanmış 2 defa evlenip boşanmışı hor görüyor....Siz de söylemlerinizle bu zincirin bir parçasısınız aslında. Desenizki 2 kadın 2 çocuk 4 gölgeyle mi yaşayacam anlarım. Ama 2 defa evlenip boşanmışsa kesin sorunludur söylemi, bekar birinin boşanmış birine boşandıysa kesin sorunludur söyleminden farksız. Buna maruz kalmamak adına kaç kişi sorunlu olduğu halde 2.evliliğine zorla devam ediyor.

Öncelikle bu kadar kısa sürede konu açtığım için özür dilerim.ama çok sinirliyim anlatmak zorundayım.biliyorsunuz ben boşandım 1 tane çocuğum var.çevremde de arkadaşlar ordan burdan aday buluyorlar brn istemesem de....
Bugün bir kız ark.ile konuştum bir tanıdık varmış komşuları kocasının da iş arkadaşı.adam 2 kez evlilik yapmış yürütememiş.her kadından bir çocuk.çocukların da biri 8 yaşında bir annede.diğeri 4yaşında başka annnede.adam mühendismiş.
Bana diyor ki e senin de bir çocuğun var zaten kusura bakma da canım çocuksuz bir bey zaten çocuklu bayanı tetcih etmez.ay sanki ben ille de çocuksuz olsun dedim.dediğim şey şuydu.ya bir drğil 2 tane çocuğu var.hem de ayrı kadınlardan.yok brn uğraşamam dedim.dediğiim .ya çok sinirliyim çok.ben de ölüyordum sanki çocuksuz be diye.ben istemiyorum ben.
Cok begendiyse kendi evlensin madem ne alakasi var cocukla? arkadasin saygisiz kafasinda belirli kaliplar var asamamis seni de ona sokmaya calisiyor izin verme

İnsanlar neden kadınlar erkeksiz yaşayamazmış gibi davranıyor? Bizim bi akraba bebeği daha 1.5 yaşındayken eşi vefat etti ani bir vefattı yıkıldı kadın. Çok genç ve güzel bir kadın üzerinden neredeyse 10 yıl geçti hala evlenmedi. Her sene kızıyla tatillere gidiyor geziyor eğleniyor gayet mutlu gözüküyor. Ona da çocuğun küçükken evlen diyen çok olmuştu ama o bunu tercih etti.

38 yaşında 4 çocuğuyla eşini kaybeden de var eşi öleli 20 seneye yaklaştı o da evlenmedi mesela.

Ayrıca maalesef ülkemizin gerçekleri de var. Çevrem de bekar ya da boşanmış erkek arkadaşlarım (ki bunlar lisans mezunu olmakla birlikte kendilerini geliştirmiş insanlar ve Türkiye nin batı şehirlerinden birinde yaşıyoruz ) eş ararken bize de söylüyorlar çevrenizde uygun bir kadın varsa aklınızda bulunsun diye. Kriterlerini sorduğumda hep çocuksuz olsun diye belirttiler. 'Boşanmış olabilir ama çocuksuz olsun!' Bir tanesiyle samimiyetim vardı açıkça tepki gösterdim neden böyle düşünüyorsun diye. Çocuklu oluyorsa noluyor diye. Gerekçesi şuydu. 'zaten evlilik zor yeni birine alışmak zorken bir de çocuğa alışmakla kendimi ona kabul ettirmeye çalışmakla uğraşmak istemiyorum'. E böyle düşünen insana da bir şey diyemedim.
Ha bekar olduğu halde 2 çocuğu olan kadınla evlenen arkadaşım da oldu. Çünkü aşık olmuştu. Yani maalesef onaylamasam da erkekler (ki bence çoğu kadın da) aşık olmadıkları sürece çocuklu biriyle evlenmek istemiyor.

