Hayran kaldım size.takdir ettim.bravo.bana da hep aynı argümanla gelirler.hayat yalnız geçmez.yalnızlık zor vs vs.peki siz benim düşünceme katılıyor musunuz? Adamı bir değil 2 kadın boşamış.ve her kadından bir çocuk.size neler düşündürüyor bu beyefendi?
Ben dusuncemi belirtmistim ama yine yaziyim. Hadi ilk evliligini yurutemedi ayrildi bu adam. Ikinci evlilik de olmamis. Muhtemelen ucuncu dirdunce de yurumeyecek. Belki burada beni elestireceklerdir ikinci evliligi de yurumemis olabilir diye ama biz kadinlar mesela kolay kolay bosanmayiz cocuk varsa ozellikle. Kadin yuvam yikilmasin diye dayak da yese kolay kolay bosanmaz. Bu adam bence defolu ki her evliligi bitmis. Iyi bir adam iyi bir baba olsa idi o bosandigi kadinlar onu bosamazdi, birakmazdi.
Burada acilan konulardan da gordum bunu. Iliskilerinde evliliklerinde istikrar saglayamayan erkekler hep bu sekilde. Boyle gelmis boyle gider o adamlarin iliskileri. Adamlarin evliligi gurutmeye niyeti olsa idi kolay kolay bosanmazdi bence. Anladigim kadariyla bu adam icin evlilik bedava hizmetcilik yapacak bir es olsun onun, derdi sevgi falan degil. Senin sahsinla ilgilenseydi seni tanimaya calisirdi adam, iyice tanimadan evlenmeyi hemen dusunmezdi, hele ki iki basarisiz evlilik yapmis biri. Bu adamin derdi kim olursa gittigi kadar hizmetini gordurmesi bence. Sorsan bu adamlara bir de neden ayrildin diye kusur hep ayrildigi kadinlardadir nedense.
Bana bu arkadasin boyle bir teklifle gelse, "arkadasim sen kafayi mi yedin? Bana layik gordugun bu mu? Bula bula bunu mu buldun? Ben cok mu muhtac ezik gorunuyorum oradan" derdim. "Hadi isine, sana mi kaldi bana koca bulmak der" yollardim. Bir de o arkadasla selami sabahi keserdim.
Bosanmis hele ki cocugu olan kadin guclu kadindir. Bosanma cesaretini gosterebilmek, tek basina cocuk buyutmek, yenidrn bir duzen kurmak kolay degil. Bunu yapabilen guclu kadindir. Kimsenin sana aciz gozuyle bakmasina izin verme. Kimsenin sana acimasina musade etme. Sen defolu degilsin. Bosanmak bir bitis degil yeni bir baslangic. Bosanmak kusur da degil, olmadi gurumedi iste. Bosanmis kadin cok afedersin çük meraklisi da degil. Milletin defolusunu biz mi avutacagiz? Zaten evliligimizde mutlu olamamisiz, cile cekmeye, adamlarin hizmetini etmeye mi geldik dunyaya? Kendi yagimla kavrulurum ama huzurlu olurum cok daha iyi.
Valla kizlarimizdan bazilari 30'larini gecince evde kaldim diye panikliyor toplum baskisiyla. Halbuki bilseler evlilerin evlilikleri de oyle masallardaki gibi degil. Koca derdi, gorumce kaynana derdi...Ben su an o kadar huzurluyum ki. Oh be diyorum. Cocuk icinse evlilik cocugum da var cok sukur. Isim gucum de var. Karisanim yok edenim yok. Neden evleniyim ki?