Çocuksuz hayat olamaz mı?

Minel00

Sağıra sözünü, köre yüzünü süsleme. Yorulursun...
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2015
3.205
9.593
358
merhaba arkadaşlar.

sıcağı sıcağına bir tartışmanın ardından yazıyorum maalesef. Inşallah anlatabilirim.

görümcelerimle hiç anlaşamadım. Onlar yüzünden boşanmaya kalktim yine barıştık. Aslında onlar yüzünden değil, eşim olacak şahsın onlara olan zaafı yüzünden.

6 yıllık evliyiz. Son 3 yıldır gerçekten çok iyiydik. Tek anlaşamadığımız konu görümceler. Yani anlasamadigim dediysem öyle sac başa girmiyoruz. Ama sürekli bir laflar, kusmeler, karşılıklı eşime konuşmalar. Arada da kaliyor onu da anlıyorum ama yok yani olmuyor. Yapamıyorum.

bu son zamanlarda gerçekten çocuk istiyorduk. Zaten eşim 6 yıldır istiyor deli gibi. Ben de istiyorum şuan. Allah ın hikmeti zaten olmuyor da.

şuan düşündüm de çocuk yapmak isteğimden vazgeçtim. Öyle erteleme falan değil, ciddi ciddi hala 6 yıldır bu konuda benim tarafimdan bakamayan adama kesinlikle cocuk yapmak istemiyorum. Belki uzun uzun dusunulecek bir konu.

Ama hayatini çocuksuz devam ettirenler yok mu?
kadındaki çocuk isteği zamanla geçmez mi?
benim gibi kimse var mi?
yaşını başını almış çocuksuz kişiler pişman mi?

Ne zamandır deniyorsunuz ki? Allah'ın hikmeti iste olmuyor demissiniz de ondan dolayi sordum.
6 senelik evlilik az bir zaman değil,esinize istemediğinizi söylediniz mi? Çocuk yapmak,sonucta ciddi bir karar,ama görümcelerle olan durumdan ötürü vazgecmek ne derece doğru bilemedim. Eşinizin arada kaldığını söylemişsiniz,evet siz de haklısınız ama adam ne yapsin ki??
Bence sizi anlıyordur ama çözüm bulamiyordur. Siz bulun.

Yani eşime güvenip çocuk düşünmüyorsam, ayrılıp yeniden evlenmek isterdim ben sanırım. Allah nasip etmezse ayrı ama çocuk eş için vazgeçilecek birşey değil.

Görümcelerinizle ney yaşıyorsunuz bu kadar sizi etkileyecek, şuan sinirle bu kararı almışsınız gibi geldi bana.

10 yıllık evlı ıstemedıklerı ıcın cocuk yapmayan arkadasım var
gayetde mutlular
mantıklı davranmıssınız emın olmadan sorun yasıyorken hıc yapmayın
cocuk karı kocayı bırbırıne baglamıyor cunku aksıne baglar guclu degılse bıtırıyor

Ne zamandır deniyorsunuz ki? Allah'ın hikmeti iste olmuyor demissiniz de ondan dolayi sordum.
6 senelik evlilik az bir zaman değil,esinize istemediğinizi söylediniz mi? Çocuk yapmak,sonucta ciddi bir karar,ama görümcelerle olan durumdan ötürü vazgecmek ne derece doğru bilemedim. Eşinizin arada kaldığını söylemişsiniz,evet siz de haklısınız ama adam ne yapsin ki??
Bence sizi anlıyordur ama çözüm bulamiyordur. Siz bulun.
2 yildir deniyoruz.
yani öyle ölüp bitmiyorum çocuk için. Bir defa doktora gittik sadece. Sanırım bir tedavi gerekiyor.6.ayda başlamayı düşünüyorduk.

konu görümcelerim değil tam olarak. Yani kocam onlar ne derseler ne yapsalar kıyısından köşesinden haklı çıkaracak bir taraf buluyor.

deminki kavganın da konusu şu; taa 8 ay önce beni çok üzdüler. Onla ilgili konu açıldı. O zaman arkamda olan adam, ama sen de şunu şunu deseydin, yapsaydın. Onlar art niyetli değil safliklarindan yapıyorlar demeye başladı. Benden 18 yaş büyük kadın yazık saf anlamıyor sen anlatsaydın ona diye diye beni deli etti. Kavgaya dönüştü olay.