çevremde 2 kişi çocuğu var çocuksuz adamla evliler çok da mutlular
haklısınız bence sorun çocuk olmasında değil sizin için sorun 2 ayrı evlilik illaki adam da sorunludur
ve hayatınızda adamın geçmişinde 1 değil 2 anne olacak haklısınız istememekte

Öncelikle bu kadar kısa sürede konu açtığım için özür dilerim.ama çok sinirliyim anlatmak zorundayım.biliyorsunuz ben boşandım 1 tane çocuğum var.çevremde de arkadaşlar ordan burdan aday buluyorlar brn istemesem de....
Bugün bir kız ark.ile konuştum bir tanıdık varmış komşuları kocasının da iş arkadaşı.adam 2 kez evlilik yapmış yürütememiş.her kadından bir çocuk.çocukların da biri 8 yaşında bir annede.diğeri 4yaşında başka annnede.adam mühendismiş.
Bana diyor ki e senin de bir çocuğun var zaten kusura bakma da canım çocuksuz bir bey zaten çocuklu bayanı tetcih etmez.ay sanki ben ille de çocuksuz olsun dedim.dediğim şey şuydu.ya bir drğil 2 tane çocuğu var.hem de ayrı kadınlardan.yok brn uğraşamam dedim.dediğiim .ya çok sinirliyim çok.ben de ölüyordum sanki çocuksuz be diye.ben istemiyorum ben.
Kesinlikle haklısın. Eski eş yeni eşi kabul etmiyor bi de siz de iki tane olacak.

Şimdi sizin seni çocuksuz adam almaz diyen kişiden ne farkınız kaldı, hiç tanımadığınız bir adam hakkında sırf iki kez boşandı diye korkutucu tabir ederek sorunlu yaftası yapıştırmanızdan sebep? Nerden biliyorsunuz? Sizin çocuklu bekar olmanız suç değil de, adamın iki kez çocuklu boşanmış olması mı suç? Belki geçimsizdir. Ama belki de değildir. Siz şimdi ikinci kez evlenip boşansanız aynı yaftayı siz de yiyeceksiniz farkında mısınız? İstemiyorum iki farklı kadından çocuklu birini diyip geçin, nedir bu böyle senaryolar, korku filmi edasında yaklaşımlar.

Ayrıca burada bir kadın evliliğini kolay kolay bitirmez savına asla katılmıyorum. Bu belki bağımlı, çaresiz kadınlar için geçerlidir. Ancak bir yerde okumuştum boşanmalarda özellikle çocuklu çiftlerde ilk vazgeçen kadın oluyor. Velayet mevzusundan dolayı yani. Nasılsa çocuk bende diye. İstisnalar vardır elbette ancak genelleme yapmak yanlış her erkek yuvayı dağıtan değil.

Bekar boşanmışı, boşanmış olan çocuklu boşanmışı, çocuklu boşanmış 2 defa evlenip boşanmışı hor görüyor....Siz de söylemlerinizle bu zincirin bir parçasısınız aslında. Desenizki 2 kadın 2 çocuk 4 gölgeyle mi yaşayacam anlarım. Ama 2 defa evlenip boşanmışsa kesin sorunludur söylemi, bekar birinin boşanmış birine boşandıysa kesin sorunludur söyleminden farksız. Buna maruz kalmamak adına kaç kişi sorunlu olduğu halde 2.evliliğine zorla devam ediyor.

allah aşkına yaa
siz ön yargılı olmaz mısınız yani?
kadın hayat arkadaşı arıyor kendine, onu ve tüm bağlantılarını hayatına dahil etmesi gerekecek kişi.
2 kere evlenmiş bir de 2 farklı çocuk ona rağmen ayrılınmış aklımda milyonlarca soru işareti olurdu tabi ki.

Arkadaşınız size dost değil. Çok beğendiysen kendine yap diyin.

Diğer konu ise 2 evlilik yapmış erkek problemlidir net. Kadınlar kolay kolay yuvasını yıkmaz hele ki çocuk varsa.

ay sanki ben ille de çocuksuz olsun dedim.dediğim şey şuydu.ya bir drğil 2 tane çocuğu var.hem de ayrı kadınlardan.yok brn uğraşamam dedim
Çünkü kendinizi düzgün ifade edememişsiniz.Mesele çocukları gibi algılanılmış.İki kadından boşanmış bir adam da sorun çoktur bile bile kendimi ateşe atamam deseydiniz düşüncenizi daha doğru yansıtmış olurdunuz.

