Çocuksuz hayatı seçmek

Selam arkadaşlar,

Çocuk yapmamaya karar verdim ve eşimin iki çocugu var ilk evliginden.
32 yaşındayım,varmı benim gibi çocuk istemeyen?
İlerde pişman olmam degil mi?
Çok mu önemli çocuk dogurmuş olmak?

Hayat sizin hayatiniz tabi ki. Nasil mutlu olacaksaniz oyle yapmalisiniz. Peki esiniz bu konuda ne diyor ?

Selam arkadaşlar,

Çocuk hiç sevmem
Ama annemi düşündülğm zMan iyiki annemin ben gbi bir evladı var derim
Çocuk sevmem ama çok merhametliyim
Kediciyim ben de
Anne olsam benden iyi anne olur derim
İleride 70 yasına gelirsem benden bir parca olsun isterim
Ama bir o kadar da korkarım cocuk fikrinden

bu çok hassas bir konu.kişiye göre değişir.
sırf çocuk için evlenen bu sürü üye gördüm burada.
çocuk sahibi olmak tamamen size bağlı bir karar.
çocuksuz bir insanken cocuklularin çektiği zahmeti gördükçe kendinizi şanslı sayarsiniz.
çocuğunuz olduktan sonra keşke daha önce olsaydı dersiniz.
Allah gönlünüzce versin.hakkınızda hayırlısı.
tamamen sizin isteginizse saygı duyarım.
ama eşinizin baba olmasının payı varsa

Evet bende böyle düşünüyorum,sonuçta obje degil ki diyorum kendime

Selam arkadaşlar,

tamamen kişisel bi konu, pişman olup olmayacağın da kişisel, böyle bi karar verdiysen çevrenin tepkisini boşver kafanı bulandırma derim...
yalnız böyle konularda da hep kavga çıkar konu kilitlenir nedense, bakalım konun akibeti nasıl olacak

Evet bende böyle düşünüyorum,sonuçta obje degil ki diyorum kendime

yani...
bir kere anne sıfatını alınca ölene kadar anne oluyorsunuz,
ben bu işi sevmedim diyip bırakma şansınız yok,
hakkını vermeden yaparım, aman doğar büyür kafasında da olmadığınız besbelli, yoksa bu konuyu açmazdınız bile...
dolayısıyla gerçekten çok istiyorsanız, ben bir ömür bu soumluluğu almaya hazırım, anne olmak istiyorum diyorsanız çocuk düşünün. yoksa hiç bulaşmayın.
zaten (bence) yaşınız da genç, belki bir 10 yıl sonra fikriniz değişecek ve hala anne olma şansınız olacak, o yüzden şimdiden kendinizi strese sokmayın.

Sagol.
Oda istemiyor..
İlerde pişman olmam diyorum.. Ama ya olursam da diyorum

Evet çok dogru,sırf çocuk olsun diye yapmak bana göre degil.

Bence 40 yaşına kadar zamanınız var kesin kararınızı vermek için, zaten insan yıllar boyu kafasında ölçüp biçip "istemiyorum" kararını pekiştirdikten sonra hiç pişman olmuyor

Evet dedigin gibi kişisel.. Ve keşke karşılıklı fikirlerimizi belirterek saygı ile konuları yürütebilsek :)
Ya annem diyor istemez misin çocuk sahiden dedim hayır anne,olan yegenlerime iyi bir hala/teyze olsam ne mutlu bana

Hayatta iyiki yapmisim dedigim sey cocuklarim.severken bile iyiki dogurmusum diye severim.Rabbim isteyen herkese yasatsin bu duyguyu inşallah.

Hayat senin hayatın istemiyorsan tabiki yapma.herkes dogurmak zorunda degil.ama esin bu duyguyu 2 kere tadmis.ayrica yazdıklarından sanki pisman olacakmissin gibi geldi bana

Sizin hayatiniz sizin karariniz. Elbette istemek ne kadar normalse istememek de normal. Cocugunuz olup da pisman olmaktansa olmayip pisman olmaniz daha iyi

anne olmadan önce bana bu soruyu sorsaydınız. ''çok doğal tabi.istemiyorsanız anne olmayın'' derdim.

ama şu anda kendini (bilerek-isteyerek) bu duygudan mahrum eden kadınları anlamakta zorluk çekiyorum. kayıp hayatlar gibi geliyor bana.boş,eksik bi hayat gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…