2 yildir deniyoruz.
yani öyle ölüp bitmiyorum çocuk için. Bir defa doktora gittik sadece. Sanırım bir tedavi gerekiyor.6.ayda başlamayı düşünüyorduk.

konu görümcelerim değil tam olarak. Yani kocam onlar ne derseler ne yapsalar kıyısından köşesinden haklı çıkaracak bir taraf buluyor.

deminki kavganın da konusu şu; taa 8 ay önce beni çok üzdüler. Onla ilgili konu açıldı. O zaman arkamda olan adam, ama sen de şunu şunu deseydin, yapsaydın. Onlar art niyetli değil safliklarindan yapıyorlar demeye başladı. Benden 18 yaş büyük kadın yazık saf anlamıyor sen anlatsaydın ona diye diye beni deli etti. Kavgaya dönüştü olay.

Ya canım konuyu kim açtı? Eski konuları açmakta hata bak söyleyim sana. Gercekten yıpratıcı çünkü . Esin aslında senin haklı olduğunu biliyordur ama onlardan nefret etme,bileylenme diye de yapiyor olabilir. Bu sekilde düşündün mü?
Esin onlari silip atamaz seni de silip atamaz aranizda bu durumu çözmeniz lazım. Gorusmesen olmaz mi görümcelerle? . Yazık degilmi size kavga ediyorsunuz o görümcenin ruhu bile duymuyor. Bak seni cok iyi anlıyorum ama bunun icin cocuk fikrinden vazgecilmez bence. Ilerde pisman olabilirsin çünkü .

2 yildir deniyoruz.

esınız sızı onların yanında ezmıyorsa onlara ezdırmıyorsa haklısın dıyorsa o an tamam konu kapanmıstır
oyle dusunmese bıle sırf konu uzamasın dıye sızın tarafınızda olmus da olabılır
ara bulmak ıcın
ya da ustde arkadasın dedıgı gıbı kinlenmeyın dıye de son tartısmanızda oyle demıs olabılır

o an yanınızda oldu mu oldu
e ne dıye eskı defterlerı dürüyorsunuz
bosa gergınlık

Yani eşime güvenip çocuk düşünmüyorsam, ayrılıp yeniden evlenmek isterdim ben sanırım. Allah nasip etmezse ayrı ama çocuk eş için vazgeçilecek birşey değil.

Görümcelerinizle ney yaşıyorsunuz bu kadar sizi etkileyecek, şuan sinirle bu kararı almışsınız gibi geldi bana.
Aslında görümcelerimle şuan için bir şey yaşamadım. Sadece onlarla görüşmek istemiyorum. Eşim ise bu konuda hiç anlayışlı değil.

Yani beni zorlamıyor ama morali bozuluyor, kusuyor.
Ben de bu konuda beni hiç anlamamasina çıldırıyorum.

Mesela 8 ay önce 22 yaş büyük gorumcem hiç hiç olmayacak bir ortamda beni bir kalabalık odaya götürmeye çalışıp, koridorda" gel bak içerde senin gibi cocugu olmayan bir kadin ne yapmis cocugu olmus.gel anlatsın git sen de yap" dedi. Şok oldum. Ben böyle şeyler konuşmak istemiyorum deyip gözlerim doldu. Eşime gidelim deyip evden o an gittiğim için eşim demin " ama sen de boşuna alındın. Ne var kadın düşünememiş. Iyi niyetinden yapmış. Keşke ona abla burası yeri değil sonra konusalim deseydin, boşuna abarttin" dedi. Ve kıyamet burdan koptu demin.

10 yıllık evlı ıstemedıklerı ıcın cocuk yapmayan arkadasım var
gayetde mutlular
mantıklı davranmıssınız emın olmadan sorun yasıyorken hıc yapmayın
cocuk karı kocayı bırbırıne baglamıyor cunku aksıne baglar guclu degılse bıtırıyor
Sorun her zaman değil. Normalde çok iyiyiz. Ama ablaları söz konusu olunca adamı hiç tanıyamıyorum. Üstte yazdim bakin. Hâlâ soktayim.

Ki kimsenin yanında çocuk istiyorum dememişim. Kendileri düşünüp benim çocuğum olmadığına karar vermisler

Aslında görümcelerimle şuan için bir şey yaşamadım. Sadece onlarla görüşmek istemiyorum. Eşim ise bu konuda hiç anlayışlı değil.

Yani beni zorlamıyor ama morali bozuluyor, kusuyor.
Ben de bu konuda beni hiç anlamamasina çıldırıyorum.