Ben istemiyorum evlilik diyorum e ömür boyu yalnız mı kalacaksın diyor.evleneceksen çocuk küçükken evlen diyor.çocuk büyüyünce kabul etmezmiş üvey babayı.
Sana ne diyemiyor musun? Birilerinin hayatina bu kadar karismasina neden izin veriyorsun ki? Kadin kendini mi tatmin ediyor nedir haddini aşarak? Ona ne ki. Belki siz bekar kakmak istiyorsunuz, erkek donu yıkamak istemiyorsunuz. Hayir yani evlenenlerin başı goge mi eriyormus? Evlilik prestij vermiyor ki insana. Evlilik erkek icin iyi, kadin icinse hizmetcilik. Kendi parani kazaniyorsan kendi duzenin de varsa dunyanin en ozgur en mutlususu sensin. O arkadasin kimse hayatindan cikar onu, yoksa basina cok corap orer senin o arkadasin.

ya şimdi şöyle düşün, sen çocuksuz olsan çocuklu adamı kabul eder miydin?
bence zor.
hem eş hem de çocukla iyi geçinmek, ikisiyle de uğraşmak lazım.
çocuk demek aynı zamanda eski eşle aradaki bağ demek.
eğer gerçekten çocuksuz bir bey çocuklu kadını tercih etmez tarzı söylediyse üslubunda da bi kötülük yok. çocuklu adam seni almaz diye bir cümle kurmamış çünkü. sen de bir değil 2 çocuk var ben uğraşamam deyince bunu söylemiş.
konu sahibinin arkadaşı niye linçleniyor ben onu anlamadım.
garip bir konuşma değil yani bu kısım.
ama evlilik konusunda baskı yapıyorsa mesafe koyun.

ayrıca çocuksuz bir adam çıkarsa çocuk yapmak ister. belki o zaman sen uğraşmak istemezsin zaten bir çocuğum var diye.

üstte bir üye demiş ki erkekler aşık olmadığı sürece çocuklu kadınlarla evlenmiyor diye. e kadınlar da aşık olmadığı sürece çocuklu adamlarla evlenmiyor :) benim boşanmış çocuksuz arkadaşım 2. evliliğini çocuklu bir adamla yaptı çok sevdi mesela.

Sana ne diyemiyor musun? Birilerinin hayatina bu kadar karismasina neden izin veriyorsun ki? Kadin kendini mi tatmin ediyor nedir haddini aşarak? Ona ne ki. Belki siz bekar kakmak istiyorsunuz, erkek donu yıkamak istemiyorsunuz. Hayir yani evlenenlerin başı goge mi eriyormus? Evlilik prestij vermiyor ki insana. Evlilik erkek icin iyi, kadin icinse hizmetcilik. Kendi parani kazaniyorsan kendi duzenin de varsa dunyanin en ozgur en mutlususu sensin. O arkadasin kimse hayatindan cikar onu, yoksa basina cok corap orer senin o arkadasin.
Görüşlerinize aynrn katılıyorum.evlilik erkek için iyi.kadın için hizmetçilik hele bir de çalışıyorsa.hem evde hizmetçilik yapıyor hem de üstüne eve para getiriyorsun.erkekse yaşıyor be oh mis..ev temizlensin sex ihtiyacı gitsin kadın çalışsın para getirsin.karşılığında zerre değer ilgi alaka görmesin 9 ay çocuk taşısın.hamilelik dönemindeki bir sorunda kadınlar hamile kalınca şımarıyor desin.yazarken daraldım.

Görüşlerinize aynrn katılıyorum.evlilik erkek için iyi.kadın için hizmetçilik hele bir de çalışıyorsa.hem evde hizmetçilik yapıyor hem de üstüne eve para getiriyorsun.erkekse yaşıyor be oh mis..ev temizlensin sex ihtiyacı gitsin kadın çalışsın para getirsin.karşılığında zerre değer ilgi alaka görmesin 9 ay çocuk taşısın.hamilelik dönemindeki bir sorunda kadınlar hamile kalınca şımarıyor desin.yazarken daraldım.
Ben bosanali 8 yil oldu. 15 yasinda bir oglum var. Ben kimsenin bana es bulmasina izin vermedim. Gencsin hayat yalniz mi gecer diyenlere kalplerini kirmadan gereken cevabi verdim. Bana bir es bulmalarina musade etmedim. Ozgurum. Bu oyle guzel birsey ki. Resmen yuklerimden kurtuldum. Hesap verdigim biri yok. Kaynana derdi cekmiyorum. Her tatilde bayramda once kimin ailesine gidecegiz diye bir sorun kalmadi. Kendi parami hesapsiz harciyorum. Canim ne isterse onu yapiyorum. Yemek pisirmek istemedigimde pisirmiyorum. Tatile oglumla gidiyorum. Mangal yakmak icin erkege ihtiyac olmadigini gordum. Evlilik mutluluk kaynagi degil ki. Arkadasin seni evlendirince bundan ne cikari var ki? Hayir yani bu ısrar niye? Buldugu adam da cok matah birsey degilmis ki. Adam falsolu. Diyemiyor musun arkadasina " arkadasim ben senden bana koca bulmani mi istedim? Benim anam var var babam var. Sana ne. Belki ben boyle mutluyum. Bosanmis olmak da bir kusur degil. Eger beni kusurlu olarak goruyorsan gorusme. Ama bundan sonra bana bir kica fakan bulma. Buldugunu da gorduk zaten" de gec.

Ben bosanali 8 yil oldu. 15 yasinda bir oglum var. Ben kimsenin bana es bulmasina izin vermedim. Gencsin hayat yalniz mi gecer diyenlere kalplerini kirmadan gereken cevabi verdim. Bana bir es bulmalarina musade etmedim. Ozgurum. Bu oyle guzel birsey ki. Resmen yuklerimden kurtuldum. Hesap verdigim biri yok. Kaynana derdi cekmiyorum. Her tatilde bayramda once kimin ailesine gidecegiz diye bir sorun kalmadi. Kendi parami hesapsiz harciyorum. Canim ne isterse onu yapiyorum. Yemek pisirmek istemedigimde pisirmiyorum. Tatile oglumla gidiyorum. Mangal yakmak icin erkege ihtiyac olmadigini gordum. Evlilik mutluluk kaynagi degil ki. Arkadasin seni evlendirince bundan ne cikari var ki? Hayir yani bu ısrar niye? Buldugu adam da cok matah birsey degilmis ki. Adam falsolu. Diyemiyor musun arkadasina " arkadasim ben senden bana koca bulmani mi istedim? Benim anam var var babam var. Sana ne. Belki ben boyle mutluyum. Bosanmis olmak da bir kusur degil. Eger beni kusurlu olarak goruyorsan gorusme. Ama bundan sonra bana bir kica fakan bulma. Buldugunu da gorduk zaten" de gec.
Hayran kaldım size.takdir ettim.bravo.bana da hep aynı argümanla gelirler.hayat yalnız geçmez.yalnızlık zor vs vs.peki siz benim düşünceme katılıyor musunuz? Adamı bir değil 2 kadın boşamış.ve her kadından bir çocuk.size neler düşündürüyor bu beyefendi?

allah aşkına yaa
siz ön yargılı olmaz mısınız yani?
kadın hayat arkadaşı arıyor kendine, onu ve tüm bağlantılarını hayatına dahil etmesi gerekecek kişi.
2 kere evlenmiş bir de 2 farklı çocuk ona rağmen ayrılınmış aklımda milyonlarca soru işareti olurdu tabi ki.
Yaptığım yorumun neresinde ön yargı var anlamadım. Aksine ön yargıyı eleştirdim mesajımda. Kendi adıma konu sahibine evlen ya da bir şans ver demedim. Bu konuda neden şunu şöyle yapmadın diye eleştirmedim. Sadece olaya bakış açısının yanlışlığını belirttim. Sadece bu kişi için değil her hangi bir insana yaklaşırken bile insanın kafasında bir çok soru olabilir. Olay bu değil. Ama asıl ön yargı 2 defa boşandıysa kesin sorunludur demek.