Mesela 8 ay önce 22 yaş büyük gorumcem hiç hiç olmayacak bir ortamda beni bir kalabalık odaya götürmeye çalışıp, koridorda" gel bak içerde senin gibi cocugu olmayan bir kadin ne yapmis cocugu olmus.gel anlatsın git sen de yap" dedi. Şok oldum. Ben böyle şeyler konuşmak istemiyorum deyip gözlerim doldu. Eşime gidelim deyip evden o an gittiğim için eşim demin " ama sen de boşuna alındın. Ne var kadın düşünememiş. Iyi niyetinden yapmış. Keşke ona abla burası yeri değil sonra konusalim deseydin, boşuna abarttin" dedi. Ve kıyamet burdan koptu demin.

Sorun her zaman değil. Normalde çok iyiyiz. Ama ablaları söz konusu olunca adamı hiç tanıyamıyorum. Üstte yazdim bakin. Hâlâ soktayim.

Ki kimsenin yanında çocuk istiyorum dememişim. Kendileri düşünüp benim çocuğum olmadığına karar vermisler
esınız herseyı anlatıyor demek kı onlara :(
ordan yuz buluyorlar

Ya canım konuyu kim açtı? Eski konuları açmakta hata bak söyleyim sana. Gercekten yıpratıcı çünkü . Esin aslında senin haklı olduğunu biliyordur ama onlardan nefret etme,bileylenme diye de yapiyor olabilir. Bu sekilde düşündün mü?
Esin onlari silip atamaz seni de silip atamaz aranizda bu durumu çözmeniz lazım. Gorusmesen olmaz mi görümcelerle? . Yazık degilmi size kavga ediyorsunuz o görümcenin ruhu bile duymuyor. Bak seni cok iyi anlıyorum ama bunun icin cocuk fikrinden vazgecilmez bence. Ilerde pisman olabilirsin çünkü .
esınız sızı onların yanında ezmıyorsa onlara ezdırmıyorsa haklısın dıyorsa o an tamam konu kapanmıstır
oyle dusunmese bıle sırf konu uzamasın dıye sızın tarafınızda olmus da olabılır
ara bulmak ıcın
ya da ustde arkadasın dedıgı gıbı kinlenmeyın dıye de son tartısmanızda oyle demıs olabılır

o an yanınızda oldu mu oldu
e ne dıye eskı defterlerı dürüyorsunuz
bosa gergınlık
Konuyu yazdim bir bakın.

Konu surdan açıldı. Onların orda bir yer var. Dedi ki orda iş olursa evi alır giderdik neresi çalışırsa oraya giderdik.
Ben de dedim ki bu saatten sonra gerçekten aynı şehirde yapabileceğimizi düşünüyor musun 1500km uzaktayken anlaşamıyoruz. Konuyu ben açmış bulundum yani

esınız herseyı anlatıyor demek kı onlara :KK43:
ordan yuz buluyorlar
Iyi de benim çocuğumun olmaması gibi bir durum da yok.
Öyle olsa eşim söyledi diyeceğim.
Doktor bile sebepsiz dedi.
Onlara bana bunu söyleyebilecek kadar yüz vermedim ki ben.
Bir de yüz versem demek başıma neler gelecek.

Iyi de benim çocuğumun olmaması gibi bir durum da yok.
Öyle olsa eşim söyledi diyeceğim.
Doktor bile sebepsiz dedi.
Onlara bana bunu söyleyebilecek kadar yüz vermedim ki ben.
Bir de yüz versem demek başıma neler gelecek.
doktor sebepsız dedı ama esınıze sorduklarında esınız cocugumuz olmadı olmuyor demıstır
yoksa sızofren mı bunlar degıl mı

Konuyu yazdim bir bakın.

Konu surdan açıldı. Onların orda bir yer var. Dedi ki orda iş olursa evi alır giderdik neresi çalışırsa oraya giderdik.
Ben de dedim ki bu saatten sonra gerçekten aynı şehirde yapabileceğimizi düşünüyor musun 1500km uzaktayken anlaşamıyoruz. Konuyu ben açmış bulundum yani
Amaa oha yaniii o da abartmis. Terbiyesiz cahil kadın!!!!
Ben olsam bu sebepten cok kotu kavga ederdim esimle,ki etmisligim var beni bir daha yanlarina goturmiceksin memleketine goturmiceksin akrabalarinin yanina diye.
Hic gelemem.
Bende 15 aydir cocuk bekliyorum bana cocuk soran insanla bile gorusmuyorum o derece doluyum yani. Gorumcen gercekten terbiyesizlik yapmis. Onun haddine degil. Bak sinirlendim.

doktor sebepsız dedı ama esınıze sorduklarında esınız cocugumuz olmadı olmuyor demıstır
yoksa sızofren mı bunlar degıl mı
Şizofren olabilirler.
Iyi de eşim çocuğumuz olmuyor dediyse ona bulsunlar çare. Ne hakla hangi hade bana kalkıp böyle diyor.
Amaa oha yaniii o da abartmis. Terbiyesiz cahil kadın!!!!
Ben olsam bu sebepten cok kotu kavga ederdim esimle,ki etmisligim var beni bir daha yanlarina goturmiceksin memleketine goturmiceksin akrabalarinin yanina diye.
Hic gelemem.
Bende 15 aydir cocuk bekliyorum bana cocuk soran insanla bile gorusmuyorum o derece doluyum yani. Gorumcen gercekten terbiyesizlik yapmis. Onun haddine degil. Bak sinirlendim.
Diyor ki bunda kötü niyet yok ki.
Kadın saflığından yeğen görmek istediğinden yapmış.
Çıldırmamak elde değil.

Şizofren olabilirler.
Iyi de eşim çocuğumuz olmuyor dediyse ona bulsunlar çare. Ne hakla hangi hade bana kalkıp böyle diyor.

Çıldırmamak elde değil.
Yooo hicte saflığından degil.
Birde yukaridaki arkadasa demissinki esine care bulsunlar. Onlar biricik erkek kardeslerine ya da ogullarina toz kondurur mu bizim millet akillanmaz cocuk olmamissa hemen kadina yüklenirler malesef bak ben sana bise anlatcam

Şizofren olabilirler.

Çıldırmamak elde değil.
dogru bence de haklısınız
zaten esınızden oturu gorumceler boyle yaptıgı ıcın esınız savunmaya gecıyor :)
bu hayatda neye kırıldıysanız orda dırek muhattap oldugunuz kısıye soyleyın
bana bu soruyu nasıl sorabılıyorsunuz ne munasebet? cok rahatsız oldum dıyın ıcınızde kalmasın gercekten bakın
kendı hakkınızı kendınız savunursunuz esınız ıcın bı yerde kardeslerı napsın bı tarafı atamaz

Sana birisi cocuk konusunda tavsiye veriyorsa ya da cocuk varmi veya cocuk yap diyorsa o insanda iyi niyet falan arama. Ha 1 kez sormustur amenna onda bisey yok,ama bu tekrarlanmissa sakın iyi niyetli düşünme esin sacmalamis baya .
Benim cocukluk arkadasim. Güya beni cok seviyor. Ben bahsetmistim,esimde sperm sorunu vardı. Birgun evime geldi laptoplari gördü. Esimin.Daha dogrusu esim,uyuyordu,dedim o gec yatti ya sabaha kadar pc basindaymis bana dediki ama o da iyi değil
Bende ne iyi degil canim? Dedim halbuki anladim.
Yanii beyin hemen alışır bir duzene uyumamak sabahlamak vucudun dengesini bozar diye kıvırdı.
Yaaa sen giderken ben dönüyordum:) diyemedim tabi
Aradan zamn gecti bir foto attim bizde de durum bu diyerekten watsaptan fotoda da esimin laptop tablet ceptelefonu hepsi sehpada ohaa eve bak cephane gibi dedi
Bende hahahhaa dedim hemen arkasindan dediki kiz oda sperm sayilarinu etkiliyormus :)
Yaziiiiiik gecen sefer söyleyememisti icinde kalmış rahatlamistir umarim.
Neyse benim esimin zaten sayilari yukseldi cok şükür biseler kullandı.
Ve bu arkadasin son bombasi,ablasi evli 10 senelik benden 7 yas buyuk 2 cocuk annesi.
Mesajlasiyorduk ablamla hastaneye gidicez aa hayirdir nesi var dedim. Kiz hamile galiba dunden beri ağlıyor istemiyorum diyor dedi :)
Hadi bakalim yalniz birakma ablani dedim
Ne bir haber ne bir mesaj ki uzerine yine konustuk ha
Hani hamileyse soylesene? Ya da degilse degilmis ablam ya desene. Ben senin ablani mi kiskancam? Guya bana acıyor üzülüyor :)
Bıçak gibi kestim görüşmeyi. Isim olmaz. Yani demem o ki gorumcen iyi niyetli falan degil.

Back
X