Hayran kaldım size.takdir ettim.bravo.bana da hep aynı argümanla gelirler.hayat yalnız geçmez.yalnızlık zor vs vs.peki siz benim düşünceme katılıyor musunuz? Adamı bir değil 2 kadın boşamış.ve her kadından bir çocuk.size neler düşündürüyor bu beyefendi?
Ben dusuncemi belirtmistim ama yine yaziyim. Hadi ilk evliligini yurutemedi ayrildi bu adam. Ikinci evlilik de olmamis. Muhtemelen ucuncu dirdunce de yurumeyecek. Belki burada beni elestireceklerdir ikinci evliligi de yurumemis olabilir diye ama biz kadinlar mesela kolay kolay bosanmayiz cocuk varsa ozellikle. Kadin yuvam yikilmasin diye dayak da yese kolay kolay bosanmaz. Bu adam bence defolu ki her evliligi bitmis. Iyi bir adam iyi bir baba olsa idi o bosandigi kadinlar onu bosamazdi, birakmazdi.
Burada acilan konulardan da gordum bunu. Iliskilerinde evliliklerinde istikrar saglayamayan erkekler hep bu sekilde. Boyle gelmis boyle gider o adamlarin iliskileri. Adamlarin evliligi gurutmeye niyeti olsa idi kolay kolay bosanmazdi bence. Anladigim kadariyla bu adam icin evlilik bedava hizmetcilik yapacak bir es olsun onun, derdi sevgi falan degil. Senin sahsinla ilgilenseydi seni tanimaya calisirdi adam, iyice tanimadan evlenmeyi hemen dusunmezdi, hele ki iki basarisiz evlilik yapmis biri. Bu adamin derdi kim olursa gittigi kadar hizmetini gordurmesi bence. Sorsan bu adamlara bir de neden ayrildin diye kusur hep ayrildigi kadinlardadir nedense.
Bana bu arkadasin boyle bir teklifle gelse, "arkadasim sen kafayi mi yedin? Bana layik gordugun bu mu? Bula bula bunu mu buldun? Ben cok mu muhtac ezik gorunuyorum oradan" derdim. "Hadi isine, sana mi kaldi bana koca bulmak der" yollardim. Bir de o arkadasla selami sabahi keserdim.
Bosanmis hele ki cocugu olan kadin guclu kadindir. Bosanma cesaretini gosterebilmek, tek basina cocuk buyutmek, yenidrn bir duzen kurmak kolay degil. Bunu yapabilen guclu kadindir. Kimsenin sana aciz gozuyle bakmasina izin verme. Kimsenin sana acimasina musade etme. Sen defolu degilsin. Bosanmak bir bitis degil yeni bir baslangic. Bosanmak kusur da degil, olmadi gurumedi iste. Bosanmis kadin cok afedersin çük meraklisi da degil. Milletin defolusunu biz mi avutacagiz? Zaten evliligimizde mutlu olamamisiz, cile cekmeye, adamlarin hizmetini etmeye mi geldik dunyaya? Kendi yagimla kavrulurum ama huzurlu olurum cok daha iyi.
Valla kizlarimizdan bazilari 30'larini gecince evde kaldim diye panikliyor toplum baskisiyla. Halbuki bilseler evlilerin evlilikleri de oyle masallardaki gibi degil. Koca derdi, gorumce kaynana derdi...Ben su an o kadar huzurluyum ki. Oh be diyorum. Cocuk icinse evlilik cocugum da var cok sukur. Isim gucum de var. Karisanim yok edenim yok. Neden evleniyim ki?

Back
X